Seuraa 
Viestejä8858

(Kansainvälinen tutkimusryhmä toteaa pohjois-korealaisen torpedon upottaneen etelä-korealaisen sota-aluksen - miekkojen kalistelu sai bensiiniä hiillokseen)

[ ... pohjoiskorealainen etsii jokapäiväistä leipäänsä täyden kommunismin maassa, jossa yksi mies päättää asioista, tai sitten hänen "neuvonantajansa". Eteläkorelainen puskee täydessä markkinataloudessa töitä kaukoidän ihmisen ahkeruudella, ollen likeisempi sukulaisuudeltaan pohjoisiin veljiinsä, kuin mihinkään muualle - "pelastammeko kapitalismin vai maaemon" */ ... ]

Pohjois-Korealla on yksi ystävä - se on maailman tuleva talousmahti Kiina, joka osallistui myös sankoin joukoin 1950-luvun Korean sotaan, jossa läntisen maailman edustajana oli Naton johtajamaa USA. Tuolloin koettiin Korean noususuhdannetta - ja miljoona miestä kuoli "puolustettaessa vapaata maailmaa" - lopputuloksena syntyi kahtiajako.

Miksi eteläkorealaisen sota-aluksen uppoamissyyn tutkimusryhmässä ei ollut kiinalaista asiantuntijaa? Vain Kiina voi kääntää Pohjois-Korean itsevaltaisen päämiehen pään. Aihe on Kiinalle vaikea, koska kiinalaiset eivät puutu toisten sisäisiin asioihin - olisi löydettävä vaikute itse Kiinaan.

Pohjois-Korea ei ole sotinut sitten 1950-luvun, USA sen sijaan on sotinut, räjäyttänyt, tappanut ja tuhonnut jokaisella vuosikymmenellä - tähän päivään saakka. Maailmassa on myös toinen yksinvaltaisesti toimiva maa - ja se on Israel. Onko sitten olemassa sivistynyttä ja sivistymätöntä uhkailua, kopeilua ja mahtipontisuutta?

Juutalaiset mahtailevat asutusohjelmillaan toisten maille. Juutalaiset miehittävät suvereenin valtion alueita (Golanin kukkulat/ Syyria), Israel saartaa puolisuveereenin alueen siviiliasukkaita kuristusotteella - on pulaa lääkkeistä, ruoasta ja palestiinalaisten kulkua estetään. On rakennettu omavaltaisesti muuri erottamaan palestiinalaisten perheitä ja sukua - tosin itsemurhaiskut Israeliin ovat vähentyneet.

Miksi Israel saa uhkailla, pommittaa, tuhota ja tappaa siviilejä (viimeeksi 2009 tammikuussa noin 300 palestiinalaislasta tapettiin hyökkäysvaunuin ja taisteluhelikopterein [1] ). Onko parempi mahtailla sanoilla ja kovalla retoriikalla tai aseilla suoraan siviilien sekaan. Kumpi murhaa enemmän - Israel vai Pohjois-Korea?

Miksi juutalaiset saavat tappaa ja tuhota, ja miksi Pohjois-Korea syyllistetään pelkistä sanoista (tykkivenetutkimus on niin kauan kesken, kunnes kiinalainen asiantuntija käy asian omasta puolestaan selvittämässä). Mitä yhteistä on Pohjois.Korealla ja Israelilla?

*/
Lainaus Bolivian presidentin Evo Moralesin puheesta Helsingin yliopistolla 22. toukokuuta 2010.

[1] http://ilkkaluoma.vuodatus.net/blog/category/GAZA ---

KIRJOITUKSELLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ USKONTOJEN TAI ATEISMIN KANNALTA

Ilkka Luoma

http://www.facebook.com/first.ilkka
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

--------------------------------------------------------------------------------

[alla kysymykseen vastauksia - erillinen kirjoitus vuodelta 2006]
...

[ORIG. 11072006]
Israel ja Pohjois-Korea pullistelevat aseilla

EU ja lähes kaikki maat tuomitsevat Pohjois-Korean ohjuskokeet vaaraksi maailman rauhalle. Israelia ja palestiinalaisia kehoitetaan malttiin ja rauhanomaisuuteen tunnustamalla, että vain he voivat sopia keskinäiset asiansa.

Kaikki muut maat saavat tehdä ohjuskokeita, paitsi Pohjois-Korea. Mikään muu maa ei saa harjoittaa yksipuolista miehitystä, rangaistusmatkoja vieraan maan alueelle ja siviilien murhaamista korkeateknologialla, paitsi Israel.

Otsikon asetelma on yllättävä, mutta siinä piilee kaksi erilaista mielivaltaa. Pohjois-Korea katsoo itsellään olevan samanlainen sotateknologian tuotekehitys- ja testausoikeus kuin kaikilla muilla maillakin. Muu maailma ei katso hyvällä Pohjois-Korean kokeita ja tuomitsee maailman yksinäisimmän ja yhden köyhimmistä maista vaarana maailman rauhalle.

Israel on saanut rauhassa testata ja kokeilla jo vuosikymmenien ajan, amerikkalaisten hiljaisella tuella omat atomikokeensa, saavuttaen iskuetäisyydelleen lähes kaikki merkittävät arabien ja islamistien kohteet.

Näissä kahdessa asiassa paistaa länsimainen kaksimielisyys ja vahvemman laki. Israelille myönnetään oikeus miehitykseen, atomiaseeseen ja suoraan väkivaltaan selostuksella, että juutalaiset saavat turvata luvatun maansa rauhaa ja kansalaisten turvallisuutta.

Israel käyttää monikymmenkertaista tekniikkaa ja voimaa kiusallista naapuriaan kohtaan, joka ei voi vastata yksipuoliseen miehitykseen kuin kotitekoisilla ihmispommeilla ja raketeilla, joiden teho on murto-osa Israelin voimankäytöstä.

Molemmin puolin murhattujen, miltei aina viattomien ihmisten, kuolinsuhde on tyly; Israel likvidoi miltei 3-10 kertaisen määrän (riippuen tietolähteestä), kuin palestiinalaiset viimeisen 15 vuoden aikana. Länsimaisen ajattelun ja oikeudentunnon pitäisi tuomita molempien murhat ja kannustaa vahvempaa olemaan viisaampi ja tekemään konkreettinen aloite [1 - kts. yllä] .

Pohjois-Korea tuntuu olevan uhka jopa EU:lle, koska Suomen Vanhanenkin on huolissaan ja pyytää Pohjois-Koreaa lopettamaan kokeensa ja vetäytymään kiltiksi neuvottelijaksi länsimaiden ohjastamaan ruotuun. Pohjois-Korealla ei ole oikeutta testata mahdollista voimankäyttöä, mutta Israelilla näyttää olevan oikeus suoraan ja massiiviseen voimankäyttöön lähinnä siviilejä kohtaan [1] .

Israelia torutaan hellästi ja juutalaiset vastaavat tuhoamalla palestiinalaisten sähköntuotannon, räjäyttämällä laillisesti valitun palestiinalaishallinnon rakennuksia ja ottamalla vangiksi ketä haluavat. Palestiinalaiset ottivat yhden sotavangin ja Israel on teljennyt vankiloihinsa arviolta toistatuhatta naista ja lasta, jotka edustavat vangitsijansa mielestä pahaa terrorismia, itse tulittaen siviilikohteita taistelukopterein ja hyökkäysvaunuin.

Pohjois-Korea asettelee juuri nyt neuvottelukorttejaan kaikkialla vallitsevaan tyyliin, toivoen olevansa yksinäisenä sutena hiukan uskottavampi, jos edes jokin ohjuskoe onnistuisi. Mm. USA on kauko- ja satelliittivalvonnallaan huomannut, etteivät juuri mitkään kokeet ole menneet halutulla tavalla, mutta se tietohan ei kuulu kansainväliseen jakoon ja siitä luodaan uhka koko maapallolle.

Näyttäisi siltä, että ainoastaan mm. Suomen armeijan edustajilla, on realistinen näkemys Pohjois-Korean kokeista ja kyvyistä. Esim. Suomessa käytetään sitä kuuluisaa suomalaista maatiaisjärkeä tietäen, että modernit asejärjestelmät vaativat niin monimutkaisen teknologian, että yksinkertaisesti Pohjois-Korealla ei ole siihen mitään käytännön mahdollisuutta.

Sitä vastoin Israel sai sitä ympäröivän, yksipuolisesti todetun, uhan puitteissa kehittää kaikessa rauhassa huippuaseet sisältäen myös atomipommin. Miksi Israel sai kehittää ja miksi Pohjois-Korea ei? Tämä on kysymys, johon voisi saada vastauksen mm. USA:n George W.:ltä, Japanin pääministeriltä, EU:n vuorossa olevan puheenjohtajamaan pääministeriltä kuin myös EU:n komission puheenjohtajalta.

On aikamoista liioittelua asettaa voimavaraton Pohjois-Korea maailmanrauhan uhkaajaksi, kun toisaalla Israel saa toimia täysin suhteettomin panoksin käytännössä siviilejä kohtaan. Vahvemman laki on vallitseva laki. Israelilla on vahva suoja; George W. USA:sta.

Pohjois-Korealla ei ole ketään, ainoastaan ehkä Kiinan hienoinen ymmärrys poliittisesti tyhjiöön puristetusta maasta, joka koettaa luoda kuvittelemalleen uhalle vastavoimaa, kuin myös neuvotteluasetelmaa kohta alkaviin neuvotteluihin.

Miksi lähes koko muu maailma on näin yksipuolinen ja -silmäinen tuomitessaan jyrkästi Pohjois-Korean, mutta antaen juutalaisten harjoittaa likvidointipolitiikkaansa? Todellisuudessa molemmat maat, niin Israel kuin Pohjois-Korea, asettelevat neuvottelukorttejaan suotuisaan asentoon, jotta aloitusasetelma neuvottelupöydässä olisi mahdollisimman edullinen.

Ongelma on vain siinä, että toinen tuomitaan ja toinen käytännössä ei. Jokainen normaalisti ajatteleva ihminen tietää tarkasti, kumpi on suurempi uhka rauhalle, ja tämä todellinen uhka-alue on huomattavasti lähempänä meitä eurooppalaisia.

Molemmat maat, Israel ja Pohjois-Korea, pitäisi asettaa YK-yleiskokouksen eteen ja katsoa tilanne koko maapallon kannalta, jolloin jokaisella suvereenilla maalla on äänestysoikeus. Mikäli äänestys suoritettaisiin, lopputulos olisi jo nyt tiedossa, siksi ymmärrettäviä näiden kahden toisistaan täysin erilaiset konfliktiherkkyydet ovat.

Toinen on retoriikkaa ja toinen suoraa väkivaltaa väkivallan vuoksi. Maailmanyhteisön pitäisi tuomita molemmat, vaikka vain toinen käyttää huipputeknologian ohjuksia suoraan toimintaan murhaten kostoksi toisen kotitekoisten peltirakettien vuoksi. Mitä mieltä olisivat itse kansalaiset Pohjois-Koreassa, Israelissa ja palestiinalaishallinnon alueella?

Ilkka Luoma

...
Sent:
Cc: heidi.hautala@europarl.europa.eu ; timo.soini@europarl.europa.eu ; paivi.rasanen@eduskunta.fi ; jaakko.laakso@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; jyri.hakamies@defmin.fi ; alexander.stubb@formin.fi ; paavo.vayrynen@formin.fi ; presidentti@tpk.fi
Sent: Sunday, May 23, 2010 10:04 AM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Niin Israel kuin Pohjois-Koreakin pullistelevat aseillaan
...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (14)

Luoma, oliko sattumaa, että julkaisit tämän kirjoituksen juuri tuohon päivämäärään? Julkaisuhan oli ennen Israelin laivaiskua, oletko seurannut avustuslaivojen varustelua jo pitkään vai oletko tietoinen noista tapahtumista jo pidempaankin?

Oliko laivasaattueen tarkoitus nimenomaan provokaatio, ikäänkuin kansalaisaktivismin näyttö viralliselle valtiolle, kun mikään ei näy muutoin tehoavan Israeliin. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Millainen kytkös sinulla on noihin järjestelyihin ja taustatahoihin, laittoi vain ajattelemaan.

Nimimerkillä kysyvä ei eksy.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Positronic
Luoma, oliko sattumaa, että julkaisit tämän kirjoituksen juuri tuohon päivämäärään? Julkaisuhan oli ennen Israelin laivaiskua, oletko seurannut avustuslaivojen varustelua jo pitkään vai oletko tietoinen noista tapahtumista jo pidempaankin?

Oliko laivasaattueen tarkoitus nimenomaan provokaatio, ikäänkuin kansalaisaktivismin näyttö viralliselle valtiolle, kun mikään ei näy muutoin tehoavan Israeliin. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Millainen kytkös sinulla on noihin järjestelyihin ja taustatahoihin, laittoi vain ajattelemaan.

Nimimerkillä kysyvä ei eksy.
Itse asiassa herra Luoman ainoa tavoite on näissä kirjoituksissaan yrittää antaa itsestään asioista perillä oleva ja poliittisesti ajan hermolla oleva henkilökuva. Tätä tylsistyttävyyden isäksikin kutsuttavaksi voitavaa henkilöä ei välttämättä kiinnosta asioiden todellinen laita, vaikkakin väliin yrittää sellaista kuvaa antaa eikä hänellä liene mitään erikoisasiantuntijoita taustalla erinäisissä paikoissa salaisia tietoja ja todellisia tarkoitusperiä hänelle vuodattelemassa. Hänen kirjoituksensa ovat pohjustusta hänen unelmalleen omasta osastaan poliittisena vaikuttajana hamassa tulevaisuudessa.

Jos herra Luoma todellisuudessa tietäisi jotain Kiinasta ja Pohjois-Koreasta, niin hän olisi maininnut myös jotain siitä, miten Kiina ei kansantasavaltana katso hyvällä vallan pysymistä saman suvun sisällä, vaikka kommunistisena maana muuten aatemielessä tukijana onkin. Jo kolmannessa polvessa saman suvun perhepiiristä valittu uusi johtaja ei positiivisia tuntemuksia Kiinan päättäjäelimissä aiheuta. Samaten Pohjois-Korean uhoilut ja uhkailut ovat aina kuuluneet ko. maan repertuaariin heidän pyrkiessään vaikuttamaan jotenkin ulkomaailmaan. Ko. maa haluaa säilyttää kasvonsa omien kansalaistensa silmissä, joten vaikka siellä olisi puntit tyhjät, niin ääntä päästetään senkin edestä. Noin yleensä ottaen ko. maan lupauksia ei pidä ottaa vakavasti muutenkaan, koska ovat tähänkin asti rikkoneet ne kaikki esim. mitä uraaniin yms. liittyen ovat tehneet eli valehtelevat ja lupaavat milloin itsellensä sopii ja tekevät miten tahtovat. Pohjois-Korean neuvottelutyyliin kuuluu vouhottaa ja uhkailla ensin milloin mistäkin ja olla sitten suostuvinaan johonkin, joka rikotaan kuitenkin jossain taustalla sitten sopimuksen vastaisia aktiviteetteja suorittaen.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Stinger
Positronic
Luoma, oliko sattumaa, että julkaisit tämän kirjoituksen juuri tuohon päivämäärään? Julkaisuhan oli ennen Israelin laivaiskua, oletko seurannut avustuslaivojen varustelua jo pitkään vai oletko tietoinen noista tapahtumista jo pidempaankin?

Oliko laivasaattueen tarkoitus nimenomaan provokaatio, ikäänkuin kansalaisaktivismin näyttö viralliselle valtiolle, kun mikään ei näy muutoin tehoavan Israeliin. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Millainen kytkös sinulla on noihin järjestelyihin ja taustatahoihin, laittoi vain ajattelemaan.

Nimimerkillä kysyvä ei eksy.
Itse asiassa herra Luoman ainoa tavoite on näissä kirjoituksissaan yrittää antaa itsestään asioista perillä oleva ja poliittisesti ajan hermolla oleva henkilökuva. Tätä tylsistyttävyyden isäksikin kutsuttavaksi voitavaa henkilöä ei välttämättä kiinnosta asioiden todellinen laita, vaikkakin väliin yrittää sellaista kuvaa antaa eikä hänellä liene mitään erikoisasiantuntijoita taustalla erinäisissä paikoissa salaisia tietoja ja todellisia tarkoitusperiä hänelle vuodattelemassa. Hänen kirjoituksensa ovat pohjustusta hänen unelmalleen omasta osastaan poliittisena vaikuttajana hamassa tulevaisuudessa.

Jos herra Luoma todellisuudessa tietäisi jotain Kiinasta ja Pohjois-Koreasta, niin hän olisi maininnut myös jotain siitä, miten Kiina ei kansantasavaltana katso hyvällä vallan pysymistä saman suvun sisällä, vaikka kommunistisena maana muuten aatemielessä tukijana onkin. Jo kolmannessa polvessa saman suvun perhepiiristä valittu uusi johtaja ei positiivisia tuntemuksia Kiinan päättäjäelimissä aiheuta. Samaten Pohjois-Korean uhoilut ja uhkailut ovat aina kuuluneet ko. maan repertuaariin heidän pyrkiessään vaikuttamaan jotenkin ulkomaailmaan. Ko. maa haluaa säilyttää kasvonsa omien kansalaistensa silmissä, joten vaikka siellä olisi puntit tyhjät, niin ääntä päästetään senkin edestä. Noin yleensä ottaen ko. maan lupauksia ei pidä ottaa vakavasti muutenkaan, koska ovat tähänkin asti rikkoneet ne kaikki esim. mitä uraaniin yms. liittyen ovat tehneet eli valehtelevat ja lupaavat milloin itsellensä sopii ja tekevät miten tahtovat. Pohjois-Korean neuvottelutyyliin kuuluu vouhottaa ja uhkailla ensin milloin mistäkin ja olla sitten suostuvinaan johonkin, joka rikotaan kuitenkin jossain taustalla sitten sopimuksen vastaisia aktiviteetteja suorittaen.
---

Taisinpa sohaista jotain ruutitynnyriä!?

Kiinan ja Koreoiden välillä on vuosituhantinen historia ja sukulaisuus. Googlasin tätä herra Luomaa, ja löytyi röykkiöittäin Kiina tuntemusta ja tietoa + laajat valokuvakokoelmat.

Kiinassa perusperiaate on se, että vieraiden sisäisiin asioihin ei puututa.

Pohjois-Koreassa ei ole keskitysleirejä ja niiden kaikkia satoja tuhansia vankeja ja kaikki ihmiset elävät kuin itse Edenin paratiisissa sulassa sopusoinnussa? Ja Palestiinalaiset ja muut Islamistit elävät myös Israelin lähistöllä rauhassa ja kirmailevat vain niityllä ja juhlistavat tilannetta ilotulittein, paitsi silloin kun isot ja pahat ahneet koukkunokka-Juutalaiset tulevat ja pommittavat huvikseen kaikki paskaksi.

Israelilaiset tarkastajat laskeutuivat laivalle siten kuin ennalta oli ilmoitettu. Laivan "rauhansaattajat" tulivat heitä vastaan mukanaan teräsputket, melkein murhasivat sotilaita ja viskoivat mereen, riistivät heiltä aseet ja alkoivat ampua.

Missä olivat kaikki ne mielenosoittajat Islamilaisten puolesta silloin, kun WTC:t sortuivat ja Lontoossa ja Madridissa räjäytettiin metroasemat?

Bushmaster
Pohjois-Koreassa ei ole keskitysleirejä ja niiden kaikkia satoja tuhansia vankeja ja kaikki ihmiset elävät kuin itse Edenin paratiisissa sulassa sopusoinnussa? Ja Palestiinalaiset ja muut Islamistit elävät myös Israelin lähistöllä rauhassa ja kirmailevat vain niityllä ja juhlistavat tilannetta ilotulittein, paitsi silloin kun isot ja pahat ahneet koukkunokka-Juutalaiset tulevat ja pommittavat huvikseen kaikki paskaksi.

Israelilaiset tarkastajat laskeutuivat laivalle siten kuin ennalta oli ilmoitettu. Laivan "rauhansaattajat" tulivat heitä vastaan mukanaan teräsputket, melkein murhasivat sotilaita ja viskoivat mereen, riistivät heiltä aseet ja alkoivat ampua.

Missä olivat kaikki ne mielenosoittajat Islamilaisten puolesta silloin, kun WTC:t sortuivat ja Lontoossa ja Madridissa räjäytettiin metroasemat?

Fiktio:
Venäläiset hampaisiin saakka aseistetut kommandot noetuin naamoin laskeutuvat helikoptereista kansainvälisillä vesillä liikkuvaan Helsinki-Tukholma laivaan, jossa itsetuntoiset suomalaiset tankkaavat alkoholituotteita oikein olan takaa. Mitähän tapahtuisi, kun venäläiset laskeutuvat laivan kannelle?

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
Positronic
Stinger
Positronic
Luoma, oliko sattumaa, että julkaisit tämän kirjoituksen juuri tuohon päivämäärään? Julkaisuhan oli ennen Israelin laivaiskua, oletko seurannut avustuslaivojen varustelua jo pitkään vai oletko tietoinen noista tapahtumista jo pidempaankin?

Oliko laivasaattueen tarkoitus nimenomaan provokaatio, ikäänkuin kansalaisaktivismin näyttö viralliselle valtiolle, kun mikään ei näy muutoin tehoavan Israeliin. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Millainen kytkös sinulla on noihin järjestelyihin ja taustatahoihin, laittoi vain ajattelemaan.

Nimimerkillä kysyvä ei eksy.
Itse asiassa herra Luoman ainoa tavoite on näissä kirjoituksissaan yrittää antaa itsestään asioista perillä oleva ja poliittisesti ajan hermolla oleva henkilökuva. Tätä tylsistyttävyyden isäksikin kutsuttavaksi voitavaa henkilöä ei välttämättä kiinnosta asioiden todellinen laita, vaikkakin väliin yrittää sellaista kuvaa antaa eikä hänellä liene mitään erikoisasiantuntijoita taustalla erinäisissä paikoissa salaisia tietoja ja todellisia tarkoitusperiä hänelle vuodattelemassa. Hänen kirjoituksensa ovat pohjustusta hänen unelmalleen omasta osastaan poliittisena vaikuttajana hamassa tulevaisuudessa.

Jos herra Luoma todellisuudessa tietäisi jotain Kiinasta ja Pohjois-Koreasta, niin hän olisi maininnut myös jotain siitä, miten Kiina ei kansantasavaltana katso hyvällä vallan pysymistä saman suvun sisällä, vaikka kommunistisena maana muuten aatemielessä tukijana onkin. Jo kolmannessa polvessa saman suvun perhepiiristä valittu uusi johtaja ei positiivisia tuntemuksia Kiinan päättäjäelimissä aiheuta. Samaten Pohjois-Korean uhoilut ja uhkailut ovat aina kuuluneet ko. maan repertuaariin heidän pyrkiessään vaikuttamaan jotenkin ulkomaailmaan. Ko. maa haluaa säilyttää kasvonsa omien kansalaistensa silmissä, joten vaikka siellä olisi puntit tyhjät, niin ääntä päästetään senkin edestä. Noin yleensä ottaen ko. maan lupauksia ei pidä ottaa vakavasti muutenkaan, koska ovat tähänkin asti rikkoneet ne kaikki esim. mitä uraaniin yms. liittyen ovat tehneet eli valehtelevat ja lupaavat milloin itsellensä sopii ja tekevät miten tahtovat. Pohjois-Korean neuvottelutyyliin kuuluu vouhottaa ja uhkailla ensin milloin mistäkin ja olla sitten suostuvinaan johonkin, joka rikotaan kuitenkin jossain taustalla sitten sopimuksen vastaisia aktiviteetteja suorittaen.
---

Taisinpa sohaista jotain ruutitynnyriä!?

Kiinan ja Koreoiden välillä on vuosituhantinen historia ja sukulaisuus. Googlasin tätä herra Luomaa, ja löytyi röykkiöittäin Kiina tuntemusta ja tietoa + laajat valokuvakokoelmat.

Kiinassa perusperiaate on se, että vieraiden sisäisiin asioihin ei puututa.
Ruutitynnyrin sohaisemiseen liittyen Herra Luomankin kannattanee kirjoitellla vain yhdellä nikillä palstalle. Mikäli sinulla/Luomalla on Kiinan ja Korean historiasta todella tietämystä, niin mikään ei estäne sen tietämyksen todisteeksi palstalle sitä tietoa vähän yksityiskohtaisemmin ja syvemmälle mennen omin sanoin lisäämästä. Luomaa googlaamalla ei pahemmin sivisty, vaan kannattanee hakea tietoa varsinaisesti ko. maiden omilta sivustoilta sekä laajalti esim. kansainvälisen lehdistön eri maista tulevien julkaisujen sisältä ja vertailla niiden sisältöä keskenään.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger

Ruutitynnyrin sohaisemiseen liittyen Herra Luomankin kannattanee kirjoitellla vain yhdellä nikillä palstalle. Mikäli sinulla/Luomalla on Kiinan ja Korean historiasta todella tietämystä, niin mikään ei estäne sen tietämyksen todisteeksi palstalle sitä tietoa vähän yksityiskohtaisemmin ja syvemmälle mennen omin sanoin lisäämästä. Luomaa googlaamalla ei pahemmin sivisty, vaan kannattanee hakea tietoa varsinaisesti ko. maiden omilta sivustoilta sekä laajalti esim. kansainvälisen lehdistön eri maista tulevien julkaisujen sisältä ja vertailla niiden sisältöä keskenään.


Nuo Luoman sivupersoonat on helppo tunnistaa. Uuden Suomen sivuilla hän on varmaan tehnyt Suomen ennätyksen keskusteluissa itsensä kanssa.

http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2 ... -nilkkaan/

Rere
Stinger

Ruutitynnyrin sohaisemiseen liittyen Herra Luomankin kannattanee kirjoitellla vain yhdellä nikillä palstalle. Mikäli sinulla/Luomalla on Kiinan ja Korean historiasta todella tietämystä, niin mikään ei estäne sen tietämyksen todisteeksi palstalle sitä tietoa vähän yksityiskohtaisemmin ja syvemmälle mennen omin sanoin lisäämästä. Luomaa googlaamalla ei pahemmin sivisty, vaan kannattanee hakea tietoa varsinaisesti ko. maiden omilta sivustoilta sekä laajalti esim. kansainvälisen lehdistön eri maista tulevien julkaisujen sisältä ja vertailla niiden sisältöä keskenään.


Nuo Luoman sivupersoonat on helppo tunnistaa. Uuden Suomen sivuilla hän on varmaan tehnyt Suomen ennätyksen keskusteluissa itsensä kanssa.

http://ilkkaluoma.blogit.uusisuomi.fi/2 ... -nilkkaan/

Täällä on näemmä menossa jokin kamppailu paikasta auringossa. Yllä olevan linkin alta ponnahtaa aivan hyvä idea ja ehdotus, tosin se ei paljon vaikuta korealaisiin, pohjoisessa ei ole rahaa ja etelässä sen tarpeesta en tiedä.

Pojois-Korea on asia sinänsä. Hyvin harva suomalainen on siellä käynyt. Korean niemimaa kaikkinensa on vanhaa jo historiassa vaikuttanutta sivistysaluetta - jo satoja vuosia sitten. Pitää lukea historiaa päästäkseen edes lähelle vaikuttimia, eikä nk. Korean sodan arviointi riitä muodostamaan täyttä kuvaa, miksi jakaantuminen on tapahtunut. Mao Zedongilla on oma osuutensa, kuten oli Stalinilla Maoon.

Korea kuului alunperin Japanin imperiumiin. Kun Japani antautui ehdoitta liittoutuneille, nämä jakoivat sen keskenään tasan 50-50(US-USSR)Koska USSAR ja Kiina eivät päässeet yhteisymmärykseen Korean yhdistymisestä, ne ovat pitäneet sitä jaettuna aina tähän päivään asti!

P.S:Tosiasiassa taustalla on USA:n halu estää uuden yhtenäisen ja voimakkaan Aasialaisen valtion synty. Etelä-Korean kanssa on jo kylliksi helisemässä, kun mm Samsungin myyntiluvut pieksevät Amerikkalaisen Motorollan kevyesti mennen tullen Yhtenäinen Korea toimisi oivana tasapainona Kiinan ja Japanin välissä, ja auttaisi näin luomaan pohjaa yhtenäiselle Aasian talousalueelle. USSAR tykkää kun Aasiassa käydään yhä "kylmää sotaa" ja Japani tarttee USA:n suojelua Ongelmana vain on, että kylmä sota ja asevarustelu ei ole kylliksi suitsinut Aasian talouskasvua. Nouseva talousmahti Vietnam on tästä aika hyvä esimerkki, ja nyt Kiina ja Taiwan pyrkivät solmimaan vapaakauppasopimusta keskenään

http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/asia_p ... 122592.stm

Eli eiköhän olisi taas uuden sodan paikka

Korean niemimaa muistuttaa paljon aiempaa kahtiajaettua Saksaa. Molemmat Koreat ovat samoista sukujuurista ja pohjoinen osa sulautuu kiinalaisiin miltei huomaamattomasti.

Retoriikka on aina ollut kova "ase" pohjoisen veljillä, eivät ole täysin todistettavasti paljoakaan tappaneet, kuin korkeintaan omiaan nälkään. Retoriikan hyväpuoli on se, että sen suunta vaihtuu yhdessä yössä, kuten tulee tässäkin tapahtumaan.

Israelissa taas arabi- ja palestiinalaisveljien retoriikkaan on vastattu muodollisten varoitusten jälkeen kylmällä teräksellä (paitsi 1967, jolloin Israel hyökkäsi varoittamatta, nopeasti ja tehokkaasti).

Muistammeko sen E:llä alkavan laivan nimen, joka rantautui laittomasti ja salaa Palestiinan rannikolle 1947?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8858

Sveitsissä oppinsa saaneen pojan valtakaudella ei ehkä enää niin herkästi lauleta: "Lanka palaa ...!"

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8858

Kauan sitten laadittu otsikko onkin tylympi tänään kuin oltaisiin arvattu, mutta:

-tunnustiko uutisoinnin mukaan P-Korea aiemman tykistötulituksensa aloittajana?
-miksi "viisaampi" E-Korea provosoi heikompaansa?
-voiko Kiina todellisuudessa hallita epätoivoa ja P-Korean vallanvaihtoa?
-miksi USA osallistuu provosointiin?
-onko P-Korealla todella toimiva A-pommi?
-onko Kiina hylkäämässä "ystävänsä"?

visaisia kysymyksiä, mutta retoriikka on kovaa tunnettua laatua!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Pohjoiskorealaisten mahtipontisia radiopuheita on hauskaa ja nautinnollista kuunnella. Tulee joskus mieleen KOM-teatterin 70-lukulaiset tosikkomaiset haarat levällään huutaneet Kuusisen tien kulkijat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat