Seuraa 
Viestejä13176

Niin mistä sen tietää että ei ole tyttö sukua , jos sitä menee kosimaan.

Ei kai ole muuta kuin tutkimuksest ensin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jep, kaikki periaatteessa ovat kaukaista sukua toisilleen, alkaneet jostain bakteerista, mutta käsitän aiheesi siten, että haluat eliminoida resessiivisesti periytyviä sairauksia. Kuten kaikki oletettavasti tietävät, suomalaisilla on omalaatuinen perimä, joka ei ole juurikaan sekoittunut toisten kanssa. Lisäksi täällä kylät ovat olleet eristyksissä toisistaan, ja on syntynyt ns. maantieteellisiä eristymiä eli isolaatteja. Näillä alueilla sitten on joitakin resessiivisiä geenialleeleja, jotka yhteen sattuessaan aiheuttavat enemmän tai vähemmän ikäviä taudinkuvia.

Olette vähemmän sukua toisillenne, jos juuret tulevat eri suunnilta. Eli selvittelette sitten että isovanhemmat eivät ole samoilta seuduilta kummallakaan. Voitte vielä selvittää ovatko isovanhempien isovanhemmatkaan (tosin tässä vielä toistaiseksi menee useimmilla raja: isovanhemmat ja heidän vanhempansa eivät ole juuri muuttaneet). Sillä saa aika hyvin pienennettyä yhteistä geenikuormaa. Jos tautia pelkää, voi toki kysyä melko helppoa geenitestiä (moniin suomalaistauteihin olemassa koska täällä lähes kaikilla sama mutaatio, ulkomaisiin ei niinkään) tai sitten selvityksiä, kun lapsi on jo pantu alulle. En minä mitään muuta syytä keksi miksi haluta tietää sukulaisuudesta. Ja kuten jo ehdotettiin, voittehan tehdä yhdessä sukututkimuksen. Meillä on hyvät kirkonkirjat, ulottuvat 1600-luvulle.

Ah, lähisukua? No kyselepä hänen sukulaisiaan, jos tulee tuttuja naamoja vastaan niin kyllä. Tai menkää dna-testiin ja vertailkaa tuloksia. Kyllä privaatisti tekevät.

Että sellaista.

Jos Irma ei ole siskosi tai serkkusi, niin en huolehtisi hirveästi. Serkkujesi kanssa sinulla on yhteisiä geenejä 25%, pikkuserkkujen kanssa 12,5%. Oletan että tunnet serkkusi, joten lähin sukulainen joka Irma ehkä on, on pikkuserkku.

Vierailija

hylkään Irman ja haen vaimon ulkomailta, niin on pienempi prosentti että olisi sukua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat