Seuraa 
Viestejä45973

Pielaveden suuruus, Urho Kaleva Kekkonen.

25 vuotta presidenttinä. Saavutus, josta Putin haaveilee, ja millaista nähdään yleensä vain Pohjois-Korea - Kiina - Albania -akselilla.

"Sain lahjaksi onnellisen lapsuuden" Kekkonen sanoi. Eipä ihme, ennen vanhemmilla oli energiaa koska tekivät lapset nuorena, esim Kekkosen mummo avioitui 16-vuotiaana. Nyky-yhteiskunta ei enää kannusta 16-vuotiaiden äitiyteen riittävässä määrin.

Urho oli urho. Juoksi satasen 11 sekuntiin ja hyppäsi korkeutta 185cm. Kun eilen katselin oppilaiden pesäpalloa, missä 1 juoksee ja 26 seisoo, niin vain epäurhomaisuuteni piti minut puuttumasta tilanteeseen.

Kekkonen seurasi Hitlerin valtaannousua paikankin päällä, ja varoitti jo vuonna 1933 että Suomen pitää olla valmis rajoittamaan sananvapautta, jos äärioikeisto uhkaa demokratiaa.

Kekkosen pikkuveli Jussi sokeutui loppuiäkseen jatkosodan hyökkäysvaiheessa. Kekkosen presidenttikaudella Suomi ei sotiin joutunutkaan; ei ole Urhoa että maa "joutuu" mihinkään ilman hänen lupaansa. Urholla oli eläimen tahto ja ihmisen järki samassa aivorungossa, kiitos siitä pikkuveli Jussille, joka yleni majuriksi saakka.

Rauhan varmistamiseksi oli pysyttävä vallassa niin kauan kuin henki pihisee. Kun kekkonen kuoli 85-vuotiaana, niin hautajaisissa ei ammuttu kunnialaukauksia, koska Kekkonen tunnettiin rauhan miehenä.

Suomen lähihistorian tärkein luoti oli ehkä se, joka meni Jussin pään ohi, ja jätti hänet henkiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat