Seuraa 
Viestejä45973

Ajattelinpa aloittaa tänne tosta nivelreumasta oman osion, sitä takaa ajaen, et josko vaikka jotain uutta oppisi täällä viisaassa seurassa

Eli siis itse sairastan seropositiivista nivelreumaa, aika rankka akuutti vaihe taudissa päällä ja kaikki tieto on tervetullutta

Nivelreuman synnystä ? Hoidoista? Mahdollisesti uusista tuulista, onko kehitteillä mitään uutta hoitoa....tai onko nivelreuman synnystä tullut tietoonne jotain uutta jne.

Oma kohtaisesti olen sen huomannut, että aika monella naisella joilla myös endometrioosi on tai on ollut, on puhjennut myös nivelreuma tai joku muu reumasairaus olen miettinyt tätä yhteyttä usein, mutta siitä ei missään ole kirjoiteltu mitään....ainoa yhteys jonka itse olen tajunnut olevan on se että molemmat ovat autoimmuunisairauksia....
myös itse olen sairastanut ensin voimakkaan endometrioosin , ja se johti täydelliseen radikaalileikkaukseen itselläni, eli kohtu munasarjat ,kohdunkaula pois...täysin invalidisoivat kivut endon takia siis
Tämän jälkeen ei mennyt kauaa kun nivelreumani puhkesi "täyteen kukkaansa " , toki kuitenkin ennen tätäkin vuosia jo noita reuman oireita, yhtäkkisiä päkiöiden, ranteiden kipeytymisiä oli...ei vaan näkynyt aikasemmin veriarvoissa muuten kuin et crp oli koholla....

Periaatteessa tossa tulee esille hormonaalinen yhteys reuman syntyyn...
Toinen yhteys kohdallani on se että suvusta löytyy myös nivelreumaa...
Kolmas se että jossain vaiheessa elämääni, olen saanut kampylo tartunnan, josta en kuitenkaan itse tietoinen ole ollut...veressä kuitenkin vasta aineet näkyivät....että olisiko itselläni ollut sitten ensin reaktiivista artriittia, jonka nuo infektiot voivat aiheuttaa ....se kuitenkin hoitamatta jätettiin, kun ei kaiketi tajuttu edes etsiä sitä ja tästä syystä sitten tämä itse "paholainen" iski päälleni....

Mutta olisi mukava jos tästäkin aiheesta sais keskustelua aikaan....saisin itsekin mahdollisesti jotain uutta tietoa paljon olen kyllä asiaa kaikes hiljaisuudes itsekin tutkinut ja lueskellut, mutta ainahan voi jotain uutta tulla esiin

  • ylös 3
  • alas 5

Sivut

Kommentit (120)

Tuli vielä sellainenkin mieleen, että kun sairaalassa ollessani ja muuallakin olen toisilta reumaatikoita kysellyt heidän elämästään ennen reuman puhkeamista, niin lähes jokaisella on tapahtunut elämässään joku isompi mullistus, ollut joku isompi surun aihe, elämänmuutos tms.

Ja minunkin kohdallani myös sellainen löytyy....

Näitä juttuja saa varmaan loppuelämänsä miettiä että mikä oli lopullinen "naula arkkuun" joka sairauden laukaisi, vaiko kaikki yhdessäkö sen teki

Ja onko näillä asioilla sitten ollenkaan mitään merkitystä itse taudin puhkeamiseen vai ei.....

Telkkarissa oli ohjelma geenimanipuloiduista hiiristä ja niiden käyttämisestä laboratoriotyössä. Siinä ohjelmassahan se nainen jolla oli paha reuma saatiin ihan kiipeilykuntoon parilla ruiskeella. Jotain geenimanipulaatiohommaa se oli. Ihme ettei tästä ole enempää kuulunut. Ohjelma oli sentään BBC:n tekemä joten en ihan laskisi sitä "britteinholmien" uskomuksiksi.

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/features/mutant-mouse.shtml

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Löytyihän se.. On vieläpä ihan vanha juttu. Kumma ettei tästä kuulu enempää..?

Common Protein May Halt RA

Wouldn’t it be nice if suddenly cells that triggered the immune response in diseases such as rheumatoid arthritis (RA) would commit mass suicide?

That notion isn’t as far-fetched as it sounds. Scientists have discovered a naturally occurring protein called galectin-1 that can provoke the suicide of activated T lymphocytes (white blood cells that cause inflammation) while sparing the lives of other cells. By administering an extra dose of galectin-1, they may be able to stop RA.

So far the protein has been tried only in mice, but with good results. Molecular biologist Yuti Chernajovsky, PhD, of St. Bartholomew’s and Royal London Medical School and his colleagues genetically engineered mouse cells to produce the protein.

Next, researchers implanted the cells under the skin of RA-prone mice – as soon as those mice started showing signs of the disease. In all of the treated mice, the disease made no further progress.

With some tinkering, the therapy could be applied to people, although clinical trials might be as many as 10 years away. "One possibility would be to put galectin-1-producing cells in a permeable capsule, implanted under the skin," says Dr. Chernajovsky.

Because patients would only need extra galectin-1 when their disease flared, Dr. Chernajovsky says, "we’d design the [protein to become active] only when a second drug is given."

Source: Journal of Experimental Medicine, Vol. 190, No. 3

http://www.arthritis.org/resources/arthritistoday/2000_archives/2000_01_...

Onkos täällä sellasii henkilöitä paikalla jotka tunnistaa lääkkeen nimeltä MABTHERA ?

Sen kokeilu on edessä 1½ kk päästä ellei nyt saada reumaa asettumaan eilisillä ohjeilla...eli alan syödä kortisonia pienellä ylläpito annoksella 5 mg hamaan tulevaisuuteen....reumatologi puhu 2 vuodesta ens alkuun

Nivelii oli taas tulehtuneena paljon, molemmissa olkapäis nestettä nivelis, selän si tulehtunut ärhäkästi ja ilmeisesti bursakin oireilee siltä puolelta, ja vasen ranne ...molemmin puolin siis kaikki nivelet tulehtuneet, mutta kun ei kaikkia voi kerralla kortisonilla piikittää nii valittiin ne pahimmat paikat....molemmat olat, vasen ranne ja vasen si.....päkiöt molemmat on tulehtuneet, samoin nilkat, ranteet, olat, selän si molemmat aristaa mut vasen on mun heikompi puoli ja sillä puolella aina ärhäkämmät tulehdukset ovat
ja jos toi kortison ei ala auttaa paljoo, niin puolentoista kk päästä ees on mabtheran alotus sairaalas....siit tuntuu reuman hoidossa olevan niin vähän tietoo , kun on imusolmukesyöpä lääke, että ajattelin jos täällä olevilla lääkäreillä ois jotain tietoo enemmän siit reuman hoidossa...on vasta kuulemma alettu hyvin tuloksin sitä käyttää myös reumaan vaikeimmissa tapauksissa , johon ilmeisesti lukeudun....koska mennään tosi nopeesti nyt biologisiin lääkkeisiin

Elämä on melko kurjaa tällä hetkellä ja aina yleisen sairas olo, nivelet oireilee rajusti...voimat alkaa kadota jaksaa ees taistella enää tätä vastaan

Lainaus, kirjoittaja tekstin lopussa:

"Nivelreuma on pitkäaikainen, useimmiten tuntemattomasta syystä johtuva yleissairaus, jonka syntyyn tiedetään perintötekijöillä olevan oma osuutensa. Usein tarvitaan jokin niin sanottu laukaiseva tekijä: erilaiset sairastetut infektiot tai jokin mielialaan vaikuttava ongelma.
Keskeisenä oireena reumassa ovat niveltulehdukset. Vaikeammissa tautimuodoissa oireita saattaa kuitenkin olla lähes missä elimessä tahansa, kuten iholla haavaumina, verisuonistossa tulehduksina, sydämessä sydänlihaksen tai sydänpussin ja keuhkoissa keuhkopussin tulehduksina. Toisinaan myös silmät ja hermot saattavat sairastua. Vaikeammissa reumamuodoissa kehittyy myös niin sanottuja reumakyhmyjä, joita useimmiten esiintyy kyynärpäissä.

Reumatekijää ei aina löydy verestä
Reumadiagnoosi perustuu sovittujen kriteereiden täyttymiseen. Yksi näistä on niin sanotun reumatekijän esiintyminen veressä. Usein kuulee sanottavan, ettei voi olla reumaa, jos reumatekijää ei löydy. Tämä on kuitenkin väärä käsitys, sillä toisinaan saattaa olla vaikeakin reuma, jossa tutkimus on kielteinen.
Toisaalta myös terveillä henkilöillä saattaa olla reumatekijä veressä, mutta silti hänellä ei ole tautia. On myös muistettava, että kaikki nivelturvotus ei aina ole reumaa.
Varmimmin taudin diagnosointi tapahtuu alan erikoislääkärin perusteellisessa tutkimuksessa, jolloin toisinaan verikokeiden lisäksi tarvitaan nivelneste- ja röntgentutkimuksia. Diagnostisina apuvälineinä voidaan käyttää myös ultraääni- ja magneettitutkimuksia sekä erikoissairaaloissa isotooppitutkimuksia.
Tärkeää on pyrkiä mahdollisimman varhaiseen diagnoosin ja aloittaa tehokas hoito. Usein joudutaan hoito aloittamaan jo ennen varmaa diagnoosia, sillä ennuste on sitä parempi mitä varhaisemmassa vaiheessa hoito on saatu käyntiin.
Viime vuosina nivelreuman hoito on voimakkaasti kehittynyt. Vanhojen lääkkeiden rinnalle on tullut uusia ja lääkeyhdistelmiä on otettu käyttöön ilman, että sivuvaikutukset ovat lisääntyneet. Viimeisimpänä käyttöön ovat tulleet niin sanotut biologiset lääkkeet, jotka tosin soveltuvat vain tietynlaisten tapausten hoitoon.

Alkuun tehokas perushoito
Nivelreuman ennustetta on alkuvaiheessa vaikea arvioida ja siksi kaikille potilaille pyritään heti alussa aloittamaan tehokas perushoito. Eri lääkkeet vaikuttavat eri potilaihin yksilöllisesti. Toiselle jokin hoito saattaa olla tehokas, toiselle tehoton. Toinen saattaa saada lääkityksestä sivuvaikutuksia, kun taas toiselle se sopii ongelmitta.
Lääkityksen valintaan vaikuttavat myös potilaan muut sairaudet, niiden hoidot ja mahdolliset allergisuudet. Lääkehoidon turvallisuuden seuraaminen turvakokeilla on tärkeää, minkä takia potilas joutuu käymään laboratoriotutkimuksissa säännöllisesti, hoidon alussa varsin tiheästikin.
Tulehduskipulääkkeitä käytetään nivelreumassa nivelkipujen ja -tulehdusten lievittämiseksi. Näistä vanha hyvä esimerkki on aspiriini, joka nykyisin on saanut lähes tyystin väistyä vatsaystävällisempien valmisteiden tieltä. Tämän ryhmän lääkkeiden pahin haitta on niiden aiheuttamat ruuansulatuskanavan verenvuodot. Uusimmilla tulehduskipulääkkeillä, niin sanotuilla koksibideilla, tätä haittaa on melkoisesti voitu vähentää, muttei kokonaan poistaa.

Kortisoni edelleen tärkeä
Kortisonivalmisteiden kohdalla ei ole tapahtunut kummenpaa kehitystä, mutta viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että reuman hoidossa jo alussa mukana ollut kortisoni on vaikuttanut suotuisasti taudin ennusteeseen. Kortisonin pitkäaikaiseen käyttöön liittyy hyvin tunnettuja sivuvaikutuksia ja sen vuoksi lääkettä kohtaan tunnetaan pelkoa.
Pahin kortisonin sivuvaikutuksista on osteoporoosi, joka muutenkin uhkaa reumapotilaita. Oikein käytettynä kortisoni on kuitenkinedelleen hyvä ja tärkeä työväline reuman hoidossa. Osteoporoosia pystytään nykyisin myös tehokkaasti ennalta ehkäisemään ja hoitamaan.
Nivelten sisäiset kortisonipistokset ovat myös tärkeä osa reuman hoitoa. Muista paikallishoidoista, joita erityisesti käytetään polviturvotusten hoidossa, mainittakoon kemiallinen ja säteilysynovektomia.
Niin sanotut antimalarialääkkeet ovat yksinkertaisinta perushoitoa. Ne soveltuvat alkavan reuman hoidoksi sekä lisähoitona vaikea-asteisen reuman hoitoon.
Pistoskulta on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Hankalan antotapansa takia se on saanut väistyä uudempien ja nopeammin vaikuttavien lääkkeiden tieltä. On kuitenkin muistettava, että se on edelleen tehokas ja käyttökelpoinen lääke.

Uudet kovan linjan lääkkeet
Sulfasalatsiini ja metotreksaatti ovat ensimmäiset kovan linjan lääkkeet. Edellinen on niin kutsuttu suolisulfa eikä sovellu sulfa-allergisille potilaille. Se on teholtaan verrattavissa pistoskultaan. Tablettikulta puolestaan on näitä heikompi vaikutukseltaan, mutta soveltuu hyvin eräille potilaille.
Metotreksaatti kuuluu syöpälääkkeisiin ja on nykyisin tärkein yksittäinen reumalääke. Se on tehokas myös psoriasiksen niveltulehduksiin parantaen samalla ihottumaa kuten syklosporiinikin, mikä on teholtaan verrattavissa sulfasalatsiiniin ja pistoskultaan. Metotreksaatin haittojen vähentämiseksi hoitoon liitetään usein foolihappo.
Leflunomidi on uudehko reumalääke, joka pysyy elimistössä erittäin pitkään. Se on tietyissä tapauksissa varsin tehokas lääke, mutta pitkään elimistössä pysyvänä ei sovellu perheenlisäystä suunnittelevien potilaiden hoitoon.
Atsatiopriini, syklofosfamidi ja klorambusiili ovat tehokkaita syöpälääkkeiden ryhmään kuuluvia valmisteita, jotka tulevat kysymykseen tiettyjen reumapotilaiden hoidossa. Ne ovat suhteellisen tehokkaita, mutta niillä on runsaasti haittavaikutuksia.
Tärkeän lisän äkäisen reuman hoitoon ovat tuoneet yhdistelmähoidot. Lähes kaikkia reumalääkkeitä voidaan nykyisin antaa toistensa kanssa, jolloin usein selvitään pienemmillä annoksilla ja vähäisemmillä haittavaikutuksilla, mutta saadaan hoitoon lisää tehoa.
Tavallisimpia lääkeyhdistelmiä ovat metotreksaatti ja sulfasalatsiini, joihin usein vielä lisätään klorokiini sekä kortisoni pienenä annoksena. Muita tavallisia yhdistelmähoitoja ovat metotreksaatti ja syklosporiini sekä metotreksaatti ja leflunomidi. Näihinkin yhdistelmiin voidaan vielä lisätä klorokiini ja kortisoni.

Biologiset hoidot uusinta uutta
Biologiset lääkkeet ovat viime vuosien suuri reuman hoidon saavutus. Niitä on nykyisin Suomessa käytössä useampia, osa ihon alle pistettäviä kuten etanersepti ja adalimumabi sekä sairaalassa suoneen annettava infliksimabi. Nämä lääkkeet syrjäyttävät elimistössä syntyvän tulehdustekijän ja estävät siten sen aiheuttaman tulehdusreaktion nivelessä.
Näitä on toistaiseksi käytetty vain vaikean, muihin hoitoihin reagoimattoman reuman hoitoon. Biologiset lääkkeet ovat erittäin kalliita ja siksi niiden käyttöoikeus on anottava Kelalta erityisellä todistuksella.
Hoitoihin liittyy myös omat ongelmansa, sillä oireet saattavat uusia, kun lääkitys keskeytetään. Osalle potilaista kehittyy vasta-aineita lääkkeitä kohtaan, jolloin hoito menettää tehoaan. Myös infektioiden, erityisesti tuberkuloosin, ja syövän riskit kasvavat. Biologisia lääkkeitä annetaan ensisijaisesti metotreksaatin kanssa, mutta niitä ei yhdistellä keskenään.

Kuntoutus ja liikunta tärkeitä
Kuntoutuksella on keskeinen asema reumapotilaan hoidossa. Se ei sisällä yksistään liikuntahoitoa ja fysioterapiaa, vaan pyrkii monin eri tavoin parantamaan potilaan tilaa.
Omatoiminen päivittäinen liikuntahoito on keskeisessä asemassa, mutta usein tarvitaan lisäksi fysioterapiaa ja toimintaterapiaa. Kelan kustantama ammatillinen kuntoutus, niin sanotut sopeutumisvalmennuskurssit sekä avo- ja laitoskuntoutusjaksot parantavat kokonaisvaltaisesti reumapotilaan tilaa.
Oman lukunsa reuman hoidossa muodostaa reumakirurgia, mikä pystyy nykyisin auttamaan reumapotilasta erilaisin korjaus-, puhdistus- ja tekonivelleikkauksin. Lääkehoidolla pyritään kuitenkin hoitamaan reuma sellaiseen tilaan, ettei leikkauksia tarvittaisi.

Seppo Jalava, dosentti, sisätautien ja reumasairauksien erikoislääkäri"

kirstiina1
Onkos täällä sellasii henkilöitä paikalla jotka tunnistaa lääkkeen nimeltä MABTHERA ?

En tuota lääkettä tunne, muuta kuin mitä Pharmaca Fennicassa kerrotaan. Virallinen indikaatio: non-Hodgkin-B-solulymfooma.

"Rituksimabi on geeniteknologisesti tuotettu, kimeerinen hiiren/ihmisen monoklonaalinen vasta-aine. Se on glykosyloitu immunoglobuliini, joka muodostuu ihmisen IgG1:n vakioalueiden ja hiiren kevyt- ja raskasketjujen vaihtelevien osien sekvensseistä. Vasta-aine on tuotettu nisäkkäältä (Kiinalaisen hamsterin munasarja- eli CHO-soluista) peräisin olevassa solususpensioviljelmässä ja puhdistettu affiniteettikromatografialla ja ioninvaihtotekniikalla. Valmistusprosessiin kuuluu erityisiä virusten inaktivaatio- ja poistotoimenpiteitä.

Farmakodynamiikka

Farmakoterapeuttinen ryhmä: Antineoplastiset lääkeaineet.

Rituksimabi sitoutuu spesifisesti transmembraaniseen CD20-antigeeniin, joka on non-glykosyloitu fosfoproteiini. Tätä antigeenia esiintyy pre-B-soluissa ja kypsissä B-lymfosyyteissä. Yli 95 % B-solu non-Hodgkinin lymfoomista ilmaisee tätä antigeenia.

CD20:tä esiintyy normaaleissa ja maligneissa B-soluissa, mutta ei hematopoieettisissa kantasoluissa, pro-B-soluissa, normaaleissa plasmasoluissa eikä muussa terveessä kudoksessa. CD20-antigeeni ei internalisoidu vasta-aineen sitoutuessa eikä sitä irtoa solun pinnalta. CD20-antigeeni ei kierrä vapaana plasmassa, joten kilpailua vasta-ainesitoutumisesta ei esiinny.

Rituksimabin Fab-alayksikkö sitoutuu B-lymfosyytin CD20-antigeeniin ja Fc-alayksikkö voi aktivoida immuunijärjestelmän välittämänä B-solun tuhoutumisen. Mahdollisia efektorin välittämiä solun tuhoutumisen mekanismeja ovat C1q-sitoutumisen laukaisema, komplementista riippuva sytotoksisuus (CDC) ja vasta-aineista riippuvainen soluvälitteinen sytotoksisuus (ADCC), jota välittävät granulosyyttien, makrofagien ja NK-solujen pinnassa olevat Fcγ -reseptorit. Rituksimabin sitoutumisen B-lymfosyytin CD20-antigeeniin on myös osoitettu aiheuttavan ohjelmoitua solujen kuolemaa (apoptoosia).

Perifeeristen B-solujen mediaaniarvot laskivat alle normaaliarvojen ensimmäisen annoksen jälkeen. Palautuminen alkoi kuuden kuukauden jälkeen. B-soluarvot palasivat normaaleiksi 9-12 kuukauden kuluttua hoidon päättymisestä"

Kiitos kommentoijat

Kyllähän tuo melko myrkylle kuulostaa, rituximabi, mutta ei taida olla enää vaihtoehtoja mieli pysyy tolpillaan ja kyetä jotain tekemään ees kotona.....

Se kaiketi on melko uus reuman hoitoon , kun sekin reumatologini oli menossa koulutukseen kuopioon asian tiimoilta, kun siel kuulema hyvin tuloksin on reumaankin sitä käytetty

Tarkkailijalle voin kertoo, et melko pitkälle on noit juttuja seurattukin mun osalla ja kokeiltu ja kokeiltu eli mulla on peruslääkkeitä :

oxiklorin 300 mg, sen kans alkuun oli heti kun todettiin seittämän viikon prednisolon kuuri, joka kyllä isolla annoksella ollessaan turvotteli ihan kivast kasvoja eikä ihan täysin sekään saanut tulehduksia aisoihin vaan niit tuli ja tuli lisää....sit alotettiin tabletti methotrexate, sitä vetelin puol vuotta ja tulehdukset vaan paheni ja olot heikkeni, sit otettiin jo verikokeita ja todettiin et ei imeydy vatsan kautta tarpeeks, sitten vaihettiin metoject kehiin 15 mg annoksella....no, tuloksena se, et ei kun olot huononee.... eli tehottomalta viel ainakin vaikuttaa.....kortisonin tehokuureja olen kans vetänyt viikon jaksoina kolmestikin, plus sitten viime vuoden huhtikuusta lähtein kortisonia injektioina 42 piikkiä niveliin eli hirvittävä määrä, jatkuvasti on melko rajusti useammat nivelet tulehtuneet, ja kun ovat molemmin puolin, niin toimintakyky laskee sitä mukaa mitä pidemmälle mennään....

Kultaa ei ilmeisesti silleen enää ensisijaisesti käytetä, vaikka kuulemani mukaan olisi hyvä lääke sille kelle sopii

Nyt on metoject nostettu 20 mg , ja se kortison siis jatkossa pienel annoksella koko ajan päällä....että säilyttäsin toimintakykyni ees jotenkin ja kykeneisin ees vähäseen liikuntaan, ja jos ees hieman tulehdukset rauhottus.....ajattelen jo toisarvosena asiana sitä että naamasta saattaa tulla pallo kunhan olot korjaantus ees vähän.....kivut hellittäs ees vähän ja tulehdukset.....

Ja nyt on jo noist keskussairaalan reumatologeista kaks sen sanonut, että sen verran äreä tauti on päällä, että vaikka eivät kovin tehokkaasti ole oloja nuo lääkitykset kohentaneetkaan mitä jo nyt on, niin ilman niitä olisin jo petipotilas tyystin....eli jotain hyötyä kuitenkin on ollut, vaikka elämä tuskallista onkin....

Mobicia käytin tulehduskipulääkkeenä , mutta kun se ei kipuja oikein saanut lievitettyä niin siirryttiin ihan burana 600 mg, joka ei tietty kovin tehokas kurjaan oloon olekaan, mutta on kuitenkin tulehduskipulääke....sitten panacod mitä nyt yleisesti taitaa käyttää kaik reumaatikot, on se pääasiallinen kipulääke joka auttaa suht hyvin kipuihin ja siten lisää sitä toimintakykyä.....ja tramal tulee sit sillon kun noiden teho ei kertakaikkiaan riitä...tosi harvoin tartun kuitenkaan siihen, koen sen jotenkin huumeeks ja huumeita en haluais käyttää ainakaan jatkuvasti.....

sitten nyt sain myös kipukynnyslääkkeen, rivatrilin joka auttaa myös lihaskireyksiin joita eittämättä tulee kun nivelet tulehtuu ja tottakai sillo lihaksetki kiristyy....

sit on omega 3, maitohappobakteerilääkettä, kalciposia , mahansuojaa, foolihappoa, estrogeenia....lukematon lista alkaa olla pillereitä otettavaks ....

terapias käyn oman jaksamiseni vuoksi ja siin etitään keinoja selvitä elämästä kivun kans käsikädessä, kun muutakaan ei voi ja ei tiedä tulenko koskaan täysin kivuttomaks, tuskinpa....

Luustokarttakuvaus on tehty, ja se osoitti voimakkaat aktiivisuudet olkapäissä, solisluissa, selän si tienoilla ja lonkissa, ja lievemmät aktiivisuudet läpi koko kehon..... eli aktiivinen olen täysin

Nyt tulee helmikuun lopussa luustontiheysmittaus, ton kortisonin takia tarkastetaan....ja jos siel on sit probleemaa näkyvissä, niin napsahtaa osteoporoosi lääkkeet päälle

Puhuit tarkkailija mielialan vaikutuksesta, se totta on....mieli pitäs pitää huolettomana ....mutta 430 euron eläkkeellä ja näillä lääkekuluilla on mahdoton olla murehtimatta rahan riittämistä, ja kun en ole yksineläjä, niin sitä rahaa on riitettävä paljon muuhunkin vaikka minun lääke ja sairaalakuluni aika paljon vievätkin, lasten koulutukseen, perheen ruokamenoihin....no onhan se lapsilisä, joka menee tarkkaan kyllä sekin ruokaan ja muuhun plus pien elatusmaksu ex mieheltä. joka menee lapsen koulumatkoihin kokonaan eikä riitäkkään....oleppa tässä sitten huoleton

Sen verran oli noheva reumatologi et nyt kuitenkin sain sitten c-todistuksen ja haen kelasta eläkkeensaajan hoitotukea.....jos vaikka sitä sais nii auttas ees lääkekuluissa....

et en suosittele ketään sairastumaan tälleen, murheet ei kesken lopu .....eikä virastot papereiden kans kiirettä pidä kun eivät ajattele että jollakulla saattaa olla tarpeen joka penni mitä ne hakee

Olen kuitenkin luonteeltani positiivinen ihminen kaikesta huolimatta, ja iloitsen elämän pienistä iloista, kun onnistun tarjouksesta kahmimaan kahden viikon ruuat puoleen hintaan, tai kun on parempi pvä, iloitsen siitä ja olen onnellinen, olen onnellinen että minulla on mies joka kaikesta huolimatta jaksaa minua rakastaa ja auttaa pvittäisis hommis kotona, ja lapsista jotka tekee sitä samaa....että minulla on koirat jotka tulee kylkeen kii ja painaa pään mahan päälle tuijotellen ruskeilla nappisilmillään huolissaan äippää joka makaa kivuissa sängyn päällä....kun on kipeä, oppii ne ilot repimään tosi pienistä hetkistä

Tietää haluan kaikesta itseäni ja hoitoani koskevasta siksikin että tieto helpottaa ja antaa uskoa että joskus, joskus viel ehkä on helpompaa eikä tilanne ole näin raaka ja tuskallinen

Ja haluan uskoa, että vielä se aurinko täydeltä terältä minullekin paistaa

Moi.

Minä sairastan myös nivelreumaa. 2 vaikean vuoden jälkeen nyt melkein terve ja mitään tulehduksia ei enää ole. Muutos parempaan tapahtui viime kesänä, tällöin otin vielä metotreksaattia ruiskeella ihon alle viikottain sekä salazopyriinia aamuin ja illoin.

Parantuminen lähti liikkeelle siitä, että olin töistä poissa 2kk:ta (kaikki stressi pois), aloin liikkumaan säännöllisesti (vähintään 30 min/päivä), syömään suuria määriä vitamiineja ja mineraaleja sekä omega 3 rasvahappoja (huomattavasi suurempia mitä elintarvikeviraston määrittämät maksimi määrät), hommasin erittäin hyvänlaatuista proteiinia (tankkaan aamuin, illoin ja treenin jälkeen), muutin ruokavaliota melkoisesti - ei roskaruokaa ja paljon kasviksia ja vihanneksia. Nyt tällä hetkellä tulehduksia ei enää ole ja olo on mitä mahtavin! Eli parantuminenkin on mahdollista. Stemppiä!

Ranteissani kovaa kipua jatkunut 2-3 vuotta. Kerrottiin että ovat vain työstä ylirasittuneet. Raju kylmäsormisuus on ollut jo pitkään .Oikea käsi ei taivu enää joka suuntaan "täysillä".

Lopulta käteni magneettikuvattiin. Lausunto"yllättävän pitkälle edennyt nivelrikko" seuraus: sairaslomaa ja siirrettiin eri työtehtäviin. Ei voi olla ammattitauti. On perinnöllistä, väitettiin, tai muuten vaan kuluneet...Reumaa ei ollut eikä verestä löydetty mitään tauteja tai vikaa.

Asian käsittely on kesken (kuka korvaa) , kysymykseni kuuluu:Voiko NIVELRIKKO keskittyä vain ranteisiin?? ja niissäkin enemmän peukalon puoleisten luiden osaan enemmän? Eli lapseni voisi myös saada tämän?

Vanhemmillani ei ole mitään vikaa. Isoäidilläni on jotain vikaa mutta ikää on jo yli 90 vuotta, eikä hänelläkään ranteissa ole vikaa. Isoäitini on minua reilusti yli puolet vanhempi.

Voiko ranteissa oleva nivelrikko muuntua REUMAKSI/syöväksi?? Onko edessä sairaseläke??

ONKO mahdollista sairastua johonkin muuhun sairauteen tämän takia?

Onko suomessa onnistuneesti asennettu ranteisiin keino-niveliä?

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Immunomodulaattori atsatiopriinia on tullut käytettyä kohta vuoden päivät ja loistava lääke on. Sairaus on kyllä eri, mutta siihen ilmeisestyi liittyneet nivelkivutkin ovat kyllä lievittyneet ratkaisevasti.

Tykkään, vaikka pitääkin käydä verikokeissa.

Jos et oo harrastanu salaatteja, niin lisää niitä pikkuhiljaa sapuskoihisi!
Mitä hyvänsä syöt, niin samanlainen annos = ½ + ½, salaattia! Kyllä se jotenki putsaa ja antaa virtaa sama mikä on vaivana, sietäs kokeilla mihin tahansa

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Joku aika sitten (lukemattomien "tutkimusten") ohessa oli läppää hedelmälihallisten mehujen positiivisista vaikutuksista niveliin. En sitten tiedä, jos kyseessä on ihan oikea nivelreuma.

Joo, syön tosi paljon marjoja, ja myös vihanneksia....ja kun entiseltä ammatilta kokki olen, on ravitsemus muutenkin hanskassa ihan teoriassakin eli useemman vuoden opiskelut on takana....

Gefilus tuotteita on mehuna, mutta niitä taitas pitää juoda litratolkulla että tarpeellisen määrän sais niistä maitohappobakteereita mahalle, jotka ovat tärkeitä kun lääkitys on rajua......siksi otan maitohappobakteerit ihan kapselina aamuin illoin.....myös omega 3 on tärkeitä reumaatikolle, ja kun kortison kuvioissa, kalcipos d....
saahan sitten nähdä miten käy siinä luuston tiheys mittauksessa, et vieläkö se paukahtaa osteoporoosilääkekin päälle, kun kuitenkin selässä on jo kulumaa muuallakin kuin välilevyissä.....

Tosta liikkumisesta, tulee vähintään se puoli tuntii, välillä enemmänkin lenkitettyä koiria, hidastahan se on, kun kovempi vauhti iskee pahat kivut, mutta liikun siten miten vaan voin.....ja tarkotus on vesijumppaa lähtee kokeilee, josko se näin ärhäkäs vaiheessa sitten kävis myös mulle kutakuinkin.....muutenkaan en ole mikään petin pohjalla makailija, en siis luonteeltanikaan, tosin pötkötän sillon kun tulee " jumps, väsy olo" tai se yleisen sairas olo jollon veto loppuu sillä hetkellä, mut heti kun helpottaa olen pystyssä ja koitan jotain pientä ees touhuta voimieni mukaan...ei ole tiskikonetta mulla, eli kivast tulee jumppaa käsille, sormille ja ranteille siinäkin
Eikä ole vielä ainakaan kotiavustajaa siivoukses ja muussakaan, mitä en jaksa ja kykene, perhe auttaa....tai jätän sinä huonona pvänä tekemättä ja teen seuraavana pvänä jos se sattuu olee parempi....eli tää on rajojen ettimistä suuntaan ja toiseen.....

Onnellinen on se, joka rajusta reumast selvii pelkällä ruokavalion muutoksella ja minimi lääkityksellä.....ja nivelreumaakin taitaa olla ainakin eilisen reumatologin mukaan eri ihmisillä erilailla, eli toisilla oireilee vain muutama nivel, ja toisilla on sitten rajusti kaikki nivelet oireiset.....toisilla löytyy heti lääke joka auttaa, ja toisilla sitä etitään vuos tolkulla....ja reumassahan on sit viel ns, suvantovaiheita, eli voi rauhottua pitkäksi aikaa, vuosiksi, tai aktiivivaihe olla vastaavasti päällä vuosia, jollon kaik on vaikeeta kun on nii p.......n kipeä eikä voida ennustaa et miten kullakin on nuo asiat, tai missä vaihees rauhottuu jne. kun jokainen ollaan yksilöitä ja jokaiselle yksilönä on lääkitys löydettävä.....toisille rankemmat ja toiset selvii miedoimmilla.....

Täysin kasvisruokavaliota ei mun mielest suositella enää nykyisin reumaatikolle, voi olla joillekuille jopa pahasta....mutta nämä on taas asioita jotka on vaan kokeiltava jokaisen henkilökohtaisesti, mikä on se "oma juttu".......

sairaslomalla olen ollut jo vuoden 2004 elokuulta, että periaattees luulis että ois jo tullut levättyä ja sairaus rauhottunu jos niikseen ois sen puolesta ollut.......ja selän kulumien takia nimenomaan meni kokin ammatti, eli enää ei kyykitä, kierretä vartaloa, nostella jne . rajotuksia on liikuntaan senkin puolesta....mutta liikkuva ihminen olen kuitenkin....omien rajojeni puitteissa....hitaasti ja varmasti eteenpäin

Tuli tosta reuman positiivisuudesta ja negatiivisuudesta viel mieleen, että sehän taitaa hieman olla sattuman kauppaa, et saadaanko se näkyviin kokeissa....eli voi olla rankat oireet ja reumakokeet kaikki näyttää negaa.....voi olla kuulema jopa hirveet näkyvät muutokset ja silti kokeet näyttää negatiivista.....

Eikä ittelläkään ole näkynyt kuin yhdes ainoassa kokeessa voimakas positiivisuus, kaik muut menee raja arvojen alle kun on vielki niit testailtu.....ainoa jossa ittellä se saatiin kiinni, oli ns.Waaler-Rose koe, jossa olikin sitten niin hirveät lukemat, että niit tarkisteltiin useempaan otteeseen, eli mun arvot oli tossa waalerissa 10240 !

Waaleria ei enää käsittääkseni käytetä, mut sillo kun se käytös oli niin mulle se tehtiin.....

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
kirstiina1
Gefilus tuotteita on mehuna, mutta niitä taitas pitää juoda litratolkulla että tarpeellisen määrän sais niistä maitohappobakteereita mahalle, jotka ovat tärkeitä kun lääkitys on rajua......siksi otan maitohappobakteerit ihan kapselina aamuin illoin.....myös omega 3 on tärkeitä reumaatikolle, ja kun kortison kuvioissa, kalcipos d....
saahan sitten nähdä miten käy siinä luuston tiheys mittauksessa, et vieläkö se paukahtaa osteoporoosilääkekin päälle, kun kuitenkin selässä on jo kulumaa muuallakin kuin välilevyissä.....

Samat sanat täällä, gefilusta ja omega 3:sta on tullut otettua kortisonikuureilla ja antibioottien ohessa. Selkärankareuma on nivelreuman ohella mahdollisuus, joten sisarsairauksiahan nämä taitavat olla. Mukavaa lukea kun muutkin välittävät sairaudestaan noin avoimin mielin.

Neonomide, onko tuo lääkkeesi suoneen tiputettava vai ihan itse pistettävä ???

Tähän aikaa yöst jo olen sen verran tokkurainen etten tunnista tota ainetta, vaikka kauheen tutulle se kuulostaakin nimenä jota käytät

Katselin tota paikkakuntaas mistä olet, et jos käyt tipututtamas lääkettä osastolla, niin varmaankin vastaisuudessa voi käydä niin että ohimennen toisemme ohitammekin siellä tai että jopa olet samaan aikaan ollut siellä kun itse olen osastojaksolla siellä horjuskellut....

kirstiina1
Kiitos kommentoijat

Kyllähän tuo melko myrkylle kuulostaa, rituximabi, mutta ei taida olla enää vaihtoehtoja mieli pysyy tolpillaan ja kyetä jotain tekemään ees kotona.....

Se kaiketi on melko uus reuman hoitoon , kun sekin reumatologini oli menossa koulutukseen kuopioon asian tiimoilta, kun siel kuulema hyvin tuloksin on reumaankin sitä käytetty

Tarkkailijalle voin kertoo, et melko pitkälle on noit juttuja seurattukin mun osalla ja kokeiltu ja kokeiltu eli mulla on peruslääkkeitä :

oxiklorin 300 mg, sen kans alkuun oli heti kun todettiin seittämän viikon prednisolon kuuri, joka kyllä isolla annoksella ollessaan turvotteli ihan kivast kasvoja eikä ihan täysin sekään saanut tulehduksia aisoihin vaan niit tuli ja tuli lisää....sit alotettiin tabletti methotrexate, sitä vetelin puol vuotta ja tulehdukset vaan paheni ja olot heikkeni, sit otettiin jo verikokeita ja todettiin et ei imeydy vatsan kautta tarpeeks, sitten vaihettiin metoject kehiin 15 mg annoksella....no, tuloksena se, et ei kun olot huononee.... eli tehottomalta viel ainakin vaikuttaa.....kortisonin tehokuureja olen kans vetänyt viikon jaksoina kolmestikin, plus sitten viime vuoden huhtikuusta lähtein kortisonia injektioina 42 piikkiä niveliin eli hirvittävä määrä, jatkuvasti on melko rajusti useammat nivelet tulehtuneet, ja kun ovat molemmin puolin, niin toimintakyky laskee sitä mukaa mitä pidemmälle mennään....

Kultaa ei ilmeisesti silleen enää ensisijaisesti käytetä, vaikka kuulemani mukaan olisi hyvä lääke sille kelle sopii

Nyt on metoject nostettu 20 mg , ja se kortison siis jatkossa pienel annoksella koko ajan päällä....että säilyttäsin toimintakykyni ees jotenkin ja kykeneisin ees vähäseen liikuntaan, ja jos ees hieman tulehdukset rauhottus.....ajattelen jo toisarvosena asiana sitä että naamasta saattaa tulla pallo kunhan olot korjaantus ees vähän.....kivut hellittäs ees vähän ja tulehdukset.....

Ja nyt on jo noist keskussairaalan reumatologeista kaks sen sanonut, että sen verran äreä tauti on päällä, että vaikka eivät kovin tehokkaasti ole oloja nuo lääkitykset kohentaneetkaan mitä jo nyt on, niin ilman niitä olisin jo petipotilas tyystin....eli jotain hyötyä kuitenkin on ollut, vaikka elämä tuskallista onkin....

Mobicia käytin tulehduskipulääkkeenä , mutta kun se ei kipuja oikein saanut lievitettyä niin siirryttiin ihan burana 600 mg, joka ei tietty kovin tehokas kurjaan oloon olekaan, mutta on kuitenkin tulehduskipulääke....sitten panacod mitä nyt yleisesti taitaa käyttää kaik reumaatikot, on se pääasiallinen kipulääke joka auttaa suht hyvin kipuihin ja siten lisää sitä toimintakykyä.....ja tramal tulee sit sillon kun noiden teho ei kertakaikkiaan riitä...tosi harvoin tartun kuitenkaan siihen, koen sen jotenkin huumeeks ja huumeita en haluais käyttää ainakaan jatkuvasti.....

sitten nyt sain myös kipukynnyslääkkeen, rivatrilin joka auttaa myös lihaskireyksiin joita eittämättä tulee kun nivelet tulehtuu ja tottakai sillo lihaksetki kiristyy....

sit on omega 3, maitohappobakteerilääkettä, kalciposia , mahansuojaa, foolihappoa, estrogeenia....lukematon lista alkaa olla pillereitä otettavaks ....

terapias käyn oman jaksamiseni vuoksi ja siin etitään keinoja selvitä elämästä kivun kans käsikädessä, kun muutakaan ei voi ja ei tiedä tulenko koskaan täysin kivuttomaks, tuskinpa....

Luustokarttakuvaus on tehty, ja se osoitti voimakkaat aktiivisuudet olkapäissä, solisluissa, selän si tienoilla ja lonkissa, ja lievemmät aktiivisuudet läpi koko kehon..... eli aktiivinen olen täysin

Nyt tulee helmikuun lopussa luustontiheysmittaus, ton kortisonin takia tarkastetaan....ja jos siel on sit probleemaa näkyvissä, niin napsahtaa osteoporoosi lääkkeet päälle

Puhuit tarkkailija mielialan vaikutuksesta, se totta on....mieli pitäs pitää huolettomana ....mutta 430 euron eläkkeellä ja näillä lääkekuluilla on mahdoton olla murehtimatta rahan riittämistä, ja kun en ole yksineläjä, niin sitä rahaa on riitettävä paljon muuhunkin vaikka minun lääke ja sairaalakuluni aika paljon vievätkin, lasten koulutukseen, perheen ruokamenoihin....no onhan se lapsilisä, joka menee tarkkaan kyllä sekin ruokaan ja muuhun plus pien elatusmaksu ex mieheltä. joka menee lapsen koulumatkoihin kokonaan eikä riitäkkään....oleppa tässä sitten huoleton

Sen verran oli noheva reumatologi et nyt kuitenkin sain sitten c-todistuksen ja haen kelasta eläkkeensaajan hoitotukea.....jos vaikka sitä sais nii auttas ees lääkekuluissa....

et en suosittele ketään sairastumaan tälleen, murheet ei kesken lopu .....eikä virastot papereiden kans kiirettä pidä kun eivät ajattele että jollakulla saattaa olla tarpeen joka penni mitä ne hakee

Olen kuitenkin luonteeltani positiivinen ihminen kaikesta huolimatta, ja iloitsen elämän pienistä iloista, kun onnistun tarjouksesta kahmimaan kahden viikon ruuat puoleen hintaan, tai kun on parempi pvä, iloitsen siitä ja olen onnellinen, olen onnellinen että minulla on mies joka kaikesta huolimatta jaksaa minua rakastaa ja auttaa pvittäisis hommis kotona, ja lapsista jotka tekee sitä samaa....että minulla on koirat jotka tulee kylkeen kii ja painaa pään mahan päälle tuijotellen ruskeilla nappisilmillään huolissaan äippää joka makaa kivuissa sängyn päällä....kun on kipeä, oppii ne ilot repimään tosi pienistä hetkistä

Tietää haluan kaikesta itseäni ja hoitoani koskevasta siksikin että tieto helpottaa ja antaa uskoa että joskus, joskus viel ehkä on helpompaa eikä tilanne ole näin raaka ja tuskallinen

Ja haluan uskoa, että vielä se aurinko täydeltä terältä minullekin paistaa

Hei, eikös nuo kortisonilääkkeet aiheuta vastustuskyvyn alenemista? Minulle on eräs HYKSin proffa aikanaan lukenut madonluvut, että jos elimistön puolustuskyky on alentunut, niin silloin ei missään tapauksessa saa syödä maitohappobakteereja (ei siis mitään valmisteita jotka sisältävät niitä). Nehän ovat kuitenkin eläviä bakteereja.

Eihän se pelkästään kortisoni laske vastustuskykyä jos esim. mun lääkkeistä kyse on metoject sytostaattina taitaa tehdä sitä viel voimakkaammin kyllä ja mabthera lisää tätä viel, jos sille linjalle joudutaan, ja reumatologin lausunnossa epissä jo lukee et alustavasti miettii mabthera hoidon alottamista minulle, eli ellei nyt ihmettä tapahdu, niin se se vasta sitä vastustuskykyä laskeekin

Reumaatikoille kyllä suositellaan kaikille maitohappobakteerien käyttöä, ne tulevat vatsalle ja suolistolle lisäsuojaksi käsittääkseni, koska nuo on kovia myrkkyjä mitä me lääkkeenä vedetään....ja minun käsitys on että maitohappobakteereiden käyttäminen tuo nimenomaan lisävahvuutta elimistölle ja tasaa sitä epätasapainoon menevää vatsaa ja suoliston toimintaa.....vois kyl joku viisaampi selostaa tän asian varmaan paremmin

Samoja maitohappobakteereitahan käytetään usein kun iskee vatsaflussa, tai ihminen joutuu antibiotit alottaan, eli ei ne varmaan ainakaan pahasta ole....

Ja olen silleen ollut kyl onnellisessa asemassa , että en ole sairastanut ns. vuoteen kuin yhden ainoan reilun flunssan esimerkiksi, kun taas perheeni on useampaan otteeseen lenssussa petissä maannut ja mullahan se pitäs olla alhasin vastustuskyky näillä myrkyillä perheestäni
Vai onko niin , että kun olen enemmän tai vähemmän ressaantunut kovista kivuistani, rahahuolista jne. että stressi suojaa minua taudeilta....
Luulen kyllä et omega3, ja maitohappobakteereilla on tekemistä sen kans että en ole kauheen pahasti ollut muuten sairas, mitä nyt helvetin raju nivelreuma on

Nivelreuman yleisyydestä en osaa sanoa, en ole silleen sitä puolta miettinyt, riittää kun miettii aina et miten pvästään selvii iltaan ja silleen viel että pvä ois mahdollisimman hyvä ja sen jaksas

En ole koskaan kuullut mitään madonlukuja maitohappobakteereista.
Suosittelen niitä kaikille, koska ne ovat bakteereja, jotka ylläpitävät ja korjaavat suoliston omaa hyvää bakteeriflooraa.
Tutkimuksissa, mm. Turun yliopistossa, on todettu maitohappobakteerien nopeuttavan vatsataudista toipumista.
Antibioottikuurin aikana oma bakteerifloora häiriintyy 6-12 kk ajaksi, maitohappobakteerit nopeuttavat normaaliflooran palautumista.
Lähes kaikissa ruokakaupan maitotuotteissa alkaa olla maitohappobakteereja.

Runsaalla kahdella prosentilla suomalaisista aikuisista on nivelreuma.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat