Seuraa 
Viestejä45973

Mikä puri laitumella olleita hevosia?

30.05.2010 - 18:28

Poliisi kaipaa havaintoja, mitä tapahtui laitumella Uudessakylässä Heinolantiellä viikonloppuna. Sunnuntaina havaittiin, että kahta laitumella ollutta hevosta oli purrut jokin isompi eläin.

Eläinlääkärin ja riista-asiantuntijan mukaan toisen hevosen takajalasta oli purtu jänne poikki. Molemmissa hevosissa oli purema- ja kynnenjälkiä.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/180224.shtml

Sivut

Kommentit (23)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
fenomenologi
petsku
Onko hirvillä muka kynnet?En ole ihan varma, on kai niillä.Totta kai hirvellä nyt kynnet on ja komeat ovatkin.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
kairamo
fenomenologi
petsku
Onko hirvillä muka kynnet?En ole ihan varma, on kai niillä.Totta kai hirvellä nyt kynnet on ja komeat ovatkin.


Sorkiksi väittäisin mutta eipä sillä eroa minulle ole.

Jännä tapaus. "Jokin isompi eläin" osoittaa sekä ajattelematonta sanavalintaa että huonoja äidinkielen taitoja, mutta oletettavasti termillä tarkoitettiin isohkoa eläintä. Mikä taas voi olla vastaajasta riippuen mitä tahansa pitbullterrieristä karhuun. Ota nyt näistä sitten selvää. Hampaan- ja kynnenjälkien perusteella eläinlääkäri kyllä osaisi varmasti sanoa melko tarkkaan, minkä kokoinen eläin on ollut kyseessä, mutta eipä tullut toimittaja kysyneeksi.

Hevonen on iso eläin, ainakin mikäli kyseiset elikot tosiaan olivat täysikokoisia hepoja eivätkä poneja tai minihevosia. Hevosenkokoisen eläimen kimppuun käyviä petoja ei Suomessa montaa ole: karhu, susi ja - todennäköisimpänä - iso koira.

Ilves ei poroa tai kaurista suurempaa saalista pyydä, ja se käy kiinni kaulaan eikä jalkoihin. Ahma taas on aivan liian pieni: porojenkin pyyntiin se yleensä tarvitsee avukseen pehmeän hangen. Eikä ahmoja taideta juuri Ruuhka-Suomessa tavatakaan.

Susien tai karhun työksi tuo kuulostaa aika tökeröltä. Sudet kyllä käyvät usein ensin kiinni saaliinsa jalkoihin, joten sen puolesta tekniikka täsmäisi. Mutta että on käyty kahden eläimen kimppuun, eikä kumpaakaan saatu hengiltä? Enemmän kuulostaa osaamattomalta koiralta tai muutamalta. Voihan tietenkin olla jompi kumpi ensin mainituistakin pedoista, jota on häiritty kesken puuhan.

Sellainen uroshirvi, jonka ainoa tappelukaveri on ammuttu, voi käydä kiima-aikana (joka kylläkään ei taida olla nyt, ainakaan ennen kuin toissakeväiset vasat on karkotettu jaloista) esimerkiksi hevosten kimppuun tappelumielessä, koska naaraiden kiimaantulo on kiinni siitä, että urokset tappelee, ja vanha hirvas sattaa tämän "muistaa". Hevoset saattavt myös päättömästi peltä hirviä, jos ne ovat joutuneet tuollaisessa mielessä tekemään tuttavuutta, Hirvi kyllä mielummin potkii kuin puree kuten hevonenkin, mutta kyllä molemmat sen puremisenkin osaa.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Olisikohan hevoset vaan tapelleet keskenään, hirvillä kun ei ole kovin järeätä purukalustoa.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

syytinki
Seuraa 
Viestejä9469
Jägermeister
Isompi kuin mikä?

Ruokolahden leijona voisi olla.
No ei. Kyllä se on ahma. Eikun korvauksia hakemaan.


No tietysti isompi kuin hevonen.

Siinä jäävät Ruokolahden leijona ja ahma tokaksi.

Jukopliut tämä on hienoa. Metsissämme ja laitumillamme riehuu hevosta suurempi peto. Se on rauhoitettava heti. Marjastajat ja sienestäjät olkaapa tarkkoina.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat