Seuraa 
Viestejä45973

Henry Mankell ja Brad Pitt kuolleet. Kova huhu twitterissä.

Huhu kunnes toisin todistetaan.

Sivut

Kommentit (1690)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähes 20 kuollut Israelin joukkojen vallattua avustuslaivan

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/L%C ... 5257211967

Miksi Israel otti itselleen taas jumalattoman pahan imagotappion? Oliko kuitenkin homma laskettu niin, että "kuuluisa" avustussaattue olisi aiheuttanut vielä pahempaa Gazassa?

Israel on päässyt aika hyvin tavoitteisiinsa Gazan kohdalla. Se pystyy nyt eristämään alueen kokonaan, kun se ensin veti omat siirtokuntansa sieltä pois.

80-luvulla Israel tilasi Egyptistä muhamettilaisen veljeskunnan hoitamaan sosiaaliavustuksia, sairaaloita ja kouluja. Tämä veljeskunnan, josta sittemmin kehittyi Hamas, piti olla uskonnollisena vastapainona sekulaarille ja poliittiselle PLO:lle, jonka Israel koki vieläkin suuremmaksi uhkakseen.

Israelin suunnitelemat ovat onnistuneet täydellisesti: Hamsin valtaannostolla ja PLO:n tuhoamisella se on onnistunut mitätöimään oikeutuksen itsenäiseen Palestiinaan(siis sen omassa kansassa, muu maailma ei ehkä ole vielä luopunut toivosta).

Israel ei ole koskaan välittänyt muun maailman mielipiteistä, mutta veikkaan, että tässäkin on raja. Kärjistämällä oman tilanteensa se samalla kärjistää koko maailman tilanteen.

ZiPA
Ehkäpä ihmiskilvet oppii taas olemaan ja kunnioittamaan kansainvälistä lakia.

Israel tuskin oppii taaskaan olemaan ja kunnioittamaan kansainvälistä lakia.

NATO-maa Turkki on pitkään katsellut Israelin toimintaa sivusta, nyt uhreina oli turkkilaisia siviilejä. Saa nähdä, miten Turkki tämän jälkeen suhtautuu Israeliin. Turkki kun ei olekaan sotilaallisesti ja väestöllisesti mikään pieni tekijä.

Hyökkäys hoidettiin oikein näyttävästi ja vieläpä kansainvälisillä vesillä . Israelin lähettiläs passitettiin Turkista samantien Tel-Aviviin, vastavetona Israel neuvoi kansalaisiaan välttämään matkustamista vaaralliseen Turkiin.

Israelin hallituksen puhemies Mark Regev totesi haastattelussa:
"Unfortunately this group were dead-set on confrontation"

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Stu ... 5257223575

Stubb: Israelin hyökkäys järkyttävä
31.5.2010 14:27
A A
STT
Ulkoministeri Alexander Stubb on syvästi järkyttynyt Israelin hyökkäyksestä Gazaan pyrkineen avustussaattueen kimppuun. Stubb korostaa, että kaikki siviileihin kohdistuva väkivalta on tuomittava.

Stubbin mukaan Suomi kutsuu Israelin suurlähettilään kuultavaksi tapauksesta.

Stubb on ollut myös yhteydessä Turkin ulkoministeriin. Suurimman osan Israelin hyökkäyksestä kuolleista uskotaan olevan turkkilaisia.
Ihan kuin tuosta on mitään apua. Ei ollut silloinkaan, kun Israel tappoi suomalaisen sotilastarkkailijan Libanonissa ja tuhosi Kirkon Ulkomaanavun ylläpitämän äitiysklinikan Gazassa. Israel pitäisi laittaa kauppasaartoon koko EU:n toimesta.

Juutalaiset paljastivat jälleen kerran todellisen karvansa. Samanlaisia vaarallisia kiihkoilijoita ne on kuin muutkin siellä lähi-idässä.

Huolestuttavaa on se että näillä hulluilla on ydinaseita.

Topias
Juutalaiset paljastivat jälleen kerran todellisen karvansa. Samanlaisia vaarallisia kiihkoilijoita ne on kuin muutkin siellä lähi-idässä.

Huolestuttavaa on se että näillä hulluilla on ydinaseita.

Tuo on niin tosi. Ja tuon lisäksi luulevat olevansa sivistyneitä. Ehkä tuo vinoutunut käsitys omasta sivistysvaltiosta ajaa epätodellisiin ja epäinhimillisiin ratkaisuihin.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Tämä avustuslaiva oli itsessään täysi provo ja tekosyy. Ei sitä laivaa olisi sinne tarvinnu lähettää, koska Israeli oli itse lupautunut hoitaa avun perille ja kielsi ankarasti saarron rikkomisesta. Israelilla oli myös lähes pakko puuttua tähän asiaan, koska muuten he olisivat käytännössä poistaneet saarron. Samoin myös näillä "avustajilla" oli tiedossa, että Israeli tulee asiaan puuttumaan. Mielestäni tästä huolimatta israelin toiminta oli liioiteltua, vaikka laivalla tulleet olivatkin tietoisesti ärsyttäneet Israelia. Ei asia sinänsä olisi ollut erityinen, mutta kun tämä kohdistui puoliksi Eurooppalaiseen valtioon, niin se oli hieman kuin isku koko Eurooppaa kohtaan. Ei kuitenkaan luulisi Israelille olevan iso haaste napata kirvein ja puukoin kimppuun käyneitä ihmisiä ilman tappamista. Israeli olisi aivan hyvin voinut kaasuttaa laivaa kyynelkaasulla, sättiä etälamauttimilla ja hakata pampuilla. Kuitenkin Israelilaiset ovat älykästä porukkaa, niin ilmeisesti tämä punnittiin kaikista kannattavimmaksi vaihtoehdoksi. Juutalaisilla on kuitenkin ollut pitkään marttyyrin maine, joka varmasti sai osumaa tästä operaatiosta, jopa Israelia tukeneiden eurooppalaisten keskuudessa. Ehkä erityisesti maan sisäisten ja palestiinalaisten välisissä yhteyksissä tämä oli jonkinlainen osoitus valmiudesta toimia tarvittaessa radikaalistikin. Myös avustajien pistäminen vankilaan ja vastaavien uusien "auttajien" virta olisi ollut Iraelille poliittisesti haitallista.

pontus
Topias
Juutalaiset paljastivat jälleen kerran todellisen karvansa. Samanlaisia vaarallisia kiihkoilijoita ne on kuin muutkin siellä lähi-idässä.

Huolestuttavaa on se että näillä hulluilla on ydinaseita.

Tuo on niin tosi. Ja tuon lisäksi luulevat olevansa sivistyneitä. Ehkä tuo vinoutunut käsitys omasta sivistysvaltiosta ajaa epätodellisiin ja epäinhimillisiin ratkaisuihin.

No mutta hehän sanoivat kai ihan selvästi monenkin ihmisen suulla, että jos tuo 'avustuslaiva' tulee lähemmäs, se pysäytetään. Tai 'sen pääsy satamaan estetään', miten vain. Ja silti sinne piti mennä. Entä jos he olisivat yrittäneet Egyptin suunnasta sinne ja egyptiläiset olisivat tulleet vastalle? No, silloin tapauksen media-arvo olisi tietty ollut vain murto-osa tästä, mutta lopputulos sama.

Ja käsittääkseni tilanne eteni kuitenkin niin, että kun israelilaissotilaat nousivat laivaan, heidän kimppuunsa hyökättiin veitsien ja kirveiden kanssa. Miksi ihmeessä?

Lapsikin arvaa mitä tuosta seuraa...

Se Mankell-niminen kaveri on kai Henning eikä Henry?

Tuppu L 2.0
Tämä avustuslaiva oli itsessään täysi provo ja tekosyy. Ei sitä laivaa olisi sinne tarvinnu lähettää, koska Israeli oli itse lupautunut hoitaa avun perille ja kielsi ankarasti saarron rikkomisesta. Israelilla oli myös lähes pakko puuttua tähän asiaan, koska muuten he olisivat käytännössä poistaneet saarron.

Pitäisi sinunkin ymmärtää, että lupaus, varsinkin tyhjä lupaus, on eri asia kuin toiminta. Eivät palestiinalaiset israelilaisten lupauksia syömällä elä, varsinkin kun israelilaiset syövät lupauksensa itse.

mirab
Seuraa 
Viestejä3017
Taivaantallaaja
Entä jos he olisivat yrittäneet Egyptin suunnasta sinne ja egyptiläiset olisivat tulleet vastalle?

No kun ne eivät nyt yrittäneet enempää Egyptin kuin Israelin suunnasta vaan mereltä. Egypti pitää kiinni ainoastaan oman rajansa, Israel saartaa kaikkialta.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat