Seuraa 
Viestejä45973

Jalkapallon MM kisat ovat ovella ja olen seurannut uusien kispaikkojen rakentamista samalla kyynisyydellä kuin viimeisten Olympiakisojen ja vastaavien suurten tapahtumien kanssa.
Esim. Etelä- Afriikassa on rakennettu 5 kpl uusia stadioneita joiden kapasiteetti on ( katsomokapasiteetti 46000- 70000 ), 5:ttä stadionia on peruskorjattu huomattavasti.
Mikä on käyttöaste kisojen jälkeen?

En tiedä kuka maksaa tämän, mutta ihmettelen eikö asioita voisi hoitaa edullisemmin.

Sama pätee mm. kesä- ja talvi olympialaisiin ja vastaaviin kisoihin.
Surkeimmat esimerkit löytyvät v-80 kisojen Lake Placidista, jossa kisapaikat, jossa viimeisten kisojen jälkeen koko infastruktuuri on kisojen jälkeen täysin käyttämätön ja ränsistynyt.
Pekingin olympiakisojen rakentamisen ymmärtää jossakin mielessä, koska maassa varmaan on käyttäjiä.
Kreikan olympialaisten rakentaminen taas tuo kysymyksen, maksammeko me nyt siitä?
En ole missään nimessä urheiluvastainen, vaan mielenkiinnolla seuraan tapahtumia.
Kuitenkin jakamalla tapahtumat laajemmalle, rakennettavat stadionit voitaisiin saada hyödyntämään suurempaa ihmisjoukkoa ( joko suorittajina tai katselijoina ).
Vastauksina on varmaan, että kisat aina tuottavat rahaa, mutta - urheilun kärsimättä - ne tuottaisivat myös maltillisemmalla rakentamisella.
Tuntuu, että itse pääasia eli urheilu tulee toisena.

Kommentit (2)

En haluaisi lobata aloitustani, mutta ihmetyttää ettei kukaan esim. johtuen Kreikan talouskriisistä ole kiinnostunut asiasta.
Kreikan tapauksessahan on epäilty OK:n olleen eräs syy taloustilanteeseen.
Eivät urheilujärjestöt maksa näitä kisoja , vaan me veronmaksajat.
Oliko onni, että Lahti hävisi -15 kisat ( yhdellä äänellä)?
Urheilukisojen rahoitus ( rakentamisineen ) ei ole avointa.
Kysymys on suurista rahoista, jotka veronmaksajat maksavat ja hyöty tulee paljon harvemmille.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Starman
Kysymys on suurista rahoista, jotka veronmaksajat maksavat ja hyöty tulee paljon harvemmille.

Suomessa hyöty ajatellaan saatavan välittömän hyödyn lisäksi. Varsinkin jos liikuntapaikkoja käyttää nuoret. Silloin ajatellaan liikunnan säästävän terveyspalveluissa ja nuorisotyössä.

Yleisesti liikuntapaikkojen rakentamisesta pitäisi karsia. Pitääkö päästä hiihtämään kesällä putkeen? Pitääkö talvella päästä uimaan halliin jokaisessa pienessäkin kaupungissa? Suomalaiset voisivat suosia urheilulajeja, joissa ei paikan rakentaminen ole se perusvaatimus: hiiihto, juoksu, suunnistus, soutu... Sitten itketään, kun ei suomalaiset pärjää isoissa kisoissa. Menestystä halutaan, vaikka ei olisi varaa rakentaa edes harjoittelupaikkoja, kilpailupaikoista puhumattakaan.

Jalkapallostadioneilla on varmaan käyttöä kisojen jälkeenkin, onhan maa jalkapallomaa. Kreikassa tuskin kaikki tilat ovat tarpeen. Pitäisikin järjestää isoja kisoja vain niissä maissa, joissa on lajin harrastajia. Ehkä sillä säästettäisiin edes vähän turhaa rakentamista.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat