Seuraa 
Viestejä45973

Olin Aasiassa 10 päivän meditaatiokurssilla, jossa oltiin lähes koko aika puhumatta. Lopussa sai puhua ja vertailtiin kokemuksia. Yhden tyypin kokemukset olivat mielenkiintoisia, kun hän kertoi keskittymisen johonkin tiettyyn ruumiinosaan auttaneen kyseisen paikan normalisoitumista, esim. kivun tai kutinan kohdalla. Hän onnistui myös avaamaan keskittymällä nenäänsä sen päiviä kestäneen tukkoisuuden.

Tieteen kannalta tämä voi kuullostaa vähän hokkuspokkustelulta, mutta tällainen hypoteesi tuli mieleeni.

Meditaatio auttaa kudoksia siksi, että jos ihminen keskittää minuuteiksi tai tunneiksi huomionsa ongelmakohtaan (kutina, kipu, tulehdus, tukos tms.) on siitä seurauksena hermoratojen vahvistuminen kyseisellä alueella ja myös kehon osaa vastaavalla alueella aivoissa. Kun tämä hermorata vahvistuu, synnyttää se myös lisää hermomassaa tälle alueelle, joka vaatii taas enemmän aineenvaihduntaa tällä alueella. Tällöin elimistö joutuu myös rakentamaan uusia hiussuonia alueelle ja laajentamaan entisiä. Näin aineenvaihdunta siis lisääntyy kyseisellä kehon alueella, jonka seurauksena paranemisprosessi on nopeampi aineenvaihdunnan kiihtyessä.

Onko tässä mitään perää teistä?

Kommentit (12)

Pseudotieteeksi /-lääketieteeksi väittävät ja huuhaaksikin sanotaan. Itse olen 100% varma, että ihmisen mieli ja henkinen hyvinvointi vaikuttaa fyysiseen puoleen terveyttä edistävästi, ja jopa esittämälläsi tavalla.

No eihän se nyt enää mitään pseudotiedettä ole. Onhan meditaatiota tutkittu jo vuosikausia ja todettu sen erilaisia hyviä vaikutuksia ihmisen niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin kokonaisuuteen.

Mitä tuohon aloittajan teoriaan tulee, voihan se noitakin latuja mennä.

Yksinkertaisemmin asian voi ilmaista siten, että keskittymällä voimakkaasti johonkin kehon kohtaan, sillä keskittymisellä lisää veren virtausta siinä ja sen kautta sitten muitakin mahdollisesti parantavia toimintoja. Koska hyvä verenkierto on yksi ensimmäisistä edellytyksisä melko monessa terapeuttisessa asiassa.

Ancient

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Hmm... Mitä ajattelu on? Jos ajattelemme, että näin on kuten edellä kirjoittava esittää, niin voisiko toisen ajattelu toimia vastaavasti? Onko ajattelu energiaa, joka voi siirtyä? (Pseudotiede vei koko käden!)

Aika outoa että ajatuksilla voi vaikuttaa sydämen sykkeeseen. Sydänhän ei ole osa hermojärjestelmää vaan sillä on omansa.

Kuten elokuvassa Tuomion temppeli, niin irrotettu sydän todellakin jatkaa pumppaamista.

Kuis ny ni. Ajattele pelokkaita ajatuksia cortex cerebrilläsi -> limbinen järjestelmä alkaa tuottamaan pelokkaita tunteita -> sympaattinen hermosto aktivoituu -> adrenaliinia sydämelle -> sydän sykkii lujempaa

Hidastaako kivun lieventäminen parantumista?
Ajatusketju: Kivun tunne lisää kivun kohdan ajattelemista ja ohjaa kehonparantamismekanismeja vähän kuin meditaatiossa.

KidV
Kuis ny ni. Ajattele pelokkaita ajatuksia cortex cerebrilläsi -> limbinen järjestelmä alkaa tuottamaan pelokkaita tunteita -> sympaattinen hermosto aktivoituu -> adrenaliinia sydämelle -> sydän sykkii lujempaaHauska ketju. Missä järjestyksessä mutaatio tai luonnonvalinta synnytti nuo ?

Oliko ensin hormonin syntyminen, siirtotie vai vaikutus sydämessä ?

Lektu-Elli
KidV
Kuis ny ni. Ajattele pelokkaita ajatuksia cortex cerebrilläsi -> limbinen järjestelmä alkaa tuottamaan pelokkaita tunteita -> sympaattinen hermosto aktivoituu -> adrenaliinia sydämelle -> sydän sykkii lujempaaHauska ketju. Missä järjestyksessä mutaatio tai luonnonvalinta synnytti nuo ?

Oliko ensin hormonin syntyminen, siirtotie vai vaikutus sydämessä ?
Ainiin, sä olit se jeesustelija.

Kaikilla nisäkkäillä on sama limbinen järjestelmä kuin meillä, ja k.o. adrenerginen reaktiohan on se fight, fright, flight. Eli voi hyvällä perusteella olettaa että elukoilla on samoja tunteita kuin meillä, he eivät vain ole niistä yhtä tietoisia kuin me. Ihmisillä on kehittyneemmät assosiaatiokeskukset aivoissa joiden avulla voimme myös kehittää kaikenlaisia stressireaktioita omassa päässämme.

Evolutiivisesta puolesta en tiedä, jos haluut sen tähden palkita jumalaasi aiheesta niin mun puolesta vapaasti.

Occipitale
Seuraa 
Viestejä169
Lektu-Elli
Aika outoa että ajatuksilla voi vaikuttaa sydämen sykkeeseen. Sydänhän ei ole osa hermojärjestelmää vaan sillä on omansa.Kyllä sinne sydämeen menee hermotustakin. Vagushermoa aktvoimalla voidaan laskea sydämen sykettä.

Koita mitä tapahtuu, jos laittaa tämmöisen TV-shopin sähköimpulsseilla-hullun-kokoiset-vatsalihakset-vyö kaulanympärille. Toisin sanoen ei kannata koittaa...

Vastaukset on siellä mistä ne löytää

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat