Vilkkuva pieni valo liikennevaloissa

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen huomannut että useissa liikennevaloissa on pieni valkoinen ledi punaisen valon "alakulmassa" vilkkumassa. Mikä tuon pienen ledin tarkoitus on noissa valoissa, liittyykö se esimerkiksi jotenkin joukkoliikenteen suosimiseen/nopeuttamiseen?

Kommentit (7)

Vierailija

Vieläkö noissa laitteissa käytetään infrapunalähettimiä viestinvälitykseen?

Kuulin että joskus amerikassa joku olisi nauhoittanut oppivaan kaukosäätimeen bussin signaalin ja ajellut sillä aina vihreillä.

Vierailija

Veikkaisin ite kyl radioaaltoja, mut ei sitä koskaan tiedä. Ei muuta kuin kaupunkiliikenteen hallinnolta kysymään, että mikä juttu Ja sit skannerin kans kyttäämään

Vierailija
JaakkoFagerlund
Veikkaisin ite kyl radioaaltoja, mut ei sitä koskaan tiedä. Ei muuta kuin kaupunkiliikenteen hallinnolta kysymään, että mikä juttu Ja sit skannerin kans kyttäämäänRadioaalloilla on se vika että ne tahtoo mennä väärään osoitteeseen. Infrapunasilmälle voi laittaa "silmälaput" ettei se näe kuin yhdestä suuntaa tulevan liikenteen, niin tarvitaan vähemmän logiikkaa päättelemään mistä suunnasta se bussi tulee risteykseen.

Vierailija

Kertokaa nyt ihmeessä, minuakin alkoi kiinnostamaan enkä löydä googlella lisätietoja.

Mikä ihmeen etuuspyyntö??

Olen kuvitellut tuon olevan siksi että liikenteessä olijoiden katse hakeutuisi valoihin tuon vilkun vuoksi.

Vierailija

Joukkoliikennevälineissä siis on käytössä lähetin, joka lähettää valoille tiedon että on lähestymässä risteystä. Tästä signaalista valot tietävät menossa olevan vaiheen mukaisesti säätää valojen ajastusta siten, että esim bussi ehtii juuri vielä mennä niillä vihreillä mitkä palavat, tai mahdollisesti lyhentää jo palavien punaisten kestoa. Tällä voidaan saada merkittäviäkin nopeushyötyjä joukkoliikenteeseen.

Samankaltainen systeemi on käytössä myös hälytysajoneuvoilla, tosin se saatetaan käynnistää manuaalisesti jo vaikka paloasemalta käsin.

mal: Kiitos tiedosta, eipä tarvitse enää tuotakaan asiaa arpoa että onko kyse juuri tuosta vai jostain ihan muusta.

Uusimmat

Suosituimmat