Seuraa 
Viestejä45973

En ole täysin perillä siitä, miten havaittu planeetta "näkyy" nykyhetkessä.

Eli kysyn.

Kun maapallolta havaitaan planeetta, (joka on esimerkiksi 1 miljardin valovuoden päässä), jossa on jonkinlaista elämää (oletetaan, että tämä elämä näkyy maapallolle asti), näemmekö kyseisen planeetan elämän sellaisena kuin se oli 1 miljardia vuotta sitten (nyt ei lasketa mukaan avaruuden laajetumista)? Vai voimmeko olettaa, että meidän saadessamme kuvan kyseisestä planeetasta siellä kehitys on kulkenut sen miljardi vuotta eteenpäin, ja tuskin mikään on kuten me sen näemme?

Eli, mikäli pystyisimme näkemään toisessa galaksissa olevan alkeellisen elämän, olisiko se saavuttanut jo "geneettisen huippunsa" tai ainakin olevan erittäin kehittynyt suhteessa siihen mitä se oli silloin kun me sen "näimme"?

P.S. Eli: Jos pystyisimme näkemään kaukana olevan bakteerin, olisiko se nykyään humanoidi.

Kommentit (2)

Ei bakteerit muutu koskaan miksikään. Onhan maapallollakin bakteereja, juuri siksi koska he haluavat säilyttää toiminnallisen identiteettinsä paskassa sukeltavina hörhöinä.

Kyllä, miljardin valovuoden päästä tulevasta kohteesta tuleva valo saavuttaa maan miljardissa vuodessa, eli näemme tilanteen sellaisena kuin se oli sillä planeetalla miljardi vuotta sitten. Toisinsanoen planeetalla on ehtinyt tapahtua ties mitä sillä välin kun valo on matkannut maahan.

Bakteerit todellakin muuttuvat ja sopeutuvat nopeasti uusiin olosuhteisiin. Eri planeettojen olosuhteet voivat muuttua melko äkillisesti monistakin syistä, esimerkkinä jääkaudet maapallolla.

Kuitenkin, tällä hetkellä Plutosta saadaan näinkin tarkkoja kuvia: http://www.tiede.fi/uutiset/3807/pluton_kuva_tasmentyi , eli siihen että mitään elämää voidaan havaita mistään aurinkokuntamme ulkopuolelta, menee vielä tovi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat