Seuraa 
Viestejä45973

Lentokentällä turvatarkastuksessa löydetyt kielletyt esineet hävitetään. Onko se laillista?

"Turvamääräykset perustuvat EU-asetukseen ja kansainvälisiin ilmakuljetussäännöksiin, jotka saat liikenteen turvallisuusvirasto Trafin internetsivuilta.

Jos Sinulla on käsimatkatavaroissa tai ruumaan menevissä matkatavaroissa kiellettyjä esineitä tai aineita, ne joudutaan poistamaan turvatarkastuksessa ja hävittämään. "
http://www.helsinki-vantaa.fi/matkatavarat

Kiinnostaisi kovasti tietää millä tavoin Suomen laki suhtautuu näihin asetuksiin ja säädöksiin ja onko juridisesti oikeutettua hävittää toisen omaisuutta tuossa tilanteessa. Lisäksi olisi kiva tietää onko omaisuuden hävittäminen pakollista. Toisin sanoen: voiko kielletyn omaisuuden jättää kentälle, lähettää takaisin kotiin tai mitä hyvänsä paitsi antaa sitä tullivirkailijan tuhottavaksi. Onko matkustajalla siis luovutusvelvollisuus ja mikäli ei luovuta, niin mihin rikokseen silloin syyllistyy?

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Mulla oli kersana yhden kerran Kreikan matkalla jääny käsimatkatavaroihin koristepuukko, jota ei kuitenkaan Ateenan lentokentällä takavarikoitu, sikäli kun kyse oli juuri meille turisteille suunnatusta koriste-esineestä. Sain pitää veitsen sillä ehdolla, etten ottaisi sitä esiin kertaakaan repustani ennen Suomeen tuloa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

-:)lauri kirjoitti:

Sain pitää veitsen sillä ehdolla, etten ottaisi sitä esiin kertaakaan repustani ennen Suomeen tuloa.
Annahan kun arvaan, vedit veitsen repustasi ja otit matkustajat ja henkilökunnan panttivangeiksesi?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
Sakarias
-:)lauri kirjoitti:
Sain pitää veitsen sillä ehdolla, etten ottaisi sitä esiin kertaakaan repustani ennen Suomeen tuloa.
Annahan kun arvaan, vedit veitsen repustasi ja otit matkustajat ja henkilökunnan panttivangeiksesi?Sitä olenkin tuossa pitkään miettinyt, mika mahtaa olla todennäköisyys sille, etten kaapannut konetta? Ja se, mikä taho hyötyi tästä eniten, lienee salaliiton taustalla.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Itselläni taas oli joskus unohtunut avainnippuun kiinni pieni monitoimityökalu, missä on jopa ehkä 2cm mittainen "puukko". Tuota ei saanut koneeseen viedä, joten se iskettiin turvatarkastuksessa Suomen päässä kirjekuoreen, kirjeeseen oma osoite ja lähti postiin. En sitten tiedä miten menetellään muissa maissa, tai muidenkaltaisten kiellettyjen esineiden ja aineiden kohdalla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Ei tavaraa ole pakko luovuttaa, mutta sen kanssa ei saa mennä lentokoneeseen eikä lentokentällä ole velvollisuutta säilyttää sitä. Ei siinä mitään laitonta ole, ettei joku halua varastoida ilmaiseksi ihmisten tavaraa. Varmemmaksi vakuudeksi jokainen lentolipun ostaja varmaankin rastittaa hyväksyvänsä ehdot mitä saa tuoda ja mitä ei. Tuota ilmaista hävitystäkin voi pitää jo palveluna verrattuna siihen, että sanottaisiin vain "vie romusi pois kiinteistön alueelta".

Käsittääkseni monilla kentillä ne säilyttävät (järjetöntä) maksua vastaan noita. Tai jos koneen lähtöön on runsaasti aikaa, niin sen voi tosiaan lähettää kotiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat