Seuraa 
Viestejä45973

Alain Aspectin tekemässä kokeessa mitattiin 15 metrin päässä toisistaan olevien lomittuneiden fotonien polarisaatiokorrelaatio. Mittaus vahvisti kvanttimekaniikan ennusteen eli että kvanttikorrelaatio poikkeaa lineaarisesta klassisesta korrelaatiosta. Poikkeama on antanut aiheen johtopäätökselle, että lomittuneiden hiukkasten välillä vallitsee äärettömän nopea kaukovaikutus. Einstein ei koskaan hyväksynyt tätä johtopäätöstä.

Voidaan osoittaa geometrisesti, että mitattu poikkeama johtuu avaruuden kvantittumisesta siten, että pituudet ja suunnat ovat kvantituneet. Kvantittunut avaruus voidaan kuvata oktaedrin lävistäjien avulla ja siinä pätee Manhattan-metriikka. Kolmiulotteisessa avaruudessa on silloin olemassa kvantti-ilmiöiden mittakaavassa vain kolme keskenään kohtisuoraa suuntaa. Havaintoavaruutemme, jossa pätee Minkowski-metriikka, syntyy oktaedrien muodostamasta avaruudesta karkeistamalla ja tietyllä matemaattisella muunnoksella. Muunnos tarkoittaa koordinaatistomuunnosta, joka muuntaa oktaedrin palloksi (= neliöidään koordinaatisto). Muunnos on siinä mielessä hallitsematon, että ei ole mahdollista määritellä, mihin jokin oktaedrin pinnan piste kuvautuu pallopinnalla. (Vastaavalla tavalla hallitsematon on aaltofunktion romahdus, jossa avaruuteen levinnyt aaltofunktion neliö kuvautuu mittauksessa hallitsemattomasti ( = satunnaisesti) yhteen avaruuden pisteeseen.) Hallitsemattomuus tarkoittaa, että havaintoavaruutta ei oikeasti ole olemassa. Havaintoavaruus on karkeistamalla saatu kuva eikä sitä ole olemassa samassa mielessä kuin karkeistettu murtoviivakaan ei ole aito viiva.

Avaruudessa, jossa pätee Manhattan-metriikka, korrelaatio kulman funktiona saadaan geometrisesti oktaedrin pinnalta. Pallon pinnalta saataisiin lineaarinen korrelaatio, mutta oktaedrin pinnalta saatava korrelaatio on epälineaarinen ja vastaa tarkasti kvanttimekaniikan ennustetta ja Aspectin kokeen tulosta. Näin avaruuden kvantittunut rakenne kvantti-ilmiöiden mittakaavassa tuottaa itse epälineaarisen kvanttikorrelaation eikä lomittumiseen liity mitään selittämätöntä kaukovaikutusta. Einsteinin käsitys kvanttimekaniikasta näyttää siis lopulta vetävän pidemmän korren! (Einstein totesi kvanttimekaniikan toimivan, mutta olevan silti vain välivaihe matkalla johonkin muuhun.)

Tarkemmin kvanttikorrelaatiosta D-teorian 1. osassa sivulta 44. alkaen.

D-teoria on julkaistu englanniksi ja suomeksi. Suomenkielinen versio löytyy seuraavan linkin takaa:

http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm

Pekka Virtanen

Kommentit (4)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

pekka.virtanen

Kvantittunut avaruus voidaan kuvata oktaedrin lävistäjien avulla ja siinä.....Ei siis mithän uutta auringon alla !!

Jo Platon ja varsinkin Pythakoras sanoivat " demiurgin " käyttäneen oktaedriä
mallinaan suunitellessan kaikkeutta.

Ihmekkö tuo jos sitten nykypösilökki vuosijen haapuroimisen jälkhin törmäävät päänsä
Oktaderiin ? Heippati rallaa ja helejätä raesatheista kesää Teillekki !

Toivoo raesathessa ja räntäsatjhessa kastunu Aslakki.

Aslak

Jo Platon ja varsinkin Pythakoras sanoivat " demiurgin " käyttäneen oktaedriä
mallinaan suunitellessan kaikkeutta.


Kuulostaa tutulta. Mikä oli käyttämäsi lähde?

t. Pekka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat