Seuraa 
Viestejä45973

AL: "Suomen skeptikot: julkinen joukkoitsemurhayritys keskiviikkona
07.06.2010 - 18:47 (17:11) - Kommentit: 30

Suomen Skepsis ry:n aktiivit tempaisevat keskiviikkona Helsingissä iloisen joukkoitsemurhayrityksen merkeissä. Hakaniemen torilla aiotaan napata porukalla yliannos homeopaattisia lääkkeitä.

Skepsis ry on melko varma, että yritys ei onnistu, koska yhdistyksen mielestä homeopaattiset lääkkeet ovat todellisuudessa tehottomia vettä ja sokeria sisältäviä lumelääkkeitä.

- On eettisesti väärin ja edesvastuutonta myydä apteekeissa sokeripillereitä ihmisille, jotka ovat oikeasti sairaita. Homeopatia toimii yhtä hyvin kuin lumelääke, Skepsis ry:n puheenjohtaja Pertti Laine kritisoi.

Skeptikot ovat valinneet lääkecocktailiinsa käsikaupasta saatavia homeopaattisia tuotteita. Joukko aikoo nauttia myös myrkyllisiä aineita kuten arsenikkia. Yrittäjät eivät pelkää kuitenkaan kuolemaa, koska homeopaattisissa lääkkeissä myrkkyaineet on laimennettu niin laimeiksi, että tuskin yhtään molekyyliä alkuperäisestä myrkystä on jäljellä.

Paikalle on tilattu kuitenkin varmuuden vuoksi päivystävä ambulanssi.

Paikalle odotetaan kunniavieraaksi amerikkalaista skeptikkoa James Randia ja sarjakuvataiteilija Pertti Jarlaa. Tempaus alkaa Hakaniemessä, Kauppahallin kalaliikkeiden edustalla kello 10.

Skepsis ry on tieteellinen järjestö, joka haluaa edistää kriittistä ajattelua."

Saapa nähdä miten käy Lääkkeissähän pitäisi aina noudattaa annostusohjeita.

Sivut

Kommentit (392)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun luen Aamulehden kommentteja, huomaan valinneeni täysin väärän alan. Oikealla valinnalla olisin sikarikas, kohderyhmä on loppumaton. Umpitollot ihmiset.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Miten lienee käynyt, pääsivätkö skeptikot sokerihumalaan?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Informaatio

Pahoittelut, mutta et voi käyttää hakutoimintoa tällä hetkellä. Yritä uudelleen muutaman minuutin kuluttua.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Olen ymmärtänyt homeopatian perustuvan osaltaan johonkin muistivaikutukseen, mutta miten se vaikutus pyyhitään vedestä pois. Tästä voi homeopatiassa olla jotain koulukuntaeroja, mutta yksi homeopaatti vertasi esitelmässään aikanaan veden muistia muistimetalleihin, tietämättä ehkä asiasta sen enempää. Esim. vesijohtovesi ja jopa pohjavesi "muistaa" varmaan yhtä ja toista.

Occipitale
Seuraa 
Viestejä174
miquel
Olen ymmärtänyt homeopatian perustuvan osaltaan johonkin muistivaikutukseen, mutta miten se vaikutus pyyhitään vedestä pois. Tästä voi homeopatiassa olla jotain koulukuntaeroja, mutta yksi homeopaatti vertasi esitelmässään aikanaan veden muistia muistimetalleihin, tietämättä ehkä asiasta sen enempää. Esim. vesijohtovesi ja jopa pohjavesi "muistaa" varmaan yhtä ja toista.Joku nokkela täällä kommentoi jossain toisessa homeopatiakeskustelussa, että eikö homepaattivastaanottokäynnin maksun voisi hoitaa liuottamalla seteliä lääkärin vesilasissa

Vastaukset on siellä mistä ne löytää

Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Kuten tuli jo toisaalla (ircin puolella) mainittua, tulee tämä koe todistamaan homeopaattiset "lääkkeet" terveydelle vaarattomiksi, jota voidaan tulla käyttämään homeopaattisten "lääkkeiden" mainonnassa.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
miquel
Esim. vesijohtovesi ja jopa pohjavesi "muistaa" varmaan yhtä ja toista.

Niinpä, eikä homeopaattiveljeskunta ole vielä kertonut miten tuo muisti nollataan. Vesi muistaa siis kaiken, minkä rinnalla lääkeaineen muistijälki jää väistämättä marginaaliseksi. Aristoteleen sylkimolekyyli saattaa olla parantava ainesosa kaikissa homeopaattisissa liemissä, mitä se todennäköisesti juuri onkin.

V.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Vaari
miquel
Esim. vesijohtovesi ja jopa pohjavesi "muistaa" varmaan yhtä ja toista.

Niinpä, eikä homeopaattiveljeskunta ole vielä kertonut miten tuo muisti nollataan. Vesi muistaa siis kaiken, minkä rinnalla lääkeaineen muistijälki jää väistämättä marginaaliseksi. Aristoteleen sylkimolekyyli saattaa olla parantava ainesosa kaikissa homeopaattisissa liemissä, mitä se todennäköisesti juuri onkin.

V.
Mä tarjoan todella edullisesti ja vain 500 euron tuntihintaan veden muistamiseen liittyvää koulutusta. Kun vesi saadaan muistamaan oikeaoppisesti, pääsee eroon tyypillisimmistä vaivoistaan, kuten perheestään ja elintasostaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

msdos464
He tekevät tämän juuri väärin, sillä homeopaattiset lääkkeet ovat sitä voimakkaampia mitä vähemmän niitä käyttää!Eli mitä vähemmän juot vettä, sen enemmän kusta menee päähän?

msdos464
He tekevät tämän juuri väärin, sillä homeopaattiset lääkkeet ovat sitä voimakkaampia mitä vähemmän niitä käyttää!Tähän sisältyy tietty kaunis logiikka. Aine potentoidaan olemattomiin ja sitten sitä pitää vielä käyttää mahdollisimman vähän. Ihan oikeasti, onko siinä mitään järkeä?

On harvoja asioita, joihin suhtaudun aika kielteisesti. Homeopatia kuuluu niihin. Toisaalta tiedän homeopaattisia aineita käyttäviä potilaita, ja aina, kun heihin törmään, tulee kuitenkin vastaan asia ihmisen oikeudesta päättää omista valinnoistaan ja jos joku homeopatian valitsee saattaisin viedä sen ehkä merkittävän plasebovaikutuksen pois, enkä sitä oikeastaan haluakaan tehdä. Toivon käsitteestä ja merkityksestä parantumattomissa sairauksissa on tehty ihan väitöskirjatasoisia tutkimuksia.Toisaalta, jos käyttää tutkittua lääkettä rinnan homeopatian kanssa, kerron mielipiteeni, vaikka potilaalla sitten olisi varaa maksaakin homeopatiasta.

Jos taas joku homeopatiasta kysyy minulta, kerron kyllä mielipiteeni eli annan ns. palaa. Se, mitä en ymmärrä, on että miksi periaatteessa ihan järkevätkin ihmiset lähtevät perustelemaan suosituksiaan täydellisellä kemiallisella ja fysikaalisella roskalla, joka ei perustu oikeastaan mihinkään tunnettuun ilmiöön, vaan jonkun idealistin näkyyn ja filosofiaan. Tai oikeastaan ymmärrän, koska lumevaikutus ei käsittääkseni muuten toimi, mutta pelkkään lumeen tehoon en ikinä tule uskomaan, mutta joskus lumevaikutus on ainoa ylipäänsä mahdollinen hoitokeino. Se pitäisi kuitenkin rajata niihin tapauksiin, mikä tietysti on vaikeaa eikä välttämättä kovin tuottavaa. En tunne yhtään hyvää tutkimusta (eli kunnolliset kriteerit täyttävää) homeopatiasta. Tutkimusasetelman pitää olla satunnaistettu, lumekontrolloitu ja kaksoissokkoutettu, ja potilaiden sisäänotto ja poissulkukriteerit ennalta määrätty. Olen törmännyt mm. homeopatiatutkimuksiin, joissa on tutkittu esim. mahakipupotilaita. (Kymmenessä sekunnissa tulee mieleen ainakin kymmenen mahakivun syytä eli se ei ole muu kuin oirediagnoosi).

Oikeastaan ainoa, mitä olen yrittänyt tehdä on, että jos potilas on etenevää sairauta sairastava, niin yritän saada kontrolliajat lyhyemmiksi, esim. puolen vuoden sijaan 3 kk tai vuoden sijaan puoli vuotta ja jos tilanne selkeästi sitä vaatii, niin pakko siihen on jotenkin yrittää puuttua. Silti, edelleenkään minulla ei ole oikeutta kieltää mitään potilaan valintoja.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Minusta tämä ei mene enää edes huumoriksi, sillä ei edes homeopaatit sano, että näillä lääkkeillä olisi haittavaikutuksia. Päin vastoin, sanovat ettei yleensä ole mitään negatiivista vaikutusta. Nyt ikään kuin väitetään, että pitäisi olla jotain negatiivisia vaikutuksia. Miksi ihmeessä lääkkeillä tulisi olla myös negatiivisia vaikutuksia??! Eihän vaikkapa vesiliukoisilla vitamiineilla ole negatiivisia vaikutuksia, mutta silti niillä voi olla suuriakin positiivisia vaikutuksia! Samoin veden juonnilla on hyvinkin tärkeä vaikutus, sen puute on hengenvaarallista, mutta ei sen liika juominen ole vaarallista ellei mene aivan ylettömyyksiin.

Jos kerran tieteeseen vedotaan, niin pysyttäisiin sitten itse tieteessä. Jos nyt joku tajusi pointtini?

En tunne homeopatiaa hyvin, mutta sen verran tunnen, että kertaan vielä kerran, ettei näitä yllä vaadittuja tutkimuksia voi helposti tehdä homeopatialla: "Tutkimusasetelman pitää olla satunnaistettu, lumekontrolloitu ja kaksoissokkoutettu, ja potilaiden sisäänotto ja poissulkukriteerit ennalta määrätty. " Ja miksi ei? Koska yksi ja sama lääke ei toimi samaan vaivaan, vaan jokainen potilas on omanlaisensa. Tutkimus täytyy suunnitella homeopatiaattisille tuotteille sopivaksi eli potilaat täytyy ensin diagnosoida samaa lääkettä tarvitsevaksi. Se vain, että heillä voikin olla eri vaiva... Samasta vaivasta kärsivät taas voivat saada eri lääkkeet, koska heillä voi olla eri syy vaivaansa. Vähän vaikeaa siis. No, minä en asiasta juuri mitään tiedä, paras ottaa itse selvää, netistäkin kyllä löytää, jos on oikeasti halua ymmärtää asioita ja sitä, miksi hoemopatiaa on niin vaikea tutkia. (Ymärtääkseni kyse yleensä on muutamasta lääkkeen yhdistelmästä, ei yksittäisestä aineesta, josta ei ole mitään hyötyä yksinään.)

Homeopaattiset lääkkeet eivät ole suunnattu OIREESEEN, vaan keholle herättämään se hoitamaan vaivan SYYN.

Uskoo sitten homeopatiaan tai ei, minusta olisi syytä tutustua aiheeseen ennen kuin kirjoittaa tyhmyyksiä asiasta, josta ei mitään ymmärrä. Tarkoitan siis juurikin tutkimusmenetelmiä. Ne on suunniteltu LÄÄKEtieteen metodeiksi, täsmälääkkeen testaukseen. Homeopatiassa ei ole täsmälääkkeitä, jotka poistavat oireen. Ne poistavat syyn. Jos jotain poistavat.

Suunnitelkaa siis homeopatialle sopiva TUTKIMUS ja sen jäkeen tarkastellaan uudelleen asioita. Vasta sitten voitte väittää, että tutkimuksen mukaan se ei toimi. Siihen asti minä en usko tai ole uskomatta, pysyttelen terveenä, ettei tarvitse ainakaan lääkäriin mennä.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3238

Minua jäi ihmetyttämään tässä uutisessa "Homeopaattinen "joukkoitsemurha" epäonnistui" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060 ... 3_uu.shtml erityisesti tämä kohta:

"Skeptikkojen lääkkeet ovat peräisin Onerva Pekkosen yrityksestä Circlum Farmasiasta. Apteekkarin ammattiylpeyttä tempaus ei hetkauta."

"- Skepsiksen porukasta ei varmaan kukaan ole lukenut fysiikkaa, farmasiaa yliopistossa opettava Pekkonen sanoo."

"Skeptikot perustelevat hänen mielestään epäilyksiään hatarin perustein, kun epäilevät lääkkeiden tehoa alhaisten pitoisuuksien vuoksi. Homeopaatin mukaan vaikutus perustuu fysikaalisiin ominaisuuksiin, jotka eivät katoa laimennettaessa."

Joka on sinänsä mielenkiintoista, että tämän perusteella yliopistoissa optetaan huuhaata farmasian opiskelijoille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat