Seuraa 
Viestejä519

[size=150:29azi4v4]Wahlroos: Verorahat pois rikkinäisiltä perheiltä[/size:29azi4v4]

Maataloustukien jättisaajan (300 000 e/vuosi) Björn Wahlroosin mielestä verorahoja ei pidä kuluttaa rikkinäisten ja hajonneiden perheiden tukemiseen.

Googlaa: wahlroos köyhyys

Emme voi enää verottaa ihmisiä tällä tavoin jatkaaksemme köyhyyden ja rikkinäisten perheiden tukemista, Wahlroos totesi haastattelussa.

Wahlroosin mukaan Euroopan talousmarkkinoiden sekasorto ei johdu yksittäisten valtioiden velanmaksukyvystä tai siihen luottamisesta, vaan epäluottamuksesta eurooppalaista sosiaalista markkinataloutta kohtaan.

1. Mistä jenkkien ongelmat sitten johtuvat?

2. Mihin Wahlroos pyrkii?

3. Onko Wahlroos onneton ihminen? Kun raha ei tuo enää tyydytystä, niin ...

Pari muuta esimerkkiä Suomen vastenmielisimmästä niljakkaasta, jonka elämä menee kohti viljapuimurin leikkuria ...

(Wahlroos nostaisi Suomen Thatcherin opeilla, Yle.fi 07.11.2009)

(Björn Wahlroos: Kehitysapu syytä lopettaa, Suomen Kuvalehti.fi 19.3.2010)

Sivut

Kommentit (57)

Minullaki jäi outo maku tuosta kommentista, en oikein jaksa uskoa että hän sanatarkasti meinasi että köyhien "huomioon ottaminen" pitäisi lopettaa...

Luulen että hän tarkotti tukien siirtämistä työllisyyden parantamiseen, saataisiin kaikki ihmiset työn ja palkan piiriin. Köyhyys laskisi ja verotulot kasvaisi.

Onneksi joku kuitenkin pistää hanttiin.. ja tässä Mauri Pekkarinen ehti ensin.
lainaus HS:n sivuilta
"Elinkeinoministeri ja keskustan puheenjohtajaehdokas Mauri Pekkarinen tyrmää Wahlroosin kritiikin.

"Björn Wahlroosin puheenvuoro on rujo ja kylmän kapitalistinen. Se muistuttaa meitä siitä, mitä äärilaitoja kolkutteleva oikeistolaisuus oikein on. Wahlroos tuntuu kyllä pitävän tärkeänä sitä, että valtio luo edellytykset sille, että hänen tapainen rikastuminen on yhteiskunnassa mahdollista. Mutta heikkojen auttamiseen tarvittavaa verotusta pitäisi hänen mukaansa keventää", Pekkarinen suomi.

Pekkarisen mielestä erityisesti verotuksen keventämistarpeiden perustelu heikompien auttamista halveksivilla syillä tuntuu vastenmieliseltä. Pekkarisen mukaan Suomen kehityksen voima on ollut siinä, että verovaroin on huolehdittu kaikkien lasten ja nuorten sivistyksestä ja koulutuksesta – tiedoista ja taidoista, joita he tarvitsevat palvellakseen isänmaataan muun muassa Wahlroosin omistamissa yrityksissä.

Kansakunnan moraalinen vahvuus ja eettinen uskottavuus riippuu puolestaan siitä, kuinka hyvin me hoidamme sairastavat, vanhukset tai lapsemme, Pekkarinen sanoi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähä se niin on että tätä Suomea pyörittää ja hallitsee noin kymmenen superrikasta sukua.
Tuo Wahlroos on yksi näistä.
Jätkä kyllä tulee korjaamaan sanomisiaan mediassa, mutta lipsu mikä lipsu.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Ei tämä ole mikään lipsahdus, sillä kyseessä ei ole mikään keskustalainen poliitikko. Useita miljoonia euroja vuodessa veroja maksava Wahlroos seisoo tanakasti sanojensa takana. Tässä on mies joka tietää, ja uskaltaa julkistaa tietämyksensä. Selkeää tekstiä. Mä tykkään.

Wahlroosin kritisoijat ovat harvoin maksajan puolella tässä talousjärjestelmässä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Ei tämä ole mikään lipsahdus, sillä kyseessä ei ole mikään keskustalainen poliitikko. Wahlroos seisoo tanakasti sanojensa takana. Tässä on mies joka tietää, ja uskaltaa julkistaa tietämyksensä. Selkeää tekstiä. Mä tykkään.Kun entinen äärikommunisti alkaa vetämään äärioikeistolaista demagogiaa, niin tavallisesti kyse olisi maanisdepressiivisestä mielialahäiriöstä. Mutta Wahlroos on jo pitkään ollut yhden asian mies - rahat köyhiltä rikkaille - joten hänen kohallaan täytyy olla kyse ihan mielettömästä pätemisen tarpeesta. Jotenkin tämä nykyajan anti-robin-hood on kuitenkin handicäppi taloudessa: vain kansan ostovoima voi olla talouden( ja joidenkin harvojen rikastumisen) perustana.

Vaikka en ihan kaikkee allekirjoita mitä tuo hemmo puhuu,niin jotain saman suuntaista olen monta kertaa ajatellu näistä avioeroista,missä kumpikin vanhempi joutuu sosiaalihuollon luukulle kun rahat ei riitä yksin asumiseen,tosi fiksua,mitähän tuo touhu maksaa yhteiskunnalle?

Siis täh?
Otetaan tuosta riistäjästä muutama fakta

Wahlroosilla on Suomessa eniten valtaa pörssiyhtiöiden hallituksissa.
Siis ENITEN.

Wahlroos myi Sampo Pankin Tanskalaisille ennätykselliseen neljän miljardin euron hintaan. Suomen taloushistoria ei tunne toista yhtä suurta yrityskauppaa.
Kauppa sinänsä ei ollut valtavan omaperäinen. Sammon vähittäispankki oli periaatteessa myytävänä jo vuosia ja mahdolliset ostajatkin tiedettiin. Erityistä oli kaupan ajoitus suhdanteen huippuun, jossa ostaja suostui maksamaan hyvän hinnan erinomaiseen kuntoon trimmatusta pankista.
Björn Wahlroos rikastui kaupalla. Hänen Sampo-osakkeidensa arvo nousi yli 16 miljoonaa euroa yhdessä päivässä.

Wahlroosin seuraavaa liikettä on vaikea veikata, sillä Sammon tekemisiä ei voi päätellä strategiasta. Wahlroosin puheet menevät joskus ristiin aiempien puheiden kanssa-

Helposti unohtuu, että viisitoista vuotta sitten Wahlroos oli kasinopeleissä hieman ryvettynyt Suomen Yhdyspankin johtaja, jonka kavereita olivat esimerkiksi tunnetut osakepelurit Pentti Kouri ja Henrik Kuningas. Laman syövereissä Wahlroosin ura alkoi näivettyä ja jotain piti keksiä.

Syksyllä 1992 hän teki elämänsä diilin perustamalla oman pankin, Mandatumin.

Wahlroos sopi työnantajansa kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä, että hän ostaa kumppaneineen enemmistön SYP:n investointipankkitoiminnasta. Mandatum & Co henkilöityi selvästi Wahlroosiin, joka omisti pankista 30 prosenttia. Näin hän sai tehdä pankista näköisensä.

SYP:n aikana luoduilla suhteilla Wahlroos pääsi käsiksi lähes kaikkiin 1990-luvun suuriin yritysjärjestelyihin. (Lue Talouselämän juttu Mandatumin menestyksestä vuodelta 1995.)

”Hyvä konsepti ja hyvä jengi. Silti ei arvattu, että Mandatum menestyisi niin hyvin”, sanoo pankinjohtaja, joka seurasi Wahlroosia läheltä.

Hänen mielestään moni näkee vain Wahlroosin taktisen taitavuuden: ”Nallella on myös hirveän hyvä strateginen hahmotuskyky. Hän näkee minne maailma on menossa.”

Wahlroos hoksasi ajoissa esimerkiksi riippumattoman investointipankin tarpeen ja pitkäaikaissäästämisen nousun.

Räväköillä puheillaan Wahlroos on luonut itselleen maineen eräänlaisena kapitalismin pääpiruna.

Pirta
[size=150:37lk0j9t]Wahlroos: Verorahat pois rikkinäisiltä perheiltä[/size:37lk0j9t]

Maataloustukien jättisaajan (300 000 e/vuosi) Björn Wahlroosin mielestä verorahoja ei pidä kuluttaa rikkinäisten ja hajonneiden perheiden tukemiseen.


Kyllä siinä kelpaa entisen stalinistin "kolhoosiaan" viljellä! Eikös vähempikin riittäisi?

Vierailija

Stallari Wahlroos on kyllä tapaus. En ole jaksanut hänen lässytyksiään kauheasti kuunnella.
Takinkäännöstä viis, vaan hänen shaibansa on useimmiten ällöttävää paskaa.
No Pekkarinen sanoi asian jo aika ytimekkäästi.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Nallea ottaa päähän ja syystä. Herra maksaa sellaisia summia kukkarostaan älyttömän rankan progessiivisen verotuksen vuoksi, että hirvittää. Paljonko ja millä summalla Pekkarinen tekee sitä samaa? Ehei, nautiskelee Nallen verorahoja poliittisena syöttöbroilerina ja yhdessä rintamassa jakelee muun puolueensa kanssa rahaa konkurssikypsälle valtiolle.

Tämän maan kateellisuuteen perustuva rikastumisen estojärjestelmä köyhdyttää loppupeleissä kaikkia. Kuka tänne haluaa sijoittaa mitään, kun vievät tuhkatkin pesästä?

Ymmärrän, että nallea sviduddaa ja rankasti, vaikka kuinka olisi entinen stallari (=Pirtan kaveri).

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761

Wahlroos tietää mitä elämältään haluaa---kuolemattomuutta. Se ei onnistu muuten kuin marttyyrikuolemalla, ja tämänkaltaiseen toimintaan tarvitaan psykologista pelisilmää oikeanlaiseen provosointiin oikeaan aikaan. Peliteoreettinen sekopää, kuten koko peliteorian keksijäkin---tosin peliteorian isä kyllä myöhemmin myönsi olleensa sekaisin teorian kehittelyn aikoihin.

Wahlroos ymmärtää, mistä stalinismissa oli kyse ja hän on huomannut sen kehityskulun suunnan kohti oligarkkista plutokratiaa. Narsistirunkku.

ps. aina tämäntapaisten henkilöiden kohdalla joku alkaa ölisemään kateudesta...luonnollinen defenssimekanismi niille, jotka luottavat numeroihin mieluummin kuin ihmisiin. Järki on hyvä renki, mutta huono isäntä---ja Wahlroosin kaltaiset osaavat juurikin käyttää tätä pelinappula-asetelmaa tehokkaasti hyväksi.

Vierailija

http://pasi.blogit.uusisuomi.fi/2010/06 ... on-oikein/

Pasi Matilainen
Englannin kielen sana ”subsidy” toimii tässä yhteydessä paremmin kuin suomen kielen ”tuki”, sillä ”subsidyillä” on perinteisesti ohjattu markkinoiden toimintaa. Jos esimerkiksi on haluttu lisää joukkoliikennettä, sen tuottajille on myönnetty ”subsidy”, jolloin vähemmän kannattavasta tai kannattomattomasta toiminnasta tulee kannattavaa ja sitä saadaan lisää. Sama juttu tietysti maataloustukien kanssa. Sitä mitä tuetaan, saadaan lisää. Ja valitettavasti tämä pätee myös köyhyyteen ja rikkonaisiin perheisiin.

Sensaatiolehdistö on näköjään taas ymmärtänyt tahallaan väärin.

idiotus
Nallea ottaa päähän ja syystä. Herra maksaa sellaisia summia kukkarostaan älyttömän rankan progessiivisen verotuksen vuoksi, että hirvittää.Mä en kyllä usko, että Nalle maksaa penniäkään progressiivisen verotuksen alaista tuloveroa mihinkään.

Periaattteessa pidän Wahlroosia ihan älykkäänä ihmisenä ja voisin kuvitella hänen kuvittelevan sementoineensa asemansa sillä tavoin, että on varaa esittää aika jyrkän provokatiivisia mielipiteitä välittämättä muiden kommenteista. Jos joku Pekkarinen esitttää mitä tahansa, niin siinä on aina Keskustan kannatus toisessa vaakakupissa.

Tämän tyyppiset keskustelun avaukset on ihan virkistäviä, jos argumentointi pysyy asialinjalla. Jos suomalaisten enemmistö on oikeasti toista mieltä, niin sittenhän kannatus on mitattu eikä asiat muutu. Pienemmässä mittakaavassa aikoinaan esitin uuden keskikokoisen taloyhtiön uudelle hallitukselle (johon en itse ollut edes menossa) kokouspalkkiota ja arvatkaa sitä tuijotuksen määrää. Koskaan ei ole maksettu missään paitsi isännöitsijälle jne. Perustelin sitten vastustuksen perään, että asia on nyt virallisesti käsitelty ja vastaehdotus voitti eikä siihen enää tarvitse ehkä ikinä palata. Joku ehkä ymmärsi pointtini (myös uusi hallitus) tuolloin, mutta jotkut eivät ehkä koskaan toipuneet tuosta.

Muuten itse asiasta olen sitä mieltä, että ilmaisu "rikkinäinen perhe" on idioottimaine. Lesket, orvot, väkivallan takia yksinholtajat, sairaustapaukset yms. yms. niputetaan kaikki samaan vai mitä sillä haetaan.

Vierailija

Pekkarinen on kyllä ihan rehti mies. Ainakin rehdimpi kuin Nalle. Jos poliitikko olisin, en häntä kaverikseni sanoisi, mutta hallituskumppanina voisin hänet nähdä.

Pirta
Pari muuta esimerkkiä Suomen vastenmielisimmästä niljakkaasta, jonka elämä menee kohti viljapuimurin leikkuria.Syyllistyikö Nalle kommenttiensa johdosta samankaltaiseen pyhäinhäväistykseen kuin vapaa-ajattelijat tempauksessaan, jossa uskonnollista kirjallisuutta vaihdettiin pornolehtiin?

Helsingin pornotempauksesta tappouhkauksia
07.06.2010 19:39, päivitetty 07.06. 19:41

Helsingin Vapaa-ajattelijoiden perjantainen tempaus herätti vahvoja tunteita. Usealle järjestön aktiivijäsenelle on lähetetty myös tappouhkaus.

Järjestö vaihtoi uskonnollista kirjallisuutta pornolehtiin Kolmen sepän patsaalla.

- Yksi henkilö lähetti saman viestin muutamalle meistä, kertoo Helsingin Vapaa-ajattelijoiden varapuheenjohtaja Tarja Koivumäki.

Hänen mukaansa viestissä uhataan Jumalan kostolla, ja todetaan, että "voisin pistää sinusta ilmat pihalle.


Lähde:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2186571

Vierailija
Fasaldi.

Syyllistyikö Nalle kommenttiensa johdosta samankaltaiseen pyhäinhäväistykseen kuin vapaa-ajattelijat tempauksessaan, jossa uskonnollista kirjallisuutta vaihdettiin pornolehtiin?Aika huono aasinsilta.

No sitä kylläihmettelin itsekkin miksi Nalle otti nuo köyhät perheet esimerkiksi vaikka tuossa tukiviidakossa olisi paljon muutakin raivattavaa. Toisaalta on hyvä että nalle otti esiin myös tuon toisen puolen näissä tulonsiiroissa. eli niiden jotka häviävät siinä. Ja tuo lausuntohan sinänsä todistaa sen että sosiaalinen tukiviidakko on uusimisen tarpeessa koska se alkaa olla jo kipurajoillla niiden osalla jotka sen maksaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat