Seuraa 
Viestejä3915

Selailin aamupalalla Mustan Pörssin mainoslehtistä ja jouduin hieraisemaan silmiäni kun näin, että myynnissä on taas CD/radio/kasettisoitin -yhdistelmiä! Ei muuten, mutta kenellä on enää c-kasetteja ja mistä niitä halutessaan saa?

Yhdistelmälaitteessa sen kasettisoittimen vielä jotenkuten ymmärtää, mutta Sonyn sivuilta sain vahvistuksen aluksi hurjalta tuntuneeseen aavistukseeni: KYLLÄ, Walkman on palannut ja nyt niitä saa taas useina eri vaihtoehtoina. Huvittavin on ehkä Walkman DIGIvirittimellä

http://www.sony.fi/product/paw-cassette-walkman

Ihan meinaa tulla tippa silmään, kun muistelee alkuperäisen Walkman-buumin aikoja...

Sivut

Kommentit (26)

Undergroundin puolella C-kasetit ja vinyylit ovat eläneet kaiken aikaa, mutta nyt on taas 'trendikästä' julkaista musiikkia myös vinyylinä tai jopa C-kasettina.

Ja hyvä niin. Vinyyli on aivan ykkönen, jos toistettavasta taajuusalueesta on kyse. CD:ltä ymmärtääkseni on leikattu ihmisen kuulemattomissa olevat matalat taajuudet pois, mutta keho ne kyllä tuntee.

Johan tässä on C-kasetin kohinaa kaivannutkin.

Jess. Aikanaan autoa ostaessani viimeinen niitti oli se, että Saabin radiossa oli vielä 2005 kasettisoitin tarjolla, mitä Volvossa ei enää ollut. Vanhat kesken kappaleen alkaneet ja kesken loppuneet (sellaiset diuuuup alkuiset ja loppuiset) Ocsid -ym tallenteet takaisin kunniaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Kolusin varastoja eilen ja laitoin akun muutamaan autoon paikoilleen kun ajoin niitä pois edestä.

Yhdessä autossa oli walkman hanttikuskin lattialla jäänteenä menneestä. Näkyi olevan joku kasettikin sisällä. (Toisessa lähti päälle jätetty autokasettisoitin soimaan taiteilija Somerjoen naukumaa siirappibiisiä.)

Pitäisikö nyt sitten nauhoittaa ämpärit C-kasetille ja mennä elvistelemään walkmanin kanssa kylille?

- Ubi bene, ibi patria -

ID10T
Ei muuten, mutta kenellä on enää c-kasetteja ja mistä niitä halutessaan saa?Minulta löytyy puisesta laatikosta. Odottavat hetkeä, jolloin saan nostalgiakohtauksen ja menen kyynelehtien kaivamaan ne sieltä. VHS:t olen heittänyt jo roskiin, mutta jostain syystä c-kasetit ovat kulkeneet jo kolme muuttoa mukana.

Ihan meinaa tulla tippa silmään, kun muistelee alkuperäisen Walkman-buumin aikoja...Itse en walkmaneista pitänyt, johtuen siitä, että ne söivät pattereita ihan älytöntä kyytiä ja pattereiden tehon hiipuminen näkyi erittäin äkkiä nauhan pyöritysnopeudessa. Tuolloin en kyllä ollut muutenkaan vielä musiikista kovin kiinnostunut.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Mercury
Ja hyvä niin. Vinyyli on aivan ykkönen, jos toistettavasta taajuusalueesta on kyse. CD:ltä ymmärtääkseni on leikattu ihmisen kuulemattomissa olevat matalat taajuudet pois, mutta keho ne kyllä tuntee.CD:n puute löytyy korkeilta taajuuksilta, joita ihminen ei suoraan kuule, mutta jotka vuorovaikuttavat keskenään korvassa ja tuottavat treenatun kuntelijan aistittavissa olevia taajuuksia. Matalia taajuuksia CD toistaa ongelmitta, mutta siihen vaaditaan aika miehekkäät vahvistimet ja kaiuttimet, että noita tunnettavia ääniä voidaan toistaa.

Lowtech viehättää kuten mummon mankelit monia nuoria ja nostalgikkoja. Walkmanni on peroonallinen verraten lättysoittimiin ja varsinkin MP3 kikkareisiin. Ja niiden ikivanhojen kasettien löytyminen jälleen on monasti riemukasta.

Ei niissä alataajuuksissa mitään eroa ole mutta ylöspäin kasetti toistaa vain noin 5kHz asti. Vinyylillä korkeimmat soundit on 10 kHz luokkaa ja CDllä 20kHz. Kasetti on siis vsin lievästi parempi kuin kännykän kautta välitetty (4kHz)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Einheri
Ei niissä alataajuuksissa mitään eroa ole mutta ylöspäin kasetti toistaa vain noin 5kHz asti. Vinyylillä korkeimmat soundit on 10 kHz luokkaa ja CDllä 20kHz. Kasetti on siis vsin lievästi parempi kuin kännykän kautta välitetty (4kHz)Tarkoitat varmaan, että huono kasetti toistaa... Hyvälaatuinen TDK SA/X tai MA ja kunnon kasettidekki (aikanaan hintaluokassa > 3000 markkaa) dolby - C kohinanpoistolla pystyi "aika lailla" parempaan tulokseen. Oma Walkman DD osasi samaisen Dolby C:n, joka oli yksi valintakriteeri. Äkkiä laskettuna pelkkiin laitteisiin kului kasettien osalta lähes 6000 markkaa plus siihen päälle sikahintaiset kasetit... Vinyylillä ylärajataajuudet olivat kymmenien kHz:n luokassa, jos äänirasia sen mahdollisti. Sekin oli rahasta kiinni. Itse en vinyyliin koskaan ihastunut rapinan ja levyjen käsittelyyn liittyvien rituaalien vuoksi.

Tuolla ne lojuvat, kasetit ja kasettilaitteet, kaapin perällä. En ole kaivannut nauhoja, joista äänipää pyyhkii joka kierroksella osan korkeista äänistä pois ja jotka saattoi äänittää vain kerran. Jos teki virheen niin seuraavassa päälleäänityksessä stereokuva heilui kuin heinämies. Aikanaan 36 markan hintaiset CD-R - aihiot ja duunipaikan polttava cd - asema olivat kuitenkin sellainen parannus että takaisin ei ollut menemistä.

Iän myötä kuuloalueen raja laskee niin, että nykyään hyvälaatuinen mp3 ei tee ollenkaan kipeää edes kuulokkeilla kuunneltaessa. "Nykynuoriso" tuottaa saman kehityksen korvissaan nopeammassa tahdissa pelkällä tarpeeksi kovalla äänenvoimakkuudella.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Onhan noita käsittämättömän hyvä-äänisiä kasettisoittimia kuultu. Ei minkäänlaista kohinaa.

Kasetteja löytää vielä hyvin kirpputorilta. Saa ihan kassittain kun hyvälle apajalle osuu.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Alex
Seuraa 
Viestejä486

Moi !

Kuuntelen säännöllisesti niin vinyyliä liom c-kasettejakin. Tietysti pääosin kuuntelu koostuu nykyisin cd:n (tai sacd) pyörittämisestä.

Kaikilla järjestelmillä saa aikaiseksi erionomaista ääntä. C-kasetti ei häpeä kumpaakaan muuta. soittimena Nakamichin ZX-7 ja Revoxin B215. Vinyylejä pyörittää Michellin Gyro ja CD-levyjä Bladeliksen Freja.

Walkmania en ole ikinä itse omistanut, mutta c-kasetti sinällään on kyllä aivan toimiva äänen tallenuusmenetelmä.

--

Itseltäni löytyy edelleen vino pino kasetteja ajalta ennen MP3-soittimen hankintaa. Aikoinani kehitin kasetille nauhoittamisen suoranaiseksi taiteenlajiksi ja laskin etukäteen paperilla kappaleiden pituuksia, jotta kasetti tulisi mahdollisimman täyteen kappaleiden jäämättä kuitenkaan kesken ja ärsyttävää tyhjää jäisi mahdollisimman vähän. Mahtuuko koko sinfonia kasetille? Vai jätänkö kertauksen tai tylsimmän osan pois ja täytän kasetin toisella kappaleella? Eri kasettimerkkien laatueotkin tulivat tutuiksi; joidenkin pituus oli tarkalleen 30/45 minuuttia, kun taas toisissa se heitteli minuuttitokulla ja äänen laatukin oli vähän niin ja näin.

Einheri
Ei niissä alataajuuksissa mitään eroa ole mutta ylöspäin kasetti toistaa vain noin 5kHz asti. Vinyylillä korkeimmat soundit on 10 kHz luokkaa ja CDllä 20kHz. Kasetti on siis vsin lievästi parempi kuin kännykän kautta välitetty (4kHz)No johan "Einheri" vitsin murjasi. C-kasetti parhaimmillaan (kaikki äänipääsäädöt, nauhanlaatuasetukset, dolbyt yms. kohdillaan) oli, ja on edelleen, hyvä hifisoitin. Max 5 kHz on naurettava väite; kyllä se sinne n. 20 kHertzukkaan riittää, myös vinyylisoitin pystyy tähän. Jos vika ei ole kuulossasi, niin sitten valitettavasti ymmärryksessäsi. Joten kumminpäin vain, käy heti huomenna lääkärissä, se kannattaa pitemmän päälle, koska olet tulossa joko kuuroksi tai trolliksi (kauhea kohtalo).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat