Seuraa 
Viestejä45973

pystyykö c-vitamiinilla saattamaan kehoa emäksisempään suuntaan, jos niin millä annoksilla ja onko tuo kuinka tehokas konsti??

kellään mitään hyvää ideaa kuinka kehon napsauttaa emäksiselle ilman pirunmoista määrää porkkanan nakertamaista??

niin ja halpaakin vielä.

ruokasooda olisi halpa, mutta se vetää kehon jotenki jumiin, ei hyvä.

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (34)

C-vitamiini eli askorbinihappo on nimensä mukaisesti happo. C-vitamiini pelkistää kehossa ns. vapaita radikaaleja kuten muutkin antioksidantit. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "kehon happamuudella" ja "kehon emäksisyydellä", mutta saattaapi olla etten vaan ymmärrä ?

Lisätietoa C-vitamiinista löytyypi esim wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Askorbiinihappo

hudum
En oikein ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "kehon happamuudella" ja "kehon emäksisyydellä", mutta saattaapi olla etten vaan ymmärrä ?
Niin, siis kehon happo-emäs tasapainoa. Kuitenkin elimistö pystyy itse säätelemään helposti itselleen optimaalisen PH:n, esim. virtsan kautta. Virtsan PH kun voi vaihdella suunnilleen välillä 4.5-8.2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten jo todettiin, niin elimistö osaa säädellä tätä tasapainoa ihan itse.

"1.4 Happo-emästasapaino
Happo-emästasapaino on tarkasti säädelty, sillä muutos elimistön pH:ssa (happojen ja emästen määrässä) muuttaisi entsyymien reaktionopeutta, ja olisi elimistön toimintojen kannalta tuhoisaa. Veren pH on lähellä neutraalia. Kuitenkin happea ja ravintoaineita kudoksille kuljettavan valtimoveren pH (7,4) on hieman suurempi kuin laskimoveren (pH 7,35). Laskimoveressä kulkee happamia aineenvaihduntatuotteita soluista eritettäväksi keuhkoihin ja munuaisiin. Solujen pH:n on arvioitu olevan noin 7.

Elimistössä on useita puskurijärjestelmiä, jotka neutraloivat aineenvaihdunnassa muodostuneet ylimääräiset hapot ja emäkset. Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä yhdessä munuaisten ja keuhkojen kanssa ylläpitävät veren ja muiden elimistön nesteiden pH:n lähes vakiona.

Ruokavalion koostumus ei vaikuta elimistön happo-emästasapainoon. Elimistön pH:n muutos liittyy vain munuaisten tai keuhkojen sairauksiin tai muihin tautitiloihin, kuten hoitamattomaan diabetekseen tai sydänsairauksiin."

http://www.avoin.helsinki.fi/materia...klo_vesi.shtml :

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47426
winstrol
pystyykö c-vitamiinilla saattamaan kehoa emäksisempään suuntaan, jos niin millä annoksilla ja onko tuo kuinka tehokas konsti??Tuskin happoa (askorbiinihappo) syömällä emäksisyys lisääntyy.


kellään mitään hyvää ideaa kuinka kehon napsauttaa emäksiselle ilman pirunmoista määrää porkkanan nakertamaista??Kuten on jo todettu, elimistö pitää itse huolen asiasta. Ellei pidä, niin lääkärillä voi olla ideoita asian korjaamiseksi.


niin ja halpaakin vielä.

ruokasooda olisi halpa, mutta se vetää kehon jotenki jumiin, ei hyvä.

Natriumhydroksidi on vielä halvempaa, mutta vetää kehon vielä jumimpaan. Mutta vakavasti ottaen, unohda tuollaiset hörhöilyt. Et varmasti pysty edistämään terveyttäsi sörkkimällä elimistösi pH-tasapainoa.

PS. Älä vain mene ostamaan natriumhydroksidia ja syömään sitä. Se on erittäin syövyttävä ja vaarallinen aine.

happamat aineet esim. sitruuna, omenaviinietikka aiheuttavat emäksisen palamistuloksen kehossa.
normi suomalaisella sekaruoalla saa aikaan "happokyllästyneen" tilan n.35 vuotiaana. senjälkeen alkaa näiden happojen elimistöä rapauttava vaikutus kiihtymään.
se että kehon hapo-emäs tasapainoon ei voi syödyllä ruualla vaikuttaa ei pidä paikkaansa.

ja tästä c-vitamiinista. esim. syöpäsairaalle koiralle eräs eläinlääkäri määräsi c-vitamiinia nimenomaan elimistön liikahappamuuden poistamiseen.

mutta enpä viel saanut mitään sellaista tietoa joka auttaisi asiassa etiäppäin.
valoa kaivataan sellaiselta joka aiheesta jotaki tietäisi.
kitoos.

Tämä lääketiede-osasto on mennyt ihan hihhuli-hommaksi. Yksi parantaa SI-nivelen manipulaatiolla tai D-vit kaikki, toinen uskoo huuhaatohtoritolosen tutkimuksiin, joita hän sopivasti referoi edistääkseen omaa bisnestään. Nyt on vuorossa, mitä nämä nyt ovatkaan--älä sekoita happamia ja emäksisiä ruokia vai oliko proteiinejä, hiilihydraatteja. En muista enää mikä lie ruokavalio - koulukunta.

Jos veren happoemästasapaino heilahtaa, ollaan lirissä. pCO2:n kohoaminen eli emäksen, aiheuttaa hiilidioksidinarkoosin.

Peistataan "Sudenpentujen käsikirjasta" vaihteeksi:

"Verikaasuanalyysi ja happo-emästasapainon tutkiminen

Valtimoveri

pO2 keskimäärin > 11 kPa (ikä pienentää hieman)
pH 7.35–7.45
pCO2 4.5–6.0 kPa
BE 0 ± 2.5 mmol/l
standardibikarbonaatti 22–26 mmol/l (SBC)

Kapillaariveri

pO2 vaihtelee, ei kliinistä merkitystä
pH 7.35–7.45
pCO2 4.5–6.0 kPa
BE 0 ± 2.3 mmol/l
SBC 22–26 mmol/l

Kroonista obstruktiivista keuhkosairautta potevan aB-pO2 < 7.3–7.9 kPa on aihe jatkuvaan happihoitoon, kun lisäkriteeristö täyttyy.
Akuutissa hengitysvajauksessa aB-pO2 on < 8 kPa, pCO2 > 6.7 kPa.
pCO2:n noustessa akuutisti yli 10–12 kPa:n seuraa hiilidioksidinarkoosi.

Happo-emästasapainon häiriöt

Metabolisen asidoosin syyt (BE < -2.5)

-Ketoasidoosi (diabeettinen, alkoholi)
-Munuaisten vajaatoiminta ja toiminnan häiriöt (tubulaarinen renaalinen asidoosi)
-Sokki, riittämätön kudosten hapentarjonta
-Maitohappoasidoosi
-Vaikea ripuli
-Myrkytykset (ammoniumkloridi, etyleeniglykoli, metanoli, salisylaatit)

Metabolisen alkaloosin syyt (BE > + 2.5)

-Oksentelu
-Bikarbonaatin yliannostus
-Piilevä hypovolemia
-Tiatsididiureetit / furosemidi

Respiratorisen asidoosin syyt

-Akuutti tai krooninen ventilaatiovajaus

Respiratorisen alkaloosin syyt

-hyperventilaatio
-Hengityskeskuksen sokeutuminen pCO2:n muutoksille vamman tai sairausprosessin takia
-Psykologinen syy (paniikkihäiriö)
-Hypoksemia"

EDIT: Selvennän vielä verikaasuanalyysin eli labrakielellä Astrupin tulkintaa:

BE = Base excess
SBC = standardi bikarbonaatti

Ilmeisesti hiilidioksidinarkoosilla tarkoitetaan sitä tilannetta, kun hyperventiloidessa lähtee taju pois. Ensin alkaa naurattamaan pirusti ja puhe menee mongerrukseksi, sitten pimenee silmissä.

Veikko
Ilmeisesti hiilidioksidinarkoosilla tarkoitetaan sitä tilannetta, kun hyperventiloidessa lähtee taju pois. Ensin alkaa naurattamaan pirusti ja puhe menee mongerrukseksi, sitten pimenee silmissä.

Ei, hyperventilaatiossa päinvastoin pCO2 alenee. Hiilidioksinarkoosissa pCO2 on korkea eli kyseessä on hypoventilaatio, alihengitys. Tai kuten astmakohtauksessa, keuhkoahtaumataudissa, air trapping, hiilidioksidia jää "nalkkiin" keuhkorakkuloihin eikä poistu riittävästi uloshengityksen mukana ja siten pCO2 nousee.

MD
Tämä lääketiede-osasto on mennyt ihan hihhuli-hommaksi. Yksi parantaa SI-nivelen manipulaatiolla tai D-vit kaikki, toinen uskoo huuhaatohtoritolosen tutkimuksiin, joita hän sopivasti referoi edistääkseen omaa bisnestään.

Tästä on tullut kaupallinen kanava. Joskin ainakin tämän SI-hihhuilijan markkinointitaidot ovat aika rajalliset. Ilmeisesti hän on päättänyt että määrä korvaa laadun.

Mutta ymmärsinkö oikein että ketoosissa virtsan happamuus muuttuu?

ei veren ph mihkään muutukkaan. kudosten kylläkin.
jokainen tulee uskollaan autuaaksi.
suotakoon tämä hihhuleillekkin.

ja mitä väliä millä paranee. niinkuin edellä joku mainitsi si-nivel jutut huuhaaksi, onko se huuhaata jos se toimii??
si-nivelistä tiedä, mutta omat hengitysvaikeudet lähti ainakin osteopaatilla, mahtaa ainakin sivuta aihetta?!

toivottuun lopputulokseen voi olla monia eri teitä, osa lyhyempiä, osa pidempiä....jotkut vie umpikujaan.

tästä happo/emäs tasapainosta löytyy kyllä juttua vaikka kuinka.
suomalaisista herra valmarin on aikoinaan tehny uranurtavaa tutkimusta aiheen parissa.

hengitellään vaan rauhallisesti, kyllä se siitä.

ketoosissa virtsan ph muuttuu joo.
virtsaan liittyen, mm. virtsakivet aiheutuu liiasta happamoitumisesta.

(aamu) virtsa ei juurikaan ole neutraalia, saatikka emäksistä kuin raakaravinnon syöjillä ja pikkuvauvoilla.

MD:lle:
Kirjoitit muun muassa:

..."toinen uskoo huuhaatohtoritolosen tutkimuksiin"...

Itse en ole lääkäri. Mutta koska Sinä olet, ottaisin paljon Sinua varovaisemmin kantaa "huuhaatohtoritolosiin", koska tuollaisista kommenteista käy selvästi ilmi itse objekti, ja haukuillesi ei ole liitteenä tieteellisiä perusteita hänen tutkimustensa kumoamiseksi.

Miten itse suhtautuisit, jos virallisesti julkistetuista kirjoituksistasi joku esittäisi kommentteja tyyliin "huuhaaMD:ntutkimuksia"?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
MD
Pitikin kirjoittaman, "kirjoituksiinsa", koska niistä minulla on ihan oikeita todisteita, joista olen ilmoittanut STM:n, valvoville viranomaislle.

Voisitko kertoa, millä tavoin Tolonen vääristelee esittelemiään tutkimuksia ja lausuntoja? Pari esimerkkiä riittää. Kannattaa tosiaan myös miettiä sanojen "tutkimus" ja "kirjoitus" eroja ennenkuin painaa lähetyspainiketta.

Tolosella on sivuillaan paljon dokumentoituja esimerkkejä viranomaisten ja muiden suorittamista vääristelyistä ja salailuista (esim. Helsingin Sanomien ja tiettyjen nimeltä mainittujen lääkärien), mutta en ole koskaan nähnyt julkisuudessa konkreettisia esimerkkejä Tolosen suorittamista vääristelyistä. En väitä etteikö niitä voisi olla, mutta jos väität ammatinharjoittajaa huijariksi ilman todisteita, syyllistyt julkiseen herjaukseen.

Voisitko samalla myös selittää sen, miksi näissä syksyllä voimaan tulleissa pohjoismaisissa ravintosuosituksissa ei ole mitään lähdeviitteitä (paitsi korkeasta hinnasta tilattavina), toisin kuin Tolosen kirjoituksissa, joissa hän kyseenalaistaa nuo suositukset, vedoten tutkimuksiin.

Enkä minä muuten ole Tolonen, minkä huomaa esim. siitä että minä hyvin harvoin teen lyöntivirheitä.

ÄLKÄÄ KOKEILKO KOTONA!!!

...mutta eräs tuttavani nautti päivittäin pienen annoksen lipeää happo/emästasapainon muuttamiseksi. Tilannetta (käsittääkseni) kontrolloitiin aamuvirtsan PH:ta mittaamalla.
Hänellä oli hyvin vakava atooppinen ihottuma ja lukuisia muita oireita (en muista kaikkia). Hoito kesti noin vuoden päivät ja lopetettiin kun PH oli OK ja oireet hävinneet.
Hoidon määräsi ns. vaihtoehto-lääkäri.

Mitä olette mieltä tällaisesta hoidosta?
Onko järkee??

PS. Valmistetaanko lipeä koivun tuhkaa keittämällä???

Ding Ding
Tolosella on sivuillaan paljon dokumentoituja esimerkkejä viranomaisten ja muiden suorittamista vääristelyistä ja salailuista (esim. Helsingin Sanomien ja tiettyjen nimeltä mainittujen lääkärien), mutta en ole koskaan nähnyt julkisuudessa konkreettisia esimerkkejä Tolosen suorittamista vääristelyistä.
No mutta milläs estät esim.KTL:ää tämänkaltaisilta vääristelyiltä? Pienen ihmisen kun on vaikea nousta imperiumia vastaan.

Ding Ding
Voisitko kertoa, millä tavoin Tolonen vääristelee esittelemiään tutkimuksia ja lausuntoja? Pari esimerkkiä riittää. Kannattaa tosiaan myös miettiä sanojen "tutkimus" ja "kirjoitus" eroja ennenkuin painaa lähetyspainiketta.

En viitsi lähteä kaivelemaan. Oikea ilmaisu on - vielä yksi yritys - nettisivuillaan vääristellysti suomennetut ulkomaiset tutkimukset.

Olen kirjoittanut nuo esimerkit täälläkin.
Et ole ilmeisesti verrannut kirjoituksiaan alkuperäisiin julkaisuihin.

Kuka sinua on väittänyt Toloseksi? On mennyt ohi silmieni. Vai oletko sama kuin nimimerkki tarkkailija?

Enkä minä ole mikään ravintotieteilijä. En edes tiedä mistä suosituksista kysyt.

Ja mitä tulee mahdolliseen julkiseen herjaukseen, varaudun asiaan. Otan aamulla yhteyttä asianajajaani varmuudeksi.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
MD
Et ole ilmeisesti verrannut kirjoituksiaan alkuperäisiin julkaisuihin.

Meillä maallikoilla ei ole aina aikaa eikä mahdollisuuksia tehdä niin yksityiskohtaista lähdekritiikkiä vieraiden tieteenalojen nettiartikkeleista. Siksi olemme riippuvaisia ammatiilaisten panoksesta, ja siksi toivonkin että saan oikeaa tietoa esim. sinulta.

Tämä forumi on ihan hyvä vaikutuskanava, joten aikasi ei menisi hukkaan jos löytäisit edes jonkin linkin Tolosta aiheellisesti kritisoivaan artikkeliin.

Yhdellä keskusteluforumilla Tolonen kerran väitteli erään lääkärin kanssa, ja tuon lääkärin esittämät vääristelyesimerkit olivat lähinnä pitkissä referaateissa esiintyvien muutaman yksittäisen termin epätarkkoja käännöksiä, mutta ei mitään sen vaarallisempaa.

Minä olen yksi ja ainoa nimimerkki, mutta jos yhtä ehdit epäillä Toloseksi niin varauduin jo ennakolta että epäilisit minuakin.

Epätarkat käännökset voivat olla vaarallisia.

Tästä on jonkin verran aikaa, kun kohu atenololista kävi. Silloin Tolosen sivuilla suurella oli jotain vastaavaa -- atenololi on myrkkyä - ei ehkä noin, mutta antoi suurelle yleisölle tuon kuvan.

Minullekin moni hätääntynyt verenpainepotilas soitti, mitä tehdä.
Peistasin tännekin lääkelaitoksen virallisen kannanoton, jossa atenololia syövien ei tarvitse tehdä muutoksia eikä huolestua.

Kirjoituksessa oli ovelasti jätetty osia pois alkuperäisestä julkaisusta.

Kun otin yhteyttä lääkelaitoksen (STM) valvovaan professoriin, ei hän pitänyt artikkelia yhdentekevänä. Minä en sen kummemmin seurannut mitä tapahtui, koska valvontatoimenpiteet eivät kuulu minulle.

Atenololi on perinteisesti käytetty referenssilääke verenpainetutkimuksissa. Nyt sen asema on kyseenalaistettu referenssilääkkeenä, ei verenpainelääkkeenä. Mutta Tolosen kirjoituksesta annettiin ymmärtää, että atenololi verenpainepotilaille on haitallista.

Ei minulla oikeasti ole aikaa paneutua enää tänne forumille kovin paljon. Lisäkoulutukseni myötä, jonka suoritin 2005, työn kuvani on muuttunut vaativammaksi ja joudun tuomaan töitä jopa kotiin ja perehtymään uusiin asioihin ja lukemaan edelleen kirjoja ja hakemaan tietoa netistä: mm. tänään sain Eduskunnasta puhelun: Tasavallan Presidentin esittelyssä 22.12.2005 olleet uudet lait työterveyshuolto- ja sairausvakuutuslaista ilmestyivät tänään Finlexin sähköisille sivuille, muualta niitä ei vielä löydy. Tarvitsen niitä ja muita opiskelemiani tietoja nyt jo työssäni.

Mutta työstä minä en valita. Mielekkyys kasvoi plus lisäksi ansiot, vaikka prioriteettiasemassa raha ei ole ykkönen. Minulla on jo kaikkea, mitä pidän elämässä tärkeänä. Ansaitsin aiemminkin varsin hyvin, kuuluen Suomen 2%:n ylimpään tuloluokkaan, mutta siihenpä lähes kaikki kollegani taitavat kuulua. (tämän olisi tietenkin voinut jättää pois - irrelevanttia).

Motiivi, joka aiemmin on kannustanut kirjoittamaan tänne, on mennyt. Tietoa jota nyt joudun etsimään, ei ole kliinistä lääketiedettä ja tietoni eivät tule apteekin hyllyltä. Nyt jotkut asiat olen voinut poimia ex tempore, joskin kaiken pyrin tarkistamaan, niin täällä kuin reaalimaailmassa. Muisti voi pettää ja se voisi olla kohtalokasta, ainakin haitallista, ainakin minun työssäni. Mutta onneksi tiedonhaku nykyisin on varsin helppoa.

PS. Minä en ole koskaan käynyt millään muulla suomenkielisellä keskusteluforumilla ja tuskin tulen käymäänkään. Siten Tolosesta muilla forumeilla, parantuneen nettilevittelystä minulla ei ole käsitystä.

Ymmärrän hyvin turhautumisesi, MD. Oppineen aika menee hukkaan, jos ryhtyy väittelemän Tolosten tai Holmien kaltaisten ja heidän opetuslastensa kanssa.

Tolonen häärää monilla keskustelusivuilla linkittämässä biovitan ym. huuhaa tuotteita ympäriinsä En tiedä, mitä Lääkäriliiton eettinen toimikunta tuosta sanoo, vai onkohan hänet jo erotettu Lääkäriliitosta tuon takia. Lääketieto- ja Tuotevalvontakeskus selä TEO seuraavat resurssiensa mukaan tuon lompsankasvattajan toimia.

Kamalinta näissä "parantuneen" sun muiden maanisten floodaajien hörhöilyissä on se, että ammatillista kriittisyyttä ei ole ja hädissään olevat sairaat saattavat ottaa hölinät todesta ja mennä hankkimaan atlasnivelen niksauttajalta itselleen neliraajahalvauksen tai parhaimmillaa locked-in -halvauksen. Näitä tapauksia on ollut jo useita maassamme.

MD:lle lähetän lämpimät onnitteluni uralla etenemisen johdosta. Työterveyssektori kehittyy vauhdilla, joten osaamistasi tarvitaan.

Toivottavasti joskus ehdit käväistä tuolla "alapäässä" läppää heittämässä. Vaikka tulisi rahaa ovesta ja ikkunoista, niin ilman kunnollista räkänaurua ihminen kuivettuu.

Halionnittelut

Mummolta

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... med_DocSum Tämä on ilmeisesti se tutkimus.

http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tie ... 04_02.html Ja tässä Tolosen uutinen. Eipä minulla nyt oikein mikään pahasti silmään ottanut. Ehkäpä kuitenkin "Päinvastoin se näyttää pikemminkin lisäävän tauteja ja kuolemantapauksia." on hieman oudosti sanottu.

"Our meta-analysis showed a significantly higher mortality (1.13[1.02-1.25]) with atenolol treatment than with other active treatment, in the five studies comprising 17,671 patients who were followed up for a mean of 4.6 years. Moreover, cardiovascular mortality also tended to be higher with atenolol treatment than with other antihypertensive treatment. Stroke was also more frequent with atenolol treatment."

Mutta edelleen, minulla ei ole käytössä alkuperäistä julkaisua, joten vaikea sanoa, mitä siellä sanottiin. Eipä tuo nyt ensisilmäyksellä näytä sen pahemmalta kuin KTL:nkään uutisoinnit.

Edit:

MD
Nyt sen asema on kyseenalaistettu referenssilääkkeenä, ei verenpainelääkkeenä.
"Our results cast doubts on atenolol as a suitable drug for hypertensive patients." Kyllä mielestäni ainakin artikkelin kirjoittajat kyseenalaistavat atenololin käytön verenpainelääkkeenä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat