Seuraa 
Viestejä45973

Mitä elämyksellisiä ja hienoja reittejä Suomessa on, joita kannattaa autolla ajaa? Magneettimäki olisi hienoa ajaa ylös, mutta se on kovin kaukana. ~600 km pääkaupunkiseudulta olisi säde. Tarkoituksena oli ajaa nelostie päästä päähän, mutta näillä polttoaineen hinnoilla siihen kuluisi kerta istunnolla turhan paljon rahaa.

Museotiet ja muut historiallisesti merkittävät tiet kiinnostaisivat ja jokin todella jyrkkä mäki missä saisi auto tehdä työtä ylös päästäkseen. AIjon käydä myös neuvostoliiton rajalla. Pääseekö siellä työntämää kättä neuvostoliiton puolelle?

Sivut

Kommentit (17)

salai
Seuraa 
Viestejä7777

Paluu tulevaisuuteen, osa IV, alias "Back in the U.S.S.R."
DeLoreanin puikoissa tällä kertaa V.I. Leninin muumio, alias "Sahrah".

Tai ei kai se enää ole muumio palattuaan tulevaisuuteen vaan jonkinlainen aikadiletantti?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sahrah
Mitä elämyksellisiä ja hienoja reittejä Suomessa on, joita kannattaa autolla ajaa? Magneettimäki olisi hienoa ajaa ylös, mutta se on kovin kaukana. ~600 km pääkaupunkiseudulta olisi säde. Tarkoituksena oli ajaa nelostie päästä päähän, mutta näillä polttoaineen hinnoilla siihen kuluisi kerta istunnolla turhan paljon rahaa.Vääksystä shellin kohdalta kun lähtee etuoikealle pienehköä tietä, löytyy ihan hyviä maisemia. En muista oliko sysmään päin, jossain siellä on isoin mäki mitä olen nähnyt.

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987

Pääkaupunkiseutu-Kouvola-Lappeenranta-Imatra-Savonlinna-Mikkeli-Lahti-Pääkaupunkiseutu.

Joka paikasta löytyy jotain, ja Punkaharjun tie on Suomen kaunein tie.

Same shit, different day...

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Helsinki - Turku rannikkotie. Ei siis ykköstie, eikä vanha ykköstie, vaan "vanhin ykköstie". Se noudattelee yhä paikoitellen wanhaa uraansa. En tiedä reitin nimeä. Vielä.

En ole ajanut läpi, mutta ajan tänä kesänä, jahka saan mersun otettua liikennepoistosta ajoon. Paljon on kehuttu tuota reittiä.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Otan huomenna mersun liikenteeseen ja laitan kesärenkaat ja akun ja kai se pitää pestäkin ja vahata. Jos vaikka saisi lähdettyä hiukan kotimaanmatkailua harrastamaan. Pitäisi vain keksiä matkan kantava idea, tai edes eka etappi. Pohjanmaalle ehkä aluksi.

- Ubi bene, ibi patria -

-PP74-
Seuraa 
Viestejä342
vihertaapero
Mikä ihmeen magneettimäki?

Täällä lapin perukoilla on magneettimäki jossa autot ja pallot vierii ylämäkeen. Olen käynyt pari kertaa ja kyllä siinä meinaa alkaa lakki pyöriin päässä.
Johtunee ihmisen aivoista ku ei ole mitään vertailukohdetta.

-PP74-
vihertaapero
Mikä ihmeen magneettimäki?

Täällä lapin perukoilla on magneettimäki jossa autot ja pallot vierii ylämäkeen. Olen käynyt pari kertaa ja kyllä siinä meinaa alkaa lakki pyöriin päässä.
Johtunee ihmisen aivoista ku ei ole mitään vertailukohdetta.

Aina ja kaikentietävästä Wikipediasta:
"Magneettimäki
Magneettimäen muistomerkki.

Tällä nimellä tunnetaan eräs jyrkkä mäki Nelostien aikaisemmalla tielinjauksella muutama kilometri Saariselän kylästä pohjoiseen. Nimi juontuu kansanuskomuksesta että mäessä olisi niin paljon magneettista vetoa että se veisi voimat kuorma-autojen moottoreista. Arkisempi syy löytynee 1930–1940-lukujen kuorma-automallien moottorien vaatimattomista tehoista ja siitä että puuttomassa maisemassa tien todellinen jyrkkyys ei kiintopisteiden puuttuessa käy selville. Nykyään Magneettimäestä on tehty museotie. Tällä kunnioitetaan 1940-luvun kuorma-autoilijoiden ponnisteluja Jäämerentiellä pitääkseen liikennettä yllä Petsamoon vaativissa olosuhteissa."

Onkos noita vielä lisää, kesäloma nimittäin tulossa?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Suuri rantatie. 1300-luvulla perustettu maantie, Kuninkaantienäkin tunnettu. Lienee Suomen ensimmäinen maantie, yhdistäen Turun ja Viipurin, käytännössä myös Tukholman ja Pietarin myöhemmin.

Tiestä on museoitu jokunen vanha silta sekä n. 35 kilometriä pitkä pätkä alkuperäistä tielinjausta välillä Hamina-Virolahti. Tuo museotie noudattelee meren rantaviivaa ja pinnanmuotoja siten, kuin hevoskärrypolun 1300-luvulta alkaen on ollut luontevaa. Eli siis mutkia ja mäkiä piisaa. Eritoten motoristit tykkäävät ajellla tätä pätkää kesäisin mutta kyllä se autollakin ihan hauskaa on jos ei G-voimia pelkää. Tai jos malttaa körötellä hissukseen maisemista nauttien. Vaikkapa avoautolla tai jollain vanhalla jenkkilotjakkeella se voi olla oikeinkin makiata.

http://alk.tiehallinto.fi/tiehist/rantatie.htm

Sitten on tietysti vielä mainitsemattomista ainakin Raatteen tie, joka tienä on ehkä tylsä, mutta historiansa vuoksi kiinnostava kohde.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat