Seuraa 
Viestejä27432

TÄNÄÄN:

21:00 2001: Avaruusseikkailu
2001: A Space Odyssey, Britannia 1968. Arthur C. Clarken kirjoittama tieteiselokuvan suuri, salaperäinen klassikko, jossa ihmiskunta alkaa tavoitella paikkaansa maailmankaikkeudessa. O: Stanley Kubrick.

23:13 Ikaria XB1
Ikarie XB1, Tshekkoslovakia 1963, 110'. O: Jindrich Polák. Harvinainen sosialistinen tieteisseikkailu, jossa valtava avaruusalus lähtee tutkimaan ja asuttamaan vieraita planeettoja avaruuskuntamme ulkopuolella.

Kesälauantaisin Teemalla sci-fiä! Nauttikaa ruojat!

Hämmentää.

Sivut

Kommentit (21)

Loistavaa! 2001: Avaruusseikkailu muutti aikoinaan maailmani. Täytyykin katsoa.

Kylmän sodan aikainen neuvostoscifi hiukan epäilyttää, mutta kyllähän siitäkin varmaan saa elämyksiä irti - jos ei muuta niin hyvät naurut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

http://kubrickfilms.tripod.com/id24.html

http://kubrickfilms.tripod.com/id61.html

http://kubrickfilms.tripod.com/id92.html

http://kubrickfilms.tripod.com/id71.html

Tuolta vielä analyysi Space Odysseetä varten. Kubrickin leffoja pystyy syväanalysoimaan aika mielenkiintoisilla tavoilla. Kannattee tutustua jos haluaa saada mahdollisimman paljon irti leffasta.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Mikä kanava? Näkyykö antenniverkossa?

Tietäsi ruveta kaivamaan telkkaria komerosta ja virittämään antennia(10"lcd), tai lähteä oikein rantasaunalle katsomaan isolta scriiniltä(14"putki).

- Ubi bene, ibi patria -

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Muuten katsoisin, mutta kun nyt samaan aikaan tulee sivistyneistön korkeakulttuuria YLE:n pääkanavilta, eli futiksen MM:n USA-Englanti, niin täytyy valitettavasti nauttia punaviini ja valkohomejuusto tätä älymystön atleettista kohtaamista seuraten.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Vartti meni zekkileffan alusta kun taistelin tekstitystä päälle digiboxista. On päässyt asiat unohtumaan, kun ei tule töllötettyä pöllöpurkkia. Nyt skulaa. Ihan okei leffa enkä ole ennen nähnyt.

- Ubi bene, ibi patria -

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

En jaksa noita vanhoja scifejä. Teeman leffoista jaksaisin katsoa Avaruusseikkailun, jos en olisi juuri pari viikkoa sitten jälleen kerran katsonut sitä. Ajattelin katsoa sarjan viimeisen, elikkä Woody Allenin Unikeon, joka on ihan hauska leffa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Samalta aikakaudelta (60-70-luvulta) kannattaa myös katsoa "Andromeda Strain", se on mielestäni vieläkin "realistisin" scifi-leffa mitä on koskaan tehty. Täynnä hienoja, realistisia detaljeja.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Jees, tshekkien tieteiskuvitelma oli aikalaisekseen (-63) varsin hyvä raina. Hauskaa oli eritoten sen tieteellisyys. Aikadilataatiot yms. nostettiin heti alkuun pöydälle. Lievä pottuilu länsimaiselle 1900-luvun kulttuurin barbaarisuudelle oli myös vekkuli aikalaiskuvaus kommunistituotannolle. Varmaankin sillä saatiin tuotannolle rahoitus.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Sleepysilver
Samalta aikakaudelta (60-70-luvulta) kannattaa myös katsoa "Andromeda Strain", se on mielestäni vieläkin "realistisin" scifi-leffa mitä on koskaan tehty. Täynnä hienoja, realistisia detaljeja.Ymmärtääkseni kuitenkaan tähän uusiotuotantoon ei kannata haksahtaa vaan pitäytyä tiukasti originaalissa:

http://www.imdb.com/title/tt0424600/

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

offmind
Seuraa 
Viestejä19971

Luvassa vielä seuraavat.

Metropolis
keskiviikko 16.6. klo 21.55

Kaikkien aikojen maineikkaimpiin scifi-elokuviin kuuluva, huikeissa lavasteissa tehty Fritz Langin mykkäklassikko kertoo futuristisesta kaupungista, jossa työläiset uurastavat pienen yläluokan orjina.

Tulevia aikoja
keskiviikko 23.6. klo 21.55

Maineikas H.G. Wellsin kirjoittama scifi-eepos tarjoilee tulevaisuudenvisioita 1930-luvun tyyliin tuhoisasta maailmansodasta avaruusmatkailuun.

"Se" toisesta maailmasta
keskiviikko 30.6. klo 21.55

Kulttimaineessa oleva scifi-klassikko tutkijoista, jotka löytävät napajäätiköltä avaruusaluksen hylyn.

Heinäkuu 2010

Tuntematon maailma
keskiviikko 7.7. klo 21.55

Lentävien lautasten kulta-aikana valmistuneessa scifi-klassikossa joukko huippututkijoita päätyy salaperäisen tutkimuslaitoksen kautta mukaan tähtien sotaan.

Kielletty planeetta
keskiviikko 14.7. klo 22.25

Aikansa suuressa scifi-klassikossa retkikunta etsii eloonjääneitä vaienneelta siirtokuntaplaneetalta. Tarina pohjaa Shakespearen Myrskyyn.

Mies joka kutistui
keskiviikko 21.7. klo 21.55

Hämmästyttävä 1950-luvun scifi-klassikko miehestä, joka alkaa oudon säteilyn vaikutuksesta kutistua yhä pienemmäksi. Lopulta hän taistelee hämähäkkiä vastaan.

Varastetut ihmiset
keskiviikko 28.7. klo 21.50

1950-luvun paranoidin tieteiselokuvan klassikko, jossa kalifornialaisen pikkukaupungin lääkäri alkaa kummastella monen asukkaan outoa käytöstä. Ohjaus Don Siegel.

Elokuu 2010

Alphaville & Kiitorata
keskiviikko 4.8. klo 22.20

Runollista uuden aallon scifiä: Godardin Alphavillessä amerikkalainen yksityisetsivä saapuu pahan tiedemiehen hallitsemaan futuristiseen kaupunkiin. Markerin Kiitoradassa eletään Pariisin tuhon jälkeistä aikaa.

Fahrenheit 451
keskiviikko 11.8. klo 22.00

Francois Truffaut'n Englannissa ohjaama kuvaus tulevaisuudesta, jossa kirjat ovat kiellettyjä ja ne poltetaan kohdattaessa. Perustuu Ray Bradburyn kirjaan.

Hiljainen pako
keskiviikko 18.8. klo 22.00

Ainutlaatuinen scifi-jännäri yksinäisestä avaruusaluksesta, jolla säilytetään viimeisiä rippeitä maapallon alkuperäisestä luonnosta.

Unikeko
keskiviikko 25.8. klo 22.35

Woody Allenin tieteiskomediassa miekkonen herää syväjäädytyksestä 200 vuoden jälkeen ja kohtaa kerrassaan omituisen tulevaisuuden.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Sleepysilver
Samalta aikakaudelta (60-70-luvulta) kannattaa myös katsoa "Andromeda StrainHarvassa elokuvassa on niin hienoja oivalluksia kuten se että jonkun pitää äänittää automaattiset tiedotteet.

Vatkain
TÄNÄÄN:
...
Kesälauantaisin Teemalla sci-fiä! Nauttikaa ruojat!
Tulipa nautittua niin prkeleesti! Paitsi et nukahdin kesken Ikarien.

Space Odysseyn efekteillä on muuten esikuvansa - neuvostoliittolainen Pavel Klushantsevin tieteellinen tulevaisuusklassikko Tie tähtiin vuodelta 1958. Jotkut kuvat ovat aiheeltaan ja kompositioltaan lähes yksi-yhteen myöhemmän Space Odysseyn kanssa: http://www.astronautix.com/articles/roastars.htm
Otteita youtubessa: http://www.youtube.com/watch?v=iEZwr-lvSf8

offmind
Luvassa vielä seuraavat.
...
Hyvä lista Teemalla. Puutepuolelta tulee ekana mieleen John Carpenterin musta komedia Dark Star vuodelta 1974. Varsinkin Pommi no.20:n fenomenologiset ongelmat jäivät leffasta aikoinaan mieleen.

Kosh
Jees, tshekkien tieteiskuvitelma oli aikalaisekseen (-63) varsin hyvä raina. Hauskaa oli eritoten sen tieteellisyys. Aikadilataatiot yms. nostettiin heti alkuun pöydälle.
Dark Starin teemamusana oli junttimaisen haikea kantribiisi aikadilaation erottamista rakastavaisista: Benson, Arizona.

Now the years pull us apart
I'm young and now you're old
But you're still in my heart
And the memory won't grow cold

*huokaus* sydäntäsärkevää tuo aikadilaatio.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat