Seuraa 
Viestejä45973

MIT:n professori Bengt Holmström ei pidä järkevänä sitä että on olemassa suuria pankkeja, joiden kriisiherkkyys on kompensoitu vakavaraisuudella. Parempaa olisi jos olisi paljon pieniä pankkeja.

Olen samaa mieltä. Maailma on menettänyt tuhansia miljardeja suurten pankkien pelastamisessa. Niitä kun ei voi päästää kaatumaankaan, tai tulee liikaa pakkohuutokauppoja esim asuntovelallisille ja velkaa omaaville yrityksille ja kunnille.

Vakavaraisuuden nostaminen voi johtaa vielä nykyistäkin suurempaan riskinottoon, koska on olemassa fyrkkaa tallessa. Mistähän nämäkin fyrkat ovat peräisin, etttei vaan sinun lompakostasi?

Suurten pankkien yhteiskunnallinen vaikutusyritteliäisyys on kohtuuton. Ajatellaan nyt vaikkapa Wahlroosin lausuntoja tai investointipankkien toimintaa Kreikan talouden salaamisessa.

Miksei R-kioskeilla ole samaa valtaa kuin pankeilla? Miksi pankkien kuuluisi olla "tärkeämpiä" kun ne? Holmström haluaa paljon pieniä pankkeja. Ne voisivat olla vaikka kuntakohtaisia.

Konsernijohdon palkkamenot ja byrokratiasäästöt tekee jo yksistään niin paljon että lainamarginaaleja tai talletuskorkoja voisi rukata prosentin verran.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat