Seuraa 
Viestejä45973

Pieni ajatusleikki oliosta...

Olion tärkein tehtävä on varmistaa oma jatkuvuus onko sitten kyseessä virus, ihminen, yritys, maa, ajatus, ideologia jne. Ja tämä onnistuu lisääntymällä/laajenemalla ja tarvittaessa kuluttamalla muita olioita mutta kuiteskin harmoniassa ympäristön kanssa-kunnes olio on saavuttanut mahdollisimman suuri koko joka ympäristö sekä olion osat kestää-laajenemalla liikaa/liian vähän tai harmonia rikkomalla olio on vaarassa tuhoutua.
Olioiden välissä pätee myös samat harmonian (tai vaikkapa eettiset) periaatteet sillä varauksella että "vahvempi" olio siinä ympäristössä voi rikkoa harmonian enemmän tuhoutumatta-mutta kuiteskin heikkenee/tuhoutuu rikkoessa harmonian liikaa.

Olion ytimen/idean ympäri kertyy ideaalitilassa ja ilman häiriöitä suunnalta tai toiselta tasapaksu kerros rakenneaineet jolloin olio saa pallon muoto.
Kun olion ytimen ympäri on kertynyt riittävästi rakenneaineet niin olion kasvu tulee omavaraiseksi ja se alkaa vetää lisää rakenneaineet/muita olioita itseensä. Jos harmonia säilyy kasvuvaiheessa niin lopuksi olio ja sen rakenneosat on kaikki ja silloin myös vallitsee täydellinen harmoniaa.

Laajeneminen, harmoniaa ja aikaa ovat ilmeisesti olion tärkeimmät ”ominaisuudet”.

Mitä tästä puuttuu tai löytyykö olion ominaisuuksien välillä jonkinlainen yhteinen tekijä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat