Seuraa 
Viestejä45973

Onko Suomessa yhtään haikaloja?

Kommentit (10)

Telep
Onko Suomessa yhtään haikaloja?Sillihai saattaa joskus uiskennella tännekin. Mutta haipukuisia huijareita täällä liikkui joku vuosi sitten enemmänkin.

Mielestäni on todella väärin sanoa, että Suomessa olisi tavattu haita. Koska näitä on nähty joskus harvoin vain itämerellä ja Suomenlahdessa ja tämä ei ole sama asia kuin Suomi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Telep
Mielestäni on todella väärin sanoa, että Suomessa olisi tavattu haita. Koska näitä on nähty joskus harvoin vain itämerellä ja Suomenlahdessa ja tämä ei ole sama asia kuin Suomi.Joo. En tiedä, onko noita tavattu aluevesirajan sisäpuolella, mutta luulisin siinä tapauksessa rannikkovartioston puuttuneen asiaan.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Telep
Wikipediassa Suomen kalalajeissa mainitaan Sillihai

haluaisin kyll mieluusti kuulla selityksen miksi näin
Johtunee siitä, että Sillihai kuului Suomen kalastoon ennenkuin Petsamo ryöstettiin Suomelta.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Telep
Wikipediassa Suomen kalalajeissa mainitaan Sillihai

haluaisin kyll mieluusti kuulla selityksen miksi näin


Yleensä alueen lajilistoissa mainitaan myös satunnaisvieraat ja istutuslajit, joten mukana ovat niin piikkimonnit kuin sillihaitkin. Eli listassa on siis kaikki Suomen alueella koskaan tavatut kalalajit. Vakituisasukkaat ovat sitten lista erikseen.

Lisäksi, jos huomasit, Wikipedian listassa on koodit eri tavalla tavatuille kalalajeille. Piikkihain perässä on H, joka tarkoittaa satunnaista harhailijaa, ja sillihain perässä +, joka tarkoittaa kuolleena Suomen aluevesiltä löydettyä. Sama plussa löytyy kynsirauskun nimen perästä.

Väitetysti ainakin Jäähaita, eli Holkeria on tavattu Suomesta.
Holkeri voi kasvaa samoihin mittoihin kuin valkohai ja elää jopa 200-vuotiaaksi!
Lisäksi väitettyjä havaintoja on ollut Piikki- ja Sillihaista Ahvenanmaalta.

Näistä ainakin alla olevasta linkistä avautuvat kalastajien kertomat tapaukset Holkereista (Hailuodolta ja Kiiminkijoesta) vaikuttavat aivan uskottavilta, sillä
ulottuuhan Holkerin elinympäristö aina ruotsin eteläpuolelle ja tavataan sitä tuon Wikipedian kartan mukaan myös Suomen pohjoispuolelta, josta sen kulkeutuminen Suomen jokiin ei vaikuta mahdottomalta ajatukselta.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9128416

"Sillihai on tavattu kerran Ahvenanmaalta. Tämä valtamerten laji voi kasvaa 300-kiloiseksi ja 3 - 6 metrin pituiseksi. Sillihai on hailajien valtaosan tavoin täysin vaaraton ihmiselle. Suomea lähinnä sillihaita tavataan vakituisemmin Tanskan merialueella. Sillihait viihtyvät 5 – 150 metrin syvyydessä parvissa saalistamassa sillejä ja makrilleja. Naaras synnyttää kerrallaan 1 – 4 poikasta, joiden pituus on 45 – 75 cm.

Piikkihai on niin ikään tavattu kerran 2 yksilön voimin Ahvenanmaalta. Piikkihai on vain noin 1 metrin pituiseksi ja 10 kg painoiseksi kasvava hailaji. Lähinnä Suomea sitä tavataan vakituisemmin mm. Ruotsin länsirannikolla. Piikkihait voivat muodostaa jopa 20 000 yksilön parvia. Tyypillisesti piikkihait oleilevat savipohjilla alle 400 metrin syvyydessä. Piikkihain saalisvalikoimaan kuuluu mm. sillejä, turskakaloja, mustekaloja ja äyriäisiä. Piikkihai synnyttää 18 – 22 kuukauden katoajan jälkeen kerrallaan 3 – 10 poikasta, joiden pituus on 20 – 33 cm. Piikkihait tulevat sukukypsiksi noin 10 vuoden iässä ja voivat elää 25 vuotta."

http://www.kookas.fi/articles/read/6719

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Suomen aluevedet ovat liian suolattomia haikaloille, joten kovin ruusuista tulevaisuutta eksyneelle yksilölle ei voi luvata.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Telep
Mielestäni on todella väärin sanoa, että Suomessa olisi tavattu haita. Koska näitä on nähty joskus harvoin vain itämerellä ja Suomenlahdessa ja tämä ei ole sama asia kuin Suomi.Joo, on myös väärin sanoa että Suomessa olisi tavattu silakkaa. Silakoita on tavattu vain Suomen merialueilla ja tämä ei ole sama asia kuin Suomi...

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Vierailija000

Näistä ainakin alla olevasta linkistä avautuvat kalastajien kertomat tapaukset Holkereista (Hailuodolta ja Kiiminkijoesta) vaikuttavat aivan uskottavilta, sillä
ulottuuhan Holkerin elinympäristö aina ruotsin eteläpuolelle ja tavataan sitä tuon Wikipedian kartan mukaan myös Suomen pohjoispuolelta, josta sen kulkeutuminen Suomen jokiin ei vaikuta mahdottomalta ajatukselta.No ei ole jäämereltä yhteyttä Kiiminkijokeen, eikä Holkeri tasan varmasti käy lisääntymässä Suomen aluevesillä, joten ei pidä paikkaansa. Holkerin poikanen ei ole tarttunut kenenkään perhoon Kiiminkijoessa. Holkeri on syvänmeren kala, elää puolessa kilometrissä ja suolaisessa vedessä. Ei selviäisi hengissä Oulun korkeudella Itämeressä, eikä taatusti ainakaan lisääntyisi siellä, saati että munista voisi niissä olosuhteissa varttua poikasia.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat