Seuraa 
Viestejä45973

Oletteko huomanneet globaalissa mediassa ns "China factoryn"

Viimeisen 10-vuoden aikana melkein jokaikinen jokseenkin merkittävä tapahtuma on jollakin lailla liittynyt Kiinaan tai Aasian seutuun.

Afghanistanin sota;alueella yli triljoonan dollarin edestä mineraalivaroja. Kiina suurin toimija alueen kaivosteollisuudessa

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8584331.stm

Iraqin sota;Kiina yhdessä BP:n kanssa suurin toimija alueen öljyteollisuudessa

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8341498.stm

Iran;Kiinalla miljardien edestä öljytoimintaa ja jopa asetehdas maassa!

http://www.time.com/time/world/article/ ... 69,00.html

http://www.upi.com/Business_News/Securi ... 1272037022

Keski-Aasia;Kiina ohittanut Venäjän kilpailussa alueen luonnonvaroista!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/asia_p ... 175847.stm

Kiina myös nyt yksi suurimmista toimijoista Afrikassa!

http://www.terradaily.com/reports/China ... a_999.html

Nyt Kiinan ote kasvaa myös Siperiassa!

http://www.nytimes.com/2010/06/10/busin ... ruble.html

Voisin jatkaa vielä eteenpäin, mutta tuolloin voisi tulla liikaa linkkejä

Mutta Kiina on KAIKKIALLA! Uusin teknologia! Luonnonvarojen rajuimpia käyttöönottajia ja kehittäjiä! Ja "vaihtoehtoisten" energiamuotojen rajuin kehittäjä maailmassa. Juuri nyt mikään maa maailmassa ei sjoita enempää ns "vaihtoehtoiseen" energiaan kuin Kiina. Jo maailman toiseksi suurimmat sotilasmenot. Viimevuonna sotilasbudjetti kasvoi yhteensä noin 15%

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/co ... 62_pf.html

http://www.stripes.com/news/pacific/mul ... e-1.106589

Mutta samalla Kiina on myös maailman suurin saastuttaja uusien tilastojen mukaan. Ja yksi maailman kasvavimpia talouksia, joka samalla on rakentamassa tullimuureja suojellakseen kotimaista innovaatioita ja markkinoita. Kiina on samalla yksi potentiaalisin kauppasodan kohde tulevaisuudessa!

http://news.yahoo.com/s/nm/20100613/bs_ ... a_usa_yuan

Voisin jatkaa linkittämistä mm siitä, kuinka paljon vaikutusta Kiinalla on Suomenkin talouteen, mutta en viitsi, ettei tästä tulisi pelkkää linkkiä

Tämän vietiketjun ei ollut tarkoits olla ns "linkkiketju" Tarkoitus oli avata keskusteluaihe siitä, että Kiina on mukana nyt melkein kaikessa. Vähän niinkuin USA oli jo 1850-luvulta lähtien. Päinvastoin kuin monet luulevat, Amerikan nousu ei alkanut toisesta maailmansodasta. USA oli yksi maailman nopeimmin kasvavia talouksia jo 1800-luvun alussa. Itseasiassa puhtaassa talouskasvun MÄÄRÄSSÄ USA oli vaan äiti Englannin takana. Siis ennen maan sisällis-sotaa, joka tuli varsin edulliseen aikeen eräille piireille, ja johon Englanti mm talous ja orjapolitiikalla oleellisesti vaikutti. Tässä pieni lainaus tuon ajan London Times Lehdestä;

"If this mischievous financial policy, which has its origin in North America, shall become endurated down to a fixture, then that Government will furnish its own money without cost. It will pay off debts and be without debt. It will have all the money necessary to carry on its commerce. It will become prosperous without precedent in the history of the world. The brains, and wealth of all countries will go to North America. That country must be destroyed or it will destroy every monarchy on the globe."

Hazard Circular - London Times 1865

Kiina on aina ollut yksi maailman suurimpia talouksia. Nyt sen talous on kuitenkin jo suurempi kuin Japanin, ja esim vienti suurempi kuin Saksan!

ns "China factor" on teoria, että melkein jokainen ISO tapahtuma maailmassa liittyy jollakin lailla Kiinaan tai kaukoitään. Esim mineraalien ja öljyn hinnat!

http://www.energy-daily.com/reports/Chi ... A_999.html

http://www.energy-daily.com/reports/Boo ... d_999.html

http://www.taloussanomat.fi/teksti/uutiset/0/20108029/

Tai vastaavasti Kiinan tapahtumilla on vaikutusta työvoiman hintaan myös Suomessa!

http://www.sinodaily.com/reports/Dozens ... t_999.html

Millaisia vaikutuksia ns "China factorylla" on sitten Suomeen?

Hyvin vaikea sanoa, mutta esim maailmanpankki ennustaa Kiinan kasvavan pelkästään tänä vuonna 11%

Miksi kirjoitin tämän viestiketjun?

Minua ärsyttävät typerät artikkelit mediassa koskien mm Afghanistanin sotaa(jossa Suomikin on mukana) Artikkelit kohtelevat meitä tavallisia kadun tallaajia kuin aivokuolleita. Ne eivät puhu näiden "loputtomien" sotien SYISTÄ yhtään mitään! Artikkelit ovat kirjoittaneet ihmiset, jotka pitävät meitä lukijoita 7-vuotiaan tasolla olevina pikku lapsina!

http://www.nytimes.com/2010/06/12/opini ... rbert.html

Vastaavat artikkelit Amerikkalaismediassa olettavat meidän myös olevan todella niin tyhmiä, että he kuvittelevat meidän myös uskovan, että nämä aseet on tarkoitettu luolissa asuvilla haisevilla isopartaisille "rättipäille"

http://news.yahoo.com/s/afp/20100526/pl ... yaerospace

Syy miksi kirjoitin tämän ketjun on, että nämä artikkelit "Miksi olemme Afghanistanissa?" ottavat minua NIIN PALJON PÄÄHÄN! Siis, onko jenkkimedia todella näin AIVOKUOLLUT!!? Vai onko siellä nyt sitten olemassa joku tabu? Eli";Älä puhu tulevasta sodasta Kiinan kanssa! Markkinat ja suuri yleisö voisi reagoida negatiivisesta!"

Ihan aikuisten oikeasti! Tässä on kyse jonkinlaisesta lapsenomaisesta psykologisesta propagandasta. Esim kongressin vuoden 2007 turvallisuusraportti ei puhu mitään luolassa asuvista likaisista ja haisevista "rättipäistä" Se puhuu KIINALAISISTA!!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7097296.stm

Eli ovatko toimittajat itse todella noin aivokuolleita, vain olettavatko he, että meille lukijoile karu totuus olisi liikaa?

"Anteeksi! Historia ei päättynytkään! Varsinkin Californiassa kehotetaan asukkaita harjoittelemaan poikkeusloloja varten mahdollisen Kiinalaishyökkyksen varalle..."

Ei voida puhua asioista niiden oikeilla nimillä, ettei suuri yleisö joutuisi paniikkiin. Vähän niikuin "kultaisella kasarilla" joilloin aamu 8:00 saattoi jenkkitelevisiossa tulla My little pony ja transformers, ja sitten joskus 21:00 tv:stä tulee ydinsodasta kertova Amerikkalaisarja. Eli täytyy pitää noita hiton kulsseja pystyssä ettei normaali yhteiskunta lakkaisi olemasta, kun ihmiset menisivät PANIIKKIIN!

Tuleepa sotaa Kiinan kanssa tai ei, niin miksei Media voi olla avoin esim siitä, että Kiinalla ja Iranilla nyt vaan sattuu olemaan noin 36 miljardin dollarin edestä kauppaa vuosittain, ja koko tulevan "Iran sodan" tarkoituksena on pommittaa Kiinalaiset öljykentät maassa kivikaudella, ja tuoda tilalle BP, Exonmobile ja koko muu jengi. Miksi pitää puhua "rättipää terroristeista" Ovatko toimittajat ihan oikeasti noin aivokuolleita? KESKUSTELUA!!!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat