Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yllättäen Kokoomuksen puoluekokous on linjannut ettei muiden kielten opiskelu ole kaksikielisuudelle uhka. Itse olen ollut valinnanvapauden kannalla, niin että valinta olisi maakuntakohtainen, kuitenkaan kielitunteja tiputtamatta. Jos ei ota ruotsia, olisi pakko ottaa jokun muu kieli vielä till, vaikka venäjä tai ranska, saksa tai arabia, italia tai viro.

Nyt Katainen on yllättävästi ilmoittanut ettei tottelekaan p-kokousken päätöstä. Eikö se nyt kuitenkin ole korkein päättävä elin?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2197134

Sivut

Kommentit (43)

Pakkoruotsia ei voi vastustaa, koska se tekisi hallitusneuvottelut RPK:n kanssa mahdottomiksi. Se on ainoa syy tähän nykyiseen pelleilyyn.

Pakkoruotsista päästäneen aikanaan eroon perisuomalaiseen tyyliin, joka ei ole avoin debatti ja muutos, vaan asian kuihduttaminen ja kuoliaaksi vaikeneminen. Eli ratkaiseva päätös on valmisteltava ja tehtävä salassa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
Mirepoix

Nyt Katainen on yllättävästi ilmoittanut ettei tottelekaan p-kokousken päätöstä. Eikö se nyt kuitenkin ole korkein päättävä elin?En tiedä millä, mutta jollain RKP kiristää jotta demokratiankin voi uhrata pakkoruotsin eteen.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

JonesHenry
Miten pakkoruotsi eroaa pakkoenglanntista ?

Siten, että ruotsia puhutaan pääasiassa vain ruotsissa ja englantia puhuu melkeinpä koko maailma. Toki ruotsilla pärjää pohjoismaissa, mutta siihenpä se sitten jääkin.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

Riita poikki, Glingonin kieli pakolliseksi; ) Opiskelijan tulisi itse päättää, mitä kieltä haluaa opiskella. Johan sen järjenkin tuolla korkeammalla päättävissä elimissä pitäisi toimia, ei ruotsin kielellä kansainvälisesti pitkälle pötki. Tietenkin se toimii silloin, jos halutaan vaikeuttaa suomalaisten mahdollisuutta päästä ulkomaille töihin.

Mirepoix kirjoitti:

Nyt Katainen on yllättävästi ilmoittanut ettei tottelekaan p-kokousken päätöstä. Eikö se nyt kuitenkin ole korkein päättävä elin?
Aika tasanhan nuo äänet menivät, mutta käsittääkseni Katainen toi ilmi vain oman kantansa asiaan.

Tvomas
Seuraa 
Viestejä2371
Liittynyt24.3.2009
Zibblay
Toki ruotsilla pärjää pohjoismaissa, mutta siihenpä se sitten jääkin.

Et siis laskenut Suomea pohjoismaihin.

Pakkoruotsi on yleissyövyttävä aine.

Tvomas
Zibblay
Toki ruotsilla pärjää pohjoismaissa, mutta siihenpä se sitten jääkin.

Et siis laskenut Suomea pohjoismaihin.

Olettaisin, että täällä pärjää ruotsilla No, Skandinaviassa sitten.

"Ruotsin kieli on tie sivistykseen ja muiden kielten oppimislle" sanotaan, mutta se koskee vain Ruotsalaisia. Suomalainen oppii Suomen kielen tuntematta sanaakan Ruotsin kieltä, sivistyy ja oppii muita kieliä.

- Ruotsalaiset toivat sivistyksen ja Kristinuskon Suomalaisille!
- Jos sota terrori, terrorismi ja väkivalta sen kaikissa mahdollisissa muodoissa on sivistyneisyyttä ja Kristinuskoa, niin miksi emme sodi tänään? Siksi että Ruotsalaiset ja Kristinusko eivät ole sivistäneet Suomalaisia, vaan Suomalaiset ovat sivistäneet Ruotsalaisia ja Kristinuskoa.

Suomessa lännessä olevaa merta, Balttian merta, kutsutaan itämereksi. Eestissä lännessä olevaa Balttian merta kutsutaan länsimereksi. Ero Suomen ja Eestin välillä on se, että Suomi on ollut Ruotsin vallan alla, Eesti Venäjän vallan alla.

JonesHenry
Miten pakkoruotsi eroaa pakkoenglanntista ?Siten, että pakkoenglantia ei ole olemassakaan, ainakaan Suomessa. Pitkäksi kieleksi (= englannin korvaajaksi) on ala-asteella mahdollista valita myös ruotsi, venäjä, saksa tai ranska.

Kuninka moni 30 -vuotias Suomalainen hyötyy yksityis- ja työelämässään koulussa pakotetusta ruotsin kielestä? Jos ei hyödy, se mitä on pakotettu oppimaan, on ollut hukkaan heitettyä aikaa ja varoja.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Harmittaa, kun ajattelee, että olisin voinut yläasteella ruotsin sijaan alkaa opiskelemaan venäjää kolmantena vieraana kielenä ja venäjäntaitoni olisi nyt merkittävästi parempi. No onhan ihan kiva, että osaan ruotsia, mutta mieluummin olisin valinnut kiinan, espanjan tai portugalin, japanin, arabian tai vaikkapa ranskan. Kotiseudulla meni kaksikymmentä vuotta ennen kuin edes livenä kuulin jonkun puhuvan ruotsia.

Mirepoix
Yllättäen Kokoomuksen puoluekokous on linjannut ettei muiden kielten opiskelu ole kaksikielisuudelle uhka. Itse olen ollut valinnanvapauden kannalla, niin että valinta olisi maakuntakohtainen, kuitenkaan kielitunteja tiputtamatta. Jos ei ota ruotsia, olisi pakko ottaa jokun muu kieli vielä till, vaikka venäjä tai ranska, saksa tai arabia, italia tai viro.Tuota minäkin olen kannattanut, paisti että mielestäni pitäsi kuitenkin olla kyseessä "LÄHIKIELI": venäjä, viro, norja (jota ei varmaan opeteta toistaiseksi missään), saame, karjala (Suomessakin on karjalankielisiä). Ensin pitäsi kokeilla noilla ja sitten vasta katsoa, kuuluvatko saksa, ranska, espanja, arabia joukkoon.

Mamuilla on oikeus saada peruskouluopetusta millä kielellä tahansa, kun ilmoittaa sen vieraan kilen äidinkielekseen ja saa kokoon riittävän suuren ryhmän, ja löytää opettajan.

Nyt Katainen on yllättävästi ilmoittanut ettei tottelekaan p-kokousken päätöstä. Eikö se nyt kuitenkin ole korkein päättävä elin?On tietysti.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2197134

Sekoomus otti myönteisen askelen myös uskonnonopetuksen pakollisuutta vastaan:

http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_201 ... 56942.html

Uskonnonopetuksen poistaminen jakaa poliitikkojen mielipiteitä

julkaistu tänään klo 17:59, päivitetty tänään klo 18:24

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on pettynyt kokoomuksen tavoitteeseen poistaa uskonnonopetus kouluista. Vihreiden poliitikko Husein Muhammed sen sijaan kiittää puoluekokousta rohkeasta aloitteesta.

Päivi Räsäsen mukaan kokoomus sinetöi päätöksellään irtautumisen vanhasta "koti, uskonto, isänmaa" -ideologiastaan.

- Varsinkin vanhemmat kokoomusäänestäjät ovat olleet sitkeässä harhaluulossa kokoomuksen arvopohjasta, kirjoittaa Räsänen kannanotossaan.

Uskonnonopetuksen poistaminen peruskoulusta ja toiselta asteelta johtaisi Räsäsen mukaan arvojen häviämiseen. Hänen mukaansa opetuksen tehtävä on tukea koulun ja kodin yhteistä arvokasvatusta.

Räsänen ottaa kantaa myös kokoomuksen tavoitteeseen muuttaa avioliittolaki sukupuolineutraaliksi. Hänen mukaansa perhekäsityksen muuttaminen koskemaan samaa sukupuolta olevia pareja merkitsee irtautumista myös kristillisistä juurista.

"Uskonnonopetus hidastaa maahanmuuttajien kotoutumista"

Vihreiden Husein Muhammedin mukaan uskonnonopetuksen muuttaminen yhteiseksi uskontotiedoksi on pitkässä juoksussa välttämätöntä.

- Kiitän kokoomusta rohkeasta aloitteesta. Tämän pohjalta on hyvä rakentaa yhdessä tasa-arvoisempaa Suomea, Muhammed kirjoittaa.

Muhammedin mukaan lasten jakaminen ryhmiin uskonnon perusteella ei edistä maahanmuuttajien kotoutumista. Hän toteaa, että jo nyt varsinkin pääkaupunkiseudulla on useita uskontoja ja uskontokuntiin kuulumattomien kasvava ryhmä.

YLE Uutiset "

Matti E Simonaho
Kuninka moni 30 -vuotias Suomalainen hyötyy yksityis- ja työelämässään koulussa pakotetusta ruotsin kielestä? Jos ei hyödy, se mitä on pakotettu oppimaan, on ollut hukkaan heitettyä aikaa ja varoja.Ruotsalainen Wiki on paljon parempi kuin suomalainen, joka on alla kaiken arvostelun. (Paras on kuitenkin Sovjetskaja entsiklopedija.)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat