Seuraa 
Viestejä45973

Muistatteko Digitan 450MHz flash-ofdm verkon, joka toi syrjäseudut nettiaikaan?
Sillä oli 18000 taloutta asiakkaana, ja verkko kattoi n. 99,5% väestöstä. Se toimi myös liikkeessä, esim junissa ja rekoissa. Kännyverkot eivät tule koskaan kattamaan junareittejä. Se ei ole edullista, koska kännytaajuudet ovat 2-4x suurempia kuin tämä Digitan verkko.

Ministeri Leena Luhtanen (sdp) ei netistä ja muista nykyajan hömpötyksistä paljoa perusta, joten hän varmisti aikanaan ettei kukaan pääse rikastumaan tällä verkolla. Verkon rakentaja nimittäin sai velvollisuuden vuokrata sitä jokaiselle halukkaalle operaattorille. Näitä palveluoperaattoreita sitten tulikin liikaa, ja koko verkko sammutetaan pian, koska se ei ole kannattava. Verkko kerkesi toimia 2 Mbit nopeudella vuoden.

No ei hitossa mikään voi olla kannattava, jos annetaan noin sekopäiset ehdot !

Toimiluvassa on ehto, jonka mukaan Digitan on vuokrattava verkkoa kaikille halukkaille palveluntarjoajille tasapuolisin ehdoin.

http://www.ficora.fi/index/viestintavir ... aajak.html

Tämä on kestoaiheeni: "Meillä ei ole varaa oikeudenmukaisuuteen!"

Kuvitelkaa tilanne että jokainen pikkuriita ratkaistaan korkeimmassa oikeudessa !

Kuvitelkaa tilanne että 30 000 ihmistä jää ilman nettiyhteyttä, koska Digitan ei annettu rikastua sillä. "No onhan heillä GPRS 2 kbit/s". Ime keppiä, Luhtanen, ja Vanhanen, joka ei korjannut tätä vaan antoi tapahtua.

Toivottavasti edes Venäjän turvallisuuspalvelu ja -reserviläiset ostavat tämän verkon jonkun peiteyhtiönsä kautta.

Kommentit (4)

Pohjimmainen syy lienee siinä, ettei hallinto-alaa lukenut virkamies ymmärrä bisnestä, eikä voi sietää sitä.

Verottaja ajaa jatkuvasti yrityksiä konkurssiin jos on esim alv-maksut myöhässä.

STUK taas tuplaa ydinvoiman kustannukset vaatimalla nelinkertaisia järjestelmiä, vaikka kaksi riittäisi. Erään johtajan arvion mukaan turha lisähinta on jopa 70% ja tämä sisälsi pohjalaatan. Silti kaikki varmuus on täysin tehotonta esim epidemiaa vastaan, joka leviäisi henkilöstön keskuudessa.

Pankkien sääntely on suuruudessaan ihan naurettavaa. Mutta silti täysin tehotonta, koska valvojat ovat niin paljon tyhmempiä kuin rahoitusväki.

Syyttäjät ja valtakunnansyyttäjät eivät todellakaan ole tehtäviensä tasalla. Miettivät että onko sammuneen nussiminen raiskaus, "koska raiskaushan on alistamista eikä nussimista, ja jos toinen nukkuu niin ei sitä voi alistaa". Olisko se ehkä sittenkin nussimista, herää kysymys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Justiinsa. Eipä nuo vuokrausehdot liity lopettamiseen kyllä pätkääkään, vaan ihmisten kiinnostomattomuus verkkoa kohtaan. Ei tullut lähellekään sitä määrää tilaaja että homma olisi maksanut edes itseään, niin kaatuhan se. Lisäks flash-ofdm tekniikka ei ole käytössä likipitäen missään muualla vaan on dumpattu vanhentuneena.

Ficoran luovat sosiaalitantat taas vauhdissa:

Nyt pohditaan esimerkiksi sitä, pitäisikö olla yritys,
jonka yleispalveluvelvoitteena olisi tarjota vammaisille
käyttäjille erityisiä teknisiä palveluita, vaikkapa tekstityspuhelimia,
jotka nykyään eivät toimi kaikissa liittymissä.

http://www.ficora.fi/attachments/5odhno ... 1_2010.pdf

Joo, pitäisikö McDonaldsin myydä hampaattomille ihmisille soossitettua McFeast-ateriaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat