Seuraa 
Viestejä1918

Ymmärrän salkkarinäyttelijän suuttumuksen jos oman naapurin jälkikasvun loppuelämän terveys on uhattuna. Mutta onko reaktio oikeutettu, jos tekijät, pikkupojat ovat jo lähteneet pois tekopaikalta ja tajunneet virheensä? Eikö salkkarinäyttelijällä ole syytä olettaa että pojat uusivat tekonsa jossain muussa yhteydessä ja isällinen väliintulo saattaisi olla hyödyllinen kasvattamistuokio poikakullille?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061711878360_uu.shtml

Salkkarinäyttelijää epäillään pahoinpitelystä

Torstai 17.6.2010 klo 10.17

Teemu Lehtilä otti kiinni kiviä heitelleen pikkupojan ja joutui rikoksesta epäillyksi.

Salatuista elämistä tuttua näyttelijä Teemu Lehtilää epäillään pikkupojan pahoinpitelystä. Välikohtaus tapahtui viime perjantaina Valkeakosken seikkailupuistossa.

Poliisin mukaan alle 10-vuotiaat pikkupojat pudottelivat tornista kiviä lammikkoon, jossa pikkulapset voivat kahlata ja uida.

Joku poikien heittelemistä kivistä osui pientä tyttöä selkään, jonka jälkeen pojat lähtivät karkuun. Tyttö on Lehtilän naapurin lapsi ja kuului näyttelijän seurueeseen.

Tarttui niskasta

Lehtilä lähti etsimään poikia ja sai yhden heistä kiinni. Rikosilmoituksen mukaan näyttelijä tarttui poikaa niskasta kiinni.

Pojan vanhemmat tekivät näyttelijästä rikosilmoituksen maanantaina. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

- Tutkinta on vielä pahasti kesken emmekä tiedä mitä siellä on oikeasti ja tarkkaan ottaen tapahtunut, tutkinnanjohtaja, komisario Jari Jakobsson Pirkanmaan poliisista kertoo.

Vanhemmat poissa

Näyttelijä itse on ihmeissään tapahtuneesta. Hänen mukaansa pojan vanhemmat eivät edes olleet paikalla todistamassa tapahtumia.

- Vanhemmilla ei ole mitään näkemystä tapahtumasta, koska he saapuivat paikalle vasta kolmen vartin kuluttua. Pojat olivat täysin ilman valvontaa, vaikka paikassa selkeästi kylteillä ilmoitetaan, että lapsia ei saa jättää ilman valvontaa, Lehtilä sanoo tuohtuneena.

Lehtilän mukaan kiviä heitelleitä poikia oli kolme, poliisin ilmoituksen mukaan vain kaksi.

- Tämän hetken tiedon mukaan poika, josta mies otti kiinni, ei osallistunut kivien heittelyyn, Jakobsson sanoo.

"Kiviä tuli paljon"

Näyttelijän mukaan poikien kivien heittely olisi voinut olla kohtalokasta tytölle.

- Ne eivät olleet mitään pikkukiviä, vaan se oli nyrkin kokoinen kivi, joka osui tyttöä selkärankaan. Jos sellainen osuu päähän, niin sen tietää, miten siinä käy.

Lehtilä kertoo pelästyneensä toden teolla tapahtunutta. Hänen mukaansa tytön selkä on edelleen kipeä kiveniskusta.

- Kiviä ei tullut yksi eikä kaksi, vaan niitä tuli kolmen kaverin kivittäminä kymmeniä. Tietenkin pelästyin, miten tytölle kävi. Hän oli aivan järkyttynyt itsekin.

Poliisi ei ole vielä kuulustellut näyttelijää.

-

Sivut

Kommentit (24)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Vastasin EI. ( Poikkeus mielepiteenäni olevaan sääntööni alemmassa kappaleessa)

Perustelen tämän sillä että jos viranomaisilla kuten opettajilla olisi oikeus käyttää väkivaltaa kasvatuksellisista syistä olisi tämä oikeus varmaankin myös armeijassa käytössä. Molemmissa paikoissahan vallitsee yhtäläinen tavoite saada aikaan haluttu lopputulos enemmistön kohdalla niin että vähemmistö potkii vastaan. Mielestäni armeija jossa väkivaltaa käyetetään ongelmanratkaisumetodina opetusmielessä antiikin aikainen. Auktoriteetti oli se sitten koulussa tai armeijassa tulisi ansaita henkisen kyvykkyyden ja organisointitaitojen johdosta, ei muskeleilla.

Ääritapauksia varten voisi kouluissa olla vartijat pamppuineen ja ruoskineen ohjeistamassa tarkkisluokkalaista haluttuun ruotuun. Armeijaa olisi turha pakottaa kaikille perinteisellä tavalla suoritettavaksi. Aikuisen tulee tai ainakin tulisi ymmärtää jo omilla hoksottimillaan onko hänestä tai haluaako hän kuinka ja miten suorittaa pakollisen velvollisuutensa. Aikuisia ei mielestäni tulisi pamputtaa edes henkisesti "väärän" valinnan johdosta jos oikeita ja hyväksyttäviä valintoja on olemassa tasan kaksi.

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Onko niskasta kiinni ottaminen väkivaltaa? Jos esim. haluaa pysäyttää jonkun joka juoksee karkuun tapahtumapaikalta niin pakkohan sitä jostain kohti kehoa on kiinni napata.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

baal1984

Ääritapauksia varten voisi kouluissa olla vartijat pamppuineen ja ruoskineen ohjeistamassa tarkkisluokkalaista haluttuun ruotuun.Huh huh...

Tämä vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, että juuri kukaan sivari ei valitse siviilipalvelusta vakaumuksellisista syistä vaan siksi, koska haluaa mennä sieltä, missä aita on matalin.

Rauhantahtoisimmat ja tasapainoisimmat ihmiset taitavat edelleen löytyä armeijan suorittaneiden joukosta.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Carloz
Määritä ensin termi "kasvatuksellinen ojentaminen", muuten asiaan ei voi ottaa kantaa puoleen eikä toiseen.Ilmaisuni on kohtalaisen hankala määrittää lyhyesti. Tarkoitan sillä sitä että fyysisesti rajoitetaan henkilöä B tekemästä vastoin suuremman joukon A-Ö etuja, eli tarvittaessa vahingoitetaan B:tä tilanteesta riippuen joko lievästi tai voimakkaammin.

-

surreal
Seuraa 
Viestejä978

Kysymys ja uutinen eivät ole nyt yksi yhteen. Jokaiseen nelivuotiaiden poikien painiin ja puhinaan ei pidä mennä väliin vaikka siinä saatettaisiin vähän nipistää, mutta tuollaisia kämmenen kokoisia kiviä viskoville kymmenvuotiaille vähintään kunnon ote niskavilloista olisi tarpeen. Sivistynyt yhteiskunta on kyllä menossa viemäristä alas, jos tuossa jutussa on vähänkään perää. Näitä tulee vastaan mediasta hieman liian usein.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Aweb
Onko niskasta kiinni ottaminen väkivaltaa? Jos esim. haluaa pysäyttää jonkun joka juoksee karkuun tapahtumapaikalta niin pakkohan sitä jostain kohti kehoa on kiinni napata.Se on hyvä kysymys jota tulevaisuuden lakien säätäjien tulisi siinä beigen-harmaassa kuutiossaan miettiä. Itse katsoisin sen olevan lievää fyysistä rajoittamista, joka kaiketi, jos oikein olen ymmärtänyt, on rikoslakiin kirjattu jonkinlaiseksi lievähköksi pahoinpitelyksi luokiteltavissa oleva teoksi.

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
surreal
Kysymys ja uutinen eivät ole nyt yksi yhteen. Jokaiseen nelivuotiaiden poikien painiin ja puhinaan ei pidä mennä väliin vaikka siinä saatettaisiin vähän nipistää, mutta tuollaisia kämmenen kokoisia kiviä viskoville kymmenvuotiaille vähintään kunnon ote niskavilloista olisi tarpeen.
Myönnettäköön että yhdistelin kysymyksen ja uutisen hiukan provosoivaksi. No ainakin vähäistä keskustelua syntyi siitä, siitä olen tyytyväinen. On totta että se mikä joskus on hyväksyttävää ei sitä aina ja yleensä ole.

surreal

Sivistynyt yhteiskunta on kyllä menossa viemäristä alas, jos tuossa jutussa on vähänkään perää. Näitä tulee vastaan mediasta hieman liian usein.

Nii joo tota.

-

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
baal1984

Perustelen tämän sillä että jos viranomaisilla kuten opettajilla...
Ääritapauksia varten voisi kouluissa olla vartijat pamppuineen ja ruoskineen ohjeistamassa tarkkisluokkalaista haluttuun ruotuun.Opettaja ei ole viranomainen, viranomainen tietysti voi olla opetajana.
Ja tuo loppukin on joutavaa sontaa.
Pamput ja ruoskat...

---

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Carloz
baal1984

Ääritapauksia varten voisi kouluissa olla vartijat pamppuineen ja ruoskineen ohjeistamassa tarkkisluokkalaista haluttuun ruotuun.Huh huh...

Tämä vahvistaa entisestään käsitystäni siitä, että juuri kukaan sivari ei valitse siviilipalvelusta vakaumuksellisista syistä vaan siksi, koska haluaa mennä sieltä, missä aita on matalin.

Rauhantahtoisimmat ja tasapainoisimmat ihmiset taitavat edelleen löytyä armeijan suorittaneiden joukosta.
Maalasin ehkä turhan rosoisen kuvan fantasiastani tulevaisuuden kurinpitomalliksi kouluihin. Itseäni on vaan jäänyt harmittamaan etten koskaan uskaltanut sanallisesti panna vastaan esim. tarkkisluokkalaisten lumipesuille kantelemalla siitä opettajille. Tämän esti se että pelkäsin tarkkisluokkalaisten kostoa. Mielestäni on väärin että rauhallisten ja tunnollisten oppilaiden tulee pelätä huligaanien eläimellistä kommunikaatiota apinalauman tavoin.

-

Joskus vuosia sitten joku poika rikkoi tahallaan lasipullon jalkakäytävälle. Isäni juoksi pojan kiinni ja pakotti hänet soittamaan vanhemmilleen ja tunnustamaan kolttosensa. Veikkaan, että sen jälkeen tuo kaveri ei ole rikkonut yhtäkään pulloa.

Kyllä lasten tappeluissa, tuhotöissä ja hengenvaaran aiheuttamisessa on aikuisilla oltava oikeus ja velvollisuus puuttua asioihin. Jos vanhemmat eivät kasvata lapsiaan, jonkun toisen on näytettävä kaapin paikka.

Itseäni on vaan jäänyt harmittamaan etten koskaan uskaltanut sanallisesti panna vastaan esim. tarkkisluokkalaisten lumipesuille kantelemalla siitä opettajille.Minä taas tuumailin vastaavissa tilanteissa, että tilanne ei ainakaan voi paskemmaksi mennä ja että jos jotakin ei asialle tehdä, paskiaiset jatkavat kiusantekoaan varmasti. Koska itse en yleensä pystynyt tekemään asialle mitään, jäi ainoaksi vaihtoehdoksi kannella opettajille.

Kerran sitten sattui suunnilleen samankokoinen kaveri ilkkumaan ja härnäämään. Säntäsin perään ja ahdistin otuksen koulun pihan aidattuun nurkkaan. Tajutessaan joutuvansa kohtaamaan tekojensa seuraukset yksi yhtä vastaan kiusankappale alkoi vääntää itkua polviensa muuttuessa hyytelöksi. Eihän sellaista selkärangatonta vätystä sitten edes kehdannut lyödä. Sellaista porukkaa...

Kyllähän sitä puuttua pitää. Riskinä vaan on se, että kun miehenä on jo syntyjään yhteiskunnan silmissä potentiaalinen pedofiili ja lastenhakkaaja, niin joku soittaa poliisille ja joutuu sitten asiaa heille selvittelemään.

Käsittääkseni pojat syyllistyivät jonkin asteiseen rikokseen heitellessään kiviä, esimerkiksi pahoinpitely.(Tyttö sai kivestä selkäänsä) Suomen lain mukaan taas yksityisella ihmisellä on oikeus ottaa kiinni rikoksentekijä. Mitä taas olen seiskapäiväästä lukenut, niin poika rimpuili itsensä karkuun kiinnitysotteesta, jolloin niskaan jäi punoittavia jälkiä.
Sen enempää asiasta tietämättä sanoisin, että teki oikein kun otti pojan kiinni.

'Tuleeko lasten antaa pahoinpidellä toisia ilman väliintuloa?'

Sivistynyt ihminen ei opetta lapsia väkivaltaiseksi lapsen ollessa 1-7 vuotias. Paljon viittaa siihen, että täytyy ojentaaa sitä mitä, miten ja kuinka paljon opetetaan lapsille 7 ikävuoden jälkeen.

Vitut. Mies teki oikein.

Jos olisi minun käsittelyn jälkeen enää nillittäneet, niin uudetaan olisin turpaan vetänyt. Kysymys on periaatteesta saatana.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat