Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Tampere makaa kullan päällä ja on eräät epelitkin Pirkkalasta löytäneet isoja pitoisuuksiakin ja on vuosikausia ihmiset käyneet sielä naputtelemassa näytteitä.

Oletko mistään mitää malmia löytänyt?

Sivut

Kommentit (16)

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
tiäremiäs
Kannattaa käydä Geo.fi sivulla

Pirkkalassa on porattukin 90-luvulla ja sielä on kivi missä sitä kultaa on ihan pinnassa.


No ei sitä sitten kukaan ole käynyt hakemassa parempaan talteen?

---

Aslakpa vaskoolasi Lapin purosta kunnon kourallisen, vaan ei suostu laittamaan kuvaa hipuista tänne näytille. Mahtoiko tehdä valtauksen?

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
Lepakko
Aslakpa vaskoolasi Lapin purosta kunnon kourallisen, vaan ei suostu laittamaan kuvaa hipuista tänne näytille. Mahtoiko tehdä valtauksen?

Mie pijän, että Aslakin kerthommin saamishin on melkhein parempi suhtautuva varhauksella...

---

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Kaikhen sitä saapi uhtautuva varauksella.

Mie löysin kultaa senko sitä vaskoolilla saattaa ojasta huuhtova. Elikkä ei mahottomia, mutta kullan merkit kuitenki, ja aluve on jo varattu . Eikä ole siittä Suurikuusikon kultakaivoksesta kaukana, älä etteikö konheitten möly kuulu, no ei ihan.
Mutta pamahukset kuuluu , jo pikkupaukuilla irtoja poksahuttelevat.

Enkä löytäny kourallista, muutaman hipun tuommoshen tippapulhon sopivat reilusti, hyväku pohja peityy.
Ja sitte jos kuvanki pansin , mitä te siittä, netti on täynnä hippujen kuvia, voisin jonku sieltä
teille panna. Mutta asija on niin, että olen helekatin taikauskonen, enkä pillaa tuuriani sillä että kuvalla alkasin retostelemhan.

Myin ruottissa osan kullasta, sain 2500 kruunua, melkein kesän työstä.
Ei se vaskoolimiehelle eloa juurkihan anna, kuhan harrastus , siinäkö jollekki pallien puttaus
joillekki.

Metsiensamooja
Seuraa 
Viestejä565
Liittynyt13.6.2010

Olisiko harjujen läheisyydestä minkään näköstä mahollisuutta löytää hippuja? Tietysti jääkaudella kaikki kulta meni pohjoseen, mutta periaatteessahan sitä voisi löytyä harjujen pohjalta. Pohjos-Karjalassa asustelen, jotta ilomantsissa olis vissiinki lähimmät purot tai joet mistä olis mahdollista hippuja löytää.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Nyt on sitten käynyt niin, että lapsuuden huhut ovat tosiaan osoittautuneet todeksi. Suvun kotipaikasta penikulman päästä on tosiaankin löytynyt kultaa ja kaivos on rakenteilla

Riso abundat in ore stultorum

---
Seuraa 
Viestejä3434
Liittynyt6.9.2006
Pacanus Rusticanus
Hesalaisilla on tämäkin asia paremmin kuin nääsvillen väellä, kun asustavat ehdan uraanipatjan päällä.Niin ja malmikin on paljon likempänä kun nääsvillen poppoolla! Kyllä ne taas pipaansa paiskovat rotvalliin kun syysompot on saatu syötyä nääs!

Metsiensamooja
Tietysti jääkaudella kaikki kulta meni pohjoseen, mutta periaatteessahan sitä voisi löytyä harjujen pohjalta.Ihan mielenkiinnosta kysyn, miten ajattelet että se kulta jääkaudella sinne pohjoiseen meni, polskutteli vasten jäätikön virtausta? Eiköhän se kulta ole ollut siellä ns. "aina" ja syitä voi etsiä kallioperässä miljardien vuosien kuluessa tapahtuneista prosesseista. Hakusanaksi Googleen voi pistää vaikka Keski-Lapin vihreäkivivyöhyke.

Onhan se Ilomantsinkin seutu potentiaalista kulta-aluetta, ei muuta kuin vaskooli käteen ja puron varteen. Kannattaa etsiä kohta, jossa on suuria murkuloita, niitten välistä rapsuttelee ainesta vaskattavaksi.

Aslak

Löytyykö kultaa keski-Suomesta granitoidi -vyöhykkeeltä? taitaapi olla haveilua.
Ainoa kuvio taitaapi olla liuskejaksot, joissa myös muita Haverin kaltaisia Tampereen liuskejaksoja on, ympäri massiivia. Onhan granitoidissakin sulkeumina "liuskeita", no taitavat olla jo niin liuenneita, ettei niitä hyötyjä löyvy

Gramman.

Lemmenjoelta perinteisellä vaskoolimenetelmällä. Saahan siitä tänä päivänä yli 30 euroa, en vaan enää muista, missä nokare on..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat