Seuraa 
Viestejä7615

Hewbrew University of Jerusalemin teknologiaosasto "Jissum Development Company Ltd." on kehitellyt sangen mielenkiintoisen paristot korvaavan virtalähteen perunasta!

http://hothardware.com/News/Potatoes-May-Power-The-Batteries-Of-The-Future/

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Kommentit (8)

Hyvän ruoan tuhlausta. Eihän tuo ole mitään perunavoimaa, vaan ihan sinkki ja kuparilevyt siinä toimii, eli kertakäyttöparisto, ja vieläpä kohtalaisen huono sellainen jos vertaa sitä normaaleihin alkaliparistoihin.

Alessandro Volta käytti keitetyn perunan tilalla suolavedessä liotettua pahvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Ihme kusetusta, perunalla ei ole juuri mitään tekemistä lamppujen loimotuksen kanssa. Ilmeisesti jutun kirjoittaja luottaa lukijakunnan alhaiseen sivistystasoon. Metallien jännitesarja ja sitä kautta pariston toimintaperiaate pitäisi olla jollain tapaa tuttu Suomalaisen peruskoulun kemiantunneilta.

Kuinkahan moni tuon edes luki läpi? Ilmeisesti ei kukaan muu kuin aloittaja, kun ei idea oikein sytyttänyt. Lainaanpa tähän olennaisimmat osat ja boldaan pari kohtaa:

The scientists discovered that the simple action of boiling the potato prior to use in electrolysis, increases electric power up to 10 fold over the untreated potato and enables the battery to work for days and even weeks. The scientific basis of the finding is related to the reduction in the internal salt bridge resistance of the potato battery, which is exactly how engineers are trying to optimize the performance of conventional batteries. The ability to produce and utilize low power electricity was demonstrated by LEDs powered by treated potato batteries.

Cost analyses showed that the treated potato battery generates energy, which is five to 50 folds cheaper than commercially available 1.5 Volt D cells and Energizer E91 cells, respectively. The clean light powered by this green battery is also at least 6 times more economical than kerosene lamps often used in the developing world.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Volitans
Koskahan perunaparistoja saa AA-kokoisina. Kiinnostaisi kovasti, jos ovat 50-kertaa edukkaampia.

tämä tuli myös minun mieleen ensimmäisenä kun ketjun ensimmäistä viestiä tavasin.

toisen polven pilkkuvirhe

En väitä että idea olisi suoraan huono esimerkiksi kehitysmaihin, joihin tuo selvästi on tarkoitettu (kuten artikkelissa taidetaankin sanoa.). En tosin lukenut koko tekstiä läpi, millaisiahan jännitteitä tuosta saisi irti? Ratkaisevana tekijänähän ovat kuitenkin ne metallit, ts. kuinka suuri potentiaaliero saadaan mahdollisimman jalon ja epäjalon metallin välille.

Kysymys lieneekin onko noitten pottujen keittäminen elektrolyysiliuoksessa (joka itsessään vie energiaa) ja kytkeminen oikeasti halvempaa kuin suoraan paristojen tai akkujen myyminen kehitysmaihin. Entäs kierrätys. Akkujen ja paristojen kanssa kallista, peruna taas voidaan viskaa kompostiin.

Tätähän ministerit eivät koskaan tajua, on niin monta vaihetta jotka määrittelevät miten kallista energia on. Ja kelle se on kallista. Pattereitten myyminen suoraan voisi olla kehitysmaille halvempaa omalla tavallaan, mutta toisaalta jos otetaan huomioon paristojen luonti ja siitä syntyvät haitat kehittyneissä maissa, niin sitten ehkä ei. Ja mikä on oleellista, minne kustannukset kohdistuvat?

Ihan ajatuksenjuoksua tuo, en ole yrittänyt edes laskea mikä olisi edullisinta Eli ei tarvitse ottaa tieteellisenä näkökohtana, kunhan brainstormaan parin oluen jälkeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat