Seuraa 
Viestejä45973

Onko dextroamfetamiini amfetamiini? entä metamfetamiini?

Ymmärtääkseni ainakaan metamfetamiini ei ole amfetamiini ja dextroamfetamiini ja amfetamiini ovat sama asia.

Kommentit (10)

Mitä tarkoitat amfetamiinilla? Puhekielessä amfetamiini voi tarkoittaa noista kumpaa vain. Vaikutuksiltaan dekstroamfetamiini on laiskempi kuin metamfetamiini, mutta taitavat molemmat ihan hyvin toimia...

asdf
Seuraa 
Viestejä12053

Dextroamfetamiinin suomenkielinen nimi deksamfetamiini ja se on lääke, ei huumausaine. Varmaankin se huumausaineenakin toimii, mutta luultavasti samalla rahalla saa katukaupasta ihan oikeaa piriä.

Metamfetamiini sen sijaan on tavallista amfetamiinia kovempi päihde, joka myös aiheuttaa riippuvuutta herkemmin. Tavalliseen amfetamiiniin verrattuna metamfetamiini aiheuttaa yleisen pirteyden tunteen lisäksi jonkin sortin euforian tunnetta, joka on omiaan koukuttamaan.

Kumpaakin kutsutaan päihdepiireissä amfetamiineiksi, en sitten tiedä, onko virallinen nimitys jotenkin erilainen. Maissa, joissa on pidempi huumekulttuuri kuin Suomessa, metamfetamiinia on pidetty selkeästi eri tuotteena kuin amfetamiinia, mitä se tietysti onkin, mutta vielä kymmenisen vuotta sitten Suomessa eivät noiden piristeiden myyjät aina itsekään tienneet, kauppaavatko metiä vai ihan perusamfetamiinia. En tiedä mikä tilanne on nykyään.

Vielä disclaimeriksi voisi sanoa, ettei mihinkään noista kannata koskea ilman lääkäriltä saatua reseptiä. Huonot puolet voittavat helposti hetkellisen hyvän olon tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
asdf
Dextroamfetamiinin suomenkielinen nimi deksamfetamiini ja se on lääke, ei huumausaine. Varmaankin se huumausaineenakin toimii, mutta luultavasti samalla rahalla saa katukaupasta ihan oikeaa piriä.Dextro, eli + amfetamiini eroaa normaalista (-) amfetamiinista 3-ulotteisen rakenteen perusteella, http://fi.wikipedia.org/wiki/Optinen_isomeria
Dextro stimuloi 4 kertaa tehokkaammin, jos oikein muistelen.
Edit, Maisu on näköjään kirjautuneena, fenon kirjasi ulos hän.

Telep
Onko levoamfetamiini yhtä tehokas päihde, kuin dextroamfetamiini tai metamfetamiini?Ei ole, kuten edellisessä viestissä lukee.
Olisit katsonut wikipedialinkin, levo on (-) amfetamiinia, amfetamiini on kuitenkin yleensä dextron ja levon seos.
Dextro stimuloi keskushermostoa 3-4 kertaa voimakkaammin kuin levo, niiden seos tietysti on jotain siltä väliltä.
Metamfetamiini on (+)(-)koktailia tehokkaampaa, mutta muistaakseni dextroa "miedompaa"
Perifeeriset vaikutukset ovat (-)amfetamiinilla suuremmat.

"Jos kierto on myötäpäivään on kysymyksessä (+)-isomeeri, jos taas kierto on vastapäivään kysymyksessä on (-)-isomeeri. (+)- ja (−)-isomeerejä merkitään myös kirjaimilla d- ja l-, (d = dextrorotatory "myötäpäivään" ja l = levorotatory "vastapäivään")

kabus
Minkä takia metamfetamiini eli piri tuhoaa hampaat?

Stimulantit kuivattavat elimistöä, jolloin syljentuotanto vähenee. Ne saattavat myös lisätä narskuttelua, mutta veikkaisin silti, että suurin yksittäinen tekijä on huono suuhygienia.

kurnimaha
kabus
Minkä takia metamfetamiini eli piri tuhoaa hampaat?

Stimulantit kuivattavat elimistöä, jolloin syljentuotanto vähenee. Ne saattavat myös lisätä narskuttelua, mutta veikkaisin silti, että suurin yksittäinen tekijä on huono suuhygienia.Moni muukin aine tekee tuota, mutta miksi aina puhutaan juuri pirin hampaita tuhoavasta vaikutuksesta.

apoc
Seuraa 
Viestejä187
fenomenologi
Telep
Onko levoamfetamiini yhtä tehokas päihde, kuin dextroamfetamiini tai metamfetamiini?Metamfetamiini on (+)(-)koktailia tehokkaampaa, mutta muistaakseni dextroa "miedompaa"
Perifeeriset vaikutukset ovat (-)amfetamiinilla suuremmat.
Raseeminen metamfetamiini (metukka) on deksamfetamiinia tehokkaampaa ja etenkin addiktoivampaa. Metyloitu aminoryhmä aiheuttaa voimakkaamman vaikutuksen keskushermostoon (rasvaliukoisempi). Metamfetamiinista on myös kaksi isomeeriä. Kumpiko näistä on tehokkaampi piriste?

Katukaupassa metukka erottuu kellertävän värin perusteella. Käyttäjät kommentoivat esim. "olipa *aatanan hyvää piriä".

http://en.wikipedia.org/wiki/Dextroamphetamine

http://en.wikipedia.org/wiki/Methamphetamine

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat