Seuraa 
Viestejä45973

http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/0 ... origin=rss

" Miesverkosto eduskuntaan

julkaistu tänään klo 05:46

Kouvolalainen kokoomuksen kansanedustaja Jari Larikka esittää yhdessä vasemmistoliiton Kari Uotilan kanssa miesverkoston perustamista eduskuntaan.

Perustavan kokouksen on tarkoitus olla syksyllä.

Larikan ja Uotilan mukaan puolueissa on alkanut miespoliittinen järjestäytyminen ja miesjärjestöt ovat kokoamassa rivejään. Miesverkoston tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja tuoda keskusteluun miesnäkökulma.

Kansanedustajat Larikka ja Uotila kokevat eduskunnan miesverkoston tarpeellisena, koska sukupuolten välisen tasa-arvon kysymykset miesnäkökulmasta ovat nousseet laajasti julkiseen keskusteluun. Esimerkkeinä kansanedustajat mainitsevat muun muassa miesten terveysongelmat, naisia lyhyemmän eliniän sekä vanhemmuuteen ja huoltajuuteen liittyvät kysymykset.

YLE Kymenlaakso "

Hyvästi sorto...?

Kommentit (2)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Kuulin radiosta aamulla Kari Uotilan haastattelun aiheesta. Kovin on mies tosissaan. Kaipaavat miesnäkökulmaa asioihin. Vähän tietysti ihmetyttää, kun luulisi miesnäkökulmaa riittävän valmistelijoiden ja päättäjien ollessa kuitenkin enemmistöltään miehiä. Mutta ei kai verkostoista mitään haittaa ole.

Mautonta jutussa on, että se julkistetaan nyt, kun Mari Kiviniemi aloittaa pääministerinä. Nyt kun meillä on presidentti ja pääministeri naisia. Mutta voihan yhteensattuma olla tahaton, voihan?

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Tarkoittaako tämä nyt, että kannanotot tapahtuvat tasa-arvodiskurssin kentällä? Luulisi noita miesten muodostamia verkostoja olevan enemmänkin, mutta jos tämän kyseisen verkoston tarkoitus on toimia nimenomaan tuolla sektorilla, niin taitaa olla ainoa laatuaan - ellei peräti ensimmäinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat