Seuraa 
Viestejä45973

Skepsis ry yritti tehdä joukkoitsemurhan homeopaattisilla lääkkeillä, tästä oli jo ketjukin.

Yksi asia jäi häiritsemään, http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060911831643_uu.shtml

tuon uutisen lopussa haastatellaan jotain homeopaattia, joka sanoo:


Homeopaattia ei hetkauta

Skeptikkojen lääkkeet ovat peräisin Onerva Pekkosen yrityksestä Circlum Farmasiasta. Apteekkarin ammattiylpeyttä tempaus ei hetkauta.

- Skepsiksen porukasta ei varmaan kukaan ole lukenut fysiikkaa, farmasiaa yliopistossa opettava Pekkonen sanoo.

Opettaako homeopaatti jossain Suomen yliopistossa vai keksiikö iltiksen toimittaja omiaan?

Kommentit (2)

Farmasia on lääkeaineisiin liittyvä tieteenala, jota muunmuassa kaikki apteekkarit/farmaseutit opiskelevat. On se siis ihan oikea tieteenala, joskin homeopatia ei todellakaan kuulu sen sisältöön.

Onervasta löytyi homeopaattien sivuilta seuraava: "Onerva Pekkosen ura apteekkialalla alkoi 1965 harjoittelulla Hakaniemen Uudessa Apteekissa. Ympyrätalon valmistuttua 1968 apteekki muutti sinne ja nyt se tunnetaan paitsi Hakaniemen apteekkina myös nimikkotalonsa mukaan. Onerva kouluttautui farmaseutiksi ja jatkoi proviisoriksi. Oppilas- ja opiskeluaikana hän työskenteli tässä samaisessa apteekissa. Sieltä hän siirtyi kansainvälisen lääketeollisuuden palvelukseen 16,5 vuodeksi. Nämä vuodet painoivat vaa´assa, kun Hakaniemen Apteekkiin valittiin uutta apteekkaria. Tarvittiin kansainvälistä näkemystä ja uusia tuulia." http://www.homeopaatit.net/?valikko=valikko&sivu=anjanblogi

Eli siis ilmeisesti opiskellut farmasiaa ennen 'kääntymistään' homeohumpuukiin. Opettamisesta en löytänyt mitään.

Onerva Pekkonen voisi tulla tänne keskustelemaan, olisi mielenkiintoista tietää, onko hän todella idiootti tai sitten tietämätön, vai onko kyse vain ihmisten kusettamisesta.

Samalla voisi selvittää, kuinka hyvin hän ymmärtää fysiikkaa, sekä ehkä muita asiaan paremmin liittyviä tieteitä, fysiikan kanssa asialla kun ei ole mitään tekemistä.

--> "Lääkkeessä on alkoholia, joten olo on kuin nousuhumalassa, luova ja inspiroitunut. Täytyy lähteä piirustuspöydän ääreen, Jarla toteaa.

Homeopaatti ja apteekkari Onerva Pekkonen arvelee, että Jarlaa alkaa myöhemmin päivällä väsyttää, mutta itsemurha lääkkeellä ei onnistu. Purkin alkoholimäärä vastaa yhtä drinkkiä. Lääkkeessä on myös esimerkiksi kaurauutetta ja valeriaanaa.

Yksi itsemurhalääkkeistä sisältää arsenikkia moninkertaisesti laimennettuna. Laimentamattomana aine on myrkyllistä.

- Kutsuisin näitä pikemminkin sokeripillereiksi, sanoo arsenikkia nauttinut yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Laine.

Skeptikot haluavat osoittaa tempauksellaan, että homeopaattiset lääkkeet eivät edes yliannostuksena aiheuta havaittavaa fyysistä reaktiota, sillä vaikuttavien aineiden pitoisuudet ovat niin alhaisia.

Skeptikkojen lääkkeet ovat peräisin Onerva Pekkosen yrityksestä Circlum Farmasiasta. Apteekkarin ammattiylpeyttä tempaus ei hetkauta.

- Skepsiksen porukasta ei varmaan kukaan ole lukenut fysiikkaa, farmasiaa yliopistossa opettava Pekkonen sanoo.

Skeptikot perustelevat hänen mielestään epäilyksiään hatarin perustein, kun epäilevät lääkkeiden tehoa alhaisten pitoisuuksien vuoksi. Homeopaatin mukaan vaikutus perustuu fysikaalisiin ominaisuuksiin, jotka eivät katoa laimennettaessa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010060 ... 3_uu.shtml

Joo-o, itsekin toksikologian tohtorina, ex-dosenttina jonkin verran opetin yliopistossa aikoinaan, en kuitenkaan homeopatiaa.

Voisiko Onerva aluksi kertoa että miksi ei myös "fysikaaliset ominaisuudet" laimene huuhaapuuhaa"lääkettä" laimennettaessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat