Seuraa 
Viestejä45973

Onko NASA käyttänyt tähän mennessä yhtään yksityisvalmisteista tekniikkaa omissa avaruusprojekteissaan?

Kommentit (5)

offmind
Seuraa 
Viestejä17172
Telep
Onko NASA käyttänyt tähän mennessä yhtään yksityisvalmisteista tekniikkaa
omissa avaruusprojekteissaan?

Riippunee siitä miten asian määrittelee. Yksityisen yrityksen valtion piikkiin rakentama laite ei ole varsinaisesti yksityinen mutta se on yksityisvalmisteinen. Eli NASA tilaa ja USA:n valtio maksaa mutta varsinaiset laitteet rakentavat eri yksityiset yritykset.

Esim. kuulennoilla käytetyn LM:n suunnitteli ja rakensi Northrop Grumman. Grumman rakentelee myös tieteellisiä laitteita, se on James Webb -avaruusteleskoopin pääurakoitsija.

http://www.northropgrumman.com/heritage ... index.html
http://history.nasa.gov/SP-4205/ch6-2.html

http://www.jwst.nasa.gov/about.html
JWST is an international collaboration between NASA, the European Space Agency (ESA), and the Canadian Space Agency (CSA). The NASA Goddard Space Flight Center is managing the development effort. The prime contractor is Northrop Grumman; the Space Telescope Science Institute will operate JWST after launch.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327

Nasalle on aivan rutiinikäytäntö, että projektit jaetaan ja kilpailutetaan alihankkijoiden kesken. Se on ollut sitä laitoksen alkuajoista asti, eikä viime aikoina ole tietääkseni tehty tai edes suunniteltu toimivan systeemin oleellista muuttamista. Kyllä Nasa ostaa yksityistä tekniikkaa, esimerkiki rakettilaukaisuja, jos joku sitä kustannustehokkaasti myy.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat