Seuraa 
Viestejä1628

Törmäsinpä mielenkiintoiseen persoonaan. Kyseessä Yrjö Kallinen. Hakuhan ei toimi niin en tiedä onko hänestä jo ketju. Ikävä kyllä ihmiset eivät ole heränneet vaan aina vaan näyttävät vajoavan aivopesuun ja auktoriteettien hallinnan alle.

Lainaus Youtubesta. Alimmaisena linkki mielenkiintoiseen viisiosaiseen haastatteluun.

Kallinen toteaa Albert Einsteinia lainaten, että Hiroshiman jälkeen
mikään muu ei maailmassa ole ennallaan kuin ihmisten tuhoisat ajatustottumukset. Joleivät ne muutu, maailma on kulkemassa kohti ihmissuvun itsemurhaa.
Kallinen allekirjoittaa Erich Frommin näkemyksen, jonka mukaan olemme kaikki enemmän tai vähemmän mielisairaita, enemmän tai vähemmän "unessa".
Unitilan harhaa on luulo siitä, että omaisuuden kokoaminen ja kerskakulutus on onnen tae. Kilpavarustelu ja raaka-ainevarojen haaskaus liittyvät siihen saumattomasti.
Entinen puolustusministeri sanoo, että sotilaiden kanssa voi vielä keskustella rauhanasiasta, mutta taivas varjelkoon siviileistä, jotka rukoilevat ja uneksivat pääsevänsä niittämään kunniaa sotatantereella.
Nuoret protestoivat jo näitä oppeja ja ylipäänsä elämäntavan mielettömyyttä ja tuhoisuutta vastaan.
Jokaisen on alettava maailman muuttaminen omasta itsestään, tietoisuudesta että "olen unessa, minut on suggeroitu".http://www.youtube.com/watch?v=-PLbQTOcMKY&feature=related

Kommentit (15)

Heitän tähän termin, joka tuntuu nyt olevan "trendikästä", eli downshifting. Minäkin olen tälle linjalle lähtenyt, tosin jo ennen kuin kyseinen termi esiteltiin. Persaukisen on helppo todeta, että arvokkaimmat asiat löytyy muualta kuin lompakosta, tai oman edun ja materian haalimisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan tämä nykyinen tilanne melkoinen paradoksi: Tiedämme mm. luonnonvarojen rajallisuuden ja miten tulisi toimia, mutta samaan aikaan tuotamme ja kulutamme kertakäyttöisiä hyödykkeitä enemmän kuin koskaan ennen.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

Tulee vaan mieleen väistämättä ajatus: hajoita ja hallitse. Järjettömyys on niin vallitseva tila, että emme löydä turvaa mistään, joten olemme auktoriteettien johdateltavissa ja käytämme liikaa päihteitä jne.

Orwellkin tämän tajusi:

George Orwell - 1984
240 Jos ihmisten tasa-arvoisuus halutaan ainaiseksi hävittää - jos yläluokan on määrä pysyä paikallaan - silloin on kontrolloidun järjettömyyden oltava vallitseva sielullinen tila.
http://www.tiede.fi/keskustelut/post1200490.html#p1200490

Edit:
Myös Friedrich Nietzsche toivoi ihmisten heräämistä:
post1298893.html#p1298893

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
kohveeman
Missä ovat Yrjön kaltaiset ihmiset tänä päivänä? Onko kenelläkään jotain esimerkkiä? Hänen toivomaa herätystä ei ole tullut. Vai onko?herätys on tulossa hyvää vauhtia. päivä päivältä näkee enemmän silmänsä aukaisseita ihmisie, jotka ovat löytäneet ihmisyytensä kuluttajaorjan sijaan. ihmiset alkavat kyllästyä siihen, kun kaikki vapaudet viedään eikä mitään saada vastapainoksi.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Toivotaan että näin käy ja jonain päivänä kansakunnat kieltäytyvät tekemästä työtä, josta hyötyy ainoastaan omistava taho.

Media on toisaalta käynyt vastahyökkäykseen ja propagandoi parhaansa mukaan pitääksen illuusiota vapaudesta yllä.

Ihmisen psykologiaa on tutkittu kammioissa pitkään, ja Pavlovin metodeja sovelletaan markkinoinnissa ja valtiovallassa surutta. Vaikkemme koiria olekaan.

Toivon että paha jalostaa ihmiset ennen pitkää sille immuuneiksi. Itse olen mainoksille immuuni, eli en reagoi niihin millään tavalla.

Kapitalistisen järjestelmän tarjoama illuusio mahdollisuudesta rikastua on mennyt yllättävän hyvin läpi, mutta koska se tosiasiassa kaatuu siihen että kaikkien ei ole mahdollista rikastua yhtä paljoa, vaan ainoastaan jo omistavan vähemmistön, niin heräävien määrän on pakko kasvaa, ellei sitten halua elä köyhänä ja valehdella itselleen että on mahdollisuus rikastua miljonääriksi.

Eliitti on kuin petoluteet muurahaispesässä.

Hyvää matskua juuri tästä ehdollistamisesta ja markkinoinnista:
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/persuaders/

Itse en oikein jaksa uskoa, että suurin osa ajattelisi onnen löytyvän tavaroista. Tuo on enemmänkin median toitottamaa kakkelia. Onhan se jo huomattu, että olit sitten perus pulliainen tai jahdilla loikoileva herra, on elämän onnellisuuden luovat asiat kohtuu ilmaisia. Meillä on tarve lajina kokoajan kaivata sitä mitä meillä ei ole, sekä tyytymättömyys tulee nopeasti takaisin materiaalisen tyydytteen jälkeen. Aivomme ovat siellä kivikauden kallioluolassa. Ilman tätä tyytymättömyys ominaisuutta emme varmaan olisi kehittäneet mitään kivoja värkkejä helpottamaan elämäämme.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

Omat mielipiteeni varmaankin 100% täsmäävät Yrjön kanssa. Mitähän mieltä uusliberalistisia talousoppeja kannattavat ovat hänen mielipiteistään? Tai sotaisat ihmiset? He ovatkin unessa, eivätkä tajua mitään, mikä on tärkeintä.

Elämme jokaisen omassa Elämänkatsomus -nimisessä teatterissa missä katellaan elämää omaväristen 3D-lasien läpi, näin lapsellisen yksinkertaisesti kerrottuna.

Nämähän lasit peritään vanhemmilta ja kasvatusympäristöltä. Olen senvuoksi täysin erimieltä Kallisen ideasta että jokainen ihminen olisi ns. unessa maailman kanssa. Ihminen joko kasvaa tai ei kasva markkinoiden lemmikiksi riippuen kasvatuksesta... ja halusta oppia ns. pintaa syvämmälle.

Sinänsä Kallianenhan puhuu elämän tarkoituksesta, onko se markkinavoimien tuoma materiaalinen yltäkylläisyys vai rakkaus vai mikä. Yrjö tietenkin tietää kertoa että ei ainakaan markkinavoimat.
Mutta kenen muunkaan kuin ihmisen itsensä päätös tuo elämän tarkoitus olisi.. ? Asiaa voisi verrata tupakanpolttoon, ilmankin elää ja on terveellistä mutta miksi kieltää? Saahan ihminen itse päättää miten elämänsä vetelee.

Oma elämän tarkoitus on vapaus, tehdä se mitä näen parhaaksi. Harrastaa mitä haluan, ostaa juuri tuon takin, tai koittaa iskeä juuri tuota naista baarissa enkä ketään muuta. Ja tehdä sitä työtä mitä haluan.

Aron Viestitin
Seuraa 
Viestejä42

Siitä on nyt useampi vuosi kun itse totesin että täytyy painaa jarrua. Huomasin esimerkiksi aika ajoin havahtuvani siihen että en aina tiennyt mikä vuodenaika on - ovatko puun lehdet tulossa vai lähdössä tai tuiskuaako lumi kasvoilleni syksyn ensimmäisestä vai kevään viimeisestä pyrystä. Kuulostaa näin jälkikäteen kerrottuna uskomattomalta, mutta työelämä ja arjen pyöritys vei mukanaan niin että elin kuin sumussa tai silmälaput silmillä.

Koko tarina ja ratkaisuni blogissa
http://viestitin.blogspot.com/2011/03/o ... -nimi.html

Mahtavaa. Luin ensin otsikon, mielessä välähti Yrjö Kallisen teos ja sitten pessimistinä mietin jo, mitähän sopaa mahtaa otsikon alla ollakaan.
Avasin kuitenkin tämän ketjun ja mitä olikaan, sitä ihteään, Yrjö Kallista.

Kävin katsomassa netistä pätkän Kallisen haastattelua ja dejavu. Olin viisitoista vuotias nuori Rovaniemellä vuonna 1971. Syrjäsilmällä seurailin tv:stä kun alkoi jonkun vanhan köpön haastattelu. Seurailin syrjäkorvalla, kiinnostuin, lumouduin. Seuraavana päivänä kirjastoon etsimään lisää tietoa miehestä.

On jäänyt mieleen viisaana miehenä. Sellaisia kaivattaisiin tänä päivänäkin, kaikkina päivinä.
Kiitoksia vielä kahvimiehelle ketjun aloituksesta.

visti
Seuraa 
Viestejä6331
kohveeman
Missä ovat Yrjön kaltaiset ihmiset tänä päivänä? Onko kenelläkään jotain esimerkkiä? Hänen toivomaa herätystä ei ole tullut. Vai onko?Kallinen vieraili koulussani 60-luvulla. Hän puhui hyvin vaikuttavasti mm. Intiasta, josta oli innostunut.
En äänestä vihreitä, joten voin ilman taka-ajatuksia kertoa, kuka on nykypäivän Kallinen. Hän on Osmo Soininvaara, joka on puhunut ehtimiseen siitä, että ihmiset voisivat tyytyä hiukan pienempään tavaramäärään ja nauttia elämästä. Jos Soininvaaralla olisi ikää 20 vuotta enemmän ja nollasta poikkeava karisma, häntä pidettäisiin jumalan poikana.

---
Seuraa 
Viestejä3561

Tutustumatta nyt tuohon Kalliseen, niin onhan se tavallaan jotenkin umpisolmuista, että ne joilla on fyrkkaa valita, voi ohjata kulutustottumuksiansa ekologisempaan suuntaan, maksaa luomusta ja laadusta yleensä. Me persaukiset sitten ostamme niitä halvempia häkkikananmunia ja tehotuotettuja eineksiä sun muita, vaikka me monesti siitä riistokapitalismistä samaan hengenvetoon valitemmekin.

Kulutushysterialta (ihme termi) ei lyödä kaulaa poikki sillä, että osoitellaan rikkaita ja huudetaan "materialisti" ja samaan aikaan paskotaan samaan ämpäriin niiden kanssa. "markkinavoimien tuoma materiaalinen yltäkylläisyys vai rakkaus" Niin että nämäkö nyt on ne toisensa poissulkevat asiat? Että jos ostat uuden ison littu TV:n niin et kykene rakastamaan, tai jos kykenet niin et kaipaakaan TV:tä? Niinkö häh?

Voin tietenkin muuttaa kivikylään metsän keskelle ja osoitella pusikosta ohiajavia mersuja, että "tuhotkaa maapallo", niin sitten kun sen tuhoavat, niin olenko jotenkin onnellisempi että en muka ollut osallisena siinä?

Kertokaa, mä olen aidosti tyhmä tässä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat