Seuraa 
Viestejä45973

Laita tähän ketjuun vinkki ihan jokapäiväisestä elämästä, jolla säästää selvää rahaa, mutta olisi silti ympäristöystävällinen ja torjuisi ilmastomuutosta.

Aloitan omalta osaltani hyvin yksinkertaisella ja helpolla tavalla, eli kun käyt kaupassa pidä aina mukana muutama kestävä kauppakassi. Ise säästän tällä tavalla noin 20 -40 senttiä / kauppareissu.
Joudun kyllä ostamaan enemmän roskapusseja, mutta niiden hinta on vain 2-3 senttiä kappale.

Kommentit (5)

Ilmastonmuutoksen torjumisesta mitään tiedä, mutta jatkan tuolla kaupassakäynti-teemalla:
Kannattaa tehdä mahdollisimman paljon ruoastaan itse ja mielellään lähellä tuotetulla ja muutenkin oikein tuotetuista raaka-aineista.

Autoilevien kannattaisi myös jättää kulkematta lyhyempiä kiireettömiä matkoja autoillaan. Fillarilla tai kävellenkin pääsee ja kerkeää, liikuntaakin saa samalla.

Työmatkakimppakyytejä pitäisi lisätä ja suosia, ettei olisi yhden ihmisen autoja niin pirusti joka aamu jonossa samaan suuntaan matkalla.

Emmätiä, kai noikin jo jotain olisi.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

Ei osta turhaa romua. Eli miettii, että tarvinko varmasti juuri tätä, mitä olen ostamassa.

Kirpputorilta löytää joskus halpaa ja hyvää tavaraa.

Roskiksistakin jotkut löytävät syömäkelpoista ruokaa. Jossain tutkimuksessa oli, että puolet ruuasta menee Suomessa roskiin..

Myöskin tuotteiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. 2-kertaa halvinta kalliimpi voi olla 3 kertaa kestävämpi. Tämä on tosin hankalaa.

Jos on pakko olla auto niin ostaa vanhan,pienen ja halvan. 300 eurolla saa ihan hyvän. kuitenkin 100 kertaa halvempi kuin uusi. Monesti myös vakuutus ja varaosat ovat halpoja n. 20-vuotiaaseen autoon. Niissä on myös vähemmän rikki menevää, koska ovat yksinkertaisia. Eivät sisällä "turhaa" elektroniikkaa. Pienessä autossa myös kulutus on pieni. Verotuksellisesti diesel pakettiauto on ehkä paras ratkaisu. Tai pakettiautoksi katsastettu auto..

En usko, että ilmastonmuutokseen näillä on mitään merkitystä kylläkään, mutta turha kulutus on vaan aina turhaa..

Tee niin kuin tuolla mainitaan:
http://www.youtube.com/watch?v=WBhCzgbl-vY
"Minne hukuimme

Viihdyttävään paskaan

Säästä luontoa
Minimoi kulutus ja kuole!"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Voi herra isä ! Tämä hiilijälkihömppä ottaa niin päähän, etten vastalauseena enää viitsi lajitella biojätettä eri pussiin ja hankin plasmatv:n, että kuluu enemmän sähköä ja sen hinta laskee.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

No voi vatun vatun tätä touhua.
Sytytä talviaikaan pierusi sisätiloissa sytkärillä. Tähän toimintaan voi myös ympätä mukaan sätkät, kynttilän, takan yms.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat