Seuraa 
Viestejä1628

Jos haluaisin pankkiiriksi niin miten se onnistuisi Suomessa? Entä miten jos haluaisin perustaa investointipankin?

Sivut

Kommentit (17)

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Helpoin on venäläinen pankki. Ota tyhjä kurkkupurkki, laita kopeekat sinne ja kaiva maahan takapihalle. Turvallisempi kuin virallinen pankki, ei mene nurin ja korkoakin kasvaa saman verran.

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Hannu Tanskanen
Helpoin on venäläinen pankki. Ota tyhjä kurkkupurkki, laita kopeekat sinne ja kaiva maahan takapihalle. Turvallisempi kuin virallinen pankki, ei mene nurin ja korkoakin kasvaa saman verran.Mutta eihän tuolla vielä pääse käsiksi toisten rahoihin? Pitäisi päästä pelaamaan pörssiin. Vähän softaa hieromaan, niin ei tarvitsisi itse sitäkään tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628

Tietääkö joku oikeasti? Kai se normaalin yrityksen perustamisesta jollain tapaa eroaa?

Pankkiirina ainakin rikastuisi. Tai käänteisesti, tietääkö joku köyhää pankkiiria?

EKP:kin puolustaa pankkiirien palkkoja.

Euroopan keskuspankki arvostelee Romanian suunnitelmia maan keskuspankin palkkojen alentamisesta. Romania aikoo pudottaa kaikkien keskuspankin työntekijöiden palkkoja neljänneksellä.
---
Romania taistelee parhaillaan budjettialijäämää vastaan, jotta se täyttäisi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lainalle asetetut ehdot. Romania on jo kohottanut arvonlisäveroa ja leikannut valtion työntekijöiden palkkoja laaja-alaisesti.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201...

IMF:n ja kumppaneiden "economic hitman "-toimet ovat tuollakin ilmeisesti käynnissä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Hannu Tanskanen
Helpoin on venäläinen pankki. Ota tyhjä kurkkupurkki, laita kopeekat sinne ja kaiva maahan takapihalle. Turvallisempi kuin virallinen pankki, ei mene nurin ja korkoakin kasvaa saman verran.Hannukaan ei siis tiedä, mutta tietääkö joku ? minuakin kiinnostaisi alkaa pankkiiriksi oikeat työt eivät niinkään kiinnosta, mutta tuollainen koronkiskonta kylläkin ilman, että itse joutuu laittamaan peliin mitään.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Varmaan ensimmäisenä kannattaa hommata koulutus ja "oikeaa" työkokemusta pankkialalta. Sitten alkaa homman viranomaiskuviot olemaan selvillä ja on turvallisemmilla vesillä. Ja kova kunto, sitä uskoisin vaadittavan jos yksityishenkilö lähtee pankkia perustamaan. Voipi olla että jokunen yö jää unettomaksi.

Tarvitset 5 miljoonaa euroa alkupääomaa, joka voi olla lainarahaa toisesta pankista.
Pidät alkuperäisen summan reservinä ja alat luotonlaajennuksen myötä luomaan toimilupien avulla uutta rahaa lainojen myötä. Aina kun joku ottaa lainan, saat luoda 99% lainan määrästä uutta rahaa. Näin siis EKP:n alueella. Toisissa maissa on erilaiset vähimmäisvarantovelvoitteet, mutta EU:n alueella se on vaihtelevasti noin 1-3%.
Sen tuottoisampaa bisnes on sinulle, mitä enemmän saat lainattua ihmisille korollista luottoa. Kannattaa pyytää hyvät takuudet, sillä rahaa on vähemmän liikenteessä, kuin velkaa. Tämä johtaa siihen, että todennäköisesti osa asiakkaistasi ei kykene maksamaan velkojaan pois. Silloin saat realisoida lainaajan omaisuuden itsellesi, mutta kannattaa ottaa vakuuksina vain sellaista omaisuutta, jonka arvo pysyy kohtuullisen hyvänä tilanteesta riippumatta (kiinteistöjä, tontteja, raaka-aineita jne.). Tällä tavalla teet todelliset voittosi. Tietysti maksukykyisten ihmisten maksama korko on myös oiva lisä tienesteihisi. Jos maksuongelmia esiintyy laajemmalti, EKP ja EU painostavat Suomen maksamaan menetyksesi verorahoista. Suhteellisen varmaa bisnestä nykysäännöillä.

Kannattaa tosin toimia nopeasti, sillä laajan yleisön kyllästyminen pankkitoiminnan härskeyteen on alkanut vaatimaan uusia säädöksiä ja veroja pankkitoiminnalle kansainvälisellä tasolla, mikä hankaloittaa pikaista ja varmaa ökyrikastumista.

En ole pankkialan ammattilainen, joten asiavirheitä saa korjata. Näin olen itse kuitenkin kuvion yksinkertaistettuna ymmärtänyt.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Kannattaisiko ennemmin harkita pikavippibisnestä, jos vain moraali joustaa? Sehän on melko vapaata kaikesta sääntelystä ja vaikuttaa oikeinkin tuottavalta touhulta, eikä kai vaadi kovin massiivisia alkupanostuksia.

We're all mad here.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
kohveeman
Jos haluaisin pankkiiriksi niin miten se onnistuisi Suomessa? Entä miten jos haluaisin perustaa investointipankin?En muista, jotain erityisiä sääntöjä pankin perustamisessa tosiaan oli, mutta ei se mahdotonta ole, jos omistaa rahaa. Kannattanee konsultoida alan lakimiestä, jos pääomaa riittää ja haluat oikeasti perustaa pankin. Nettipalstan ilmaiset "neuvot" maksavat varmasti pitkässä juoksussa moninkertaisesti ammattilaisen kalliisiin neuvoihin verrattuna.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Jos ei osaa lakikokoelmasta noutaa pankkeja koskevia lakeja, niin ei kannata edes miettiä pankin perustamista. Tulee aasiakkaaksi huijjari ja kaataa pankin. Naama nostetaan lööppeihin ja kansa muistaa seuraavat 15 vuotta roskapankkiiriksi.

Oman tienestin kohottamiseksi suosittelen pikavippiputiikin perustamista. IT-järjestelyissä voi ottaa yhteyttä minuun yksityisviestein.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14513
Carcara
Tarvitset 5 miljoonaa euroa alkupääomaa, joka voi olla lainarahaa toisesta pankista. .

Jos peruspääoma on lainarahaa, on sille oltava reaalivakuudet. Eli käytännössä tarvitsee 5 milj. € riihikuivaa tai vastaavan summan verran rahaksi muutettavaa omaisuutta, jota vastaan rahat lainataan. (Muuten tuo Caracan kirjoitus ei ansaitse kommenttointia lainkaan).

Eipä pankin perustamisessa tuota huomattavaa pääomaa lukuun ottamatta mitään taikaa ole. Sen sijaan ala on erittäin rankasti kilpailtu eikä pärjääminen asemansa vakiinnuttaneita suurpankkeja vastaan ole helppoa, kuten esim. Sofia pankin konkurssi osoitti. Ne jotka kuvittelevat että pankkibisnes on helppoa eivät vain tiedä siitä mitään.

Itse perustaisin rahastoyhtiön, tai hienommin sanottuna pankkiiriliikkeen. Siinä vaadittava pääoma on vain 730 000 €, toimijat pienempiä, ala kirjavampi, sääntely vähäisempää ja lisäksi valtiovalta tukee verotuksellisesti tällaisten "välistävetäjien" toimintaa esimerkiksi kiristämällä osinkojen verotusta suhteessa myyntivoittoon.

Ja ennen kaikkea rahastosijoitustoiminnassa toiminnan riskit on ulkoistettu yrityksen asiakkaille. Nimittäin jos esimerkiksi pankilta jää jokin laina saamatta, se jää pankin tappioksi. Mutta jos rahastoyhtiön asiakkaansa puolesta ostamat sijoitusinstrumentit romahtavat, se jää asiakkaan tappioksi, palkkionsa rahastoyhtiö ottaa joka tapauksessa.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Haet pankkitoimilupaa .
Muista 8 % omavaraisuussääntö.
Eli kun joku tekee pankkiisi 1000 € talletuksen 1 % korolla,
sinun pitää jättää holviin 80 € käteistä.
Loput 920 voit lainata edelleen 5-5000 % korolla.
Kuten pikkavippiyhtiöt.
Ai perhana, mutta ne ei olekaan Ratan valvomia.
Pikavippiyhtiön voi perustaa kuka vaan.
Normaali osakeyhtiöpääoma maksetaan perustettavan
yhtiön tilille. Toki pikavippiyhtiön voi perustaa ihan yksityishenkilönäkin.
Siitä vaan Seiskaan mainos. Ja eikun keräämään rahat hölmöiltä pois.

Pikavippiyhtiöt tienaava kyllä härskeillä sopimusehdoillaan hyvin rahaa, mutta ne eivät varsinaisesti luo sitä. Vippiyhtiö saavat vain lainata todellista omaisuuttaan ja pyytää siitä epäreiluakin korkoa. Vippiyhtiön pitää kuitenkin lainata omastaan.
Pankit voivat taas luoda vähimmäisvarantovaatimuksen päälle täysin uutta rahaa, jolloin ne eivät tarvitse lähellekään niin suuria rahamääriä, kuin mitä voivat lainata eteenpäin. Pankkien kohdalla puhutaan hieman suuremmista summista kuin vippifirmojen 100 € - 5000 €, joten takaisinmaksuongelmat voivat olla hieman kinkkisempiä selvitettäviä.

Carcara
Pikavippiyhtiöt tienaava kyllä härskeillä sopimusehdoillaan hyvin rahaa, mutta ne eivät varsinaisesti luo sitä. Vippiyhtiö saavat vain lainata todellista omaisuuttaan ja pyytää siitä epäreiluakin korkoa. Vippiyhtiön pitää kuitenkin lainata omastaan.
Pankit voivat taas luoda vähimmäisvarantovaatimuksen päälle täysin uutta rahaa, jolloin ne eivät tarvitse lähellekään niin suuria rahamääriä, kuin mitä voivat lainata eteenpäin. Pankkien kohdalla puhutaan hieman suuremmista summista kuin vippifirmojen 100 € - 5000 €, joten takaisinmaksuongelmat voivat olla hieman kinkkisempiä selvitettäviä.
No ei se nyt ihan noinkaan mene.
Pankkikaan ei luo uutta tai lisää rahaa.
Kyse on miten jokin omaisuuserä arvostetaan taseessa.

hannu2222

No ei se nyt ihan noinkaan mene.
Pankkikaan ei luo uutta tai lisää rahaa.
Kyse on miten jokin omaisuuserä arvostetaan taseessa.Vanha ketju, mutta pitänee oikaista ylläoleva:

kuinka pankit luovat rahaa.

Eli kyllä ne pankit tuolla vähimmäisvarantojärjestelmän avulla luovat uutta rahaa eikä kyse ole siitä miten "jokin omaisuuserä arvostetaan taseessa".

Päivän kysymys:
Mistä se raha tulee, jolla korot maksetaan?

Jos otat tänään korollista lainaa, niin miten voit varmistua siitä, että tulevaisuudessa rahajärjestelmässä on riittävästi rahaa, jotta voisit edes teoriassa maksaa korot pankille?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat