Seuraa 
Viestejä45973

Lueskelin tuossa juttuja tuosta Meksikonlahden öljyvuodosta, ja näin jotain mielenkiintoista, nimittäin että pohjalla oli todella iso tulivuori jonka uumenista tulisi vulkaanista materiaali erimuodoissa. http://www.youtube.com/watch?v=Q_3LqwTVGpI onko videoissa mainuttu "Oil volcano" edes todellinen asia

Kommentit (3)

Voyant
Seuraa 
Viestejä7

Meksikonlahden asfalttitulivuorista ei purkaudu sulaa kiveä, vaan kyse on pelkästään mineraaliseen ainekseen sekoittuneesta öljystä ja raskaammista hiilivedyistä eli "asfaltista", jota syntyy mm. bakteeritoiminnan tuloksena. Näiden purkausten lämpötilat jäävät siis huomattavasti kivisulaa puskevia tulivuoria alhaisemmiksi; tässä mielessä termi "tulivuori" onkin mielestäni vähän harhaanjohtava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jesper
Seuraa 
Viestejä795

Kiinnostava on tuon Meksikonlahden tapauksen yhteys vaihtoehtoisiin tieteellisiin teorioihin. Jotkut uskovat, että öljy ei synnykään biologisen materiaalin fossiloituessa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenic_petroleum_origin
Hieman pelottavakin ajatus on, että öljyä olisi maan sisässä suuria määriä, ja se voisi purkaantua sieltä vähän tulivuoren laavan tavoin.

Heed not my earthly lot, for it hath little of earth in it.
- Edgar Allan Poe

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat