Seuraa 
Viestejä13176

Vasemisto ylläpitää köyhyyttä että heillä riittää kannattajia.

Ymmärrän kyllä sellaisen että kohtuullistetaan ja yritetään ihmisiä auttaa eteenpäin. Mutta nykyinen sosiaaliturva on tehty sen takia että se kyykyttää ja alistaa ihmisiä.

Kokoomuslaiset laittaisivat kaikki palkkatyöhön, mutta vasemisto ja sossu-uskontoa kannattavat hyysäävät kaikki kerjäläisetkin tänne ja maahanmuuttajat.

Työ on kuitekin parasta sosiaaliturvaa. Oikeaa tasa-arvoa on se että rahalla saa ja hevosella(autolla) pääsee.

Sivut

Kommentit (30)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Ilmastomuutoskin on kusetusta. Ymmärrän sen että tekniikkaa parannetaan että ei saastuta ilmastoa.
Mutta talouskasvua rajoittamalal ei voida kuin tuhota lisää ilmastoa.

Esim. kuin talouskasvua oli tarpeeksi vasta ymmärrettiin ruveta suojelemaan luontoa. köyhät sitä maapalloa riistää.

Puhdas tekniikka autossakin on hyväksi, että ei vinosilmien tarvise siinä saastepilvessä elää mikä tappaa tuhansia ihmsisiä. Ei niinkään väliä että maapallo pelastuu, koska se tapahtuu siinä samalla kuitenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
suuret ikäluokat tuhoaa suomea, koska riistävät ja kuvittelevansa tienaavansa kaiken.

Jos olis enempi käytetty kortsua niin maapallo pelastuu.
Ainakin ovat maksaneet omat eläkemaksunsa.
Niitähän nykypolvilla on kiire tuhota.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Starman

Ainakin ovat maksaneet omat eläkemaksunsa.
Niitähän nykypolvilla on kiire tuhota.Ei se taida vaan mennä näin. Eläkemaksu riittää vain maksamaan osan eläkkeestä. Sen vuoksihan tämä ongelma onkin, kun suuret ikäluokat ovat siirtymässä eläkkeelle. Nyt eläkkeet täytyykin siirtää nykypolvien maksettaviksi.

Volitans:
"Ei se taida vaan mennä näin. Eläkemaksu riittää vain maksamaan osan eläkkeestä. Sen vuoksihan tämä ongelma onkin, kun suuret ikäluokat ovat siirtymässä eläkkeelle. Nyt eläkkeet täytyykin siirtää nykypolvien maksettaviksi."

Enpä tiedä miten menee.
Minun muistini mukaan ei ole näkyville sattunut tuosta asiasta kunnollista vertailevaa tutkimusta. Kaikenlaisia väittämiä kylläkin.
Laitan tähän muutaman oman pikaisen mutuilun.
- nykyisten eläkeläisten maksamilla eläkesäästöillä ja Lappia ryöstämällä ostettiin Suomea taloudelliseen nousuun. Nykyiset ei eläkeläiset pääsivät sen seurauksena valmiin leivän ääreen
- kaiken huipuksi eläkeläiset maksavat myös veroja kuin työssä/toimessa olevat ei eläkeläiset palkkatuloistaan. Kuponginleikkaajat ovat asia erikseen

Olisi todella mielenkiintoista tietää olemmeko me eläkeläiset loisia tässä suomalaisessa kansankodissa.

Volitans
Starman

Ainakin ovat maksaneet omat eläkemaksunsa.
Niitähän nykypolvilla on kiire tuhota.Ei se taida vaan mennä näin. Eläkemaksu riittää vain maksamaan osan eläkkeestä. Sen vuoksihan tämä ongelma onkin, kun suuret ikäluokat ovat siirtymässä eläkkeelle. Nyt eläkkeet täytyykin siirtää nykypolvien maksettaviksi.Jokainen "ns. suuresta ikäluokasta" on maksanut lakisääteisen eläkemaksun, samoinkuin kaikki palkansaajat.
Tämä raha on (=olisi) pitänyt riittää eläkkeelle jäädeiden eläkemaksuihin.
Onko eläkeorganisaatio vienyt rahat vai onko ne sijoitettu huonosti?
Jos on olemassa pakollinen lakisääteinen eläkejärjestelmä, niin
sen on toimittava.
Syy ei ole "suurten ikäpolvien", jotka ovat maksaneet lakisääeiset maksunsa.

Starman
Volitans
Starman

Ainakin ovat maksaneet omat eläkemaksunsa.
Niitähän nykypolvilla on kiire tuhota.Ei se taida vaan mennä näin. Eläkemaksu riittää vain maksamaan osan eläkkeestä. Sen vuoksihan tämä ongelma onkin, kun suuret ikäluokat ovat siirtymässä eläkkeelle. Nyt eläkkeet täytyykin siirtää nykypolvien maksettaviksi.Jokainen "ns. suuresta ikäluokasta" on maksanut lakisääteisen eläkemaksun, samoinkuin kaikki palkansaajat.
Tämä raha on (=olisi) pitänyt riittää eläkkeelle jäädeiden eläkemaksuihin.
Onko eläkeorganisaatio vienyt rahat vai onko ne sijoitettu huonosti?
Jos on olemassa pakollinen lakisääteinen eläkejärjestelmä, niin
sen on toimittava.
Syy ei ole "suurten ikäpolvien", jotka ovat maksaneet lakisääeiset maksunsa.Sä et tässä nyt huomioi lainkaan rahan arvon alenemista. Edes teoriassa ei ole mahdollista että meitin eläkemaksut menisi meidän elläkkeitä varten johonkin holviin odottamaan sitä 80.v päivää jolloin mahdollisesti pääsemme eläkkeelle. Olisi aika laiha raha se..

Vierailija

Pälärit voisi ajatella jälleen maailmaa edes hieman dynaamisempana kokonaisuutena ja kysyä itseltään, minkä näköinen se olisi jos kaikki olisivat ehdoin tahdoin töissä.

Harva kykenee visioimaan tilannetta todenmukaisesti.

Käytännössä tilanne on se, ettei sosiaalijärjestelmää ole tehty palvelemaan kansalaisia, vaan toimihenkilöitä. Julkishallinto on kuin keskiajan Kirkko: hyvä keino kupata kansaa ja luoda suojatyöpaikat tietylle ryhmälle.

Sosiaaliturva on välttämätön yhteiskuntajärjestyksen ylläpitämiseksi, sillä ryöstely ja muu rikollisuus lisääntyy räjähdysmäisesti, jos työttömäksi ajautunut joutuu automaattisesti kadulle kerjäämään.

Sosiaaliturvan järjestämisen tulisikin olla käytännössä automatisoitua. Hyvä voisi olla esim. järjestelmä, jossa henkilölle maksetaan perusmuotoinen tuki n. 420 euroa ja asumistuki n. 380 euroa aina silloin, kun henkilöllä itsellään ei ole tuloja taikka niiden yhteenlaskettu käteenjäävä osuus ei ole perusmuotoista tukea suurempi. Miten päin tahansa, kunhan asian käsittelyyn käytettävä työmäärä pystytään minimoimaan, mieluiten automatisoimaan kokonaan. Tuet myönnettäisiin aina verovapaina ja tuet olisivat samat myös (etenkin!) opiskelijoille. Nykyinen järjestelmä kannustaa jäämään ennemmin työttömäksi kuin ryhtyä opiskelemaan useiksi vuosiksi ilman takeita työllistymisestä.

Myös tukia myöntävät tahot olisi hajotettava ja yhdistettävä uudeksi laitokseksi, joka vastaisi kaikista yleisistä tuista kokonaisuudessaan alkaen lapsilisistä perustukiin ja eläkkeisiin. Nykyistä virastojen listaa tarkastellessa suorastaan hämmästelee sitä, kuinka monimutkaiseksi järjestelmä on tekemällä tehty - ja työllistämään mahdollisimman massiivista virkamieskuntaa.

Julkishallinnon koko on kääntäen verrannollinen verokuormaan ja siten vaikuttaa suoraan valtion kilpailukykyyn. Tietenkin se voisi suututtaa monia valtion palveluksessa olevia jos yli 100 000 virkamiestä ja muuta toimihenkilöä irtisanottaisiin välittömästi, mutta se on voi voi, yksityinen sektori kutsuu.

Vierailija

Oho?! Bushmaster ei olekkaan niin tuhoon tuomittu anarkokapitalisti kuin kuvittelin.
Häneltähän löytyy ihan aitoa ymmärrystäkin yhteiskunnan ongelmien ratkomiseksi.

Aina ei oo oikeessa ja se on usein jopa mahtavaa.

OzziXX
[Sä et tässä nyt huomioi lainkaan rahan arvon alenemista. Edes teoriassa ei ole mahdollista että meitin eläkemaksut menisi meidän elläkkeitä varten johonkin holviin odottamaan sitä 80.v päivää jolloin mahdollisesti pääsemme eläkkeelle. Olisi aika laiha raha se..

Paitsi että eläkerahat eivät Suomessa loju tyhjänpanttina missään Roope Ankan holvissa, vaan ne ilmeisesti tuottavat aika hyvin sijoituksissa. Rahan arvo ei siis välttämättä vähene, sen määrä jopa lisääntyy.

Miten Bushmaster ratkaisisi sen, myönnettäisiinkö asumistukea myös velattomissa omistusasunnoissa asuville? Niiden asumiskulut eivät ole lähelläkään tuota tasoa, jäävät huomattavasti pienemmiksi.

Entä miten tuollaisen laajapohjaisen perusturvan rahoitus hoidettaisiin, kun yritykset ovat yhä suuremmassa määrin kansainvälisiä, ja ne maksavat suurimman osan veroistaan ulkomaille?

Bushmaster
Julkishallinnon koko on kääntäen verrannollinen verokuormaan ja siten vaikuttaa suoraan valtion kilpailukykyyn.
Verokuormaa tuottaisi myös ylimitoitettu sosiaaliturva. Miten se vaikuttaisi valtion kilpailukykyyn?

http://www.stat.fi/ajk/tiedotteet/v2003/111pals.html

Kuntasektorin henkilöstöstä 28 prosenttia kuuluu sosiaalitoimeen. Yleishallintoon sijoittuu henkilöstöstä vain 3,5 prosenttia eli 15 000 henkilöä.
Sosiaalitoimen henkilöstöön kuuluvat myös esim. lasten päivähoidon työntekijät.

http://www.stm.fi/c/document_library/get_file?folderId=28707&name=DLFE-3...
Tuosta linkistä sivulla 5 käy ilmi, että sosiaaliturvaan kuluneesta rahamäärästä n. 1% on toimeentulotukea, samanverran asumistukea, ja muita sosiaalipalveluja (mm. päivähoito) n. 12%. Toimeentulotukeen oikeutettuja olisi tosin puolet isompi määrä kotitalouksia, mutta siltikin tuo 3% sosiaalimenoista noihin tarkoituksiin on hyvin vähäinen määrä, onneksi, pitäisi ehkä sanoa. Tätä vartenko pitäisi sosiaaliturvaa asumistuen nimissä laajentaa koskemaan tarpeettoman suurta kansalaisjoukkoa? Mitähän se mahtaisi kustantaa?

Ehdottomasti köyhyyden poistamiseen ja opiskelijoiden toimeentulon parantamiseen täytyy panostaa, mutta sitä ei kovin hyvin voi tehdä sokeasti koko sosiaalitoimen henkilöstöä tarpeettomaksi leimaamalla. (Niin, ja en ole ammatiltani "sosiaalitantta" ) Väärinkäytöksiä voisi silloin olla vielä vaikeampi valvoa kuin nykyisin.

Bushmaster
Tietenkin se voisi suututtaa monia valtion palveluksessa olevia jos yli 100 000 virkamiestä ja muuta toimihenkilöä irtisanottaisiin välittömästi, mutta se on voi voi, yksityinen sektori kutsu

Tällä valtion puolella voisi kyllä vähän siivotakin, kuntataloudet on jo ajettu aika tiukoille.

Yleensä ongelma on siinä, ettei monista asioista voida muodostaa päättävissä elimissä kyllin selkeää kuvaa, koska asioita pyörittelevät tahot paisuttavat koko käsiteltävän asian vähintään 5000 sivun pituiseksi saastemereksi.

Joudun tosin myöntämään, että tilastokeskukseen jouduttaisiin ehkä palkkaamaan lisää sakkia jos joutuisin/pääsisin päättämään asioista, tilaisin nimittäin kaikista mahdollisista asioista tilastoja, taulukoita, luetteloita, yhteenvetoja, laskelmia, suhteita ja vastaavia vedoksia, joiden avulla asioista saadaan numeroina ilmaistava kokonaiskuva, ja loppu onkin sitten yksinkertaista vähennyslaskumatikkaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat