Seuraa 
Viestejä1096

Onko tyhjyys olemassa?
En tarkoita kupin tyhjyytä

Kommentit (10)

Goswell
Seuraa 
Viestejä12927

Ei ole, mutta silti se on. Ei ole siksi, että se ei kertakaikkiaan ole mitään.
Se on kuitenkin 3D tilaa äärettömästi. Olevainen (eli energia) sitten liikuskelee sujuvasti tuossa "ei missään".
Kaikkeus perustuu tavallaan ykköseen ja nollaan. Nolla on tuo tila, ykkönen se energia.
Mitään muuta ei ole olemassa kuin energia. Kaikkeus = energia.
Energia ilmenee eri muodoissa ja kaikki vuorovaikuttaa keskenään suoraan tai epäsuoraan, siitä johtuu kaikki aktiviteetti kaikkeudessa. Tila taas ei minään tarjoaa vain loputtoman 3D näyttämön.
Eli kyllä se tila on olemassa, olematta kuitenkaan mitään.

Hyvää Jussia.

Minun mielestä noin.

tosikolie
Seuraa 
Viestejä663
jeremia2
Onko tyhjyys olemassa?
En tarkoita kupin tyhjyytä


Vaikea sanoa kun ei tiedä,,,voi olla tai ei välttämättä.

Jos pienin ainerakenne on pallomainen niin silloin pallojen välissä on tyhjää,,,taasen jos pienin ainerakenne on kuutiomainen,,,niin ei välttämättä ole tyhjää.

No parempi tyhjääkin täynnä kuin tyhjääkin tyhjempi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Goswell
Ei ole, mutta silti se on. Ei ole siksi, että se ei kertakaikkiaan ole mitään.
Se on kuitenkin 3D tilaa äärettömästi. Olevainen (eli energia) sitten liikuskelee sujuvasti tuossa "ei missään".

Ei tyhjyys ole edes tilaa. Se ei ole mitään, mutta jos rajaat tyhjyyttä saat tilaa (ja aikaa), se on siis yksi tilan komponentti. Esimerkkinä ajattele A4 tyhjyytenä. Piirrät siihen neliön, niin se neliö on kaksi-ulotteinen tila-avaruus ja sen neliön kulmat tulkintoja avaruudesta, eli aikaa.
Neliön tapauksessa kaikki käyvät samaa aikaa, mutteivat ole sitä johtuen eri sijainnista ulkopuolelta katsottaessa. Jos jaat neliön kahteen osaan, niin saat enemmän aikatulkintoja ilman että tila muuttuu. Tosin sen uuden viivan kulmassa tilakin eroaa neliön kulmien näkemästä tilasta.
Viivoilla ei siis ole tilavuutta kuin tyhjyydelläkään. Reikiä voi siis olla ja syntyä ilman että niistä on suoraan tietoinen.

E: Niin ja Bosen-Einsteinin kondensaatti on siitä omituista, että se on konkreettista tyhjyyttä jota saadaan paradoksaalisesti energialla. Tosin negatiivisella energialla Bosen-Einsteinin kondensaatin mielestä. Mehän tietenkin tiedämme että se energia on positiivista. Aineen tilavuutta voidaan siis kasvattaa sen energiatiheyttä muuttamalla. jos en nyt väärin ymmärrä, niin absoluuttinen nollapiste aineessa aiheuttaisi itseensä kietoutuneen verkon pamahduksen ja se silloin vapauttaa kaiken sitomansa energian, jota kuitenkin siinä vaiheessa on hyvin vähän jäljellä. Oikeastaan ei yhtään. Jos verkko on elastinen, niin vapautuva energia määräytyy sen verkkoa heilauttavasta voimasta. Jos se on tarpeeksi, niin massapartikkeli siirtyy hieman toisen langan kohdalle.

E: Eiku niimpä tietenkin, ei se energia siitä värähtelystä tule vaan se energia havaitaan siinä energiassa joka on jo otettu, mutta jota ei ole vielä mitattu. Sen pitäisi muuttua. Se energia on tyhjiöenergiaa koska se rata liikkuu poikittain, kuin aaltona veden pinnalla. Se myös aiheuttaa punasiirtymän venyttämällä valon matkaa pitemmäksi.

Hyvää Jussia.Hyvää jussia sinullekkin.

Hitto meni taas sekavaksi.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12927
jees
Ei tyhjyys ole edes tilaa. Se ei ole mitään, mutta jos rajaat tyhjyyttä saat tilaa (ja aikaa), se on siis yksi tilan komponentti.Minun pähkäilyissä tyhjyys nimenomaan on tilaa, rajaamalla tyhjyyttä saan vain rajatun osan tyhjyydestä/äärettömyydestä.
Vaikkapa tämä meidän BB:n alue, siis alue jonne BB on roiskaissut energiaa. Se on vain rajattu osa äärettömyyttä. Tyhjyys itsessään ei tiedä meistä mitään, koska sitä ei edes ole olemassa, ja silti se on tilaa.

jees
Neliön tapauksessa kaikki käyvät samaa aikaa, mutteivat ole sitä johtuen eri sijainnista ulkopuolelta katsottaessa.Tämän taas näen näin.
Kaikkialla on sama aika (tosin sitäkään ei ole) . Informaation hitaus toisaalta, siis se vakio c lähteen suhteen, ja lähteen liikkuminen havaitsijan suhteen, eli se v, saa yhdessä aikaan ajan, tai paremminkin osan ilmiöstä jota ajaksi kutsutaan.(loppuosan hoitaa vapaa energia)
Eli eri materia pisteet tilassa näyttävät olevan eri ajassa. Mutta sen aiheuttaa vain ja ainoastaan tuo edellä mainittu informaationhitaus. Nyt on nyt sielläkin, mutta se tieto siitä vain viivästyy täällä.
Energia on liikettä ja liike on aikaa.

Minun mielestä noin.

Vierailija
Goswell
Tämän taas näen näin.
Kaikkialla on sama aika (tosin sitäkään ei ole) . Informaation hitaus toisaalta, siis se vakio c lähteen suhteen, ja lähteen liikkuminen havaitsijan suhteen, eli se v, saa yhdessä aikaan ajan, tai paremminkin osan ilmiöstä jota ajaksi kutsutaan.(loppuosan hoitaa vapaa energia)
Eli eri materia pisteet tilassa näyttävät olevan eri ajassa. Mutta sen aiheuttaa vain ja ainoastaan tuo edellä mainittu informaationhitaus. Nyt on nyt sielläkin, mutta se tieto siitä vain viivästyy täällä.
Energia on liikettä ja liike on aikaa.Ai. Itse käsitän ajan siten, että jos kaksi eri koordinaatistopisteessä olevaa kappaletta ovat samaa mieltä tilasta, ne ovat samassa ajassa. Siten vain tyhjiö on samassa ajassa itsensä kanssa ja siten se ei ole tilavuuttakaan. Käytännössä kaksi partikkelia ei kuitenkaan voi koskaan olla samaa mieltä ajasta koska maailma niiden välillä on hieman eri vaiheessa.
Manipuloimalla tätä vaihevirhettä ajassa lämpötilalla (tilavuutta/massaa. Tilavuus on siis tiheyttä ja valo jakautuu aina koko avaruuteen. Tosin jos radat saadaan lähekkäin, voidaan systeemin ulkopuolisella energialla saamaan fotoni hyppäämään radalta toiselle. Kuten esimerkiksi fotonin törmätessä elektroniin. Elektroni on käänteinen fotonin rata (ei saman fotonin. omalle radalleen takaisin hyppääminen on kaikkein vaikeinta, koska se on kauimpana tulopaikasta ja fotoni menettää energiaansa hypätessään jokaiseen rataan jonka se ylittää matkalla.) ja elektronien määrän määrittää se kuinka monta rataa solmu on itsensä sisälle sitonut.) voidaan kuitenkin saada kaksi partikkelia samaan aikaan etäisyydestä riippumatta.. Tai helpommin; pysymään samassa ajassa.

Täytyy muistaa sitten että kummallakaan ei ole tilavuutta yksinään, joten kolmiulotteinen ranka ei kerro totuutta, koska siinä ei kykene muuttamaan tilavuutta muista riippumatta, tai siis ei voi neliulotteisestikkaan, mutta tilavuus voi kasvaa. Rakenne on neliulotteinen ja kaksitasoinen. Tai puolitoista-tasoinen En ikävä kyllä osaa matematiikkaa niin en tiedä oikeata termiä.

Sitä en oo sitten miettinyt mitä käy, kun esim. kiertoradalle tehty, toisen galaksin planeetta saa tietää itsestään. Varmaankin tuhoutuu viimeistään siinä vaiheessa jos aika on kyetty siihen asti pitämään koherenttina molempien välillä. Tosin siinä tapauksessa se pitäisi olla mahdollista eristää itseltäänkin.

Vierailija

Ja jos nyt tulkitsin itseäni oikein*, niin pimeä energia on massaa joka syntyy mustien aukkojen poikittaisesta energiasta. Musta aukko siis vuotaa energiansa kaikkialle missä sillä on vaikutusaluetta.

Eiku äh No niin siis pimeä energia ja massa on seurausta samasta asiasta. Eiköhän joku halutessaan osaa tulkita 'oikein'

*Neliö jonka kulmassa olemme ja jonka keskelle ilmestyy uusi, neliön halkaiseva rata. Saamme tietää sen energiasta vain osan, koska se jakautuu kahden lisäksi kolmanteen rataan josta me emme ole tietoisia, mutta jonka voimme tietämiemme ratojen ylimääräisestä energiasta laskea.

E: Niin ja se neliön tuntematon halkaisija on huomattavasti pitempi kuin puolet sivusta, toinen puoli saa vain tietää asiasta hieman myöhemmin riippuen sen koordinaateista neliön sivuilla. Sen halkaisijan suora pituus on lähes ääretön, mutta se etenee aaltona, eli laajenevana pallona. Luonnollisesti sen pallon säde on neliön halkaisija.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12927
jees
Musta aukko siis vuotaa energiansa kaikkialle missä sillä on vaikutusaluetta.Tuota energian vuotamista mustasta sopii pohtia enemmänkin. Sillä energiaa se vetovoimakin on, se on selvää.
Mistä pirusta se tulee, jos kerran musta ei vuoda ulos mitään. No, yksinkertaisin ajatus on se, että se vuotaa sittenkin. Se mitä musta vuotaa, sen pitäisi olla vielä hakusessa oleva gravitoni.
Gravitoni ei välitä mitään muuta kuin vetovoiman, tai ainakin se muu on vielä piilossa meiltä.

Gravitoni on energiaa, musta siis vuotaa energiaa, miksei se menetä massaa ja hajoa.
Oma ajatus on, että energiaa siihen vetovoimaan vapautuu massan kasvun myötä. Kaikki kuitenkin on pohjimmiltaan energiaa, siispä valokin kasvattaa mustan massaa. Eli mustaan tulevat fotonitkin vapauttavat mustasta gravitoneja. Jos energiaa ei tule, se ei säteilekkään gravitoneja. Tästä seuraa mustis joka ei vedä, höh. Tässä ei ole ongelmaa, koska silloin siellä ei ole mitään havainnoimassa ettei se säteile. Tästä seuraa sitten taas teoreettinen tilanne, jossa kaksi sisäisesti tasapainossa olevaa mustista voi ohittaa toisensa huomaamatta toisiaan. Tuossa vaiheessa mustis olisi ajaton. (eihän sitä aikaa tosin ole muutoinkaan) Sille on aivan sama vaikka se odottelisi "syötävää" vuosia monta monta, ihan pirusti monta..

Minun mielestä noin.

tosikolie
Seuraa 
Viestejä663

Olette näköjään lukeneet alan hörhökirjallisuutta ja tekstinne on siksi aika sekavaa,,,

Ei piä loukkaantua,,,mutta parempi näkökulmä tyhjyyteen on lähteä katsomaan sitä tyhjyydestä käsin.

Eli on tila joka on tyhjä,,,siis aineeton.

Tästä voi sitten kysyä onko siinä mitään,,,ei ole,,,siitä ei voi mitata mitään,,,siinä ei ole energiaa,,,ei kokoa,,,ei mitään,,,absoluuttinen tyhjä tila,,siis ei mitään.

Sitten tiukka kysymys,,,miten se ensimmäinen atomi syntyi,,,tai sen osa jos se ei kerralla syntynyt,,,ja mitä se energia loppujen lopuksi on,,,

Ja niin toteamme tuon hörhökirjallisuuden,,,mustat aukot ja alkuräjähdykset kaikenkarvaisine energiapulsseineen selityksiksi selittää jotakin mitä ei voi selittää,,,nykyisellä atomimallilla,,,, ,,,ja tutkimus jatkuu,,

Toki voin olla väärässäkin,,, ,,,mutta tuskinpa vain,,,,

Goswell
Seuraa 
Viestejä12927

Minulla ongelma lienee, ettei ole tullut luettua edes sitä hörhökirjallisuutta. Tekstin sekavuus taas on seurausta käymistilasta omassakin nupissa, ja ei, loukkaannuta ei.

tosikolie
Eli on tila joka on tyhjä,,,siis aineeton.

Tästä voi sitten kysyä onko siinä mitään,,,ei ole,,,siitä ei voi mitata mitään,,,siinä ei ole energiaa,,,ei kokoa,,,ei mitään,,,absoluuttinen tyhjä tila,,siis ei mitään.
Noin juuri, silti se on tilaa. Voit vetää mittanauhan pitkäksi siellä, siinä on matka, tosin merkata matkaa siihen tilaan et voi. Tilavuudesta on älytöntä puhua, sekun on ääretön, sanokaamme se on riittävä ihmisen pohdiskeluille.

tosikolie
Sitten tiukka kysymys,,,miten se ensimmäinen atomi syntyi,,,tai sen osa jos se ei kerralla syntynyt,,,ja mitä se energia loppujen lopuksi on,,,Jos olet juttujani lukenut, tietänet että minulla ei ole ongelmaa tässä. Alkupaukku on vain paikallinen ilmiö, ja se alku on myös paikallinen alku. Energia on ikuista. Samoin tila ja aika, tavallaan, vaikka niitä ei ole kumpaakaan varsinaisesti olemassa, vaikka siis kuitenkin on.
Energia/materia kiertää loputonta kehää musta/aurinko/musta/aurinko akselilla noin pääpiirteissään, on siinä valilläkin jotakin pientä, esim me ja maa. Ensimmäisen atomin ongelmaa en näe, se on aina ollut olemassa, vain olomuoto välillä muuttuu.

tosikolie
Ja niin toteamme tuon hörhökirjallisuuden,,,mustat aukot ja alkuräjähdykset kaikenkarvaisine energiapulsseineen selityksiksi selittää jotakin mitä ei voi selittää,,,nykyisellä atomimallilla,,,, ,,,ja tutkimus jatkuu,,Musta-Aukko on mustatähti, taivaankappale siinä kuin muutkin, käytännössä neutronitähti jonka massa vain on riittävän suuri..Mikään ei voi kasvaa loputtomasti, siispä se mustatähti hajoaa lopulta, alkupaukku on siinä.
Alkupaukku on siis ihan ymmärettävä ilmiö, se osataan kuvata ihan hetki hetkeltä, tosin virallisessa versiossa on paljon turhaa, mutta kaikki oleellinen sieltä rajun karsimisen jälkeen löytyy.

tosikolie
tutkimus jatkuu,,Niin, rahastus jatkuu.

Minun mielestä noin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat