Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kun ydinpommi räjäytetään jossain, milloin ihminen voi oleskella räjäytyspaikalla turvallisesti?

Sivut

Kommentit (78)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Jokseenkin heti. Eli kun pöly on laskeutunut.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Ei kai ydinräjäytys ihan valtavasti lisää kohdaltaan maan radioaktiivisuutta? Suurin osa syntyneestä aktiivisuudesta lienee pommin uraanin tai plutoniumin hajoamistuotteissa? Tietysti aktiivisia hajoamistuotteita sinkoutuu räjähdyksessä maahan. Vetypommihan taitaakin usein olla "puhtaampi"? Mitenhän räjähdyksessä taivaisiin lentänyt romu — niskaan voi pudota tavaraa vielä tovinkin kuluttua?
Luulisi paljain jaloin polttelevan, mikäli tepastelee maassa räjäytetyn pommin kohdalla.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Telep
Miten kauan kestää, että siellä on turvallista oleskella? seuraava päivä? vuosi?

Se riippuu ihan turvallisuuden määrittelemisestä.

Vaaralliseksi siellä tekee radioaktiivisten aineiden puoliintuminen joka vissiin riippuu ihan siitä ydinlatauksesta. Sitten nämä aineet puoliintuu pikkuhiljaa. Nopeasti puoliintuvat ovat kaikista vaarallisimpia ja hitaammat taas todella pitkäikäisiä. Riippuu ihan pommista ja olosuhteista milloin säteilyarvot laskevat "turvalliseksi" määritellylle tasolle joka sekin riippuu ihan määritelmästä.

Ydinpommin aiheuttaman saasten vaarallisuus riippuu siitä, kuinka
korkealla pommi räjähtää. Normaalisti pommit asetetaan räjähtämään
yli 500 metrin korkeudessa. Tämä aiheuttaa sen, että suurin osa radioak-
tiivisesta saasteesta nousee sienipilvessä ja laimenee ja saastuttaa kaukaisempia alueita.
Maan pinnalla tai maan alla räjäytetty ydinase jättää kaiken jälkiroinan
pienelle alueelle. Tällainen alue on saastunut sadoiksi vuosiksi.

Kilometrin korkeudella räjähtävä ydinpommi tuhoaa alla olevat kohteet.
Luulen, että osumapaikkaan on turvallista mennä parin vuorokauden kuluessa.

Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?

Telep
Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?

Miksi se räjähtäisi pinnalla? Ne suunnitellaan räjähtämään juuri tuolla puolessa kilometrissä maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Jos pommi räjähtää pinnalla, niin jo pinnanmuodot vaikuttavat tuhon määrää pienentävästi. Ydinaseessa tuhoa aiheuttaa sen aiheuttama korkea lämpö ja paineaalto. Luonnollisesti kohteen yläpuolella räjäytys saavuttaa paremmin koko alueen kuin pinnalla räjäytettäessä.

Telep
Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?Ihan hyvin näyttävät Hiroshiman ja Nagasakin kaupunkien asukkaat pärjäilevän, vaikka aikaa on kulunut vasta 65 vuotta.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8626
Liittynyt16.3.2005

Paras uskoa nyt vain, että varsinaiset taktiset aseet eivät jätä tappavaa tai vammauttavaa säteilyä kohteeseen. Väestönsuojistakin voi poistua jokseenkin saman tien tapahtuman jälkeen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
iileskotti
Miksi se räjähtäisi pinnalla? Ne suunnitellaan räjähtämään juuri tuolla puolessa kilometrissä maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.Räjäytyskorkeus riippuu siitä, millaisia kohteita on tarkoitus tuhota. Puolen kilometrin korkeus on hyvä, jos on tarkoitus hävittää laaja-alaisesti panssaroimattomia siviilikohteita, kuten kaupunki, mutta bunkkerit, luolastot ja vastaavat suojatut sotilaskohteet vaativat pinta- tai jopa pinnanalaisia räjäytyksiä.

Ei ydinpommi niin ihmeellisesti saastuta, että laajoja alueita menisi sadoiksi vuosiksi käyttökelvottomaksi. Hiroshimassa ja Nagasakissa aloitettiin tosiaan uuden kaupungin rakentaminen samalle paikalle suunnilleen heti, kun sienipilvi oli haihtunut. Radioaktiivisuuden suurin haitta on sen aiheuttama hysteerinen pelko, jonka kylmän sodan aikainen propaganda on iskostanut sen kokeneen sukupolven mieliin varmaan lähtemättömästi.

Se yksi japanilainen ukko sattui olemaan läsnä sekä Hiroshimassa että Nagasakissa. Kuoli vasta tänä vuonna. Siitä oli juttua jossain.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat