Seuraa 
Viestejä45973

Kun ydinpommi räjäytetään jossain, milloin ihminen voi oleskella räjäytyspaikalla turvallisesti?

Sivut

Kommentit (78)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Ei kai ydinräjäytys ihan valtavasti lisää kohdaltaan maan radioaktiivisuutta? Suurin osa syntyneestä aktiivisuudesta lienee pommin uraanin tai plutoniumin hajoamistuotteissa? Tietysti aktiivisia hajoamistuotteita sinkoutuu räjähdyksessä maahan. Vetypommihan taitaakin usein olla "puhtaampi"? Mitenhän räjähdyksessä taivaisiin lentänyt romu — niskaan voi pudota tavaraa vielä tovinkin kuluttua?
Luulisi paljain jaloin polttelevan, mikäli tepastelee maassa räjäytetyn pommin kohdalla.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Telep
Miten kauan kestää, että siellä on turvallista oleskella? seuraava päivä? vuosi?

Se riippuu ihan turvallisuuden määrittelemisestä.

Vaaralliseksi siellä tekee radioaktiivisten aineiden puoliintuminen joka vissiin riippuu ihan siitä ydinlatauksesta. Sitten nämä aineet puoliintuu pikkuhiljaa. Nopeasti puoliintuvat ovat kaikista vaarallisimpia ja hitaammat taas todella pitkäikäisiä. Riippuu ihan pommista ja olosuhteista milloin säteilyarvot laskevat "turvalliseksi" määritellylle tasolle joka sekin riippuu ihan määritelmästä.

Ydinpommin aiheuttaman saasten vaarallisuus riippuu siitä, kuinka
korkealla pommi räjähtää. Normaalisti pommit asetetaan räjähtämään
yli 500 metrin korkeudessa. Tämä aiheuttaa sen, että suurin osa radioak-
tiivisesta saasteesta nousee sienipilvessä ja laimenee ja saastuttaa kaukaisempia alueita.
Maan pinnalla tai maan alla räjäytetty ydinase jättää kaiken jälkiroinan
pienelle alueelle. Tällainen alue on saastunut sadoiksi vuosiksi.

Kilometrin korkeudella räjähtävä ydinpommi tuhoaa alla olevat kohteet.
Luulen, että osumapaikkaan on turvallista mennä parin vuorokauden kuluessa.

Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?

Telep
Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?

Miksi se räjähtäisi pinnalla? Ne suunnitellaan räjähtämään juuri tuolla puolessa kilometrissä maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Jos pommi räjähtää pinnalla, niin jo pinnanmuodot vaikuttavat tuhon määrää pienentävästi. Ydinaseessa tuhoa aiheuttaa sen aiheuttama korkea lämpö ja paineaalto. Luonnollisesti kohteen yläpuolella räjäytys saavuttaa paremmin koko alueen kuin pinnalla räjäytettäessä.

Telep
Entäpä jos kyseessä on ydinkärki jolla on tuhottu kaupunki? Tämä varmaankin räjähtää maan pinnalla eli sinne ei kannata mennä satoihin vuosiin?Ihan hyvin näyttävät Hiroshiman ja Nagasakin kaupunkien asukkaat pärjäilevän, vaikka aikaa on kulunut vasta 65 vuotta.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Paras uskoa nyt vain, että varsinaiset taktiset aseet eivät jätä tappavaa tai vammauttavaa säteilyä kohteeseen. Väestönsuojistakin voi poistua jokseenkin saman tien tapahtuman jälkeen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35391
iileskotti
Miksi se räjähtäisi pinnalla? Ne suunnitellaan räjähtämään juuri tuolla puolessa kilometrissä maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi.Räjäytyskorkeus riippuu siitä, millaisia kohteita on tarkoitus tuhota. Puolen kilometrin korkeus on hyvä, jos on tarkoitus hävittää laaja-alaisesti panssaroimattomia siviilikohteita, kuten kaupunki, mutta bunkkerit, luolastot ja vastaavat suojatut sotilaskohteet vaativat pinta- tai jopa pinnanalaisia räjäytyksiä.

Ei ydinpommi niin ihmeellisesti saastuta, että laajoja alueita menisi sadoiksi vuosiksi käyttökelvottomaksi. Hiroshimassa ja Nagasakissa aloitettiin tosiaan uuden kaupungin rakentaminen samalle paikalle suunnilleen heti, kun sienipilvi oli haihtunut. Radioaktiivisuuden suurin haitta on sen aiheuttama hysteerinen pelko, jonka kylmän sodan aikainen propaganda on iskostanut sen kokeneen sukupolven mieliin varmaan lähtemättömästi.

spin0
Voisi kysyä että onko kyseessä maailman onnekkain vai huono-onnisin mies.No on siinä ainakin muilla ollut ihmettelemistä, kun on selvitellyt elämänvaiheitaan...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35391
Barbaari
Entä täysimittaisen ydinsodan saastuttava vaikutus?Varmaan sitä on tutkittu eri maiden armeijoiden toimesta, mutta tuloksia ei liene julkaistu. Virallisen sotapropagandan ja elokuvateollisuuden markkinoimat maailmanlopun skenaariot ovat karkeasti liitoiteltuja, mutta todennäköisesti laajamittaisen ydinsodan seuraukset rappeuttaisivat sivistyneet kulttuurit.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Neutroni
Barbaari
Entä täysimittaisen ydinsodan saastuttava vaikutus?Varmaan sitä on tutkittu eri maiden armeijoiden toimesta, mutta tuloksia ei liene julkaistu. Virallisen sotapropagandan ja elokuvateollisuuden markkinoimat maailmanlopun skenaariot ovat karkeasti liitoiteltuja, mutta todennäköisesti laajamittaisen ydinsodan seuraukset rappeuttaisivat sivistyneet kulttuurit.Suurempi haitta normaalin elämän jatkumiselle lienee säteilyn sijaan infran rikkimeno.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat