Seuraa 
Viestejä45973

Yhteiskunnallinen aihe: Tarvitaanko joka pöytään moderaattori?

Useimmat puolueet Suomessa ovat sillä linjalla, ettei vapaata keskustelua voida enää sallia. Kontrolli ei voi rajoittua telkkariin, radioon, lehtiin tai nettiin, vaan sen pitänee laajeta kaikkialle, missä mielipiteitä vaihdetaan. Esim kapakan pöytä, ravikatsomo ja työpaikkojen kahvihuoneet.

Suomi ottaa mallia Ruotsista, missä esim. useita pappeja on jo tuomittu oikeudessa siitä, että kun ovat kertoneet että mitä Raamattu sanoo homoudesta. Eivät siis ole esittäneet edes omaa mielipidettä, vaan menneet kertomaan että mitä Raamattuun (erisnimi eli isolla alkukirjaimella) on kirjoitettu ! Monet tapauksista eivät ole mitään saarnoja, vaan toimittaja on tullut oikein kysymään että "mitä Raamattu sanoo homoudesta?". Jos tähän tyhmä menee vastaamaan, niin oikeuteen vaan ja jopa pari vuotta linnaa.

On hyvin todennäköistä että kasvihuoneilmiön kiistäminen tullaan pian kriminalisoimaan.

Euroopassa on perinteet kriminalisoida pöytäpuheita ja muuta puolijulkista spekulointia:

Holokaustin kiistäminen on suoraan tai epäsuorasti kielletty kolmessatoista itsenäisessä valtiossa: Belgiassa, Israelissa, Itävallassa, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Romaniassa, Saksassa, Sveitsissä ja Tšekissä. Slovakiassa se oli kiellettyä vuosina 2001–2005. Myös Espanja dekriminalisoi holokaustin kiistämisen lokakuussa 2007.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Holokausti ... C3%A4minen

Kommentit (10)

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Lektu-Elli
Monet tapauksista eivät ole mitään saarnoja, vaan toimittaja on tullut oikein kysymään että "mitä Raamattu sanoo homoudesta?". Jos tähän tyhmä menee vastaamaan, niin oikeuteen vaan ja jopa pari vuotta linnaa.

Nyt taidat puhua taas aivan höpöjä. Missä on tuollaisia tuomioita jaettu ja milloin? Laitahan linkkiä uutiseen.

We're all mad here.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuli mieleen se erään jalkapallo-yleisössä olleen huomio että yhtä alemman rivin katsojaa oli heitetty tikalla päähän, niin ettei se itse ollut huomannut. Modeko?

Jos tietyt poliittiset kannat saavat lainsuojan, ei ole kyse demokratiasta.

Onhan se sairasta lisätä kontrollia nettikeskusteluun. Rikokseen syyllistyneet saadaan kyllä nykyään tarvittaessa kiinni melko tehokkaasti, ja tuomiolle. Mamukriittisyyskin on jo saman tason kuolleeksi vaiettu tabu kuin Neuvostoliiton kritisoiminen aikoinaan. Asioista saa tuoda esiin vain yhden puolen, muuten on rasisti tai jotain muuta. Maahanmuuttoasioita ei saa arvostella ja onhan noita muitakin tabuja. Kuitenkin vaikkapa Björn Arne Christer ”Nalle” Wahlroos saa esittää vapaasti pöyristyttäviä mielipiteitään köyhien nälkäkuolemaan ajamisesta. Niissä sentään puhutaan vähäosaisten välillisestä lahtaamisesta, eikä esitetä pelkästään kritiikkiä asioiden tilasta. Riistää saa, mutta kritiikki on liikaa. No onhan tv:ssäkin tappaminen ja väkivalta paljon pienempi paha kuin erotiikka.

Syyttäjä vaati Ruotsissa Åke Greenille neljää vuotta ehdotonta vankeutta. Hän sai alustavasti yhden kuukauden, mutta koska tapaus on ylemmässä oikeusasteessa, niin tuo 4 vuotta voi vaikka toteutuakin.

On monia muitakin, mutta enimmäkseen odottelevat hovioikeuden päätöstä. Sen jälkeen on jo nimilistat kerätty, useita satoja ihmisiä tullaan asettamaan syytteeseen.

Mielenkiintoista sinänsä, että saman lain perusteella kristinuskon solvaamisesta voi myös saada 4 vuotta ehdotonta linnaa. Niitäkin listoja pitänee alkaa keräämään.

"Saarnassaan Green esitti myös, että ”me emme saa tuomita näitä ihmisiä, koska Jeesuskaan ei tuominnut heitä, vaan hän osoitti syvää kunnioitusta kaikille kohtaamilleen ihmisille”."

Onko tuo neljän vuoden kakkusaarna? Olisi tehnyt mieluummin pari tappoa. Onneksi kirkossa oli joku "sattumalta" nauhuri päällä eturivissä.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Lektu-Elli
Syyttäjä vaati Ruotsissa Åke Greenille neljää vuotta ehdotonta vankeutta. Hän sai alustavasti yhden kuukauden, mutta koska tapaus on ylemmässä oikeusasteessa, niin tuo 4 vuotta voi vaikka toteutuakin.

Eikös Åke vapautettu ylemmissä asteissa? Vai puhutko nyt jostain tuoreemmasta tapauksesta, kuin siitä yli viiden vuoden takaisesta?

Outoa kyllä, että tuossa on edes ollut perusteita syytteeseen. Onkohan lakia sittemmin tarkennettu?

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat