Seuraa 
Viestejä45973

Tällainen ajatus tuli vain mieleeni, kun aloin pohtimaan että perheelläni on Yksi iso Tv ja muutama pienempi, ainakin 6 kännykkää joista kolmea käytetään harvemmin, kaksi tietokonetta ym... Mitä minun vielä pitää ostaa että saataisiin lisää talouskasvua ja työpaikkoja..
Eikö ihmiskunnalle ole enää muuta vaihtoehtoa, kuluttaa ja taas kuluttaa. Nykyiset kaapitkaan ei turhalle tavaralle riitä, paljon on siirretty jo työpaikan varastoon, mitä järkeä tässä on?
Kertokaa te viisaat miksi tämä systeemi on ainut oikea vaihtoehto ihmiskunnalle.

Kommentit (14)

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
E.N.K
Tällainen ajatus tuli vain mieleeni, kun aloin pohtimaan että perheelläni on Yksi iso Tv ja muutama pienempi, ainakin 6 kännykkää joista kolmea käytetään harvemmin, kaksi tietokonetta ym... Mitä minun vielä pitää ostaa että saataisiin lisää talouskasvua ja työpaikkoja..
Eikö ihmiskunnalle ole enää muuta vaihtoehtoa, kuluttaa ja taas kuluttaa. Nykyiset kaapitkaan ei turhalle tavaralle riitä, paljon on siirretty jo työpaikan varastoon, mitä järkeä tässä on?
Kertokaa te viisaat miksi tämä systeemi on ainut oikea vaihtoehto ihmiskunnalle.Tuli vaan mieleen TV-sarja Pikku-Britannia ja siellä Mr Doggy joka "käskee" Phyllisiä tekemään milloin mitäkin. Käskikö Mr Doggy ostamaan roinaa?

http://www.youtube.com/watch?v=R9lo9e78alk

Too many protest singers, not enough protest songs...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ei täysin "sokea" ole niin huomaa kyllä ettei tämä nykyinen systeemi ole kestävällä pohjalla. Eli älä murehdi sillä toinen tapa tulee kyllä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Cosmic-Fairy
Jos ei täysin "sokea" ole niin huomaa kyllä ettei tämä nykyinen systeemi ole kestävällä pohjalla. Eli älä murehdi sillä toinen tapa tulee kyllä.Mä oon samaa mieltä. Mutta se kuka sen kokee on joku muu kai? Mä koen vain hetken tyydytyksen ja kahden hetken tuskan. Sitten kuoleman. Siitä etiäpäin en osaa sanoa. En oo käyny.

surreal
Seuraa 
Viestejä978

Jep, asiat olivat paljon paremmin kylmän sodan aikaan kun puoli maailmaa oli kommunismin ikeen alla. Tai 1930- ja 40-luvuilla. Tai esiteollisella ajalla kun eliniänodote oli parhaimmillaankin vain hieman yli 40 vuotta.

Paljon kuvaavaa nykyajasta on, että suurimmaksi ongelmaksi on nostettu "ilmastonmuutos", joka on oikeasti huonoa scifiä.

Maailman huono-osaisten tilanne on totta, mutta paljon enemmän kuin läntisistä maista johtuu tuo kurjuus nykyisellään mm. em. maiden kulttuurista ja tribalismista. Siellä missä läntinen kauhea elämänmalli on otettu kasvavasti vastaan, kuten kaakkois-Aasiassa, on elinajanodote ja vauraus ja keskiluokkaisuus ruvennut radikaalisti lisääntymään.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

kierrätykseen ja tovereilleen voi lahjoittaa tavaraa mitä ei tarvitse. aika rahahu*ra ihminen, jos ostaa isonpaa asuntoa, että saa kaiken rojunsa (MITÄ EI TARVITSE) säilöttyä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Tämä systeemi ei ole ainoa ja oikea. Tai tarkemmin sanottuna mikään systeemi ei ole loputtomiin voimassa ja kehitystä tapahtuu aina, mutta aina yksi ihmisikä ei riitä havaitsemaan kehitystä. Joinakin aikoina otetaan takapakkiakin, mutta virheiden ja kriisien jälkeen kuitenkin edistystä tapahtuu.
Historiallisesti ajatellen, nykyisen rahatalouden kehittymisen vuoksi on tarvittu kultaan sitoutunut raha-ajattelu. Sen vaikutuksessa vieläkin eletään vaikka ns. kultakannoista onkin jo luovuttu. Rahan perimmäinen olemus on unohdettu, jos sitä on koskaan kunnolla sisäistettykään ja poliitikot ovat tietämättömyyttään kultauskoisten talutusnuorassa. Tällä tarkoitan sitä, että raha itsessään mielletään niin tärkeäksi, että sen arvoa pyritään pitämään vakaana, joka on yksinkertaisesti mahdotonta. Kun poliittinen päätöksenteko tähtää, veronmaksajien kustannuksella säilyttämään rahan arvon, ketkä siitä hyötyvät eniten? Ne joilla sitä rahaa on jo ennestään yli oman tarpeen. On jouduttu sellaiseen kierteeseen jossa valtiot ovat enemmän ja enemmän riippuvaisia rahan omistajien mielipiteistä ja tarpeista. Se taas johtaa kaikille aloille leviävään ylettömään voitontavoitteluun, joka myös on yhtälönä kestämätön, varsinkin jos ihmiset yleisesti toivoisivat oikeudenmukaisuutta.

Valitettavasti järjestelmä ei muutu ilman kunnon rytinää, ellei joku tuo jotakin uutta varteenotettavaa hitasti asioita muuttavaa vaihtoehtoa esiin. Joka tapauksessa rytinä alkaa heti, kun tarpeeksi moni valtavien rahakirstujen haltioista huomaa, että nyt on järjestelmä muuttumassa ja on aika luopua vanhoista tavoista sijoittaa.

Jotta mielipiteeni ei olisi pelkkää sanahelinää, olen perustanut ensimmäisen uuteen talousajateluun perustuvan yrityksen. Mitä todennäköisimmin tämä on ainoa laatuaan maailmassa. Yrityksessä kohdellaan työntekijöiden työpanoksesta saatua ylijäämää, mitä muualla kutsutaan katteeksi, työntekijöiden yritykseen sijoittamaksi pääomaksi ja se antaa työntekijöille samankaltaisia oikeuksia kuin osakkeenomistajillakin on. Toiminta on alkutaipaleella ja järjestelmään tarvittava kirjanpito-ohjelmakin on vasta kehitteillä, mutta kerron lisää onnistumisestani kunhan yritykseni kasvaa ja järjestelmän eri osaset on kokemusten kautta testattu.

E.N.K kulutukseen liittyvään kysymykseen vastaisin vielä sen, että rahan pitäisi liikkua mahdollisimman nopeasti, jotta usko ja luottamus talouteen säilyisi. Säästäminen ja panttaaminen on vanhanaikaista, mutta se mihin rahasi pistät, on eri asia. Kultaraha-ajattelua edustaa myös sinun näkemyksesi tavaran ostamisesta. Yhtä hyvin voit käydä hierojalla, ulkomailla, palkata siivoojan tai teettää remontin kotiisi ja jos jotakin on pakko omistaa, älä osta mitään rihkamaa ja lyhytikäiseksi tarkoitettua. Jotta ihmiset yleisesti ottaen osaisivat ja uskaltaisivat luopua turhasta säästämisestä, pitäisi heillä olla riittävä luottamus työpaikkojensa säilymiseen. Olemme kuitenkin kehässä, josta ei ole kunnon ulospääsyä. Kulutus luo sijoittajien odotusten vuoksi yleensä uuden talouskuplan, joka johtaa taas uuteen taantumaan ja sitä vuoristorataa tässä matkataan loputtomiin jos ei uutta järjestelmää saada luotua. Kun poliittisten päätösten tavoitteeksi asetetaan kultakirstujen haltioiden edun sijasta alimpien ja köyhimpien kerrosten taloudellinen etu, voisi maailma muuttua. Se jää nähtäväksi.
Pitäisi luoda jotakin uutta. Kommunismi + kapitalismi = kompassi uuteen?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31327
E.N.K
Tällainen ajatus tuli vain mieleeni, kun aloin pohtimaan että perheelläni on Yksi iso Tv ja muutama pienempi, ainakin 6 kännykkää joista kolmea käytetään harvemmin, kaksi tietokonetta ym... Mitä minun vielä pitää ostaa että saataisiin lisää talouskasvua ja työpaikkoja..
Eikö ihmiskunnalle ole enää muuta vaihtoehtoa, kuluttaa ja taas kuluttaa. Nykyiset kaapitkaan ei turhalle tavaralle riitä, paljon on siirretty jo työpaikan varastoon, mitä järkeä tässä on?
Kertokaa te viisaat miksi tämä systeemi on ainut oikea vaihtoehto ihmiskunnalle.Pitääkö sinun sitten apinoida "ihmiskuntaa"? Mikset voi tehdä omaa ratkaisua omassa elämässäsi ja dumpata ylimääräistä romua kierrätykseen, jos kerran et sitä tarvitse ja se aiheuttaa turkia ylläpito- ja varastoinikuluja. Vai onko viestin ideana kuitenkin "minä luovun kesämökin kullatusta varanenäkarvannyppijästä jos sinä luovut omaisuudestasi" -moralisointi?

Neutroni

Pitääkö sinun sitten apinoida "ihmiskuntaa"? Mikset voi tehdä omaa ratkaisua omassa elämässäsi ja dumpata ylimääräistä romua kierrätykseen, jos kerran et sitä tarvitse ja se aiheuttaa turkia ylläpito- ja varastoinikuluja. Vai onko viestin ideana kuitenkin "minä luovun kesämökin kullatusta varanenäkarvannyppijästä jos sinä luovut omaisuudestasi" -moralisointi?
Minä pistin yli kymmenen hehtaaria perimästäni maatilasta yksityiseksi luonnonsuojelualueeksi. Tästä oli toisessa ketjussa keskustelua aikoja sitten ja sain vinkkejä miten se tehdään ja mitä se merkitsee. On siellä talossa vielä telkkarikin, tosin kukaan ei katso sitä paitsi mahdollisesti joulun aikaan, kun suku eri puolilta maailmaa kokoontuu usein yhteen.

Teitysti elämää voisi elää toisella tavalla. En kuitenkaan usko, että elämänne olisi yhtään sen rikkaampaa, mikäli kaappinne olisivatkin tyhjät ja kännyköiden sijaan teillä olisikin vain lankapuhelin.

En usko syyn olevan materiassa, mikäli haluaa sisältöä ja mielekkyyttä lisää elämään. Materia on vain hyvä syntipukki.

"Dredex" kirjoitti:
Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo uudenlainen yritys. Onko tietoa paljonko työntekijä saa siinä palkkaa / osuutta yms?
[quote="Dredex"]

Tienestit ovat samat kuin muillakin tai yrityksen menestymisen kautta paremmat. Minulla on ollut aikaisemmin vuodesta 1991 alkaen yritys, joka toimi omistamisen osalta vanhanaikaisesti, mutta käytössä oli kehittämäni tulospalkkausmalli. Se poikkesi nykyisestä sillä, että työntekijä sai samoin oman osuutensa kaikesta tuottamastaan, mutta yritykseen jäänyt erotus ei tuonut työntekijälle mitään oikeuksia. Hyvillä tyypeillä palkat olivat lama-aikanakin aika ruhtinaalliset ja perustekijöillä vähintäänkin samat kuin muillakin saman alan työntekijöillä. Parhaimmat sen aikaisista työntekijöistäni jatkavat nykyään omassa yrityksessään ja heillä on vieläkin käytössä hyväksi koettu tulospalkkausjärjestelmä.
Tässä uuden polven mallissa työntekijät saavat samoin oman osuutensa tuloksestaan, mutta "tienaavat" myös äänioikeutta hallituksen valintaan ja elääkkeelle siirryttyään saavat osuutensa yrityksen tuloksesta, aivan kuin osakkeenomistaja saavat osinkoa. Tärkeimpänä pidän sitä, että työntekijät tienaavat ajanoloon itselleen sellaisen äänioikeuden, että hallitus on lopulta kokonaan heidän valitsemansa. Tässä hallintotavassa osakkeenomistajakin saa oman osuutensa voitosta, mutta se ja äänioikeus on aina suhteutettu työntekijöiden sijoittamaan työpanokseen, eli vuosien myötä työntekijöiden osuus pakostakin kasvaa. Ei karkaa toiminta ulkomaille, jos työntekijät eivät niin halua.
Tästä uudesta yrityksestä on vielä vähän kerrottavaa, koska se on vasta pari vuotta vanha ja ulkopuolisia vakituisia työntekijöitä ei vielä ole. Toiveeni on, että saamme palkattua ensimmäiset vakituiset työntekijät tänä syksynä. Paljon aikaa on mennyt kaikenlaiseen esivalmisteluun ja suunnitteluun, mutta nyt alamme olla valmiit aloittamaan.
Ongelmia tuottaa se, että nykyiset lait eivät mahdollista perustamaan osakeyhtiötä niin, että yhtiöjärjetykseen voisi kirjoittaa valmiiksi kyseinen toimintamalli. Siksi äänivaltaiset osakkeet pitää olla sellaisen tahon hallussa, joka on luotettava ja sitoutunut kunnioittamaan työntekijöiden mielipidettä sovitulla tavalla. Kun työntekijöitä on tarpeeksi, voidaan osakkeet luovuttaa työntekijäyhdistykselle tai perustaa säätiö. Näiden säännöt on sitten laadittava sen verran taiten, ettei kenenkään yksittäisen ihmisen ahneus pääse kaatamaan hyvää systeemiä. Työsopimuksetkin pitää laatia sen verran hyvin, ettei ongelmia synny osakkeenomistajien ja työntekijöiden välillä.
Sementoidut sopimukset taas voivat olla haitaksi kehitystyössä, varsinkin kun ollaan synnyttämässä jotakin uutta ja ennen näkemätöntä. Kaikkia asioita on vaikea ennakkoon ottaa huomioon ja on kyettävä joustavasti mukautumaan toimintaympäristön muuttuviin vaatimuksiin ja mahdollisiin puutteisiin alkuperäisessä mallissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat