Seuraa 
Viestejä13176

tuleeko ny mutantteja jos ne menee ydinvoimalaan miettiin juttuja ja onko hyötyä ylipäätänsä ydinvoimasta

Onks Greenpeace joku ydinvoimaa kannattava yhdistys kun niitä logoja piirtelee joka paikkaan ja ripustaa mainoksia taloihin.

Eikös pieniä ydinvoimalaitoksia voisi vaikka kehittää ja korvata pellettin ja öljykattilat omakotitaloista.

Miksei suomen 2 miljoonaa saunaa lämpiä ydinvoimalla kiukas jos toimii ydinvoimalla niin ei mee puuta.

Kommentit (2)

syytinki
Seuraa 
Viestejä9466

Tulee mutantteja. Siksihän ne reenpiisit tunkee noihin voimaloihin ja kiipeilee seinillä. Haluavat hämiksiksi.

Pieniä ydinvoimaloita taitaa jo olla. Ainakin satelliteissa oli joskus ja autostakin taisi olla koemalli. Pekkarinenkin esiintyy ydinvoimalana, mutta se on bluffia. Vakavissaan noita joskus kaavailtiin omakotitaloihin, tiedä vaikka jossain olisikin.

Saunassa olisi tosiaan hyvä, ei tarvitsisi valoa kun kiuas hohtelisi. Voisi vihtakin pysyä kauemmin tuoreena.

Ei kai se koko ole mikään rajoite. Saattaisi onnistua tupakinsytinkin ydinvoimalla.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Vastaan vain otsikon kysymykseen.

Ydinvoima on yksi neljästä fysikaalisesta perusvoimasta. Nämä neljä ovat: heikko vuorovaikutus, vahva vuorovaikutus, sähkämagneettinen vuorovaikutus ja gravitaatiovuorovaikutus. Heikko ja vahva vuorovaikutus ovat molemmat ns. ydinvoimia, ne vakutttavat atomiytimen tasolla. Energiantuotantomielessä ydinvoima lienee lähinnä heikkoa vuorovaikutusta. Se pitää kasassa atomiytimiä huolimatta positiivisesti varautuneiden protonien ja neutraalien neutronien sähkömagneettisesta hylkimisreaktiosta.

Kun atomiydin saatetaan epävakaaseen tilaan, tapahtuu niin, että sähkömagneettinen hylkimisvoima voittaa ydintä sitovan heikon vuorovaikutusvoiman. Tämä toteutuu esim, jos ytimeen ammutaan sopivan hidas neutroni, jolloin se loitontaa protoneita niin paljon että rajallisen kantaman heikko vuorovaikutus ei enää kumoakaan sähkömagneettista hylkivää voimaa. Näin atomiydin voi haljeta ja syöstä hajoamistuotteensa suurella voimalla loitommas toisistaan.

Joissain hajoamisissa ja aineissa vapautuu uusia vapaita hitaita neutroneita, jolloin voi syntyä ketjureaktio, eli edelliset hajoamiset aikaansaavat uusia hajoamisia.

Yleensä kaikissa tällaisissa hajoamisissa ydinenergian kokonaispotentiaalin laskiessa ylimääräinen energia vapautuu gammakvantteina. Tämä on siis yhdentyyppistä radioaktiivista säteilyä. Mutta iso osa energiasta kuluu myös hajoamistuotteiden liike-energiaksi.

Ydinvoimasta saadaan hyödynnettävää energiaa, kun ketjureaktio saadaan käyntiin ja pidetään hallitun suuruisena, eikä anneta karata käsistä pommimaisesti. Hajoaminen synnyttää huomattavasti lämpöä ympäröivässä väliaineessa, koska paljon erilaisia hiukkasia sinkoilee ympäriinsä suurella energialla. Lämpä voidaan muuntaa esim. sähköksi höyryturpiineilla ja generaattoreilla.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat