Seuraa 
Viestejä45973

Mitäpä jos valonnopeuden vakioisuus johtuukin siitä että nopeasti liikkuvan kappaleen nopeuden kasvaessa sen koordinaatistossa olevan valon nopeus hidastuu samassa suhteessa? Kun massakappaleen nopeus ja sen koordinaatistossa etenevän samassa suhteessa hidastuvan valon nopeus lasketaan yhteen saadaan vakiovalonnopeus.

Kun fotonit/sm-aallot siis pomppivat eri nopeuksisten massakoordinaatistojen välillä, niiden nopeus pysyy vakiona koko ajan kun valonnopeus hidastuu aina suhteessa massakappaleen nopeuteen.

Eikös tämä saisi aikaan sen että valonnopeus näyttää aina samalta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

..ja aika hidastuu nopeasti liikkuvan massakappaleen sisällä koska valon kulku siinä kestää kauemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö tämä selitä sekä aikadilataation että valon vakionopeuden?

fotonit/sm-aallot siis kulkevat koko ajan eri massanopeuskoordinaatistoissa, jossa niiden nopeus vähenee massakoordinaatiston nopeuden verran ja kokonaisnopeus on aina vakio valonnopeus.

Onko nero löytynyt, uusi Einstein tai Newton?

Kertokaa nyt mikä tässä ei voi pitää paikkansa?

Pohtija
Seuraa 
Viestejä903

Mahtaakohan kukaan saada selkoa siitä mitä tarkoitat...

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Pohtija
Mahtaakohan kukaan saada selkoa siitä mitä tarkoitat...

Liikkuvan massan koordinaatistossa (liikkuvassa massajärjestelmässä esim. avaruusalus) valonnopeus hidastuu samaan tahtiin massakappaleen nopeuden lisäyksen kanssa. Massakappaleen painovoima/kiihtyvyyskenttä siis hidastaa valonnopeutta samassa suhteessa kuin massakappaleen nopeus kasvaa. Näin sähkömagneettiset vuorovaikutukset hidastuvat eli syntyy aikadilataatio liikkuvassa massasysteemissä. Kun massakappaleen nopeus ja hidastunut valonnopeus tässä koordinaatistossa lasketaan yhteen saadaan valonnopeus. Ei kai tämä mitään mahdotonta ymmärtää ole?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat