Seuraa 
Viestejä9265

Tuossa on nyt siis Samsungin hieno uusi full-hd-tv, ps3, ja kohta ehkä uusi tietokone.. tarkoitus olisi saada tietokoneen ja pleikkarin kuva telkkariin, mutta sekä telkkarin, tietokoneen että pleikkarin äänet kuulumaan erillisistä kaiuttimista ja subbarista 5.1 kanavana tai siis että niin. Kuinka? Pitääkö ostaa joku kotiteatterivahvistinhärpäke ja millainen? Mites homma sitten menisi.. on niin monimutkaista että kokemattomalla menee pää sekaisin.. paljon kaikkia in ja out juttuja.. hdmi-kaapeli pleikkarista vahvariin, hdmi-kaapeli tietsikasta vahvariin (vai?), vahvarista hdmi-kaapeli telkkariin, vahvarista piuhat kajareihin.. tarttee monta hdmi-kaapelia ja maksavat ihan vitusti.. mutta eihän tuosta ilmaiseksi muutenkaan selviä.. tuleeko siitä tietsikasta siis sitä hdmi-kaapelia pitkin sitten jotenkin se kuva telkkariin mutta ääni kajareihin? Vai pitääkö pistää näyttökaapeli tietsikasta telkkariin lisäksi?

くそっ!

Kommentit (7)

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Kotiteatterivahvistinpa hyvinkin. Siihen saa kiinni kaikki sähköllä toimivat laitteet, vaikka puhelimen tai ipodin...
Lisäksi tietysti vähintään 6 kajaria (etu- ja takakaiuttimet, subbari ja keskikaiutin).

Se vielä, että hdmi-kaapelit maksavat Motonetissä n 10 euroa/kpl. Huuto.netissä joku (firma) näkyi myyneen muutamalla eurolla kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Se HDMI-liitäntä on digitaalinen. S-video, komponenttivideo, komposiittivideo yms. ovat analogisia.

Vahvistinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ottaako laite myös ääntä vastaan HDMI:n kautta, vai kierrättääkö se vain kuvasignaalin. Tätä tietoa ei välttämättä esitteissä kerrota, ja veikkaanpa, että elektroniikkaliikkeiden myyjätkään eivät välttämättä osaa tuollaiseen kysymykseen vastata, ellei kyseessä ole jokin erikoisliike. Halvimpien laitteiden kohdalla voi siis joutua vetämään jokaisen liitettävän kuvalähteen HDMI-kaapelin rinnalle myös toisen kaapelin äänen siirtämistä varten. Ei siitä muuten suuremmin haittaa ole, mitä nyt kaapelisalaatti vähän kasvaa ja konffaus lisääntyy. Monikanavaääntä (5+) siirretään käsittääkseni yleensä digitaalisessa muodossa, ja se siirtyy yhdellä kaapelilla (optinen tai koaksiaali). PS3:n välittää monikanavaääntä ulos HDMI:n ja optisen liitännän kautta.

Homma menee niin, että jokainen multimedialähde kytketään siihen vahvistimeen. Liitäntänä käytetään esim. sitä hdmi:tä, jolla siis parhaassa tapauksessa saadaan sekä kuva että monikanavaääni välitettyä. Vahvistin kytketään sitten yhdellä kaapelilla töllöön (esim. HDMI, jos mahdollista), ja kaiuttimet kytketään vahvistimeen omilla kaapeleillaan (niistä ei tarvitse eikä kannata paljon maksaa). Tämän jälkeen vahvistimen kaukosäätimestä kontrolloidaan sitä, mikä multimedialähde on päällä -- siis mistä lähteestä näkyy kuva töllöstä ja kuuluu ääni pöntöistä.

Jos haluat saada edukasta ja laadukasta ääntä olohuoneeseen, ja etenkin jos kuuntelet myös musiikkia, kannattaa harkita ihan perinteistä 2.0 tai 2.1 -vaihtoehtoa. Samaan rahaan saa siten monta kertaluokkaa paremmin soivan setin, eikä pönttöjen asettelu ja digitekniikan kommervenkit aiheuta samanlaista päänvaivaa kuin 5.1-systeemin kanssa. Elokuvajytinät saa asiallisella vahvistimella ja kaiuttimilla kuulumaan oikein hyvin myös ilman subbaria, joten senkin voi laittaa harkintaan, ellei ole erityisen perso < 50 Hz taajuuksille tai tykkää muuten vaan häiritä seinänaapureita.

We're all mad here.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

mikseri on kiva vahvistimen ja lelujen välissä sitten. pystyy suoraan säätämään volumet sopiville tasoille eikä tarvitse ränkätä vahvistimen kanssa. tietysti kalliit kotiteatterivahvistimet voivat pystyä samaan, mene ja tiedä. mikserin saa muutamalla kymbillä.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

kse
Seuraa 
Viestejä1308
abskissa
Monikanavaääntä (5+) siirretään käsittääkseni yleensä digitaalisessa muodossa, ja se siirtyy yhdellä kaapelilla (optinen tai koaksiaali).Kannattaa myös muistaa, ettei digitaalinen(kaan) ääni tajua sitä, että matkaako se jonkin välin 10€ vai 1000€ kaapelissa. Ainoa kriteeri kaapelin ostossa on se, että liitin on mekaanisesti kunnollinen - tämäkin vain siksi, että se kaapeli pysyisi paikallaan seuraavat 10 vuotta mukisematta.

Asiaan liittyvänä tarinanna kerrotakkoon, että olin itse tuossa jokunen vuosi sitten ostamassa eräästä hifi-liikkeen poistomyynnistä esittelykäytössä ollutta "hifi"-dvd-soitinta. Kaupankäynti hyytyi siihen, kun myyjän mielestä ko. laitteen kanssa olisi aivan ehdotomasti ollut ostettava 100€ "hifi" HDMI-kaapeli ja 130€ super-hyper-audio TOS-link -piuha. Nyt on käytössä muualta ostettu "hifi"-dvd ja kummasti mm. äänibitit löytävät perille 17,90€ kaapelia pitkin (halvempikin TOS-link -piuha olisi löytynyt, mutta siinä oli aivan sekundalta näyttävät liittimet).

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Juu, varsinkaan digisignaalin siirrossa ei sen kaapelin laadulla ole oikeastaan mitään merkitystä, vaikka sellaisenkin kuvan voisi saada joidenkin hifi-julkaisuiden höpötyksistä. Tuo kaapeli- ja muu hifi-tarvikekauppa on muutenkin täynnä kaiken maailman käärmeöljytuotetta. Oman järjen ja korvien käyttö on suositeltavaa jos hintalapussa näyttää olevan liikaa numeroita.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat