Seuraa 
Viestejä45973

Tähän ketjuun sitten historiallisia anekdootteja, olkootpa ne tosia tai ei. Siis bisarreja, hupaisia, traagisia, ironisia ja uskomattomia tarinoita, kunhan ovat lyhyitä. Jos lähde löytyy olipa luotettava tai ei, saa linkittää.

Aloitetaan muinaisesta Roomasta. Millä kielellä Julius Caesar sanoi viimeiset sanansa? Monien lähteiden mukaan kreikaksi, jos hän nyt sitten jotain ehti sanoa. Rooman "sivistynyt" yläluokka puhui silloin usein keskenään kreikkaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Et_tu,_Brute%3F

Hypätään lähes nykyaikaan. Kuka vei muovipussillisen Lepikon torpan multaa Neukkuihin kalleimpana aarteena mitä Suomesta löytyy? Vihje: sukunimi alkaa K:lla, mutta ei ole Kekkonen.

Sitten vielä anekdootti kahden sanavalmiin britin (lasketaan Shaw britiksi) kirjeenvaihdosta:

George Bernard Shaw telegrammed Winston Churchill just prior to the opening of Major Barbara: "Have reserved two tickets for first night. Come and bring a friend if you have one."

Churchill wired back, "Impossible to come to first night. Will come to second night, if you have one."

Kommentit (7)

Seppo Kääriäinen vei, mutta ei muovikassillista vaan noin 1,7 litraa Lepikon torpan muhevaa multaa. Vastaanottajat olivat äärimmäisen haltioituneita, ja multa on steriloituna hermeettisesti suljetussa platinalieriössä Leninin muumion alla piilossa, mutta varmassa tallessa.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Kemissä kerrotaan tarinaa ajalta, jolloin Paavo Väyrynen oli nuori ja innokas ministeri. Hehän saavat kulkea kotimaan kulkuvälineissä ilmaiseksi, ja kun Väyrynen nousi Kemissa paikallisbussiin, niin hän ilmoitti rahastajalle, että minä en maksa.
Rahastaja oli ronskiudestaan kuulu naisihminen.
- Ja miksikö ette maksa?
- Koska olen ministeri, Väyrynen sanoi.
- Olkaa vaikka kanisteri, mutta tässä bussissa maksatte!

Paavolle varmaan tuttu tarina, mutta vain hän tietänee onko se totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Ahti Karjalainen oli ulkoministerivierailulla Lontoossa ja eksyi alkuyöstä Sohoon, joka oli tuolloin pahamaineinen mustien kaupunginosa. Pian hänet piiritti joukko mustia, isoja miehiä.
- Did you came here to die, kysyi porukan johtaja.
Ahti ei häkeltynyt, vaan vastasi varmalla tankeroenglannillaan.
- Nou, Ai keim hiör jesterdai.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä14761

Aikoinaan neuvostoliittolaisia huolestutti niin paljon suomalaisten turistien humalainen riehuminen, että paikalliset elimet saivat itsensä presidentti Brezhnevin ottamaan esille juoppo-ongelman, kun presidentti Kekkonen vieraili Neuvostoliitossa. Kun Brezhnev esitti asian, Kekkonen suuttui ja väitti: 
- Ei pidä paikkaansa. Täällä on monta sataa kertaa enemmän juoppoja neukkuja kuin suomalaisia. 
Silloin Brezhnev otti pöytälaatikostaan esille naganin, antoi sen Urkille ja sanoi: 
- Saat minun luvallani ampua ensimmäisen juopon neukun, joka kadulla näet! 
Urkki lähti Kremlin sivuovesta kadulle väijymään juoppoja. Kohta löytyikin miekkonen, joka tuskin pysyi pystyssä. Urkki painoi liipaisinta. Sitten hän palasi sivuovesta Kremliin. Seuraavan päivän Pravdan pääuutisena oli: 
- Kaljupäinen gangsteri ampui juopuneen suomalaisturistin Hotelli Inturistin edessä.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä14761

Tamminiemen saunassa saunotettiin mm erästä NL:n diplomaattia. Saunomisen jälkeen muistaakseni Ahti Karjalainen kertoi Kekkoselle ao diplomaatin kanssa käymässään keskustelussa menneen sukset sen verran ristiin, että diplomaatti oli kantansa vahvistukseksi vihjannut rajan takana olevista panssareista. Eipä kulunut kauankaan, kun tämä diplomaatti sai Moskovasta käskyn välittömästi pakata kamppeensa ja palata kiireesti kotiin. 

 

Kontra
Seuraa 
Viestejä981

Kekkonen ja Breznev olivat saunomassa asiaankuluvine virvokkeineen. Intoutuivat sitten kehumaan hyviä naapuruussuhteita ja toisiaan. Breznev tuumasi, että kun naapurusten välit olivat niin mahdottoman hyvät, niin miksei poistettaisi rajaa ihan tarpeettomana. Kekkonen oli hetken vaiti ja tuumasi: - Ei minusta sentään taida olla niin suuren maan johtajaksi. 

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

This is the transcript of a radio conversation of a US naval ship with Canadian authorities off the coast of Newfoundland in October, 1995. Radio conversation released by the Chief of Naval Operations 10-10-95.

Americans: Please divert your course 15 degrees to the North to avoid a Collision.
Canadians: Recommend you divert YOUR course 15 degrees to the South to avoid a collision.
Americans: This is the Captain of a US Navy ship. I say again, divert YOUR course.
Canadians: No. I say again, you divert YOUR course.
Americans: This is the aircraft carrier USS Lincoln, the second largest ship in the United States' Atlantic fleet. We are accompanied by three destroyers, three cruisers and numerous support vessels. I demand that YOU change your course 15 degrees north, that's one five degrees north, or countermeasures will be undertaken to ensure the safety of this ship.
Canadians: This is a lighthouse. Your call.

Lighthouse and naval vessel

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat