Seuraa 
Viestejä13176

Marsu tuo hauska eläin, mutta marsulle ei kannata syöttää liikaa tuoretta heinää ja anna marsulle tarpeeksi kuivaa ruokaa että se juo vettä.

Marsun hampaat kasvaa jos ei jyrsi niitä sopivasti kokoajan. Eli kaikki Jugend ja muut ehkä antiikkisetkin tyylihuonekalut on oivaa harjoittelua marsulle. En tiedä onko Ikean lastulevy ja kuitulevy kalusteet hyväksi marsulle.

Marsu rupee paskantaan ja ripulin saa ja kuivuu helposti kasaan jos liian tuoretta tavaraa syö. Kuivat jyvät ja timotei heinä on parasta ravintoa. Marsut maksaa siinä 30-50 euroa niin helppo aina ostaa kaupasta uusi marsu jos vanha menee pilalle.

Marsu elää 3 vuotta ja hyvällä hoidolla jopa lähemmäksi 5 tai 7 vuotta.

Kommentit (10)

"Marsu ruokana - Ruuaksi valmistettu marsu.

Marsu kesytettiin Andeilla alun perin ravinnoksi. Niiden lihaa on kuvailtu jäniksen ja kanan lihan yhdistelmäksi, tosin se muistuttaa niin väriltään kuin maultaankin viiriäistä. Lihassa on runsaasti proteiinia ja se on vähärasvaista. Marsuja voi kasvattaa ravinnoksi myös kaupunkiympäristössä, sillä ne vaativat paljon vähemmän tilaa ja lisääntyvät nopeammin kuin perinteiset karjaeläimet.

Marsu on tänäkin päivänä merkittävä osa perulaisten ja bolivialaisten ruokavaliota, etenkin Andien ylänköalueilla. Perulaiset syövät noin 65 miljoonaa marsua vuodessa, ja se on ravintona juurtunut syvälle perulaiseen kulttuuriin. Muun muassa Cuscon pääkatedraalissa on maalaus, jossa kuvataan Jeesus syömässä marsua (esp. cuy) ja juomassa chichaa viimeisellä ehtoollisellaan 12 opetuslapsensa kanssa."

Wikistä löytyy kaikkea jännää. Marsu tunnetaan myös rock-kitaristien keskuudessa, tässä kokonainen lauma marsuja:

No joo, entisenä marsunomistajana on pakko sanoa ettei tiäremies mene ihan vikaan väitteissään Sitä lastulevyä en kuitenkaan kemikaalien vuoksi antaisi marsu-paralle pureskeltavaksi, enkä muutenkaan käsiteltyä puuta

Pisti vähän hymyilyttämään tämä aloitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tiedesivuilla kun ollaan, niin ollaanpas siellä sitten välillä vähän vakavampia!

Hyvin tuntemamme kesymarsu on luonnollisesti kotoisin Etelä-Amerikan Andeilta, mutta sen suht’ kaukainen länsiafrikkalainen serkku, kääpiövesisika, on myös saavuttamassa hyväksytyn pienlemmikin statuksen. Hippopotamus porcellus on sukua marsulle, jokisialle ja virtahevolle.

Irrallinen anekdootti: Jotta geenisopan saisi vielä paremmin sekaisin, on pakko kertoa, että fossiililöydösten ja nykyisten RNA -näytteiden mukaisesti virtahepo ja kääpiövesisika ovat sukua jopa valaille. Kts. Wikipedia

Hellyttävän näköinen kääpiövesisika käyttää luonnollisissa elinympäristössään hyväkseen lähes kaikkia matalikon kasveja, mutta se tulee toimeen myös eläinliikkeiden jyrsijöiden ravinnolla. http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/1 ... 68x387.jpg

Kääpiövesisian värimuunnoksia on kolmea eri tyyppiä, joiden skaala ulottuu valkoisesta keltaisen kautta tummanruskeaksi.
http://www.jimmylegs.com/uploaded_image ... 762815.jpg
http://pics.hoobly.com/full/2FJ37H2VHRQZJACLDP.jpg

Sukulaistensa mukaisesti kääpiövesisian hampaat kasvavat koko sen eliniän ajan, joten tuon ratakiskon syöttäminen todellakin tarkoittaa uutta eläinkauppareissua.
http://davidclare.me.uk/news/wp-content ... -fangs.jpg
Se, että kääpiövesisika sattuu järsimään isotädin biedermeierpiironkia, se johtuu vain siitä, että sen talttamaiset hampaat ovat päässeet kasvamaan liian pitkiksi ja niitä täytyy jollain tavalla kuluttaa pois.

Laji ei ole Suomessa kovinkaan yleinen, sillä karvattomuutensa vuoksi se on hyvin arka viimalle ja nopeille lämpötilanvaihteluille saattaen näin tukehtua oman nuhansa seurauksiin.

Tietojeni mukaan kääpiövesisian poikasia löytyy ainakin Helsingin, Tampereen ja Lahden eläinkaupoista. Hintahaitari on uroksilla 75 - 90 euroa ja naarailla alkaen 100 euroa.
Aloittelevalle rodent -harrastelijalle uros on rauhallisempana sopivampi ja luonteeltaan helpommin kesyyntyvä, eikä kahta samaa sukupuolta olevaa kääpiövesisikaa saa pistää samaan häkkiin kuin pariutumisaikana.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kalliiksi moinen tulee, jos ostoruoalla tulee syöttää.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Pacanus Rusticanus:
” Mikä siis oli marsun baramiini?”

Epäilisin kuperilla taikalaseillani katsoen, että: kapybarat, siiselit, celestionit, hutiat, marat, squierit, behringerit, jerboat, egnaterit ja riittävän kaukaa takaisin lähtöpisteeseen kiertäen myöskin fenderit.
Yllättävän paljon asioita omassa suppeassa merkityksessään?

Jos sattuu lähiaikoina vierailemaan Cuscossa, niin paikallisesta katedraalista löytyy kaunis seinämaalaus, jossa Jeesus opetusheeboineen on syömässä perinteistä pääsiäisateriaa eli paahdettua marsua.
http://williamsonsinperu.blogspot.com/2 ... upper.html

Ah, niin tutkimattomia ovat Herran biodiversiteettikonseptit…

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat