Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisiköhän vastaavaa kokeilla Suomessa:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tut ... 5258419196

Sivut

Kommentit (28)

Hormoniperäinen unirytmi on tunnettu jo kauan ja sen seuraukset. Koulupäivää voisi hyvinkin myös lyhentää, mutta taitaa OAJ hallita asiassa. Myös poika/tyttäkoulut olisi suotavaa palauttaa hyvinvoinnin tulosten kannalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
cryo
Pitäisiköhän vastaavaa kokeilla Suomessa:Tuskinpa. Kyllä aina joku konservatiivi tietää paremmin, ja tutkimustulokset ovat väärässä.

Juuh ei kannattais, ei näin tehty 50 vuotta sittenkään. Miksi nyt :I

Mutta asiaan, itellä vielä opiskelu hyvässä muistissa ja muutenkin tyyppinä aamu-uninen, pakko sanoa että klo 9 päivät koulussa oli aina parhaat, oli sitten yläasteella tai lukiossa. Vaikka kyseessä oliki vain tunti lisäunta, teki se päivästä paljon pirteämmän. Syitähän on aika pitkäänki selitelty, nuorilla rytmi vain poikkeaa normaalista.

Voisi tehdä hyvää kouluviihtyvyydelle. Ja arvosanoille.

+ Rovaniemen... (jommassa kummassa, en muista nimeä) lukiossa on käytössä klo 9 herätykset. En ole vielä tavannu oppilasta joka niistä olis valittanu.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Joskus 1800-luvulla ja ennemmin ihmiset nousivat aamuisin kello viideltä ja vain poikkeustapauksina olivat puoleen yöhön hereillä. Mielestäni ongelma on nykyään siinä, että ihmiset menevät arkenakin keskiyöltä nukkumaan ja heräävät viikoloppuina iltapäivällä. Ei ongelmaa ratkaise yhtään se, että aikatauluja siirretään jatkuvasti vain myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Ihmisen luontainen hermonitoiminta kuitenkin tukee valoisalla parempaa vireystilaa, niin mielestäni ihmisen pitäisi olla valoisana aikana hereillä ja nukkua pimeät ajat. Mielestäni televisiota puoleen yöhön katsovat saavatkin kärsiä oppimisvaikeuksistaan, jos heillä ei ole yhtään itsekontrollia mennä nukkumaan järkevään aikaan. Ongelma ei ole koulunalkamisaika, vaan jokin muu asenneongelma.

Ennen peruskoulua 1950- ja 1960-luvuilla koulu ei useilla paikkakunnilla Suomen maaseudulla alkanut koskaan kello 8, vaan aikaisintaan yhdeksältä. Tämä on tosi.

1800-luvulla virkamiehet aloittivat työpäivänsä kymmeneltä. Lehmien lypsyrytmi pakotti osan nousemaan aamuviideltä, ja tehtaan pilli kuudelta. Mutta parempi väki on aina elänyt myöhemmällä rytmillä.

Mulle kasiaamut meni jotenkin huomaamatta. Ensimmäisestä oppitunnista en muistanut myöhemmin päivällä yhtään mitään. Vasta 9-10 alkoi aivot heräillä, vaikka olisi noussut ylös miten aikaisin.

Kasiaamu on sikälikin hankala, että useimmat vanhemmat menevät työhön vasta yhdeksäksi. Lisää liikennettä aivan tarpeettomasti viedä ensin penskat ja sitten lähteä erikseen itse.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Ja minä kun en osaa mennä nukkumaan illasta/alkuyöstä en sitten millään,vaikka kuinka väsyttäisin itseni.Pärjään pirun vähällä unella pirun pitkään-kunhan saan nukkua ne vähät tuntini tuossa minulle ilmeisesti tärkeässä 03-07 aikojen välisellä maastolla.
Nykyisessä vuorotyössä aamuvuorot on painajaista.Matkan takia täytyy herätä n.04.10 aikoihin.Alkaa neljäkin aamuvuoroa putkeen väsyttää,jos ennen ekaa aamua ei nuku yhtään ja kolmeen seuraavaan tunnista kahteen/aamuvuoro.
Neljän aamun aikana kartutettu väsymys ei yhtään edesauta tai helpota nukahtamista.En armeijassakaan nukahtanut aiemmin mehtässä repimisen aiheuttamasta väsymyksestä huolimatta.Usein olin hereillä 02.00...03.000 aikoihin herätäkseni ihan virkeänä seuraavan aamun herätyksessä.
Jos olen työtön/lomalla niin nukun luontaisesti tuommoiset 4-6 tuntia jokseenkin aikavälillä 03.00-10.00 enkä ole ikinä väsynyt.Myöskään yövuorojen takia en väsy,kunhan pääsen mahdollisimman nopeasti aamu seitsemän jälkeen nukkumaan ne kolme-neljä tuntiani.

Tuppu L 2.0
Mielestäni televisiota puoleen yöhön katsovat saavatkin kärsiä oppimisvaikeuksistaan, jos heillä ei ole yhtään itsekontrollia mennä nukkumaan järkevään aikaan. Ongelma ei ole koulunalkamisaika, vaan jokin muu asenneongelma.Nimenomaan näin, komppaan 100 %:sesti.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Intissä kasarmilla alkaa hiljaisuus 22:00:00. Se olisi ihan ok myös pennuille. Mutta mitäs nuo tekee: 03:20:00 kiljuvat ulkona. Saattavat olla väsyneitä vaikka koulu alkaisi 11:00.

9.0 tuntia unta on paljon. Mutta sen verran nyt vaan sattuu tarvitsemaan.

Kannatan ulkonaliikkumiskieltoa 22:00:00 jälkeen. Viikonloppuisin ja lomilla aikaa voisi ehkä antaa pitempään. Samaan aikaan myös Facebook kiinni alaikäisiltä. Yöllä netissä on möröt ja muut pedofiilit liikkeellä.

Lapsilla on oikeutensa, mutta vanhemmilla on velvollisuus pitää pennuistaan huolta. Tämän päivän lapsuusmuistoja: Facebookissa riitelyä, Runescapesssa huuhailua, tupakan polttoa sisäpihalla miettien, mitä kirjoittaisi irkkiin.

Itse yläasteikäisenä menin jo noin 02:00:00 nukkumaan, sitä aikaisemmin ei oikein pystynyt kun piti jutskata muijjien kanssa.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484

Sopis hyvin tyoelamaankin, kellot pois ja aletaan elamaan valon rytmin mukaan

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Meidän lapsilla alkaa hiljaisuus 20:30. Silti ysiaamu olisi kivempi. Huomattavaa edellä olevassa oli, että myöhennetty koulun alku AIKAISTI lasten nukkumaanmenoa.

Lapset eivät opi nousemaan ajoissa navettaan lehmiä lypsämään ym. agraariyhteiskunnassa tärkeää, jos koulu ei ala "kukonlaulun aikaan".

Niin mutta hetkinen eihän meillä ole enää tuota agraariyhteiskuntaakaan ja robotit lypsää lehmät...? Niin mutta näin on aina ennenkin tehty ja hyvä on tullut.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat