Seuraa 
Viestejä45973

No?

Voi on omasta mielestäni parempi vaihtoehto:

1) Se maistuu paremmalta ja sitä voi syödä kuin suklaapatukkaa.
2) Se on terveellisempää, kun siinä eläinrasvoja, joita elimistö voi välittömästi hyödyntää.
3) Ravinnerikkaampaa, koska kun eläinrasvoja keho kykenee hyödyntämään, niin tulee kylläinen olo nopeammin.
4) Tulee hienommassa pakkauksessa.
5) Antaa enemmän makua.

Sivut

Kommentit (43)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Transrasvojen välttämisestä saisi tulla kansanliike. Siinä sitten loppuisi margariinilla mässäily. Kasviöljyt ovat nimenomaan myrkytetty kovettamalla margariiniprosessissa.

Missä määrin muuten kovetettuihin rasvoihin jää nikkeliä? Rasvat ovat tuntikausia nikkelikontaktissa transrasvoja kehrättäessä.

Kuulin juuri, että margariinit ovat ennen värjäystä harmahtavaa massaa. Saman väristä tavaraa kuin kertyy viemäriputkiin keittiöhommissa. Ja on muutenkin aika samaa tavaraa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883

Voi.

Se maistuu paremmalle. Kuuntelen oman kehoni ääntä ja sitä seuraan.

Lisäksi olen kuullut kaikenlaista ikävää margariinien valmistusprosesseista...

En kuitenkaan usko, että nekään mitään myrkkyä ovat. Jos on tarpeeksi suolaista, niin kyllä nekin maistuu ja niitä tulee käytettyä, jopa voita enemmän... Koska ovat niin helposti ja nopeasti levittyviä pehmeälle leivälle jopa kylmänä suoraan jääkaapista.

Se onkin voin ainoa ikävä puoli, että se on niin kovaa tullessaan suoraan jääkaappilämpötilasta.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Oivariini. Voi on liian tuhdin makuista.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241
Paul M
Transrasvojen välttämisestä saisi tulla kansanliike. Siinä sitten loppuisi margariinilla mässäily. Kasviöljyt ovat nimenomaan myrkytetty kovettamalla margariiniprosessissa.

Hmmm, tässä on sellainen ongelma että suomalaisissa nykymargariineissa ei juuri ole transrasvoja. Varhaisemmissa trialeissahan margariinit todella juu tappoivat ihmisiä ja todennäköinen syy oli juuri transrasvat. Myös ikäviä epitutkimuksia löytyy ainakin 80-luvulle asti [tehtyjen aineistojen perusteella]. Puskan Pessiltä kysyttäessä "paljonko suomalaisissa margariineissa oli transseja ennen kuin ne likvidoitiin" vastaus oli "en tiedä". Yeah, sure.

Kasviöljyjä epäillään pitkässä juoksussa tromboottisiksi, mikä lisää varfariiniriippuvaisia pitkässä juoksussa - en tiedä onko saantitavalla niin väliä. Ihan periaatteessa kaikkea sylttytehtaan vähänkään pidemmiltä linjoilta tulevaa on toki viksua välttää, kuten margariineja. Toisaalta rypsiöljypohjaisen(!) margariinin suhteen on saatu ehkä kovinta näyttöä koskaan sydänkohtausten ehkäisyssä JO niitä saaneilla (de Lorgeril ym.). Harva periaate on sellainen, mistä olisi pelkkää haittaa/hyötyä joka tilanteessa.

Voin suhteen uhoa on riittänyt ja periaatteessa logiikkaakin, mutta en ole saanut kunnon puolustuksia mm. siihen onko palmitiinihapon vetäminen suoraan kurkusta alas fiksua jos pitää ravinnossaan edelleen hiilarimoskaa. Ehkäpä ei ole - syynä voi olla glukolipotoksisuus eri mekanismeineen tai/ja kalorien saannin nousu yli thresholdin. Näistä seuraa varmaankin monet ravinnon liikaan palmitiiniinkin liitetyt ongelmat - shittiruokien korvaaminen kerralla on loogisempi ratkaisu kuin elää edelleen kuin pellossa ja alkaa mättää voita naamariin luullen että Jeesus Pelastaa. Luomuargumentti on periaatteessa hyvä - butyraatti, K2 ja CLA ovat kuumia juttuja, mutta omega 6-pitoisuudesta puhuminen on voin suhteen lähinnä huvittavaa (niin vähän).

Pahamaineisinkin paleoblogaaja & sepelvaltimoita viikoittain skannaava radiologi lopetti(?) bloginsa sen jälkeen kun alkoi uhoamaan että kirjoittaa pian "puolustuspuheen voista". Kertonee jotain aiheen vaikeudesta. Kun ruokavalio ei läskiytä, voi saattaa hyvinkin toimia - kuten karppaajilla.

Kylmäpuristettu neitsytoliivi + kylmäpuristettu kookosöljy ja päälle jotain ALA-rikasta kylmäpuristettua - siinä basis josta lähdetään. Kahteen ensimmäiseen oikeasti rakastuu sitäpaitsi ruoanlaitossa nopeasti - kookos on upea paistorasva ja oliivi on salaattikastikkeena buenos dias. Kylmärypsi taas halpa tapa saada ALAaa koneeseen. Jos samalla huolehtii runsaista omegoista ja Deestä, ei neuroottisinkaan hysteerisyys omega kuutosista liene kovin vakaalla pohjalla.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
KidV
Kaivapa Paul M numerot kuin paljon transrasvoja on nykyään margariineissa, kun ne kovetetaan loppuun asti.lainaus jostain:
"Trans-rasvojen synty hydrogenointiprosessissa riippuu käytetystä paineesta: mitä alhaisempi paine, sitä enemmän trans-rasvoja syntyy. Yhdysvaltain maatalousministeriön tutkimusten mukaan yleensä prosessissa käytetyssä 150 kPa paineessa soijaöljyä hydraamalla syntyi 40 % trans-rasvoja"

Tuo 40 % siis prosessissa jossa kovettamista ei ole tehty loppuun asti. Eli täydellinen kovettaminen tuottanee 0 %. Täydellisyyden asteesta riippuen lukemat voisivat olla 0...40 % välillä. Miten hyvin prosessit toimivat? 100-prosenttisesti?

Mutta kukin tulkoot onnelliseksi omalla rasvallaan. Minä siirryn voihin, kermaan ja silavaan. Ja broilerinrasvaan. Kasvirasvoista hyväksyn rypsiöljyn kylmäpuristettuna. Tosiasiassa en siirry vaan jatkan noita.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892

Yhdysvaltain ja Suomen tilanne on erilainen. Suomessa jääkaappimargariinien valmistusprosesseja muutettiin 1990-91 siten, että rasvojen osittaisesta kovettamisesta luovuttiin. Transrasvoja ei siis jääkaappimargariineissa täällä ole.

Epidemiologinen näyttö tukee juoksevien kasviöljyjen käyttöä. Jos öljyt ovat vielä kylmäpuristettuja, sen parempi. Rasiarasvojen käytölle on näe oikeastaan mitään hyvää syytä.

Lippa Luke
Seuraa 
Viestejä484
Turbokameli
Ei kumpaakaan. Kylmäpuristettuja kasviöljyjä niiden sijaan.Kunnon Venalaista valkosipulilla ja pippurilla maustettua sianrasvaa eli spekk ("Salaa" !?) se olla pitaa

Ihminen kuolee muutenkin… Miksi siis tapamme toisiamme? Me kuolemme ennemmin tai myöhemmin kuitenkin. Maa jää, mutta me poistumme. Miksi siis sotia maan vuoksi,..

Jääkaappikylmä voi on erityisen kätevää juustohöylättäväksi.

Pähkinöitä, oliiviöljyä, spekkiä (sitä sian ihraa, superihanaa!) lintujen rasvoja, voita, varastoituja juustoja, kookosöljyä, rasvaista kalaa (itse savustettua ankeriasta!); monipuolisesti kaikkea mahdollisimman vähän prosessoituna.

Margariineihin en koske pitkällä tikullakaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat