Seuraa 
Viestejä45973

Millaisia asbestimääriä vanhoissa taloissa on? ja miten haitallisia nämä määrät ovat?

Kommentit (7)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Riippuu talosta, ja pelkästään yksi asbestihiukkanen voi olla hyvin haitallinen.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 Kide voi riittää, asbestit kiteytyy terävinä neulasina, jotka mekaanisesti voi vaurioittaa DNA:ta ym., mikä voi aiheuttaa lievää keuhkosyöpää arpikudoksen lisäksi.

Eli vaikkapa kertaluontoinen putkien, wc-pöntön, ja seinien purkaminen voi nostaa riskiä sairastumisiin todella paljon jos tässä hommassa altistuu asbestille?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Telep
Eli vaikkapa kertaluontoinen putkien, wc-pöntön, ja seinien purkaminen voi nostaa riskiä sairastumisiin todella paljon jos tässä hommassa altistuu asbestille?Kyllä voi. Ota näytteet rakenteista ja toimita ne labraan analysoitavaksi ennen kuin tartut sorkkarautaan. Raavit niitä rakenteita minigrip-pussiin, pistät saatekirjeen kera kirjekuoreen ja lähetät vaikkapa tänne:

Kiratek Oy
Myyntimiehenkuja 4, 90420 Oulu

Asbestianalyysi maksoi kellarimme laattojen kohdalta muistaakseni 70 euroa. Negatiivinen oli.

Teetin analyysin jälkeenpäin kun olin jo purkanut rakenteet...

Jos tiedät että rakenteissa on asbestia, ei kyllä kannata itse purkaa vaan maksaa kiltisti asbestipurkufirman kulut. Asbestikuiduissa on sekin paskamaista, että kun ne joutuvat huoneilmaan, niiden laskeutuminen tuulettomissa olosuhteissa kestää n. kuukauden. Elikkäs huoneilma on aika pitkään pilalla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Asbestikuiduissa on sekin paskamaista, että kun ne joutuvat huoneilmaan, niiden laskeutuminen tuulettomissa olosuhteissa kestää n. kuukauden.Aika kevyitä on ne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat