Seuraa 
Viestejä519

Mitä ei tule omaksua islamilaisuudesta?

Toivon tänne ajatuksia islamilaisuuden kielteisistä puolista, piirteistä ja tavoista. Hyviäkin puolia saa kertoa. Lisätään näin tietoisuutta ja tullaan tietoiseksi myös ennakkoluuloista?

Huonoa:

- Sotaisuus, fanaattisuus ja jatkuva taisteleminen. Viha elämän kantavana voimana koko elämän ajan, on hirveää - ja on hirveä perintö jälkipolville.

- Naisten monimuotoinen syrjintä ja huonosti kohtelu (väkivalta), naisten ulkopuolelle jättäminen ja alistaminen ovat perseestä.

- Kunniamurhat, verikostot, muut kostot (hapot, myrkyt) ja sukuelimien silvonnat ovat myös perseestä.

- Moniavioisuus. Haaremit eivät ole nykyaikaa, ei miesten, eikä naisten pitäminä, vaikka se monia houkuttaakin, myös naisia.

- Naisten kontrollointi ja hallinta. Myös naisten seksuaalisuuden kontrollointi. Naisilla on aivan yhtä vahva seksuaalisuus kuin miehillä.

- Kuolemantuomiot? Ratkaiseeko tappaminen, kuolema mitään?

Hyvää:

- Vieraanvaraisuus on jotain, josta ainakin länsi- ja eteläsuomalaiset voivat ottaa oppia. Ettei lähtiessä pyydetä 50 e ruuasta (ainakin mielessä).

Kommentit (20)

Pirta
Mitä ei tule omaksua islamilaisuudesta?

Huonoa:
- Sotaisuus, fanaattisuus ja jatkuva taisteleminen. Viha elämän kantavana voimana koko elämän ajan, on hirveää - ja on hirveä perintö jälkipolville.
- Naisten monimuotoinen syrjintä ja huonosti kohtelu (väkivalta), naisten ulkopuolelle jättäminen ja alistaminen ovat perseestä.
- Kunniamurhat, verikostot, muut kostot (hapot, myrkyt) ja sukuelimien silvonnat ovat myös perseestä.
- Moniavioisuus. Haaremit eivät ole nykyaikaa, ei miesten, eikä naisten pitäminä, vaikka se monia houkuttaakin, myös naisia.
- Naisten kontrollointi ja hallinta. Myös naisten seksuaalisuuden kontrollointi. Naisilla on aivan yhtä vahva seksuaalisuus kuin miehillä.
- Kuolemantuomiot? Ratkaiseeko tappaminen, kuolema mitään?

Hyvää:

- Vieraanvaraisuus on jotain, josta ainakin länsi- ja eteläsuomalaiset voivat ottaa oppia. Ettei lähtiessä pyydetä 50 e ruuasta (ainakin mielessä).
Mielestäni sieltä päin ei tule ottaa mitään. http://aikapommi.wordpress.com/

Meidän pohjoismaiden yhteiskunnissa on jo kaikki tarpeelliset arvot. Nyt vain niitä pitäisi vielä hioa, jotta saataisiin timantti esille.

Esim vieraanvaraisuus on jo meidän arvoina; käy vaikka Kainuussa tai Vantaalla -- kylässä.
Kuolemantuomiot olisi kyllä hyvä saada, mutta on turha puhua islamin kuolemantuomioista samaan aikaan oikeusvaltion suorittaman kuoleman tuomion yhteydessä. Meillä ei edes noitia teloitettu aviorikoksesta tai siksi, että mies raiskasi, niin nainen teloitetaan ja mies saa valtion viran siitä hyvästä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Pirta

- Sotaisuus, fanaattisuus ja jatkuva taisteleminen. Viha elämän kantavana voimana koko elämän ajan, on hirveää - ja on hirveä perintö jälkipolville.Ja tätäkö kristityt eivät mielestäsi harrasta?

- Naisten monimuotoinen syrjintä ja huonosti kohtelu (väkivalta), naisten ulkopuolelle jättäminen ja alistaminen ovat perseestä.Tuntematonta muualla kuin lähi-idässä vai?

- Kunniamurhat, verikostot, muut kostot (hapot, myrkyt) ja sukuelimien silvonnat ovat myös perseestä.Totta.

- Moniavioisuus. Haaremit eivät ole nykyaikaa, ei miesten, eikä naisten pitäminä, vaikka se monia houkuttaakin, myös naisia.Jos se kaikkia osapuolia miellyttää niin mikäs siinä sitten? Mormonit noita harrastavat ainakin. Harrastavatko muslimit myös?

- Naisten kontrollointi ja hallinta. Myös naisten seksuaalisuuden kontrollointi. Naisilla on aivan yhtä vahva seksuaalisuus kuin miehillä.Ja sitäkö muut uskonnot eivät tee?

- Kuolemantuomiot? Ratkaiseeko tappaminen, kuolema mitään?Ratkaisee paljonkin, ja lisäksi kuolemantuomioita kyllä jakelevat muutkin kuin muslimit ja ne muut taitavat jaella niitä vielä enemmän kuin muslimit. Kiina taitaa johtaa tilastoja.

- Vieraanvaraisuus on jotain, josta ainakin länsi- ja eteläsuomalaiset voivat ottaa oppia. Ettei lähtiessä pyydetä 50 e ruuasta (ainakin mielessä)En mä pyydä vierailtani mitään jos ei ole etukäteen sovittu.

Idioottimainen aloitus. Tästä tulee varmaan loistava keskustelu.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hitto kun Areenalla ei ole oikeuksia levittää Pienten historian viimeistä osaa: Oikeutta lapsille, jossa kerrottiin eräästä 8-vuotiaasta joka ei kyennyt ymmärtämään miksei kaikilla ollut oikeutta sivistykseen ja päätti perustaa koulun, joka naamioitiin leikkikouluksi koska Tsaarivalta ei moista olisi suvainnut. He tekivät yhdessä kirjat ja opettivat toisiaan. Tämä rehtori - jonka nimeä ne muista, ihmetteli myös aikuisten vaarallisia tapoja tupakanpoltosta viinan juontiin.

Siinä oli mahtava pieni ihminen jolle pitäisi mielestäni ehkäpä jopa liputtaa.

Oli tällä pointtikin..

Mitä lasten ei tule omaksua aikuisten maailmasta, olisi ehkäpä tärkeämpi kysymys, jonka pohtimiseen tulisi lapsi ohjastaa pienestä pitäen.

Harmittaa muuten kovasti etten löydä tuosta pojasta enempää tietoa, hän kun teki minuun suuren vaikutuksen, enkä osaa edes varmana sanoa oliko hän 8, vai 12-vuotias.
Jos joku hänestä enemmänkin tietää, niin saa mainita.
Lapset tarvitsevat hänen kaltaisiaan esimerkkejä jotteivat he olisi vain "pieniä ihmisiä"
Pieniä he ovat vain kansalaisina.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1380
Taha
Mielestäni romanialismiin tulee myös suhtautua varauksella, koska siihen kuuluu tuntemattomien ihmisten teloittaminen nakkarijonossa.

Alkoholikielto ja possun bannaaminen pitaisi jattaa omaksumatta, ei mahdu mun jarkeeni tuollainen. Hirveata

Pirta
Seuraa 
Viestejä519

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2006/02/ ... 99536.html

[size=150:1xvjhzx7]Monikasvoinen islam[/size:1xvjhzx7]

Valtaosa maailman yli 1,3 miljardista muslimista elää rauhanomaisesti. He eivät käy ulkomaisten lähetystöjen kimppuun, eivät aja islamin lakiin perustuvaa valtiota eivätkä ilahdu terrorismista. Euroopassa saatetaan silti sotkea keskenään niin islaminusko kuin Tanskan lippujen polttaminen, äärimuslimit ja terroristitkin.
Länsimainen kulttuuri suhtautuu islamiin helposti epäluuloisesti, pahoittelee islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila. - Me näemme usein islamissa ”toisenlaisen” ja ”vieraan”. Ajattelemme edustavamme kaikkea hyvää, jota muslimit eivät edusta. Vastakkainasettelua tukee se, että äärimuslimit julistavat äänekkäästi toimivansa islamin nimissä, tutkija jatkaa. – Siihen heillä ei olisi oikeutta, koska he edustavat vähemmistöä ja ovat usein eri linjoilla kuin valtaosa islamilaisesta oppineistosta. Pilakuvakohussa sekoittuvat uskonto ja politiikka

Esimerkiksi alun perin Tanskassa julkaistut pilakuvat profeetta Muhammedista loukkasivat muslimeja, mutta kaduille ryntäsi vain pieni osa uskovaisista.

- Väkivaltaisten mielenilmausten taustalla piilee sotkuinen vyyhti politiikkaa ja muun muassa miehitysten sävyttämää historiaa, ei niinkään uskonto, arvioi erikoistutkija Tuomo Melasuo Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksesta.

Lähes mitä tahansa voi tosin tarvittaessa perustella uskonnolla, Melasuo huomauttaa. Hänen mukaansa esimerkiksi Syyrian kovaotteinen hallitus on ruokkinut Euroopan vastaisia mielenosoituksia.

Niitä järjestettiin Syyriassa pilakuvatyrmistyksen ja uskonnon nimissä, mutta hallitus ajoi omaa etuaan ja yritti samalla pitää mielenilmaukset kohtuullisina, tutkija sanoo.

Hallitus halusi lähettää eurooppalaisille viestin, jonka mukaan autoritaarisen hallituksen vaihtoehto olisi uskonnollinen mellakointi ja kaaos, Melasuo analysoi.

Äärimuslimi ei ole sama kuin terroristi

Vaikka pilakuvakohu voi riittää sytykkeeksi osoittaa raivokkaasti mieltään, useimmat muslimit eivät tee niin. Keskivertomuslimi ei liioin kannata terrori-iskuja, joista suuri osa on sitä paitsi tehty muslimimaissa.

Edes äärimuslimeja ei ole syytä samastaa terroristeihin, vaikka osa terroristeista väittääkin puolustavansa islamia.

Äärimuslimi ihannoi yhteiskuntamallia, jossa noudatetaan islamiin perustuvaa lakia. Hän ei ole yhtä kuin terroristi, aivan kuten jyrkinkään katolilaisuus ei 1970-luvulla merkinnyt pohjoisirlantilaisten IRA-pommittajien tukemista.

Muslimifundamentalisteille pilakuvakohu on kuitenkin tarjonnut mahdollisuuden levittää omia uskonkäsityksiään. Niitä uhkaa etenkin se, että Euroopassa on liberaali islam jo saanut jalansijaa.

Äärimuslimeilla on paljon pelissä, sillä heillä on islamilaisessa maailmassa enemmän painoarvoa kuin kannattajia, sanoo professori Hämeen-Anttila.

Äärimuslimien merkitys vaihtelee maittain. Esimerkiksi Pakistanissa, Saudi-Arabiassa ja Iranissa ääri-islamilaisuudella on suuri merkitys, kun taas vaikkapa Tunisisiassa ja Marokossa vaikutus jää aika pieneksi.

Kristityilläkin on ääriliikkeensä Muslimeilla ei ole uskonnollisen fundamentalismin monopolia, vaan tiukka pitäytyminen vanhoihin arvoihin ja tapoihin on tuttua myös kristinuskossa. Ajattelutapa on voimissaan etenkin Yhdysvalloissa. Siellä kristitty protestanttifundamentalisti saattaa esimerkiksi vastustaa naispappeutta, puolustaa ydinperhettä ja samalla pitää oikeutettuna väkivaltaa aborttiklinikoita ja niiden henkilökuntaa vastaan. Toisin kuin osalla äärimuslimeista, kristityillä fundamentalismi ei silti yleensä yhdisty väkivaltaan, tappamiseen tai niillä uhkaamiseen. Kristityilläkin on ollut esimerkiksi inkvisitionsa, mutta vaikkapa "vääräoppinen" kirja ei nykymaailmassa saa kristittyjen uskonnollisia johtajia julistamaan kuolemantuomiota kirjailijalle. Maailmanuskontoon mahtuu kiihkoa ja sallivuutta

- Fundamentalismin lisäksi sekä kristinuskossa että islamissa on myös liberaalit suuntauksensa, muistuttaa professori Hämeen-Anttila. - Molemmat ovat maailmanuskontoja, joista löytyvät uskonnon kaikki mahdolliset piirteet.

Joskus eri uskontojen fundamentalistien onkin helpompi ymmärtää toisiaan kuin oman uskontonsa liberaalia siipeä.

Hämeen-Anttilan mukaan esimerkiksi yhdysvaltalaiset fundamentalistikristityt ja äärimuslimit ovat joissain asioissa löytäneet yhteisen sävelen vastustaessaan maallistuneen yhteiskunnan piirteitä.

Vastaavasti liberaalimuslimit ja liberaalikristityt voivat ymmärtää toisiaan hyvin.

- Ainakin minun on usein vaikeampi ymmärtää äkkijyrkkää kristittyä kuin liberaalia muslimia. Kaikki muslimit eivät ole yhtä porukkaa ja kaikki kristityt toista. Pikemminkin fundamentalistit uskonnosta riippumatta ovat yhtä ja liberaalit toista, vertaa professori

http://yle.fi/uutiset/muu/2006/02/krist ... 99556.html

[size=150:1xvjhzx7]Kristinuskossa ja islamissa on paljon yhteistä[/size:1xvjhzx7]

Kristinusko, islam ja niitä vanhempi juutalaisuus ovat lähisukua. Sukulaisuus perustuu paitsi yhteen Jumalaan, myös samoihin syntyseutuihin ja moniin samankaltaisiin katsomuksiin. Historia ja politiikka ovat kuitenkin kiristäneet uskontojen välejä.
Maailman 6,5 miljardista ihmisestä noin kolmannes eli reilut kaksi miljardia on kristittyjä. Muslimeja on viidennes eli hiukan yli 1,3 miljardia. Suomessa islaminuskoisia on noin 20 000. - Olennaisin yhteinen piirre islamissa ja kristinuskossa on usko Jumalaan, joka on luonut maailman. Ihminen taas on vastuussa teoistaan Jumalalle, sanoo akatemiaprofessori Heikki Räisänen. – Molemmissa uskonnoissa korostuu eettinen paatos: ihmisen on elettävä oikein suhteessa Jumalaan ja lähimmäisiinsä. Lisäksi islamia ja kristinuskoa yhdistävät usko kuolemanjälkeiseen elämään sekä tärkeässä asemassa olevat pyhät kirjat eli Raamattu ja Koraani. Molemmat uskonnot tuntevat muun muassa enkelit ja jumalallisia ilmoituksia saaneet profeetat. Yhteisiä hahmoja ovat esimerkiksi Abraham, Mooses ja enkeli Gabriel. Islamin alkuaikoina uutta uskontoa pidettiin joskus kristillisenä harhaoppina. Siinä näkyy, että uskontojen läheinen yhteys tajuttiin jo tuolloin, Räisänen huomauttaa. Muslimit moittivat kolminaisuutta, kristityt naisen asemaa

Tärkein ero islamin ja kristinuskon välillä on suhtautuminen Jeesukseen. Jeesus on Koraanissa yksi suurista profeetoista ennen Muhammedia. Islam on kuitenkin jyrkästi sitä mieltä, että ainoan Jumalan rinnalle ei saa asettaa ketään muuta.

Islam pitää kristillistä kolminaisuusoppia suorastaan jumalanpilkkana, kertoo Räisänen. - Kristityt taas ovat olleet loukkaantuneita siitä, että Jeesuksen jälkeen tulikin vielä uusi profeetta, joka sanoi tuovansa paremman ilmoituksen tai ainakin korjaavansa sen, mikä kristittyjen ilmoituksessa meni vikaan.

Koraani on lakihenkisempi kuin Uusi testamentti ja muistuttaa sikäli enemmän Vanhaa testamenttia. Koraanissa annetaan selkeitä sääntöjä siitä, mitä yhteiselämä edellyttää ja korostetaan vaatimusta auttaa köyhiä.

Esimerkiksi pukeutumisohjeet sen sijaan ovat epämääräisiä, ja naisten hunnutusohjeet ovat myöhempää perinnettä, sanoo Räisänen.

Islamin tutkimuksen professorin Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan islamissa mies on perheen pää.

- Koraani korostaa, että miehen täytyy olla tasapuolinen vaimoilleen, Koraanihan sallii neljä vaimoa. Myös yleinen vaatimus hyvään kohteluun näkyy Koraanissa. Koraani antaa paljon mahdollisuuksia tulkita, että naisen asema on miehen alapuolella, Hämeen-Anttila toteaa. Räisänen tarkentaa, että Koraani on peräisin 600-luvulta. - Omana aikanaan Koraani merkitsi naisen aseman parantumista. Koraanissa esimerkiksi säädetään, että nainen saa periä puolet siitä mitä mies perii. Se ei kuulosta meistä tasa-arvoiselta, mutta sitä ennen nainen ei ollut perinyt yhtään mitään. Tulkintaperinne erottaa kristittyjä ja muslimeja

Muslimien ja kristittyjen pyhissä kirjoissa ei ole niinkään suurta eroa kuin siinä, miten niihin suhtaudutaan, katsoo Hämeen-Anttila. Hänen mielestään suurin ero uskontojen harjoittamisen välillä johtuu siitä, että kristillinen maailma sivuuttaa valtaosan siitä, mitä Raamattu sanoo.

- Vanhassa testamentissa Jumala muun muassa käskee hävittämään alkuperäisasukkaat viimeiseen mieheen ja myymään naiset ja lapset orjiksi. Tuollaista emme miellä kristilliseksi. Uudessa testamentissa taas on äärimmäisiä vaatimuksia, esimerkiksi syntiin viettelevä silmä pitäisi repiä irti. Monellekaan ei tule mieleen toteuttaa sitä, hän sanoo.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa yleisen käsityksen mukaan Raamattu ja varsinkin Uusi testamentti on kertomus Jumalan ilmoituksesta, jonka ihmiset ovat kirjoittaneet vuosisatojen aikana.

Islam taas pitää arabiankielistä Koraania Jumalan ilmoituksena, joka on säilynyt sanasta sanaan, vaikka sitä ei merkittykään heti tuoreeltaan muistiin. Sananmukaisesti totta on myös elämänohjeiksi tarkoitettu perimätieto profeetta Muhammedin elämästä.

Islamissa kuten kristinuskossakin on tietenkin oppikiistoja ja erilaisia näkemyksiä. Osa väestä tulkitsee pyhiä tekstejä väljästi ja osa tiukasti.

Keskivertomuslimi kuitenkin noudattaa ainakin joitain vanhoja säädöksiä ja lukee Koraania. Raamattua säännöllisesti lukeva rivikristitty taas lienee harvinaisempi tapaus.

Ympäröivä yhteiskunta lyö leimansa uskontoihin Miksi kristinusko sitten on erkaantunut Raamatun säädöksistä kauemmaksi kuin islam omistaan? Akatemiaprofessori Räisäsen mukaan selitys piilee kulttuurien sekoittumisessa. - Oikeastaan kristinuskoa ei olisi syntynyt, jos se ei olisi irtautunut juutalaisten säädösten noudattamisesta, Räisänen katsoo. - Kristinusko alkoi juutalaisena herätysliikkeenä. Kun se levisi niin sanottujen pakanoiden keskuuteen, luovuttiin ensin ympärileikkauksesta ja sitten ruokasäädöksistä. Vanhoista säännöistä kuten sianlihan syöntikiellosta kiinni pitävä islam muistuttaakin enemmän juutalaisuutta kuin kristinuskoa. - Teologisesti islam ja juutalaisuus ovat hyvin lähellä toisiaan. Politiikka ja historia ovat saaneet ne näyttämään verivihollisilta. Esimerkiksi Suomessa islam ja juutalaisuus ovat silti tulleet erittäin hyvin toimeen keskenään, samoin kuin kristinuskon kanssa, muistuttaa Räisänen.

Arjessa muslimeja ja kristittyjä yhdistää eri maissa etenkin yhteiskunta. Mitä kauemmin muslimi on asunut Suomessa, sitä vahvemmin hän identifioituu suomalaiseen yhteiskuntaan. Mutta jos kotimaa onkin köyhä, väestä iso osa lukutaidottomia ja vuosisatoja vanhat tavat voimissaan, uskonnon nimissä voi olla aivan tavallista tehdä kunniamurhia ja tyttöjen ympärileikkauksia.

Uskontoina kristinusko ja islam eivät voi joutua sotajalalle toistensa kanssa, vakuuttaa Jaakko Hämeen-Anttila. Kokonaan toinen asia on, missä mennään islamilaisen maailman ja lännen dialogissa. Siinä on paljon ongelmia, mutta ne eivät liity uskontoon vaan politiikkaan, Hämeen-Anttila huomauttaa.

[size=150:1xvjhzx7]Maailman muslimien enemmistö on sunneja[/size:1xvjhzx7]

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2006/02/ ... 00205.html

Pirta
Seuraa 
Viestejä519

Dokaavia ja kamaa vetäviä muslimia riittää, kuten myös luterilaisia, kristittyjä.

Uimarannoilla on muslimi-äijiä, mutta puolisot ovat nähtävästi kodeissaan kaavuissaan? Pään peittävästä huivista ajattelen, että se ei voi olla hyväksi hiuksille ja päänahalle?

Muslimi-äijät ovat kovia pettämään puolisojaan. Kapakoissa heitä on pilvin pimein jahtaamassa piparia. Myös netissä näitä riittää. Yksi Helsingissä vaikuttava imaami yritti kosiskella minua. Tuskin on ainoa.

Myös homostelua ja homoutta on islamin piirissä. En tiedä, onko sitä yhtä paljon kuin kristityillä tai muissa uskonnoissa?

Tähän mennessä vastanneille:

Ne, jotka haluavat väitellä kristinuskosta/kristillisyydestä, aloittakaa uusi keskusteluketju sitä varten?

En ole mikään kristinuskon/kristillisyyden puolustaja.

Tiedän kyllä mitä kaikkea pimeyttä sieltä löytyy. Mädimmältä tällä hetkellä siinä tuntuu, että niin monet 'kristityt' ulkoistavat kaiken pahan ja väärän. Vikaa ei ole ihmisissä, heissä itsessään, vaan ...

Raivopäitä täältä foorumista löytyy ... Taitaa olla ainoa paikka omalle vihalle? No hyvä, että edes joku paikka löytyy ...

Aivan kuin tämä foorumi olisi tarkoitettu vain yhdellä lailla ajattelevia varten?'

Ei taivu maailma yhdellä lailla ajattelevien 'pelikentäksi', ei edes sodilla.

Sotijat sukkulalla avaruuteen sotimaan?

Tai voisi perustaa jonnekin alueen, maan, jonka nimi on Sota ja kaikki sotahullut voisivat mennä sinne sotimaan sotansa?

kytoann
Seuraa 
Viestejä1968
jees
Hitto kun Areenalla ei ole oikeuksia levittää Pienten historian viimeistä osaa: Oikeutta lapsille, jossa kerrottiin eräästä 8-vuotiaasta joka ei kyennyt ymmärtämään miksei kaikilla ollut oikeutta sivistykseen ja päätti perustaa koulun, joka naamioitiin leikkikouluksi koska Tsaarivalta ei moista olisi suvainnut. He tekivät yhdessä kirjat ja opettivat toisiaan. Tämä rehtori - jonka nimeä ne muista, ihmetteli myös aikuisten vaarallisia tapoja tupakanpoltosta viinan juontiin.

Siinä oli mahtava pieni ihminen jolle pitäisi mielestäni ehkäpä jopa liputtaa.

Oli tällä pointtikin..

Mitä lasten ei tule omaksua aikuisten maailmasta, olisi ehkäpä tärkeämpi kysymys, jonka pohtimiseen tulisi lapsi ohjastaa pienestä pitäen.

Harmittaa muuten kovasti etten löydä tuosta pojasta enempää tietoa, hän kun teki minuun suuren vaikutuksen, enkä osaa edes varmana sanoa oliko hän 8, vai 12-vuotias.
Jos joku hänestä enemmänkin tietää, niin saa mainita.
Lapset tarvitsevat hänen kaltaisiaan esimerkkejä jotteivat he olisi vain "pieniä ihmisiä"
Pieniä he ovat vain kansalaisina.
Varmaankin Aleksanteri Ahola-Valo, s. 1900 Impilahti, k. 1997 Ruotsi. hänen päiväkirjojaan vuosilta 1907- 1909 on julkaistu kolmena niteenä, kirjastosta varmaan löytyy. Niissä kerrotaan tuosta lasten koulusta, jonka hän perusti ystäviensä kanssa 1908. Aivan uskomaton ihminen tosiaan. En lukiessani millään meinannut uskoa, että ovat aitoja päiväkirjamerkintöjä, mutta kyllä ne vain ovat. Valitettavasti hyvin, hyvin harvat lapset pystyvät sillä tavoin kyseenalaistamaan aikuisten maailman.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Pirta
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2006/02/monikasvoinen_islam_199536.html
[size=150:rc0fu4f0]Monikasvoinen islam[/size:rc0fu4f0]
Valtaosa maailman yli 1,3 miljardista muslimista elää rauhanomaisesti. He eivät käy ulkomaisten lähetystöjen kimppuun, eivät aja islamin lakiin perustuvaa valtiota eivätkä ilahdu terrorismista. Euroopassa saatetaan silti sotkea keskenään niin islaminusko kuin Tanskan lippujen polttaminen, äärimuslimit ja terroristitkin.

Aijaa? Ihan kuin Indonesia, joka on jo islamilainen, jossa on jo sharia voimassa, mutta nyt Indonesia haluaa sharian voimaan myöskin Banda Achehiin:
Linkki: Islamilainen laki tuo rauhaa ja vaurautta

Pirta
http://yle.fi/uutiset/muu/2006/02/krist ... 99556.html
[size=150:6z3n2kh8]Kristinuskossa ja islamissa on paljon yhteistä[/size:6z3n2kh8]
Kristinusko, islam ja niitä vanhempi juutalaisuus ovat lähisukua. Sukulaisuus perustuu paitsi yhteen Jumalaan, myös samoihin syntyseutuihin ja moniin samankaltaisiin katsomuksiin. Historia ja politiikka ovat kuitenkin kiristäneet uskontojen välejä.

Aijaa? Kristinuskonnon ydin ovat Jeesuksen opetukset.
Jeesuksen kertoman mukaan kaikki ihmiset ovat Jumalan perillisiä; Uskovaisen ei siis ole lupa asettaa ketään ihmistä erikseen jumalalliseen asemaan, puhumattakaan, että Jeesukseen uskovien pitäisi uskoa muiden uskontojen profeettoja, joiden opetus on äärimmäisen brutaalia.

Jumalan perillisten ei tule pitää profeettoja.

Jeesuksen mukaan taivaassa ei naida .
Muhammedin mukaan jokaiselle muslimille on taivaassa 70 neitsyttä, neitsyyttä oikein alleviivataan. Ne 70 neitsyttä per muslimi eivät tietystikään ole muslimeja

Jeesuksen mukaan miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia.
Humammedin mukaan yksi mies vastaa vähintään neljää naista, ja naisilla ei ole oikeutta valita edes asustetta ja miehellä on oikeus tuntea seksuaalista himoa, jos hän näkee naisen kasvot,...

Jeesuksen mukaan se on suurin, joka jakaa kaiken omaisuutensa.
Muhammedin mukaan se on suurin, joka ryöstää muiden omaisuuden.

Jeesuksen mukaan ihmisen tulee auttaa muita uskontoon katsomatta (esim. laupias samarialainen).
Muhammedin mukaan vääräuskoiset tulee tappaa.

Jne jne....
Repikää hyysärit siitä, mitä yhteistä on Jeesuksella ja Muhammedilla.,

Hämeen-Anttila tietää vallan mainiosti sen, että islam on sopuisa uskonto siellä missä ovat vähemmistössä.

Sitten he lisääntyvät, jokainen tekee 6-8 lasta, ja pian ovat enemmistössä. Tämä ketju Marokosta Pakistaniin on tappanut kaikki juutalaiset ja kristityt alueeltaan. Tässä vaiheessa Hämeen-Anttila vetoaa tietenkin Egyptin pieneen ja sorrettuun kristilliseen vähemmistöön, mutta he ovat olemassa vain siksi että ovat niin tehokkaita tappelemaan vastaan.

Miten Hämeen-Anttila selittää sen kaunistellen, että islamista luopuminen tarkoittaa kuolemantuomiota kaikissa näissä maissa?

Mitä ei tule omaksua islamilaisuudesta?
Helpompi vastata "mitä islamilaisuudesta tulee omaksua"- kysymykseen. Vastaus on EI MITÄÄN:
Sama vastaus kelpaa jokaisen uskonnon yhteyteen.

Pirta
Seuraa 
Viestejä519

Tästä pokaaja-imaamista vielä sen verran, että profiilissaan hän esitteli itsestään kuvia, joissa oli konekivääri käsissään ja sota-asuissa. Oli myös valokuvia itse sodasta. Sitten oli vielä kuvia hänen vauraasta suvustaan, joka oli nähtävästi joutunut lähtemään maanpakoon.

Nyt hän on imaamina täällä Helsingissä ja neuvoo muita kuinka tulisi elää. Hänellä oli yksi kuva myös itsestään kodissaan täällä, kirjojen ja kirjahyllyjen täyttämässä työhuoneessaan.

Uskonto, valta ja raha - vaarallinen yhdistelmä - ja hänellä oli niitä kaikkia.

Samoin alkaa olla myös Suomessakin. Vauraista suvuista olevat ja rahakkaat vanhoillisuskonnolliset alkavat vallata päätoimittajien paikkoja medioissa (HS). Politiikassa häärii myös yhä enemmmän näitä vanhoillisuskonnollisia, joilta ei rahaa puutu. Poliitikkojen uskonnollisuus tulisi olla julkista tietoa!

Näiden häärääjien vaikutus näkyy jo yhteiskunnassamme ja vaikuttaa myös meihin kaikkiin.

Onko se niin, että papit ja tappovälineet ovat aina sopineet hyvin yhteen? Välillä pidetään vähän taukoa ja ollaan rauhanomaisia lampaiden kaitsijoita. Sitten, kun tilanne taas sitä vaatii, niin ase käteen vaan ja yllyttämään myös muita?

Helsingin sanomilla on kilpailu, ketä julkista ihmistä koirasi muistuttaa.

HS.fi:ssä on nimittäin käynnistynyt Julkinen eläin -kilpailu. Kisassa etsitään tunnettuja ihmisiä muistuttavia elämiä. Eläin voi olla lemmikki-, tuotanto- tai villieläin, kunhan kuva on lähettäjän (tai perheenjäsenen tai ystävän) ottama. Yhdennäköisyyttä ei siis tule etsiä eläinkirjoista!

Kerro ohessa, ketä eläin muistuttaa. Kuvaile lyhyesti, mikäli elämäntarinassa ja luonteessa on samankaltaisuutta. Mainitse nimet ja yhteystiedot. Aikaa on elokuun loppuun.
LINKKI: http://lukijoidenkuvat.hs.fi/kuvat/julkiein

Lähetä tänne kuva koirastasi ja kerro,
ketä tunnettua muslimia, kristittyä tai ateistia koirasi muistuttaa.

Kaikki kolme lähi-idän paimentolaisuskontoa (islam ,juutalaisuus ja kristinusko) ovat vastenmielisiä ja niitä yhdistää verenhimoinen, sadistinen kostajajumala. Niistä ei kannata omaksua mitään vaan pikemminkin olisi pyrittävä niistä eroon.

Pahuusjärjestys pahemmista vähiten pahaan on seuraava: Islam, juutalaisuus, kristinusko.

Pirta
Seuraa 
Viestejä519

Toivon burkha-kieltoa myös Suomeen hyvissä ajoin (Ranskan ja Belgian malliin).

- Ihmisen kasvot on oltava tunnistettavissa.
- Burkha on alistamista, vaikka tätä eivät edes monet itse burkhaa käyttävät myönnä.

Näin kadulla nuoren tytön, joka oli menossa tapaamaan muslimi-isäänsä. Tyttö kietoi kiireisesti huivia päähänsä. Kun isä näki tytön, huivi oli jo kunnolla päässä. Joka tapauksessa isä alkoi sättimään ja haukkumaan tätä murrosikäistä tyttöä, osoitellen tämän vaatteita, jotka olivat aivan ok ja kunnossa. Tytöllä oli aivan suomalaisen näköinen, joten hänellä oli nähtävästi suomalainen äiti. Isä ajoi polkupyörällä ylämäkeen kovaa vauhtia ja tyttö joutui juoksemaan isänsä perässä isän jatkaessa karjumistaan ja haukkumistaan arabiaksi?.

Näen ja koen muslimi-miehet suurena ongelmana, en haasteena, Suomelle. En edes tiedä, mistä aloittaisin tämän ongelmien vyyhden purkamisen ja esilletuomisen. Heillä on oma kulttuurinsa ja omat asenteensa niin vahvana itsessään, eivätkä he halua niitä muuttaa, etenkään vanhempi polvi, 25+. Tämä koskee etenkin kaikkea kotiin, perheeseen, naiseen, sukuun, seksuaalisuuteen, politiikkaan, jne., liittyvää. Siitä ei tule seuraamaan koskaan mitään hyvää kehitystä Suomelle ja suomalaisille. Suuri osa heistä pitää naisia ja lapsia itseään alempiarvoisina ja tässä on yksi suuri ongelman ydin.

Tosin jotkut nyt poliittisesti nukkuvat saattavat kiinnostua politiikasta heidän myötään?

Epätoivo ajaa monia suomalaisiakin islamilaisuuteen. Sen epätoivon ovat taas saaneet aikaan oman maamme valtaapitävät. Mitä he oikein ajavat takaa? Jotta viha ei kääntyisi heihin, vaan ihmiset sen sijaan löytäisivät kansalaisten keskuudesta kohteet vihalleen ja pelolleen ja kävisivät toistensa kimppuun heidän sijastaan?

Alistuvat ja kotitöistä kaiken vastuun ottavat naiset taas taannuttavat yhteiskuntaamme ja antavat näin ollen huonon naisen mallin 2000-luvulla niin tytöille kuin pojille. Naisen ei kuulu olla koti-orja, eikä pelkkä miehen tarpeiden tyydyttäjä tai jätepiste (jääden itse useimmiten täysin vaille seksuaalista tyydytystä) ja pelkkä jälkeläisten synnyttäjä.

Pirta
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2006/02/monikasvoinen_islam_199536.html

[size=150:1p9y4agm]Monikasvoinen islam[/size:1p9y4agm]

Valtaosa maailman yli 1,3 miljardista muslimista elää rauhanomaisesti. He eivät käy ulkomaisten lähetystöjen kimppuun, eivät aja islamin lakiin perustuvaa valtiota eivätkä ilahdu terrorismista. Euroopassa saatetaan silti sotkea keskenään niin islaminusko kuin Tanskan lippujen polttaminen, äärimuslimit ja terroristitkin.
Länsimainen kulttuuri suhtautuu islamiin helposti epäluuloisesti, pahoittelee islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila. - Me näemme usein islamissa ”toisenlaisen” ja ”vieraan”. Ajattelemme edustavamme kaikkea hyvää, jota muslimit eivät edusta. Vastakkainasettelua tukee se, että äärimuslimit julistavat äänekkäästi toimivansa islamin nimissä, tutkija jatkaa. – Siihen heillä ei olisi oikeutta, koska he edustavat vähemmistöä ja ovat usein eri linjoilla kuin valtaosa islamilaisesta oppineistosta. Pilakuvakohussa sekoittuvat uskonto ja politiikka

Esimerkiksi alun perin Tanskassa julkaistut pilakuvat profeetta Muhammedista loukkasivat muslimeja, mutta kaduille ryntäsi vain pieni osa uskovaisista.

l
Tosin tämäkin "pilakuva"jupakka oli muslimien itsensä agitoima. Oiekat kuvat julkaistiin Egyptin lehdissä ja aikapäiviä ennen mellakoita ja niistä ei mitään kohua tullut. Sitten piti muslimi-imaamin ( tai muutaman?) mennä laittamaan kuvien joukkoon kuvia siaksi pukeutuneesta poliitikosta ( kuva ei liittynyt mitenkään muslimeihin tai pedof...eikun profeettoihin ) ja kuvan alle laitettiin imaamien toimesta kuvateksti "profeettaa ivataan siaksi Tanskassa". Nämä kuvat vietiin sitten lukutaidottomien aivottomien muslimien joukkoon ja siitä sitten riemu syntyi. All-in-All vähempijärkisten ja uskonnollisten fundamentalistien päitä jaajatuksia taas ohjailtiin kenenkäs muun kuin fiksumpien ja agitointitoimet omaavien imaamien toimesrta. Nice going!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat