Perunasta paristo

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Keitetystä perunasta saa varmaan paremman pariston kun sitrushedelmästä.

Kysymys kuuluu paljonko tarvin keittettyä perunaa tai sitruunoita että saan sähkökiukaan lämmitettyä

Paljos esim. sitruuna tuottaa sähköä

Kommentit (10)

Vierailija
tiäremiäs
Kysymys kuuluu paljonko tarvin keittettyä perunaa tai sitruunoita että saan sähkökiukaan lämmitettyä

Yksikin riittää, tiedä sitten montako mikrokelviniä sen vastuksen lämpö nousee...

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Liittynyt6.6.2009

Tällehän saadaan yksinkertaisesti:
P=UI=U^2/R=AU^2/(rl),
jossa P on kiukaan teho, A on kiukaan vastuksen poikkipinta-ala, U on anodiksi ja katodiksi valittujen metallien välinen jännite, r on kiukaan vastusmateriaalin resistiivisyys ja l kiukaan vastuksen pituus. Käytännössä tämä lienee kuitenkin yhdellä perunaparistolla tuhoon tuomittu ajatus.

syytinki
Seuraa 
Viestejä8913
Liittynyt18.8.2008

Epäilen, että saako kiukaan kuumaksi perunaparistoilla. Mutkan kautta ehkä, jos unohtaa paristot. Tarkoitan, että syö perunat, kerää kaasun talteen ja sillä lämmittää.

Mutta miten ois parin led:n valaisin. Jaksaisko pottu- tai sitruunaparisto. Saisi ainakin jonkinlaisen valon saunaan.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7843
Liittynyt1.2.2010

Peruna on hyvä konkka mutta huono paristo. Monta konkkavikaista katkojan kärjillä toteutettua kulkupeliä olen ajellut kotiin peruna ja 2 naulaa konkkana.

Pysy sitruunalinjalla.

- Ubi bene, ibi patria -

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008

Juu juu, heh tai hah. No joku etelän hetelmä, semmonen joka ainaskii vähän on hapan. Kokeiltu on, mitattu on, sähköä syntyy, mut ei paljon, vain mitättömän vähän. Parempi syödä ne perunat ja muutkin syötävät.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Tässähän on ajatusta. Vanha mökkisauna on konvertoitavissa helposti perunakäyttöiseksi, jos saunassa on vanha pata tallella. Keitetään padassa pottuja ja heitetään sekaan sinkki- ja kuparielektrodit, joista vedetään kaabelit sähkökiukaaseen. Menetelmää voi tehostaa tekemällä potuista muussia, jolloin pataa on helpompi hämmentää esim. konstruoimalla padan yhteyteen järeämmän vatkaimen.

Uusimmat

Suosituimmat